Článek
-
Vyzkoušejte bramborový chléb od Ládi Hrušky! Nebudete litovat
25.10.2014 – Dnes se gurmánský experimentátor Láďa Hruška pokusí o zdánlivě nemožné - proměnit pivo ve chléb. Ostatně říká se přece, že pivo je tekutý chléb našeho národa. Podívejte se na rychlý a levný recept, jak vytvořit chléb z piva a brambor.podobné články
Podobné články
-
Bramborový salát na 3 různé způsoby
5.11.2015 – Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak upéct domácí cibulový chléb
2.8.2018 – Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už nebudete chtít. Bochníku čerstvě upečeného chleba se nic nevyrovná a smažená cibulka mu dodá tak úžasnou chuť, že budete překvapení. Suroviny na cibulový chléb Na bochník voňavého domácího chleba budete potřebovat: 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné mouky 250 ml vlažné vody 1 lžičku octa 1 lžičku cukru 1 balíček sušeného droždí 2 lžičky soli, kmín na posypání 2 cibule 1 lžíci másla 100 g anglické slaniny 1 vejce na potření Pokud jde o potření chleba, nemusíte vždy použít vejce, možností je víc. Když použijete smetanu, získáte lesklou a tmavě zlatou kůrku. Kukuřičný škrob s vodou zase poskytne kůrku křupavou a světle lesklou zlatou. Chléb můžete potřít obyčejnou vodu, olejem nebo samotným žloutkem. Jak se zadělá těsto na cibulový chléb Do vlažné vody si dejte droždí, cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet. Na másle osmažte na kostky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Vzešlý kvásek propracujte s moukou a zadělejte těsto. Můžete použít robot, jestli ho nemáte, musíte ručně. Do těsta zapracujte i osmaženou cibulku. Těsto pak nechte na teplém místě kynout podle potřeby, nejméně hodinku. Že je těsto nakynuté poznáte tak, že když do něj píchnete prstem, vznikne důlek, který se hned zase vyrovná. Nakynuté těsto znovu propracujte, vytvarujte bochník a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Pečte ho asi 40 minut při teplotě 160 °C a pak na dalších 20 minut zvyšte teplotu na 180 °C. Příspěvek Jak upéct domácí cibulový chléb pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Levně a chutně! Recepty Ládi Hrušky jsou FENOMÉN! Takhle vaříte vy, PODÍVEJTE SE!
27.1.2014 – Oblíbený seriál reportéra televize Nova Ládi Hrušky "Levně a chutně" se během chvíle stal fenoménem. Do redakce nám chodí desítky fotografií vašich výrobků právě podle receptů Ládi Hrušky. Podívejte se na velkou galerii a připomeňte si všechny jeho recepty.podobné články
Osobnosti: Nova (79 článků) -
NESTIHLI jste si zapsat recept LÁDI HRUŠKY? Všechny včetně knedlíků z hrníčku najdete ZDE
28.3.2014 – Nestihli jste si zapsat některý z receptů reportéra Novy Ládi Hrušky? Pak nezoufejte, připravili jsme pro vás velkou galerii receptů i videoukázek z vaření Ládi Hrušky.podobné články
-
NESTIHLI jste si zapsat recept LÁDI HRUŠKY? Včetně výborných knedlíků a kakaových sušenek
31.3.2014 – Nestihli jste si zapsat některý z receptů reportéra Novy Ládi Hrušky? Pak nezoufejte, připravili jsme pro vás velkou galerii receptů i videoukázek z vaření Ládi Hrušky.podobné články
-
Rychlovky Ládi Hrušky: Oříškový krém, loupáky i smažák z hrnku!
1.11.2014 – Připomeňte si tři oblíbené recepty gurmánského experimentátora Ládi Hrušky! Dnešní díl Rychlovky Ládi Hrušky nabízí chuťovky jako stvořené pro mlsouny.podobné články
-
Vzpomínky Ládi Hrušky (40): DRSNÉ ÚTOKY KVŮLI PRÁCI!
25.3.2018 – Díky levným receptům, které denně vařil pro televizní diváky, se z Ládi Hrušky (40) stala přes noc celebrita a po vydání první »laciné« kuchařky milionář. Bylo ho ale najednou všude moc a dostal se pod silný tlak. Stáhl se do ústraní, nabral síly a dnes je zpět, žije pořadem Vychytávky Ládi Hrušky, který vysílá na Primě.podobné články
-
Vychytávky Ládi Hrušky: Domácí pomáda na rty za pár minut a skoro zadarmo
18.6.2016 – Od Ládi už se nám dostalo spoustu skvělých rad, nápadů a zlepšováků. Ovšem kosmetika připravená na míru? To tady ještě nebylo! V dalším díle pořadu Vychytávky Ládi Hrušky se dozvíme, jak nečekaně snadná je výroba domácího balzámu na rty s vůní přesně takovou, jaká se nám líbí a jakou si vybereme.podobné články
-
Od Pohlreicha? Nebo podle receptu Ládi Hrušky: BRAMBOROVÉ SALÁTY slavných stojí za vyzkoušení
23.12.2018 – Vánoce se blíží, a proto je na čase udělat bramborový salát. A ne ledajaký. Receptů na bramborový salát je požehnaně, ale ty opravdu chutné seženete od celebrit, které vědí, co všechno do pravého salátu dát. Jak ho dělají Zdeněk Pohlreich (61), Dita P. (43) nebo Láďa Hruška (40)?podobné články
-
FANTASTICKÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Fitness guláš pro lenochy je bomba!
