Článek
-
Unikátní gril: Užijete si ho na zahradě i v kuchyni
25.3.2012 – Grilovací sezóna začíná, je tedy čas přemýšlet nad nákupem nového grilu. Našli jsme pro vás novinku, kterou budete moci využívat v létě stejně jako v zimě. Nezaskočí vás ani situace, kdy teď na jaře pozvete na první „grilovačku“ přátele, jenže venku už od rána prší. Kontaktní gril unikátní konstrukce Catler nyní nabízí e-shop Hobbyman.cz. A pozor – pokud si tento gril objednáte včas, přidá vám k němu zadarmo také luxusní digitální kuchyňskou váhu Catler jako bonus!podobné články
Podobné články
-
Jdeme grilovat: Jak vybrat zahradní gril?
28.6.2017 – Možná máte někde ve sklepě gril, co jste za stovku koupili v supermarketu. O takových grilech teď řeč nebude. Teď totiž budeme vybírat opravdový gril! Jaké jsou typy grilů? A liší se něčím? Grily nejsnadněji rozdělíme podle použitého paliva – na plynové, elektrické a grily na dřevo. V čem se liší? Grily na elektřinu nacházejí nejvíce využití ve městech. Jsou skladné, neprodukují kouř a můžete je tak využít při grilování na terase či balkónu, aniž byste obtěžovali sousedy. Pokud bydlíte ve městě, nemáte k dispozici zahradu, a přesto si chcete užít letní grilování, elektrický gril je pro vás jako dělaný. Grily na plyn patří ke dražším, ale zato k těm nejoblíbenějším. Neprodukují kouř ani spaliny, nabízejí maximální kontrolu nad plamenem a skutečný komfort při samotném grilování. A překvapí vás minimální údržbou. Grily na dřevěné uhlí jsou klasikou. Jsou levné a připravíte na nich všechny dobroty stejně chutně jako na jiných grilech. Ale musíte vydat trochu snahy na rozdělání ohně, jeho udržování a následné likvidování nepořádku. Tip: Podle expertů na grilování i řady rozsáhlých testů se v chuti se pokrmy připravené na obou typech grilu nijak neliší. Pokud se tedy obáváte, že budou pokrmy připravené na briketách jinak cítit, vaše obavy nejsou na místě. Rozžhavené brikety samy o sobě žádné aroma nevydávají, a tudíž nijak neovlivňují aroma připravených pochoutek. Gril na dřevo, nebo na plyn? Až se budete rozhodovat, který zahradní gril si pořídíte, nejspíš se budete rozhodovat mezi plynovým a tím klasickým. Tyhle otázky vám pomohou najít ten správný! Tip: Plánujete grilování? Pak budete možná kromě grilu potřebovat i zahradní nábytek nebo třeba párty stan – mrkněte na vetroshp.cz Chcete gril často převážet? Zatímco s grilem na dřevěné uhlí se manipuluje poměrně snadno, plynový gril není určený k častému převážení – vzhledem ke své váze i velikosti. Kolik můžete investovat peněz? Pořízení grilu na dřevěné uhlí není... Čtěte více Příspěvek Jdeme grilovat: Jak vybrat zahradní gril? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Vyberte si ten pravý gril
11.4.2016 – Trápí vás otázka, jak si vybrat ten správný gril? Zvážit musíte hned několik parametrů. V první řadě si rozmyslete, kolik peněz chcete do grilu investovat, zda ho budete využívat několikrát týdně nebo třeba jednou za měsíc. Postavíte gril na zahradu, terasu, na balkon anebo ho budete často převážet? Dbejte také na bezpečnost a údržbu. Vybrat si správný gril je opravdu oříšek. Připravili jsme pro vás několik rad, které vám výběr ulehčí. Začíná jaro, objevujte s námi ten pravý požitek z grilování.podobné články
-
Nové pivo Gril chutná i muzikálovým hvězdám
22.7.2011 – Také hvězdy muzikálů se přesvědčily o tom, že nové pivo Gril je prostě skvělé… Blesk, který se na vzniku piva podílel, se zeptal na názor zpěváků Mariána Vojtka (38) a Ladislava Spilky (38). Oba se v grilování, tedy v činnosti, ke které je pivo Gril přímo zrozené, vyznají!podobné články
Osobnosti: Marian Vojtko (307 článků) -
Vyberte správný gril! Podle čeho nakupovat? Je lepší gril na uhlí, na plyn, nebo na verandu elektrický?
20.5.2012 – O grilování víte díky speciálu Nedělního Aha! už téměř vše. Už jsme grilovali, pekli, zkrátka kuchtili a vy víte, jak si připravit exotické ovoce, pořádnou »fl ákotu« nebo i dietní rybičku. Ovšem k tomu, aby vaše grilovačka dopadla opravdu na výbornou, už tedy chybí »pouze« krůček – jenže nejdůležitější – koupit ten správný gril.podobné články
-
Čistý gril je alfou a omegou úspěchu i zdraví: Místo kartáče nasaďte robota
19.6.2017 – Grilování je fantastická událost, při níž se společnost baví, pochutnává si, chválí mistra grilu, ale… Jednu vadu na kráse grilování má, stejně jako každý konec večírku. Přátelé se pomalu vytrácejí a vy drhnete kartáčem gril od připečených nečistot. Na tuto protivnou činnost ale můžete nasadit robota! Ten gril vyčistí za vás.podobné články
-
Soutěžte o gril! Užijte si léto, které si zasloužíte
20.8.2021 – Dlouhé letní večery přímo vybízejí k pořádné „grilovačce“. Proč si o nějaký gril nezasoutěžit? Hlavní cenou spotřebitelské soutěže „Vyhrajte léto na grilu“ je totiž zahradní plynový gril, a to hned 9×. Stačí si jen pochutnávat na potravinách označených značkou kvality (Klasa, Regionální potravina, Bio „zebra“ a EU „Bio list“). Za pouhé 3 výrobky máte účast v soutěži jistou.podobné články
-
Soutěžte s Akademií kvality o gril až do 12. září!
