Článek
-
Zkuste si upéct: Bezlepková pizza
24.1.2014 – Máte pocit, že si tuto italskou specialitu nemůžet dovolit jen proto, že vy nebo někdo z rodiny trpíte celiakií (tedy nesnášenlivostí lepku), a tudíž musíte držet bezlepkovou dietu? Zkuste si pizzu podle našeho receptu!podobné články
Podobné články
-
Pizzu pálivou jako pepřový sprej dojedlo jen devět z 1307 strávníků
28.3.2013 – Asi nejznámější ďábelská paprička světa Bhut Jolokia není schopná konkurovat pálivosti, kterou strávníkům přináší Saltdean Sizzler pizza v britské restauraci Paul's Pizza. Zatímco Bhut Jolokia disponuje pálivostí zhruba 1,6 miliónu Scovilleho jednotek, pizza pálí dvojnásobně. Její tvůrce Paul Brayshaw totiž používá k její výrobě navíc tzv. kapsaicinový extrakt.podobné články
-
Italská pizza podle Čechů: Jedině se sardinkami a s octem
12.8.2020 – Pizza. Pro mnoho lidí je to to nejoblíbenější jídlo vůbec. Do naší země se pizza dostávala v různých podobách postupně. Jaká je historie tohoto italského pokrmu? To se dozvíte v pořadu Zmlsané dějiny Light na internetové televizi Mall TV.podobné články
-
LEVNĚ A CHUTNĚ: Připravte si domácí PIZZU z pomazánkového másla i pro CELIAKY
6.3.2014 – Pizza, oblíbené jídlo Čechů! Mražená pizza snad nechybí v mrazáku žádné rodiny, protože je to rychlá večere bez práce. Proč ale utrácet za zmražený polotovar plný éček, když si doma můžete upéct za pár korun vynikající domácí pizzu z pomazánkového másla!podobné články
-
Jak upéct domácí cibulový chléb
2.8.2018 – Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už nebudete chtít. Bochníku čerstvě upečeného chleba se nic nevyrovná a smažená cibulka mu dodá tak úžasnou chuť, že budete překvapení. Suroviny na cibulový chléb Na bochník voňavého domácího chleba budete potřebovat: 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné mouky 250 ml vlažné vody 1 lžičku octa 1 lžičku cukru 1 balíček sušeného droždí 2 lžičky soli, kmín na posypání 2 cibule 1 lžíci másla 100 g anglické slaniny 1 vejce na potření Pokud jde o potření chleba, nemusíte vždy použít vejce, možností je víc. Když použijete smetanu, získáte lesklou a tmavě zlatou kůrku. Kukuřičný škrob s vodou zase poskytne kůrku křupavou a světle lesklou zlatou. Chléb můžete potřít obyčejnou vodu, olejem nebo samotným žloutkem. Jak se zadělá těsto na cibulový chléb Do vlažné vody si dejte droždí, cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet. Na másle osmažte na kostky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Vzešlý kvásek propracujte s moukou a zadělejte těsto. Můžete použít robot, jestli ho nemáte, musíte ručně. Do těsta zapracujte i osmaženou cibulku. Těsto pak nechte na teplém místě kynout podle potřeby, nejméně hodinku. Že je těsto nakynuté poznáte tak, že když do něj píchnete prstem, vznikne důlek, který se hned zase vyrovná. Nakynuté těsto znovu propracujte, vytvarujte bochník a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Pečte ho asi 40 minut při teplotě 160 °C a pak na dalších 20 minut zvyšte teplotu na 180 °C. Příspěvek Jak upéct domácí cibulový chléb pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak upéct štrůdl
2.10.2018 – Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím více zkušeností, tím vyhlášenější váš moučník bude v rodině i mezi přáteli. Jestli ještě nemáte úplně jistotu v kuchyni, nejlepší bude, když si na štrůdl koupíte hotové listové těsto, pro odvážnější přinášíme recept na jablkový závin z taženého těsta. Jak připravit tažené těsto Pravý štrůdl se peče z taženého těsta. Na to budete potřebovat: 280 g hladké mouky 100 ml teplé vody 2 lžíce oleje ½ lžičky octa 1 velké vejce špetku soli 100 g rozpuštěného másla Do mísy prosijte mouku a uprostřed udělejte důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a ocet a směs vlijte do důlku.Těsto zpracovávejte od středu, nejdříve pomocí nože, později rukama. Výsledné těsto by mělo být měkké, ne příliš lepivé. Jestliže je moc suché, přidejte trochu vody, v opačném případě přisypejte mouku. Tvoříme závin Těsto důkladně propracujte, až bude hladké, lesklé a nelepivé. Pak utvořte nízký bochánek a nejméně na půl hodiny ho schovejte pod nahřátý hrnec. Mezitím si připravte jablka na náplň: oloupejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Většina kuchařinek jablka do štrůdlu strouhá, což je sice rychlejší, ale výsledný moučník je příliš vlhký, protože strouhaná jablka si