Článek
-
Udělejte si lahůdku! Výborné škvarkové placky zvládne úplně každý! RECEPT
13.2.2014 – V předchozím díle našeho seriálu Ušetřete v kuchyni jsme si ukázali, jak bez velké námahy udělat výborné domácí sádlo a škvarky. Teď si se škvarky trochu pohrajeme.podobné články
Podobné články
-
VELMI CHUTNÉ: Maďarské placky!
1.9.2023 – Nejlepší a osvědčený recept na vynikající placky na maďarský způsob. Křupavé bramborové placky zalité dokonalým dušeným vepřovým masem. Tyto placky jsou neodolatelným pokrmem!podobné články
-
Jednoduché a výborné bramborové placky s masem!
31.8.2023 – Skvělé placky nebo, chcete-li, řízky ze strouhaných brambor a mletého masa. Malý počet ingrediencí a jednoduchá příprava. Bramborové placky s mletým masem bez vajec, bez lepku a bez mléka.podobné články
-
Jak připravit cuketové bramboráky
24.8.2018 – Zahrádky jsou plné dozrávajících cuket a nastává otázka, jak je zpracovat. Obalovaná se brzy přejí, na přípravu “slanečků” stačí tak jedna, dvě. Ale co s tím zbytkem? Další oblíbenou klasikou jsou u nás cuketové bramboráky, tedy placky na způsob bramboráků, jen k jejich přípravě používáme právě cukety. Není moc Čechů, kteří by nejedli bramboráky. Většinou je to obráceně – strávníci berou tyto křupavé placky kuchařce téměř z pánve. Zkuste jim je tedy pro změnu připravit ze strouhaných cuket. Jak si připravit cuketu na bramboráky Jestliže budete připravovat bramboráky z mladé cukety, stačí ji jen omýt a osušit, starší kus je třeba oloupat a zbavit jader uvnitř. Obojí totiž postupně tvrdne a to pak dělá v jídle neplechu. Cuketu potom nastrouhejte tak, jako strouháte brambory na přípravu bramboráků. Pokud máte rádi jemné, volíte nejspíš malá oka na struhadle, někdo má raději hrubší struhadlo, placky jsou potom křupavější. Recept na cuketové bramboráky Vlastně tentokrát o přesný návod ani nepůjde. Při přípravě těsta na bramborák se vždycky dává všechno tak nějak přiměřeně, aby vyhovoval chuti těch, kdo je budou jíst. Někdo dává víc česneku, někdo nešetří na majoránce a někdo zase skoro vůbec nekoření. Těsto si tedy připravíte a ochutíte tak, jak jste zvyklí a jak bude vyhovovat právě vám. Jediné, co změníte, je základní surovina. Těsto si tedy připravíme z nastrouhaných cuket, které jsme nechali chvíli odležet, aby si pustily vodu. Tu vylijeme a přidáme syrové vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a tolik hladké mouky, aby vzniklo ne příliš husté těsto. Jeho konzistenci máte asi taky za ta léta přípravy v oku, já ho obvykle připravím trochu řidší a na prvním bramboráku zjišťuji, jestli přidat víc mouky nebo ne. Když se placka netrhá a dobře ji obrátíte, není nutné mouku přidávat. U prvního kousku také zjistíte chuť a když to je nutné,... Čtěte více Příspěvek Jak připravit cuketové bramboráky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
NEJLEPŠÍ a RYCHLÉ cuketové placky!
