Článek
-
Žárlivá pipka sejmula holčičku (12), protože nabídla jejímu příteli sušené maso
15.6.2017 – Amerika je místem neomezených možností, říká se. Jak se zdá, je to naprostá pravda. Před držku tam můžete dostat i proto, že někomu nabídnete kus sušeného masa. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila Presley Keeney (12) v pensylvánském Luzerne County. Když kus žvance nabídla zadanému muži, přiběhla jeho přítelkyně a sejmula ji.podobné články
Podobné články
-
To je žárlivka! Napadla dívku (12) kvůli sušené pochoutce!
17.6.2017 – Žárlivá bláznivka (28) napadla dvanáctiletou dívku před obchodem v Pennsylvanii. Přítel žárlivé ženy se s mladou dívkou jen bavil a ona mu po jeho požádání podala sušené maso. Pro jeho přítelkyni to byl dostatečný důvod k útoku…podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Sňatková podvodnice Pipka schytala podmínku!
10.1.2011 – Pipka 23. Pod tímto pseudonymem vystupovala na Internetu sňatková podvodnice Aneta F. (24) z Rajhradu u Brna, která v pondělí u brněnského městského soudu schytala za podvod a krádež podmínku.podobné články
-
Sušené ovoce a instantní jídlo získaly novou konkurenci, poptávka po vymražených potravinách roste
12.5.2014 – Jednoduchá příprava, nízká hmotnost vhodná pro převoz a dlouhá doba trvanlivosti. To jsou hlavní výhody dehydratovaných potravin. Mezi nejoblíbenější jídla s těmito vlastnostmi patří sušené či kandované ovoce a instantní jídla. Tyto pokrmy však v posledních měsících získávají silnou konkurenci. O přízeň českých zákazníků se totiž nově začalo ucházet vymražené, neboli lyofilizované, jídlo a ovoce, které je z hlediska chuti i jednoduché přípravy pro klasické sušené potraviny silným soupeřem. Podle posledních vědeckých studií je navíc zřejmé, že jsou potraviny zpracované lyofilizací daleko zdravější než glutamátem zvýrazňované a sírou konzervované pokrmy.podobné články
-
Jak na zácpu přírodní cestou
25.4.2016 – Z medicínského hlediska může mít zácpa nespočet příčin. Počínaje žaludečními vředy, vředů na dvanácterníku, karcinomu slinivky a další. Časté střídání průjmu a zácpy se objevuje také u lidí, jež trpí na dráždivý tračník. Ale proč strašit sněhulákem v létě. Nejčastěji trpí na zácpu lidé, kteří chybují ve svém jídelníčku a přijímají pramálo vlákniny a mají tudíž v nepořádku zažívací ústrojí. Pomáhat si od zácpy chemickými projímadly příliš situaci neřeší a jde skutečně pouze o krajní řešení. Lékaři stále častěji upozorňují na návykovost některých volně dostupných prostředků i na další nepříjemné vedlejší účinky. V některých případech mohou chemická projímadla zácpu ještě zhoršit, jelikož střeva přestanou vyvíjet vlastní napětí hladkého svalstva střevní stěny. Stejně tak doktoři varují před používáním nápojů z listu senny či ricínového oleje – oba jmenované prostředky škodí střevním stěnám. Nejčastější příčiny zácpy Málo vlákniny v jídelníčku Nedostatečný pitný režim Stres Nemoci a medikamenty Genetické dispozice Jak na zácpu přírodní cestou Ihned po probuzení vypijte sklenici vlažné vody případně Mlýnský pramen či Šaratici. Jak už jsme uvedli výše, zařaďte do svého jídelníčku dostatek vlákniny: ovoce a zelenina. Proti zácpě pomáhá i konzumace dvou jablíček večer – než jdete spát. Podobně fungují i meruňky, hrušky, křížaly či sušené ovoce. Kartáčem na střeva jsou i sušené datle. Výtečnou babskou radou neprohloupíte – dejte si vařené sušené švestky a rovněž vypijte vodu, ve které jste švestky uvařili. Pokud vás zácpa trápí opravdu často, vypijte 3x denně před jídlem neslazený domácí jablečný mošt. Doprovází-li zácpu nepříjemná bolest břicha, pořiďte si směs kmínového oleje a masírujte si jim břicho – používá je nejen u malých dětí, ale i dospělých. Pomoci může i teplá sedací lázeň s kostivalem, čekankou a jitrocelem. Doplnit můžete tuto proceduru ještě o popíjení čaje rooibos proti zácpě. Zařaďte do svého jídelníčku luštěniny a ovesné vločky. Se zácpou pomohou i namočená lněná semínka ve vodě – po pár... Čtěte více Příspěvek Jak na zácpu přírodní cestou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Sušené švestky vám vrátí zdraví: Pomáhají hubnout a bojují s rakovinou tlustého střeva
28.4.2016 – Sušené ovoce je oblíbenou pochoutkou mnoha lidí. Mlsáním zabraňujete hladu a nahradíte si tak nezdravé sladkosti. Sušené švestky jsou navíc dobré na hubnutí a můžou výrazně snížit riziko rakoviny tlustého střeva.podobné články
-
Společnost Fine Gusto vyrábí celosvětově jedinečné sušené maso s kofeinem
17.7.2018 – Český výrobce sušeného masa, pardubická společnost Fine Gusto Nature, přišla s unikátním výrobkem sušeného masa, nejen u nás v České republice, ale i po celém světě. Ve spolupráci se společností Bitters totiž vyrábí sušené maso s kofeinem a guaranou.podobné články
-
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso
16.6.2016 – Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.podobné články
-
Žlučníková dieta – recepty
27.5.2016 – Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Plněná vepřová kapsa
16.1.2012 – Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.podobné články
-
Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!