7.9.2021 – Jak si v září zavzpomínat na léto? Třeba tím, že si něco ugrilujete! Zkoušeli jste dát na gril také zeleninu? Poradíme, jak na to. Také vám prozradíme, s jakými neduhy nám mohou pomoc jednotlivé druhy zeleniny. A pořád ještě se můžete zúčastnit soutěže „Vyhrajte léto na grilu“, ve hře je zahradní plynový gril a řada dalších cen. Co pro to udělat? Jenom koupit 3 výrobky s nějakou značkou kvality na obalu, jako jsou Klasa, Regionální potravina, Bio „zebra“ a EU „Bio list". Soutěžíme až do 12. září.podobné články
-
Jak na bakterie v kuchyni
18.2.2015 – Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
U burgerů grilovali krysu. Zaměstnanci restaurace se bavili zvrhlou zábavou
26.11.2018 – Jak to asi vypadá v kuchyni, přemýšlí často lidé, kteří vyrazí do restaurace na jídlo. A někdy je opravdu lepší nevědět. Na Havaji v restauraci zaměřené na burgery se zaměstnanci rozhodli hodit na gril krysu, kterou objevili ve skladu. Šlo přitom o gril, na kterém běžně připravovali maso pro zákazníky. Celou zvrácenou zábavu si natáčeli a chlubili se jí na sociální síti, informuje agentura AP.podobné články
-
Kocoura připraveného v marinádě na gril zachránili na poslední chvíli
12.8.2010 – Americká policejní hlídka zřejmě náhodou zachránila život čtyřletému kocourovi. Všimla si totiž, jak řidič automobilu nerespektoval dopravní značení a vjel do ulice se stopkou. Když ho policisté zastavili a požadovali doklady, uslyšeli podivné mňoukání z kufru auta. K jejich zděšení tam nalezli „marinovanou“ živou kočku připravenou rovnou na gril.podobné články
-
Gril z ryzího zlata stojí miliony!
7.6.2011 – Gril posetý zlatem nabízí australská společnost BeefEater. Může být váš za pouhé 3 miliony korun.podobné články
-
Nejlepší recepty pro letní grilování
1.7.2011 – Grilovací sezóna už je v plném proudu a my vám přinášíme nejlepší recepty, kterými můžete pohostit své přátele. Vytáhněte gril, nakupte dřevěné uhlí a přichystejte suroviny podle našich receptů. Jsou skvělé a neodolatelné. Jaký gril vybrat? Možná se chystáte grilovat úplně ...podobné články
-
Základem dobře ugrilovaného masa je pořádný gril
13.7.2011 – Dobré jídlo, zábava a příjemná společnost, to vše je spojeno s letním grilováním. Základem pro to, aby se vám podařilo připravit opravdu skvělé delikatesy, je pořádný gril.podobné články
-
Kupujeme nový gril: Na co si dát pozor?
8.8.2011 – Co je třeba vědět předtím, než si pořídíte svůj vysněný gril? Na co si dát pozor a podle čeho vybírat? Na to jsme se zeptali v poradně portálu grily-krby.cz. Jednotlivé modely grilů pak komentuje expert Michal Pobežal z Mountfieldu.podobné články
-
Hrajte s Bleskem Křížovkami o multifunkční gril!
4.7.2012 – Užijte si letní grilování s multifunkčním grilem ECG. Gril má odnímatelnou oboustrannou deska 2v1 s nepřilnavou povrchovou úpravou. Balení obsahuje 10 jehel na špízy, 5 válečků pro přípravu párků, automatické otáčení špízů a válečků, integrovanou nádobku na šťávu, vyjímatelné zásuvky na olej.podobné články
-
Kupujeme nový gril
21.8.2012 – Tradice grilování a barbecue pocházející z anglosaských zemí se definitivně usídlila i na českých zahradách a terasách. Typická vůně grilovaného masa, rozpálených briket nebo plynového grilu už neodmyslitelně doplňuje pohodovou atmosféru jarních a letních měsíců. Pokud ještě svůj gril nemáte, je nejvyšší čas.podobné články
-
Mluvčí fastfoodu "Infarktový gril" zemřel. Na infarkt
14.2.2013 – Neuplynuly ani dva roky a zemřela další tvář fastfoodu Infarktový gril (Heart Attack Grill). Dvaapadesátiletý John Alleman, který restauraci pověstnou extrémně tučnými jídly navštěvoval denně a byl považován za jejího neoficiálního mluvčího, skonal v pondělí na infarkt. Informoval o tom Las Vegas Sun.podobné články
-
Sbíhají se vám sliny? Sezóna grilování začíná!
23.4.2013 – Grilovací sezóna startuje! Pro 15 % Čechů, kteří pravidelně grilují, začíná právě už nyní - v dubnu. Hned třetina nadšenců v sezóně rozžhaví gril alespoň jednou týdně. Víte ale, které potraviny dávají Češi na gril nejčastěji?podobné články
-
Super nápad! Ve Švýcarsku vynalezli převozný gril na kolo!
28.4.2013 – Švýcarský designér Mathias Hintermann jakožto milovník cyklistiky vymyslel úžasnou věc, kterou vy, sportovci, skauti a gurmáni, v létě určitě oceníte. Přenosný, nebo vlastně převozný gril, na kterém si kdekoli a kdykoli můžete opéct svačinku.podobné články