31.8.2023 – Toto je nejlepší recept na cuketové placky pro děti i dospělé. Jsou jednoduché, křehké, chutné.... jednoduše vynikající! Tyto cuketové placky jsou vhodné k obědu nebo k odpolední svačině.podobné články
-
Módní tipy pro rok 2017
15.1.2017 – Pokud vám záleží na tom, jak se oblékáte a snažíte se v tomto ohledu držet nejnovějších trendů, pak vám náš článek – ukrývající módní tipy pro rok 2017 – zaručeně přijde vhod. My totiž víme, co bude v roce se šťastnou sedmičkou na konci trendy a co se bude nosit! Snad každé ženy se móda dotýká alespoň okrajově. Proto určitě není na škodu znát trendy tohoto roku a být tak připravená svému okolí ukázat, že se v módním odvětví vyznáte. Nemusíte striktně zkoušet úplně všechno, ale alespoň budete vědět, z čeho si můžete vybírat! Módní tipy pro rok 2017 Začátkem každého roku jsou módní tipy jedním z nejožehavějších a nejočekávanějších témat. I ženy, které nejsou módou tolik posedlé, chtějí mít přehled. Tak už na nic nečekejme a pojďme se podívat, co se letos bude nosit! Rukávy, které nepřehlédnete Jako první zmíníme výrazné rukávy, kterých si letošní rok užijeme opravdu dostatek. Mnohdy až extravagantní kousky budeme vídat na sakách, bundách i obyčejných mikinách. Kdo chce jít s dobou, ten by si měl pořídit takový model, kde rukáv hraje hlavní roli. A vůbec se toho nebojte, letos je přáno extrémům! Placky jako z devadesátek! Určitě si vzpomenete na éru, kdy světu vládly nejrůznější placky, které měly mnoho podob, velikostí, tvarů i barev. Možná jste je v čase, kdy zažívaly největší slávu, nosili na oblečení i vy nebo jste si je připínali na tašky. Světe div se, placky a připínáčky patří mezi módní tipy pro rok 2017 a kdo nebude mít alespoň jednu takovou ozdobu, jako by ani nebyl! Barvy, které se drží při zemi! Zatímco předchozím rokům vládly opravdu výrazné odstíny a jeden čas všichni nosili neonky, letos tomu bude jinak. Barvy vhodné pro rok 2017 se drží hodně při zemi, jsou neutrální a nevýrazné. Mezi takové odstíny patří béžová, kávová, šedá... Čtěte více Příspěvek Módní tipy pro rok 2017 pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tipy na zdravé mlsání
12.7.2016 – Ačkoli se snažíte žít zdravě, stravujete se podle přísných návyků a pečlivě sledujete každý přibraný gram, určitě i vás tu a tam přepadne neovladatelná chuť na něco sladkého. Snažíte se touze zahřešit si na sladkém odolat, ale potřeba je natolik silná, že zpravidla tento váš vnitřní souboj prohráváte, dopřejte si nějakou kalorickou bombu a poté s výčitkami svědomí lezete na váhu plní obav, kolik následků to na vás zanechalo. Sladké ke svému životu potřebujeme všichni. Zatímco někdo více, jiný méně. Proč si tedy čas od času nezamlsat bez výčitek? Připravili jsme pro vás několik tipů na zdravé mlsání, díky kterému zaženete chutě na sladké dobroty a své podlehnutí si následně nebudete muset vyčítat! Zdravé mlsání, aneb dobroty bez výčitek! 1. Jablečný pudinkový dort Potřebujete: 750 g jablek 2 hrníčky vody 100-150 g cukru 2 vanilkové pudinky 1 vanilkový cukr piškoty šlehačku citronovou šťávu Postup: Jablka oloupejte a nastrouhejte. Poté je s cukrem a hrníčkem vody rozvařte na kaši. Ve druhém hrníčku vody rozmíchejte vanilkové pudinky, vlijte je do jablečné kaše a nechte projít varem. Podle chuti přidejte citronovou šťávu. Část jablečné kaše nalijte do dortové formy, naskládejte na ní piškoty, zalijte další částí jablečné kaše – tento proces opakujte 2x. Jablečný dezert poté uložte do lednice, kde jej nechte ztuhnout nejlépe do druhého dne. Následně jej vyklopte dnem vzhůru a ozdobte šlehačkou. 