Článek
-
„Volíme SPOLU, jinak budeme mít v kuchyni RuSSa“. Oni tomu vážně věří...
20.6. (25 dnů) – Volby do Poslanecké sněmovny jsou stále blíž a ukazuje se, že česká společnost je opravdu rozdělená. Část voličů se netají velkými obavami, že součástí vlády bude SPD Tomia Okamury či uskupení STAČILO!. A argumentují přitom ruským vpádem na Ukrajinu.podobné články
Osobnosti: Oni Oni (166 článků)
Podobné články
-
„Volíme SPOLU, jinak budeme mít v kuchyni RuS*a“. Oni tomu vážně věří...
20.6. (25 dnů) – Volby do Poslanecké sněmovny jsou stále blíž a ukazuje se, že česká společnost je opravdu rozdělená. Část voličů se netají velkými obavami, že součástí vlády bude SPD Tomia Okamury či uskupení STAČILO!. A argumentují přitom ruským vpádem na Ukrajinu.podobné články
Osobnosti: Oni Oni (166 článků) -
Jak na bakterie v kuchyni
18.2.2015 – Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Profesor Zelený k lustračnímu zákonu: Vše špatné, co špatný zákon dovoluje, se už stejně stalo. Ale...
1.2.2014 – ROZHOVOR Volíme, reptáme a volíme znovu. Tím zakrýváme základní naši zodpovědnost kolektivní volbou. Jen několik zemí se v současné době pokouší napravit své volební chyby. To jsou slova světově uznávaného ekonoma Milana Zeleného. Dodává k nim to, že ani Němci se pak nedokázali zbavit demokraticky zvoleného Hitlera...V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz však hovořil nejen o přímé demokracii, ale například i o lustračním zákonu, nové vládě či rostoucí chudobě.podobné články
-
To, v jaké ruce držíme pero, určuje, koho volíme a také...
18.2.2016 – Zručnost ovlivňuje výrazně naše podvědomé pochody. A to tak silně, že dokonce rozhoduje o tom, koho volíme, jaké zboží strčíme do košíku a koho z lidí na baru si zvolíme k flirtu či do postele. Tvrdí to profesor Daniel Casasanto z Chicaga, podle něhož to, v jaké ruce držíme pero, zásadně ovlivňuje mnoho z důležitých rozhodování v životě. Pravorucí volí vpravo umístěné objekty, levorucí vlevo.podobné články
-
Opl (Rozumní): Proč si volíme stále "lumpy a hlupáky"?
8.9.2017 – V naší zemi jsou miliony chytrých a slušných lidí. Tak proč stále volíme "ty", které pak s nevěřícím úžasem sledujeme v praxi?podobné články
-
SPO: Volíme Miloše Zemana ve druhém kole
15.1.2018 – Volíme Miloše Zemana i ve druhém kole prezidentské volby ve dnech 26.-27.ledna 2018!podobné články
Osobnosti: Miloš Zeman (28253 článků) -
Karneval Maláčové a spol.! Seniorům dají 15 miliard, učitelům přihodí 9 procent. A zbytek lidí má šetřit? Senátor Zeman hájí ty, co na to všechno musí vydělat
25.11.2020 – ROZHOVOR „Z mého pohledu čím chudší stát, tím je to lepší, protože aspoň nebude rozhazovat. Je to venezuelský karneval, co oni předvádí. Dáme důchodcům patnáct miliard, podle pana ministra Plagy přidáme příští rok učitelům devět procent. A my máme šetřit? Proč lidem brát peníze? Vždyť co jim stát vezme, pouze přerozděluje. Budeme zvyšovat minimální mzdu, říká paní ministryně Maláčová, budeme platit alimenty za nezodpovědné rodiče... My teď jako senátoři budeme rozpočtově zodpovědní a oni to rok před volbami všechno rozhází. Proč jako? Kdo si vydělá peníze prací, je svéprávný, se svými penězi naloží lépe než stát. Lepší je, když jsou bohatí občané,“ myslí si Jaroslav Zeman, senátor, starosta a šéf továrny na výrobu hraček. Popisuje také zoufalou situaci obchodníků.podobné články
-
Jaké triky v kuchyni používá Sapík, Kašpárek a další šéfkuchaři?