pustí víc šťávy, než krájená. To je tajemství těch nejúžasnějších závinů – jablka zásadně krájená na tenké plátky. Polovinu těsta rozválejte na lehce pomoučněné podložce na co nejtenčí obdélník, přeneste ho na čistou velkou utěrku nebo ubrus a začněte plát vytahovat. Opatrnými pohyby hřbety rukou vytahujte těsto do všech směrů, dokud přes něj vidět vzor na utěrce. Případné silnější okraje odkrojte. Takto vytažené těsto potřete rozpuštěný máslem a posypte tenkou vrstvou strouhanky. Pak rozprostřete jablka,... Čtěte více Příspěvek Jak upéct štrůdl pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Ivo Valenta: Pekař, který nechtěl upéct dort podporující svatby gayů, nebude potrestaný
11.1.2022 – ROZUM ZVÍTĚZIL. PEKAŘ, KTERÝ ODMÍTL UPÉCT DORT, PODPORUJÍCÍ SVATBY GAYŮ, POTRESTÁN NEBUDE. Naprosto absurdní žaloba je jen důsledkem současného trendu. Už od roku 2014 se táhla v Irsku kauza, kdy pekaři křesťanského vyznání nechtěli upéct na zakázku dort s nápisem „Podporujte manželství gayů“.podobné články
-
Zkuste vyzkoušet: Bezlepková pizza
24.1.2014 – Máte pocit, že si tuto italskou specialitu nemůžet dovolit jen proto, že vy nebo někdo z rodiny trpíte celiakií (tedy nesnášenlivostí lepku), a tudíž musíte držet bezlepkovou dietu? Zkuste si pizzu podle našeho receptu!podobné články
-
Bezlepková dieta? Dražší, ale i méně zdravá
3.11.2015 – Bezlepková dieta je jednou z nejpřísnějších úprav stravovacích návyků, se kterými se můžeme běžně setkat. Její obtížnost nevyplývá ani tak ze širokého spektra "zakázaných" potravin, jako spíše z jejich charakteru. Jde totiž o nejzákladnější složky evropské kuchyně – potraviny, jejichž základ tvoří běžné obilniny jako pšenice, oves a žito.podobné články
-
Nejrůznější aspekty celiakie představili odborníci v Akademii věd
8.12.2018 – Je bezlepková dieta vhodná pouze pro jedince trpící nesnášenlivostí lepku, zejména celiakií, nebo má smysl, aby ji preventivně drželi i zdraví lidé? Jaké jsou nejnovější vědecké poznatky o příčinách vzniku, rozvoje a diagnostice celiakie a jiných onemocnění spojených s intolerancí pšeničných proteinů, např. alergie a neceliakální glutenové pšeničné senzitivity? Jakým způsobem se prokazuje lepek v potravinách? Těmto tématům se věnoval seminář Potravinová intolerance, celiakie a bezlepková dieta.podobné články
-
Jak upéct kachnu
14.12.2018 – Řada hospodyněk si na pečení kachny netroufá, její příprava jim připadá složitá. S dnešními kuchyňskými spotřebiči je to ale záležitost tak jednoduchá, že dozlatova upečenou kachnu zvládne i kulinářský začátečník. Abyste si i vy upekli chutnou kachničku, stačí vám trouba s termostatem a dostatek času. Tajemství dokonalé pečínky totiž spočívá v pomalé přípravě. Pečená kachna není věda Na přípravu budete kromě kachny potřeboval asi lžičku soli, kmín a mouku na zahuštění výpeku. Můžete také přidat dvě nakyslá jablka, kterými vycpete dutinu po vnitřnostech. Ptáka pořádně osolte zvenku i zevnitř, posypejte kmínem a uložte do pekáče hřbetem dolů. Pekáč ničím nevymazávejte ani nepodlévejte, kachna se bude péct úplně nasucho. A přesto bude výsledek měkký a šťavnatý, stačí dodržet jedinou podmínku: pekáč přiklopte poklicí nebo pevně zakryjte alobalem a příští čtyři hodiny si trouby vůbec nevšímejte. Po celou dobu nechte kačku péct při 120°C, aniž byste nakoukli pod pokličku. Když je kachna upečená Po čtyřech hodinách vyndejte pekáč z trouby a odeberte tuk, který se z kachny vypekl. Slijte ho do nádobky, v níž ho uchováte v ledničce pro další použití. Do kastrůlku si slijte i zbývající výpek, z něj připravíte omáčku na přelití pečeně na talířích, stačí ji jen zahustit moukou rozkvedlanou v trošce vody a pořádně provařit. Kachnu nechte v pekáči, zvyšte teplotu trouby na 180°C a ještě půl hodinky odkrytou dopékejte, aby si byla kůžička pěkně křupavá a kachnička dozlatova. Pak už můžete servírovat. Pečená kachna se nejčastěji podává s červeným zelím a bramborovými knedlíky, můžete ale vyzkoušet i chlupaté nebo špekové knedlíky. Chybu neuděláte ani s kynutým knedlíkem a bílým zelím, i když t se víc hodí k vepřové pečeni. Pokud chcete něco opravdu exklusivního, zkuste do zelí přidat nastrouhané jablko a lžíci zavařených brusinek, jestli budete potřebovat zelí ještě přisladit, zkuste pro změnu med. Příspěvek Jak upéct kachnu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Bezlepková bábovka nejen pro celiaky. Jak na ní?