2. Minisušenky s mrkví Potřebujete: 40 g ovesných vloček 50 g mrkve 40 g hladké mouky 20 g tuku 1 lžičku nízkokalorického sladidla Postup: Mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Ovesné vločky pomocí mixéru rozmixujte do jemna. Poté ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které rozdělte na cca 20-25 kousků. Z těch poté udělejte kuličky a z nich následně placky. Plech vyložte pečicím papírem, naskládejte na něj připravené mrkvové placky a pečte při 200°C cca 8 minut. 3. Citronové želé... Čtěte více Příspěvek Tipy na zdravé mlsání pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
KŘUPAVÉ a TRADIČNÍ bramborové placky
31.8.2023 – Super recept na velmi křupavé tradiční bramboráky. Placky jsou propečené a voňavé. Jsou neodolatelné, proto si usmažte rovnou dvojitou dávku a podávejte je na několik způsobů!podobné články
-
Jezte zdravě – pstruh na másle
19.6.2016 – O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak na pevné břicho a paže
1.7.2018 – To, co přes zimu příliš neřešíme, může být v letním období nepříjemný estetický problém. Řeč je o ochablých svalech v oblasti břicha a paží, ty se v plavkách příliš nevyjímají. Jestli chcete být na pláži sexy, je nezbytné zapracovat na zpevnění svalů právě v těchto nepřehlédnutelných partiích. Tyto cviky vám v tom zaručeně pomůžou. Na ruce zkuste kliky Zaručeně nejúčinějším cvikem k posílení rukou jsou kliky. Jestli necvičíte pravidelně a nejste trénované, začněte dámskými kliky a střídejte bicepsové, kdy jsou ruce od sebe a ramena jdou do strany a kliky tricepsové, kdy jsou ruce vodorovně vedle sebe zhruba na šířku hrudníku a jdou podél těla. Ve chvíli, kdy vaše ruce zesílí, můžete přejít na kliky klasické. Můžete také vyzkoušet těžší verzi s činkami: položte je na zem, udělejte vzpor a uchopte do rukou činky. Udělejte vždy jeden klik a poté zvedněte loket jedné ruky co nejvýše nad úroveň zad, ruce střídejte a opakujte. Přitahování k nohám či známé sklapovačky Na posílení břišního svalstva je hodně účinným cvikem přitahování trupu k nohám. Lehněte si na podložku na záda, zvedněte nohy a skrčte je do pravého úhlu. Bedra přitlačte k podložce, naopak od ní odlepte ramena, natáhněte ruce a snažte se pomocí pomalých hmitů dostat hrudník co nejblíže k kolenům. Během cviků musíte cítit, že břišní svaly pracují. Že na posílení břišních svalů jsou skvělé takzvané sklapovačky, asi ví úplně každý. Jde o podobný cvik, jen hmitáme proti sobě trupem i nohama. I tady během cviku cítíme, jak se břišní svaly aktivují a pracují. Na zpevnění břicha, zadečku a vlastně celého těla jsou velmi účinné také dřepy. Rozkročte nohy na šířku pánve a plynulým pohybem skrčte nohy, kolena nesmí být dále než špičky. Denně udělejte alespoň 20-30 dřepů a výsledky se rychle dostaví. Náročnější variantou jsou dřepy s činkami, které vezmete do... Čtěte více Příspěvek Jak na pevné břicho a paže pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Sýrová roláda z plátkového sýra
9.4.2016 – Sýrová roláda je velice oblíbeným a vděčným pokrmem, který se dá připravit na několik chutných způsobů a jeho největší výhodou je rychlost, se kterou tuto lahůdku vykouzlíte. Hodí se jako pohoštění pro hosty, kteří se vám nečekaně objeví za dveřmi a kterým nebudete mít díky nepřipravenosti co nabídnout. Sýrová roláda je na přípravu opravdu jednoduchá a dobrou zprávou je, že si s tímto receptem hravě poradí i naprostí začátečníci, kteří ještě v kuchyni neposbírali tolik zkušeností. Určitě i vy sýrovou roládu znáte a určitě jste jí alespoň jedenkrát ochutnali. Rozhodně na tento pokrm nelze