4.10.2022 – Když je vaření vaše práce, jako tomu je v případě Radka Kašpárka, naučíte se v kuchyni používat různé triky, které činí vaření zábavnějším a jednodušším. Které triky v kuchyni používáte vy? Umíte například jednoduše vyndat pecku z avokáda? Nebo nastrouhat sýr, aniž by se vám lepil na struhadlo?podobné články
Osobnosti: Radek Kašpárek (170 článků) -
Prádlo, které nejen sluší, ale i zahřeje
13.11.2015 – Během léta spíme většinou polehku, při otevřeném okně. Takovýto stav však netrvá věčně. V chladném počasí se naopak toužíme zachumlat do deky a volíme teplé prádlo. To neznamená, že budeme spát v teplákovce. Vyspat se dorůžova a pocítit příjemné teplo můžeme i tak, že budeme stále vypadat hezky. Zapomeňte nyní na široká, vytahaná flanelová pyžama. S nástupem chladného počasí saháme po teplém prádle a zahalujeme se do svetrů a bund. Také po příchodu domů oblékáme něco teplého. Nejčastěji tepláky a mikinu, protože tílko a kraťasy čekají zazimované na svou šanci opět napřesrok. Některé ženy jsou tak zimomřivé, že si oblékají několik vrstev, jako cibule. Bavlněné vytahané pyžamo nebude asi zrovna tím, co by lákalo vašeho milého ‘’hupsnout’’ za vámi do pelíšku? Bát se však nemusíte, vášeň i partnera do vaší postele přivede chytrý nákup hřejivého prádla. My vám dnes prozradíme, jak být svůdná a zároveň v teple! Bavlněná košilka a sexy podkolenka Je více než jisté, že během zimních večerů nebude saténová košilka správnou volba. Přesto není sebemenší důvod zahalovat své křivky do neforemného pyžama. Hřející bavlny si můžete dosytnosti užít i na svůdné košilce. V košilce můžete dát vyniknout nejen plnému dekoltu, ale také svým dlouhým nohám. Taková košilka snese i kombinaci s teplými podkolenky. V kombinaci s dobře padnoucí košilkou budete vypadat vesele, rozverně, dráždivě i sexy! Nezapomeňte na župan Zatlačte slzu, že musíte pro chladnější období odložit svůj sexy saténový župánek do šuplíku. Nebojte se, jeho doba opět nadejde. Můžete ho zatím nahradit županem neméně hezkým, ale teplým, který vám dodá stejného sex-appealu. Jemný a teplý materiál oceníte po koupeli i k posezení u televize. Když vyberete padnoucí střih, můžete se vsadit, že budete působit stejně přitažlivě a žensky. Župan je lépe volit ke kolenům, abyste zcela nezahalila své nohy. V nabídkách jsou i celé sety, které obsahují zmiňovanou košilku, podkolenka a... Čtěte více Příspěvek Prádlo, které nejen sluší, ale i zahřeje pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak se naučit mít ráda sama sebe?
20.11.2017 – Velká spousta žen zapomíná mít ráda sama sebe. A to je velká škoda, protože na každém z nás je něco krásného, něco výjimečného a zkrátka něco, za co se můžeme mít rádi. Bohužel společnost na nás klade poměrně velké nároky. Neustále nám předhazuje určitý kult dokonalého vzhledu, za který považuje vyretušované hvězdy na titulních stranách časopisů. Přitom krása člověka je hodně individuální pojem, nemáme pravdu? A právě díky fotkám, na kterých pracují špičkový odborníci, nebo celebrity, jež na pohled působí dokonale, ale za jejich vzhledem stojí profesionální pomoc vizážistů a kadeřníku, nutí ženy dívat se samy na sebe kritickým okem nebo se snad dokonce nemít v lásce. Chcete mít ráda sama sebe? Mít ráda sama sebe by přitom měla být povinnost. Ať už je vám dvacet, pětatřicet nebo třeba padesát let, měli byste se naučit, jak přijmout sebe sama, jak na sobě vidět jen to nejlepší a jak se naučit mít ráda sama sebe. A to i přes skutečnost, že možná nezapadáte do měřítek společnosti, která to vidí jinak. Naučte se být k sobě laskavé Základem všeho, jakýmsi stavebním kamenem celého kouzla, jak se naučit mít ráda sama sebe, je být k sobě laskavé. Buďte laskavé ke svému tělu a nenuťte se do extrémních změn nebo proměn jen proto, abyste se přiblížili k některému z ideálů krásy. Je jich kolem nás spousta a není se tak čemu divit, že podvědomě toužíme být krásné jako naše české modelky, nebo stejně tak půvabné, jako americké herečky, jež na červených kobercích doslova září. Zkrášlování prospívá i na duši Chcete vědět, jak se naučíte mít rády samy sebe? Je to jednoduché: musíte se samy sobě líbit. Když se na sebe podíváte do zrcadla, měli byste být pyšné na to, co v jeho odrazu vidíte. A mít rád sám sebe znamená občas se i rozmazlovat,... Čtěte více Příspěvek Jak se naučit mít ráda sama sebe? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Bývalá chůva Golda vzpomíná na Bartošovou v kuchyni