14.3.2014 – Máte rádi guláš, ale připadá vám příliš pracný? Tak vyzkoušejte nový recept Ládi Hrušky. Jeho rychlý "Fitness guláš pro lenochy" je jednoduchý a máte ho hotový za pár minut. Navíc se vyvarujete tuků a jakéhokoliv zahušťování. Ke všemu je ještě lahodný!podobné články
-
Recept Ládi Hrušky: Výborná svíčková, kterou zvládne každý! A je hotová za chvíli
28.3.2014 – Je vaším oblíbeným jídlem svíčková a nechcete čekat na víkend až vám ji připraví maminka nebo babička? Vyzkoušejte rychlou svíčkovou pro začátečníky od Ládi Hrušky!podobné články
-
NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Upečte si výborné šunkové vrtule
29.5.2014 – Další recept z kuchyně reportéra Ládi Hrušky je vynikající chuťovkou, když vás honí mlsná, ale na sladké nemáte chuť. A zvládne ho i každý kuchař amatér. Vyzkoušejte šunkové vrtule.podobné články
-
NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Superrychlé knedlíky bez vaření!
29.7.2014 – Superrychlé knedlíky skutečně zvládnete udělat za čtvrthodinku. A nejen to, půjde to i bez vaření ve vodě. Vyzkoušejte nový recept Ládi Hrušky...podobné články
-
Vychytávky Ládi Hrušky: Vyrobte si betonové květináče pomocí pet lahví
11.9.2016 – Toužíte po pěkných květináčích, které by se vám vyjímaly na zahradě, ale nechce se vám za ně utrácet zbytečně spoustu peněz? Vyzkoušejte si podle návodu Ládi Hrušky vytvořit své vlastní!podobné články
-
Rychlovky Ládi Hrušky: Zemlbába za 5 minut i domácí chléb a lučina!
18.10.2014 – Gurmánský experimentátor Láďa Hruška v novém televizním pořadu připomíná tři nejlepší a divácky nejoblíbenější recepty. Dnes se můžete těšit na jednu sladkost a domácí chléb se sýrem, který chutná jako lučina.podobné články
-
Bramborový salát podle celebrit: Rodinný recept Evy Pilarové
21.12.2015 – O rodinný recept na bramborový salát se s Blesk.cz tentokrát podělila Eva Pilarová. I když nám přiznala, že v kuchyni se u nich doma otáčí spíš její manžel Jan Kolomazník, tradiční bramborový salát zvládla levou zadní.podobné články
Osobnosti: Eva Pilarová (522 článků) -
Štědrovečerní tabule – co na ní nesmí chybět?
22.12.2017 – Také se již nemůžete dočkat, až se slavnostně prostře štědrovečerní tabule a stoly se budou prohýbat pod tíhou nejrůznějších lahůdek? A co se tradičně objevuje na vašem stole? Jaké dobroty si na Štědrý den připravujete? Nutno dodat, že se štědrovečerní tabule v průběhu let hodně změnila. A teď nemáme na mysli design prostírání, ale jídlo, které se na tomto slavnostním stole objevuje. Pojďte se společně s námi podívat, jaké lahůdky si můžete již pozítří, kdy to všechno konečně vypukne, pochutnat! Štědrovečerní tabule, aneb jídlo, které vám zachutná Jaké pokrmy a dobroty se rok co rok objevují na svátečně prostřeném stole v mnoha domácnostech? Dochovaly se nějaká jídla z dřívějších dob, nebo je nahradily jejich modernější verze? Schválně se mrkněte, co bylo nebo stále je považováno za klasiku. Ale pozor – možná se vám začnou sbíhat chutě! Bramborový salát Jestli na Štědrý den u večeře něco nesmí chybět – a na tom se určitě shodneme – pak je to bramborový salát. Ten představuje jakousi vánoční klasiku, bez které by si většina z nás tuto slavnostní večeři ani neuměla představit. Také jste toho názoru, že i když si bramborový salát připravíte kdykoli během roku, stejně nechutná tak, jako právě na Vánoce? My to totiž máme zrovna tak! Vánoční je zkrátka vánoční, co dodat… Smažený kapr Když už je řeč o bramborovém salátu, neměla by štědrovečerní tabule postrádat smaženého kapra. I ten lze považovat za neodmyslitelnou součást Vánoc, která se pravidelně objevuje u večeře mnoha lidí. V dnešní době kdo nemá rád rybu, nahrazuje kapra smaženými řízky nebo vinnou klobásou, což je rovněž velká mňamka. Houbový Kuba Směs krup, sušených hub a vepřového sádla v podobě houbového Kuby už se v dnešní době na Vánoce až tak často nevidí. Dříve to ale byl velice oblíbený předkrm, který nesměl chybět. Jestliže chcete mít na... Čtěte více Příspěvek Štědrovečerní tabule – co na ní nesmí chybět? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
VTIPNÉ VIDEO: Takhle to dopadá, když se diváci nedrží receptu LÁDI HRUŠKY
30.1.2014 – Posíláte nám svá videa, na kterých vaříte podle receptů Ládi Hrušky. Většina z nich dopadne s úspěchem. Není ale každý den posvícení. Podívejte se, jak to nezvládla jedna z divaček.podobné články
-
15 receptů Ládi Hrušky. Je nejlepší smažák, langoš nebo domácí chleba? HLASUJTE
11.2.2014 – Vaření reportéra TV Nova Ládi Hrušky se stalo fenoménem. Nabízí totiž nejenom chutné pokrmy, ale hlavně dokáže vařit rychle a velmi levně. Už jste vyzkoušeli některý z jeho receptů? Který je nejlepší? Hlasujte v anketě! (Najdete ji na konci článku).podobné články