hledět jako na něco obyčejného, neboť sýrová roláda může být opravdová delikatesa. Vzhledem k tomu, že se dá připravit na několik způsobů, můžete tento recept neustále obměňovat a zkoušet tak nové a nové chuťové variace. I my jsme pro vás do dnešního článku ukryli recept na lahodnou sýrovou roládu, po které se zaručeně budete olizovat až za ušima! Recept na sýrovou roládu z plátkového sýra Na přípravu budete potřebovat: 2 balíčky plátkového sýra 150 g šunky 120 g másla 2 ks taveného sýra 2 ks nakládaných okurek 3 ks vajec 1 lžíci hořčice půlku cibule sůl, pepř a petrželku Postup přípravy: Máslo společně s tavenými sýry utřete do hladkého krému, přidejte nadrobno nasekanou cibulku, na jemno nakrájené okurky, petrželku a natvrdo uvařená na drobno pokrájená vejce. Následně podle chuti osolte a opepřete tak, jak to máte rádi. Pro výraznější chuť přidejte hořčici a důkladně spojte do pěny. Balíčky plátkového sýra vložte do horké vody a nechte je změknout, aby se s nimi dalo pracovat. Jakmile změknou, vyjměte je z obalu, rozložte na vál do tvaru obdélníku a jemně přejeďte válečkem, aby se jednotlivé spoje spojily v jednu placku. Takto připravený poklad potřete vzniklou pomazánkou, na kterou následně rozložte plátky šunky a opět naneste další vrstvu pomazánky.... Čtěte více Příspěvek Sýrová roláda z plátkového sýra pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Baklažán – přínos a recept
21.4.2018 – Pokud jde o baklažán neboli lilek, v naší kuchyni není častým hostem. Přitom je to docela škoda, můžete si z něj připravit výborná jídla, která vám připomenou dovolenou u Černého nebo Středozemního moře. Jeho velkým pozitivem je množství cenných výživných látek (kvalitní bílkoviny, organické kyseliny nebo třísloviny.), hodně vlákniny a minimum kalorií. Obsahuje asi 90 % vody, náramně se tedy hodí do dietního jídelníčku.Obsahuje hodně draslíku a dalších stopových prvků jako je železo, hořčík, zinek nebo mangan. Je cenný pro obsah provitamínu A, kyseliny listové a dalších vitamínů skupiny B a flavonoid rutin (známý jako vitamín P), který je prospěšný zejména pro cévy a kardiovaskulární systém. Čím je lilek prospěšný Má antibiotické a antibakteriální účinky., působí močopudně, podporuje činnost srdce a kardiovaskulárního systému, upravuje krevní tlak, snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Zlepšuje zažívání, čistí střeva, pozitivně ovlivňuje činnost žlučníku a jater. Také podporuje imunitu, zlepšuje fyzickou i psychickou kondici a dokonce je znám jako afrodiziakum. Rozhodně stojí za to vyzkoušet nějakou lahůdku připravovnou z baklažánu, například musaku – pokrm známý na Balkánském poloostrově. Musaka z lilků – recept 2 baklažány nakrájejte na plátky , rozložte na tác nebo utěrku a osolte. Lilky se začnou “potit”, tím se zbaví hořkosti. Mezitím si nakrájejte cibuli, osmažte na oleji a přidejte mleté maso. Orestujte ho ze všech stran, přidejte koření (sůl, pepř, saturejku, červenou papriku sladkou, může být i pískavice neboli řecké seno – občas se dá sehnat přímo směs na řeckou musaku nebo si ji někdo vozí z cest). Do zapékací misky dejte vrstvu lilků a střídejte s vrstvou masa. Na poslední vrstvu (lilky) nalijte bešamel, poklaďte nakrájenými rajčaty a dejte zapéct. Pečte pomalu cca na 150° C asi 50 minut, prostě do růžova. Místo bešamelu můžete zvolit lehčí variantu: rozkvedlejte 2 vejce s bílým jogurtem a musaku přelijte touto směsí. Pokračujte... Čtěte více Příspěvek Baklažán – přínos a recept pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Změna na každý den – a váš život bude šťastnější!
