Článek
-
Velikonoční recept od šéfkuchaře: Jan Punčochář a jeho drůbeží kůzlečí klobása
3.4.2021 – Populární šéfkuchař Jan Punčochář, známý především jako porotce z Masterchefa, prozradil, jak to u nich doma vypadá na Velikonoce, a poskytl velikonoční recept. Prozradil také, že svých 32 zaměstnanců drží v pracovním procesu, i když má restauraci zavřenou.podobné články
Podobné články
-
Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!
16.3.2016 – Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Labužnické Velikonoce: Kůzlečí na víně s omáčkou ze žloutků
31.3.2010 – Kůzlečí maso je delikátní záležitostí. Sehnat ho může být zvláště pro lidi z měst složitější, stojí to však za to. Jeho chuti se totiž nic nevyrovná. Snad jen maso jehněčí.podobné články
-
Tyto drůbeží karbanátky jsou tak výborné, že po nich nezbyde vůbec nic
1.9. (28 dnů) – Drůbeží karbanátky jsou skvělou volbou pro chutnou večeři pro celou rodinu. Recept je velmi jednoduchý a drůbeží karbanátky jsou tak lahodné, že si každý řekne o další porci.podobné články
-
Jan Punčochář se těší z otevření zahrádek. Pro eXtra prozradil, jak to vypadá u něj v restauraci
17.5.2021 – Slavný šéfkuchař Jan Punčochář nás přivítal ve své restauraci, kde se radují z otevření zahrádek, i když počasí moc nepřeje. Punčochář prozradil nové recepty a také pravidla, která musí dodržovat zákazníci, ale i personál. Jeho zahrádka je překrásná.podobné články
-
Za rok jsem shodil dvacet kilo, pochlubil se šéfkuchař Jan Punčochář
14.6.2012 – Šéfkuchař Jan Punčochář (42) miluje česká jídla. Před rokem však šel do sebe a díky kolegovi Romanu Stašovi vařečku pravidelně vyměňoval za činky. Nakonec dokázal zhubnout dvacet kilo. „Nejhorší bylo, když si Roman sedl na balón a začal mě hecovat, ať makám,“ přiznal Punčochář.podobné články
Osobnosti: Ben Cristovao (554 článků) -
O Velikonoční neděli hodujte!
1.4.2018 – Největším křesťanským svátkem je Velikonoční neděle. V noci ze soboty na neděli vstal Ježíš z mrtvých a křesťané oslavují příchod Pána. Na Boží hod se provádělo svěcení vína a velikonočních pokrmů, jako je beránek, mazanec nebo chléb. Na slavnostně prostřených stolech nesmělo chybět jehněčí, kůzlečí či telecí maso.podobné články
-
Velikonoční recept od šéfkuchaře: Vítěz MasterChefa Roman Staša chystá kuchařku
4.4.2021 – Vítěz poslední řady MasterChef 2020 Roman Staša poskytl svůj velikonoční recept. Jak prozradil, jeho milované pracovní návštěvy, kdy dojíždí ke klientům domů a vaří jim své speciality, dělat nemůže, ale rozhodně si nestěžuje. Brzy vydá novou kuchařku, účinkuje také v pořadu Snídaně s Novou.podobné články
-
Šéfkuchař a porotce z MasterChefa Punčochář: Těžká doba, štamgasti nás drželi. Nezdražujeme
18.5.2021 – Otevírání hospod a restaurací nemohli dospat jak provozovatelé, tak štamgasti. Jedním z podniků, který se snažil si stálé zákazníky hýčkat i během lockdownu, je i hospůdka známého šéfkuchaře Jana Punčocháře. U Matěje je už od včerejška zájem a rezervace na zahrádku se rychle plní. I když množství restauratérů připravuje své zákazníky na zhruba desetiprocentní zdražení, Punčochář se touto cestou nevydává a doufá, že se hosté budou moct co nejdříve posadit i dovnitř.podobné články
-
Porotce MasterChefa Jan Punčochář o boji s nadváhou: Shodil jsem 36 kilo! Jak?