5.9.2010 – Iveta Bartošová (44) vyrazila svým projevem u plotny divákům dech. Matka čtrnáctiletého Artura se v pořadu Čápi s mákem projevila jako neschopná kuchařka, která nezvládne snad ani nasypat nudle do polévky. V kuchyni své právničky, kam všechny pozvala místo svého domu v Uhříněvsi, si bez skrupulí nad hrncem dokonce zapálila doutník! To by neudělal ani naprostý kulinářský analfabet. Byla Iveta v kuchyni vždy tak nejistá? Jak na její kulinářské umění vzpomínají její bývalí manažeři a partneři?podobné články
Osobnosti: Iveta Bartošová (7134 článků) -
Ital v kuchyni v zimě nevaří, nahradí ho krásky
15.1.2011 – Kuchař Emanuele Ridi (36) má zimní prázdniny. V čase Itala v kuchyni již od neděle poběží cestopisný cyklus Ženy na cestách. V prvním díle věnovaném Itálii, kam se vydaly missky Aneta Vignerová (23) a Hana Věrná (22), se ale Emanuele ještě objeví. „Bude komentovat místní zvyklosti a kuchyni,“ prozradil Blesku producent Miroslav Jansa.podobné články
-
5 dobrých zvyků v kuchyni
21.3.2016 – Všude slyšíme: „Jsi to, co jíš,” a je zřejmé, že způsob stravování má zásadní význam pro správné fungování organismu. Stejně důležitá jsou také pravidla pro přípravu pokrmů a zvyky, které nás již léta provázejí v kuchyni. Stojí za to vštěpovat dobré stravovací návyky svým blízkým, zejména dětem, které pokládají své rodiče za vzor. Představujeme vám několik návyků, které stojí za to začít uplatňovat v naší kuchyni již dnes.podobné články
-
Moderuje Prostřeno, ale české kuchyni se vyhýbá: Jana Boušková prozradila recept na hubnutí
11.5.2016 – Provází kuchařskou show Prostřeno na Primě, komentuje recepty a vaření soutěžících, sama ale českou kuchyni nevyhledává. Herečka Jana Boušková (61) přiznala, co ji v kuchyni baví a jak zázračně zhubla...podobné články
Osobnosti: Jana Boušková (143 článků) -
Kurkuma je novou nadějí v léčbě rakoviny. Vrací poškozeným buňkám schopnost zemřít
9.6.2018 – Kurkuma se běžně používá v indické kuchyni, sáček žlutého prášku s obrázkem podobným kořeni zázvoru se možná vyskytuje i ve vaší kuchyni. Kromě využití v kuchyni se také používá v tradiční čínské medicíně. Jihokorejští vědci zjistili, že jeho protizánětlivé účinky lze použít i v tradiční medicíně – při léčbě rakovinypodobné články
-
Pod pokličkou v kuchyni britské ambasády: Co si kuchař pěstuje a co vaří šéfovi?
29.7.2018 – Co dokážete vypěstovat v centru Prahy? Kukuřici? Meruňky? Brambory? To vše najdete na Malé Straně na zahrádce britského velvyslanectví. Kuchyni tu totiž vládne pevnou rukou kuchař Vojta, který si dokonce přímo ve věži suší i maso. Jak to vypadá pod pokličkou v královské kuchyni a jaké nejzvláštnější jídlo se tam připravuje? Podívejte se na další pokračování seriálu Blesk Zpráv Když promluví zdi.podobné články
-
Zachraňte jídlo v kuchyni s originální kuchařkou! Rychlé recepty ze zbytků
5.2.2020 – Trápí vás přebytky v kuchyni a nechce vyhazovat pokrmy, které vám zbyly třeba po víkendovém hodování? Inspirujte se unikátní kuchařkou »Zachraň jídlo v kuchyni« s podtitulem 100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku. Recepty se zaměřují na suroviny, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají.podobné články
-
Tamara Elliot z Ulice, kráska Markéta Hrubešová: Co je tajemstvím jejích kuchařských a filmových úspěchů, které ji přivedly až k zahraničním celebritám?
6.8.2021 – Nejraději má českou kuchyni, a i když na to nevypadá, nejde pro sádlo daleko. To k české kuchyni zkrátka patří. Inspirací jí byla její babička, která pocházela z Hané. Ač se jí nemohla v kuchyni plést a pomáhat, lásku k zemitým jídlům a vaření malé Markétě vdechla napořád. Do vínku byl ale Markétě Hrubešové rovněž dán i herecký talent, a tak se na place mohla setkat i se zahraničními hvězdami.podobné články
-
Ivan David: Je nás většina! Měli bychom se podle toho chovat. Chováme se tak?
5.1.2017 – To oni jsou v defenzivě, oni trpí úzkostí. Jejich triumfalismus je pryč. Oni cítí, že havlistická bezvýhradná podpora amerických zájmů kdekoliv na světě je menšinová. Nechtějí být identifikováni jako kůl v plotě. Stále ještě mají značný, možná rozhodující podíl na moci. Mají v ruce silové struktury a média, tajné služby a všechny informace. Vědí, že pokud bude existovat alternativa, nemusí to stačit. Nemohou si dovolit demokracii, jak otevřeně přiznal minulý týden řecký premiér. Potřebují vyprovokovat konflikt, aby mohli uplatnit sílu, jinak by ji mohli ztratit.podobné články
Osobnosti: Ivan Ivan (3126 článků)