18.11.2021 – Konečně něco pro celiaky! Spousta lidí trpí intolerancí na lepek, to ale neznamená, že si nemohou dopřát ani sladký dezert. Pojďme si upéct bezlepkovou bábovku!podobné články
-
Pečeme z podmáslí: Perník s čokoládovou polevou, štrůdl i nadýchané buchty
6.10.2021 – Plánujete upéct pro rodinu něco dobrého k snídani? Zkuste do výrobních postupů začlenit podmáslí. Jak do perníku, tak dokonce i do kynutých buchet se skvěle hodí. A možná vás překvapí, že díky němu můžete upéct i výborný štrúdl!podobné články
-
Jak upéct jednoduchou bábovku? Bábovka z hladké mouky
24.12.2021 – Jemná a lehká bábovka z hladké mouky, kterou si zamiluje každý. Máte chuť na něco jednoduchého a zároveň chutného? Zkuste si upéct tento moučník a možná v něm najdete svého favorita, ke kterému se budete často a rádi vracet.podobné články
-
Imagine There Is No Pizza aneb svět bez pizzy podle prezidentského kandidáta
18.10.2011 – VIDEO. Internetovým hitem se stalo video, v němž republikánský kandidát na amerického prezidenta Herman Cain svérázně interpretuje slavnou Lennonovu píseň Imagine. Bývalý šéf firmy Godfather's Pizza v ní totiž zpívá o tom, jaký by byl svět bez pizzy.podobné články
-
Do prodeje v Británii míří pizza s příchutí piva
13.2.2012 – Podle předběžného průzkumu to vypadá, že pizza s příchutí piva bude koncem tohoto roku hitem pro britské obchody.podobné články
-
Chystají se nové koncovky webů: sex, porn, islam nebo pizza
13.6.2012 – Doméně .com a dalším bezmála třem stovkám užívaných webových koncovek mohou brzy konkurovat domény .sex, .app, .pizza, .islam nebo .fail.podobné články
-
Po .xxx doménách přicházejí i domény .sex, .pizza a .islam
14.6.2012 – Doméně .com a dalším bezmála třem stovkám užívaných webových koncovek mohou brzy konkurovat domény .sex, .app, .pizza, .islam nebo .fail, píše agentura AFP. Internetové sdružení pro přidělování jmen a čísel (ICANN) ve středu oznámilo, že obdrželo 1930 žádostí o registraci 1410 internetových domén. !-- by Texy2! --podobné články
-
Jaké je nejoblíbenější jídlo Čechů v roce 2013: Pizza se dere na talíř!
9.2.2013 – To byste neuhodli, co mají Češi nejraději na talíři! I když v hospodách stále vládne svíčková, na paty jí šlape pizza. Umístila se na druhém místě v žebříčku nejoblíbenějších jídel. Ročně spořádáme neuvěřitelných 31 milionů kusů slaných koláčů! V přepočtu to znamená, že se u nás každý den sní na 85 tisíc pizz. A právě dnes italská specialita slaví, je Mezinárodní den pizzy!podobné články
-
Pizza jako umění: Dejte si Rihannu s mozzarelou a Marilyn s kečupem
10.7.2013 – Pizza nemusí být jen vynikající pochoutkou, ale může mít dokonce i uměleckou hodnotu! Seznamte se s Domenicem, který do těsta dokáže vytvořit jakýkoliv portrét si zamane. A ještě si můžete kousnout!podobné články
Osobnosti: Rihanna (884 článků)