9.9.2021 – S váhou bojuje roky, vyzkoušel desítky nejrůznějších diet, ale kila se vždy po čase vrátila. Vypadá to ale, že šéfkuchař a porotce MasterChefa Jan Punčochář (42) konečně našel spolehlivý recept, jak zatočit s nadváhou! Jaký?podobné články
-
V Česku bude tepleji než v Řecku. Velikonoční týden může přinést i letních 25 °C
6.4.2020 – Blíží se velikonoční svátky. Ty se mohou v kalendáři objevit v období od 22. března do 25. dubna, je to tím, že je slavíme první neděli po prvním jarním úplňku. Zatímco Velikonoční týden přinese slunečné počasí a výrazně nadprůměrné teploty, které se budou v odpoledních maximech postupně šplhat až na 23 °C, na Velikonoční pondělí budeme potřebovat deštníky a bude se ochlazovat. Průměrné denní teploty jako v květnu přinese kombinace teplého jižního proudění a slunečné oblohy. V Evropě střední tak budou vyšší teploty než v Řecku. Vyloučené není, že naměříme i letošní první letní teplotu, tj. 25 °C. Ochlazení a srážky přinese až Velikonoční pondělí.podobné články
-
V Mexiku vytvořili rekordní kilometrovou klobásu
26.4.2010 – Klobása chorizo je v Mexiku vyhlášenou pikantní pochoutkou. V sobotu odpoledne ji obyvatelé města Toluca vytvořili rovný kilometr dlouhou. Překonali tak téměř desetinásobně Guinnessův rekord ze španělského Ourense. Jejich klobása měřila „pouhých“ 110 metrů.podobné články
-
Tak budou vypadat Vánoce na Staromáku: Klobása a svařák nezdraží!
28.11.2014 – Vánoční strom republiky, který bude zdobit Staroměstské náměstí, už stojí! Do startu trhů zbývají jen tři dny! Blesk už nyní ví, jak budou vypadat. A ceny? Svařák ani klobása nezdraží!podobné články
-
Ruprechtická bylinková klobása přišla o značku Regionální potravina
3.9.2018 – Státní zemědělský intervenční fond informuje spotřebitele, že výrobku Ruprechtická bylinková klobása společnosti MASO RYDVAL s.r.o. byla odebrána značka Regionální potravina Libereckého kraje. Důvodem byly nedostatečné hygienické podmínky provozu.podobné články
-
VÁNOCE HEZKY ČESKY: Vinná klobása jako oslava slunovratu
4.12.2020 – Smažené řízky či vinná klobása přichází o Vánocích ke slovu všude tam, kde je kromě kapra poptávka strávníků i po dalších lahůdkách z masa. Jak už to tak ale bývá, nese s sebou také zvláštní symboliku. Ale ani tradiční vepřový řízek nemůže chybět na štědrovečerní tabuli PENNY, kam ho přináší v letošní vánoční reklamě Michal Štěrba.podobné články
Osobnosti: Michal Štěrba (1 článek) -
Zakažme nesmyslné názvy jako „vegetariánský steak“ nebo „veganská klobása“
1.7.2022 – Potravinářská komora ČR apeluje na vládu, aby přijala i v ČR nařízení francouzské vlády, která vyhláškou o ochraně názvů některých potravin zakázala používání označení potravin jako „vegetariánský steak“ nebo „vegetariánská klobása“. Přijetí takového nařízení v ČR by podle potravinářů přispělo k ochraně zájmů a zdraví spotřebitelů.podobné články
-
Sexy Pastorčáková boduje v televizi: Co se stane s nešťastníkem Punčochářem?
25.4.2013 – "Redakce eXtra.cz vás informovala":http://www.extra.cz/tsunami-na-prime-sefka-obzinova-zuri-puncocharovi-z-partie-pry-hrozi-vypoved o tom, jak to má na Primě nahnuté moderátor pořadu Partie "Jan Punčochář":http://www.extra.cz/tema/jan-puncochar (34). Potom, co se pohádal se šéfkou zpravodajství "Jitkou Obzinovou":http://www.extra.cz/tema/jitka-obzinova (49), to vypadalo, že si bude muset sbalit svých pět švestek a odejít na hodinu. Obzinová se ale nakonec zalekla karmy a moderátora zatím ponechala v jeho pozici.podobné články
-
Novým moderátorem Partie na Primě bude Jan Punčochář
29.10.2009 – Od této neděle 1. listopadu začne polední diskusní pořad Partie na TV Prima moderovat Jan Punčochář, zástupce šéfredaktorky zpravodajství a publicistiky Primy.podobné články
-
Moderátor Partie Jan Punčochář končí na vlastní žádost na Primě
17.10.2014 – Moderátor diskusního pořadu Partie, talkshow Miniduel a zástupce šéfredaktorky zpravodajství a publicistiky Jitky Obzinové Jan Punčochář (35) se rozhodl sám odejít z televize. Výpověď podal z osobních důvodů.podobné články
-
Výpověď na Primě: Končí Jan Punčochář z nedělní Partie! Komu šlápl na kuří oko?
17.10.2014 – Televizi Prima opouští jeden člověk za druhým. Po moderátorce Lence Pastorčákové či dramaturgyni Zuzaně Bubílkové opouští obrazovky i moderátor politického diskuzního pořadu Partie Jan Punčochář.podobné články