7.8.2015 – Změna je život. Určitě i vy tuhle větičku znáte a věřte, že se neříká jen tak pro nic za nic. Není každý den posvícení a jistě i vy o tom víte své. Někdy se člověku zkrátka nedaří, má den blbec, všechno mu přijde hloupé a nudné – a někdy si za takové dny můžete vy sami! Přesně tak, čtete správně. Stejně jako si den můžete zkazit si jej můžete i zpříjemnit a mnohdy je to snazší, než si vůbec dokážete představit. Náš dnešní článek vám ukáže, jak na to. Přinášíme vám změnu na každý jeden den v týdnu, kterých budete-li se držet, váš život rázem promění ve šťastnější, veselejší a radostnější. Nestojí za to naše změny zkusit? Změna na pondělí: Dost bylo bílé! Ať si to přiznáte nebo ne, barvy vás v mnohém ovlivňují. Naše první změna se proto týká bílé barvy – pokud máte v šatní skříni bílé kousky oblečení, dnešní den na ně zapomeňte. Pondělí totiž patří jasným odstínům! Změna na úterý: Projděte se! Nechte internet internetem a jděte ven. Čerstvý vzduch vám udělá dobře, na procházce si pročistíte mysl a navíc uděláte něco málo pro své zdraví. Přizvete-li si na procházku i partnera, pak vám hned bude veseleji – přeci jen ve dvou se to lépe táhne! Změna na středu: Udělejte něco bláznivého! Svět patří bláznům! Středeční změna proto žádá jediné: odhoďte na chvíli vážnou tvář a udělejte něco, co obvykle neděláte. Něco ulítlého, něco šíleného, něco bláznivého! Stačí jedna maličkost a bude vám lépe. Změna na čtvrtek: Staňte se na chvíli dítětem! Děti vás mohou mnohému naučit. Není žádným překvapením, že děti jsou šťastné mnohem častěji, nežli dospělí, tak se jimi inspirujte a ve čtvrtek se alespoň na chvíli staňte malým dítětem. Rázem se na svět budete dívat z úplně jiného úhlu pohledu. Změna na pátek: Ranní... Čtěte více Příspěvek Změna na každý den – a váš život bude šťastnější! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Išelské dortíčky, mandlové rohlíčky a škvarkové pracny: Tyhle recepty jsou jistota!
2.12.2021 – Sváteční pečení cukroví je v plném proudu, pokud ale stále hledáte ten nejlepší recept na vánoční klasiku, inspirujte se našimi recepty. Už jste vyzkoušeli cukroví ze škvarků? Je to lahoda!podobné články
-
Recept na medové perníčky
6.12.2018 – Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení. Pečení perníčků má dlouholetou tradici a to si zaslouží i léty prověřený recept na měkké perníčky, které vám provoní krásně celý dům. K perníčkům neodmyslitelně patří i jejich zdobení, proto přidávám i recept na polevu. Medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení Ingredience 800 g hladké mouky 300 g moučkového cukru 1 celá hera 3 vejce 4 lžíce medu 1,5 lžičky sody 1 koření do perníku kakao Postup Ze všech surovin vypracujte pevné, nelepivé těsto, které zabalte a nechte odležet do druhého dne v lednici. Pokud to jinak nejde, minimální čas odležení těsta je 1 hodina. Odpočinuté těsto rovnoměrně rozválejte, výška záleží na tom, jak tlusté perníčky chcete mít (ccai 3-5 mm). Zapněte si troubu a nastavte ji na 180°C, aby se stihla dostatečně vyhřát. Pomoučenými vykrajovátky vykrájejte perníčky, které následně vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr je potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct přibližně na 10 minut. Tyto perníčky opravdu nemusíte nechat odležet, jsou měkké hned po upečení. Bílková poleva na perníčky Ingredience 1 bílek 150 g moučkového cukru ½ kávové lžičky citronové šťávy Postup V míse vyšlehejte všechny ingredience. Správně hustou polevu poznáte tak, že bude hustější a měla by se táhnout. Pokud chcete polevu obarvit, stačí použít gelovou barvu. Polevu nanášejte pomocí zdobícího sáčku s tenkou špičkou na konci. Tip: Na bílkovou polevu je potřeba použít velmi jemný moučkový cukr, pro jistotu použijte jemné sítko. Příspěvek Recept na medové perníčky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na vanilkové rohlíčky