5.6.2013 – Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.podobné články
-
Recept na vepřovou kýtu na horčici
2.8.2018 – Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tady bydlím já! Srna "sejmula" motorkáře, když projížděl po poli, upadl do bezvědomí
7.12.2020 – U kuriózní nehody zasahovali jihomoravští záchranáři. Střetli se při ní motocyklista a srna. Jenže, tentokrát to bylo naopak. Motorkář nenajel do srny, ale ta ho „sejmula“ když projížděl se svým strojem po poli.podobné články
-
Přebalené maso z Ukrajiny. Nový skandál na Slovensku, nejvyšší místa
16.5.2023 – Na Slovensku se dále řeší přebalené maso z Ukrajiny. Poslanec bývalé vládní strany SME RODINA Patrick Linhart chce uskutečnit poslanecký přezkum tamní Štátné veterinární a potravinové správy. Má totiž podezření, že v ní bují korupce, protože od slovenských občanů dorazily stížnosti, že správa při kontrole nenašla to, co i sami zaměstnanci podniků nahlásili. To jest přebalování ukrajinského masa, aby se pak prodalo jako slovenské. „Nemůžu říct jaké maso, protože pak by všichni věděli, o jakém závodu mluvím, takže to nechám jako ‚maso‘ a ‚výrobky z masa‘,“ řekl k tomu poslanec, který hodlá podat trestní oznámení tak jako tak. Skandál tedy budou řešit nejvyšší místa.podobné články
Osobnosti: Patrick Patrick (94 článků) -
Znetvořená žena, kterou žárlivá sokyně zapálila, poprvé sundala masku! Neuvěříte, jak teď vypadá!
6.10.2014 – Dana Vulin (28) si před dvěma roky prožila peklo. Natalie Dimitrovska jí 16. února 2012 u ní v domě v Perthu "polila obličej metylalkoholem":http://www.extra.cz/zena-ktere-zarliva-sokyne-popalila-oblicej-se-chysta-sundat-masku-jak-vypadala-pred-znetvorenim ve chvíli, kdy se Dana bavila na silvestrovské party s jejím manželem. Protože v tu chvíli údajně držela v ruce dýmku na kouření cracku, "vzplála během pár vteřin":http://www.extra.cz/neuveritelne-nevesta-se-priznala-k-nevere-zenich-ji-polil-alkoholem-a-zapalil jako ohnivá koule.podobné články
-
Celníci odhalili zásilku sušené rostliny, která způsobuje rakovinu úst a chronický vysoký tlak s následnou zástavou srdce
3.10.2016 – V minulém týdnu odhalili ruzyňští celníci na Letišti Václava Havla v Praze v zásilce 92,1 kg sušené rostliny Katy jedlé, která směřovala do Prahy z Nairobi přes Dubaj.podobné články
Osobnosti: Václav Havel (6428 článků) -
Dialyzační jednotky, invalidní vozíky, sušené mléko. Česko vyslalo do Sýrie další humanitární pomoc
10.10.2016 – Česko vyslalo do Sýrie letecky další humanitární pomoc, která navazuje na červnovou zásilku humanitární pomoci za tři miliony korun. Armádní letoun CASA v sobotu do země zmítané občanskou válkou přepravil několik dialyzačních jednotek, invalidní vozíky a sušené mléko ze státních hmotných rezerv. Další lety budou následovat v příštích dnech. Pomoc převezme Syrský arabský červený půlměsíc. ČTK to řekla mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová.podobné články
-
Recenze: Jak na zdravé mlsání z vaší kuchyně poradí kniha Domácí sušení
9.1.2017 – Někdo by mohl říct, že se vracíme do dnů našich babiček. Do módy se totiž opět vrací, dělat si doma všechno sám. Nejsou to jen domácí mýdla nebo chléb, ale i dobroty, které by vás často nenapadlo ani koupit v obchodě. Je libo sušené mango nebo hovězí jerky? V knize nakladatelství Slovart najdete recepty na ty nejlepší sušené potraviny.podobné články