14.12.2018 – Vanilkové rohlíčky jsou pravou českou vánoční klasikou. Pečou se jistě v každé rodině a stejně jistě má každá rodina svůj starý osvědčený recept na nějž nedá dopustit. Do těsta na vanilkové rohlíčky někdo dává mandle, někdo vlašské ořechy, výsledek ale je vždy křehký a vonící vanilkou. Jestli chcete letos o vánocích skutečně delikatesní rohlíčky, použijte tentokrát na obalení cukr s opravdovou vanilkou. Rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem okamžitě poznáte. Rodinný recept na vanilkové rohlíčky Jak jsem už napsala, nikdo nedá dopustit na svůj osvědčený recept, proto i já vám dnes předám ten, který mám vyzkoušený a o léta je peču své rodině. Především si musíte na semlít vlašské ořechy, právě ty dodají rohlíčkům úžasnou chuť. Budete jich potřebovat 100 gramů. K nim přidáte 240 gramů hladké mouky, 70 gramů moučkového cukru a 200 gramů másla. Vše spojte do kompaktního těsta a to dejte do ledničky odpočinout. Já obvykle večer připravím těsto a druhý den z něj tvořím. Pečeme rohlíčky V dnešní době je pečení rohlíčků snadná záležitost. Těsto můžete vtlačit do formiček, dokonce jsou už běžně k dostání plechy s vyznačenými rohlíčky, stačí jen vyplnit je těstem. Klasika je ovšem pěkně si sednout s koulí těsta ke stolu, pustit si některou z českých pohádek a pustit se do rohlíčků pěkně ručně. Mezitím si vyhřejte troubu na 170°C. Plech s rohlíčky dejte do trouby a pečte podle velikosti cca 8 – 10 minut. Že jsou hotové, poznáte podle nádherné vůně a taky podle toho, že jim začnou tmavnout špičky. V tu chvíli plech vyndejte, rohlíčky nechte trochu zchladnout, ale na obalení ve vanilkovém cukru musí být ještě teplé. Hotové vanilkové rohlíčky naskládejte do dobře uzavíratelné dózy nebo do krabice a dejte je mimo dosah mlsných členů rodiny, jinak vám do vánoc žádné nezbydou. Nebo pro jistotu rovnou zadělejte dvojitou dávku... Čtěte více Příspěvek Recept na vanilkové rohlíčky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
NOVÝ RECEPT Ládi Hrušky: Upečte si výborné šunkové vrtule
29.5.2014 – Další recept z kuchyně reportéra Ládi Hrušky je vynikající chuťovkou, když vás honí mlsná, ale na sladké nemáte chuť. A zvládne ho i každý kuchař amatér. Vyzkoušejte šunkové vrtule.podobné články
-
Nářek a proudy slz na objednávku - tak v Číně fungují profesionální plačky
19.6.2011 – Obyvatelé čínského venkova a tradičně zaměřených oblastí věří, že pohřeb jejich příbuzného se musí odehrávat v hlubokém žalu. Jeho projevem je hlasitý nářek a pláč. Aby dosáhli tohoto efektu, najímají si pozůstalí profesionální plačky. Jednou z nich je Chu Sing-lien, která působí v centrální provincii Čchung-Čching.podobné články
-
Žádné placky s Karlem, žádné nejapné dotazy! Přikázali studentům před návštěvou Zemana
11.9.2013 – Neblbnout, nežertovat, žádné placky s Karlem, žádné hloupé dotazy! Takovéhle nařízení prý dostali studenti pardubického gymnázia, kam se chystá prezident Miloš Zeman na návštěvu. A ten se očividně příliš velké oblibě v tomto kraji netěší.podobné články
Osobnosti: Miloš Zeman (28047 článků) -
Dcera Aleca Baldwina se nechala vyfotit nahoře bez: Bradavky zakryly pouze volební placky
23.10.2020 – Řada amerických hvězd upozorňuje na prezidentské volby nahotou nebo nějakým pořádně rajcovním snímkem. Modelka Ireland Baldwin (25) nezůstává pozadu. Na Instagramu nyní sdílela hned dva snímky nahoře bez, na nichž jí bradavky zakrývají pouze volební placky. Těmi dala najevo, že už sama odvolila.podobné články