Článek
-
Trápí vás vysoký cholesterol? Nahraďte máslo sýry
30.11.2011 – Lékaři a odborníci na výživu dlouhá léta doporučovali lidem vyhýbat se živočišnému tuku a hlídat si tak cholesterol. Teď však dánští výzkumníci přišli s tím, že sýry by nemusely být v tomto ohledu tak zlé a možná by neměly být zařazeny ve stejné kolonce s máslem.podobné články
Podobné články
-
Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!
19.6.2016 – Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tichý zabiják, co nebolí: Cholesterol přivodil Lucii (41) infarkt
13.9.2021 – Každé druhé úmrtí v České republice je zapříčiněno onemocněním srdce a cév. Významným rizikovým faktorem je vysoký cholesterol. Většina lidí netuší, že vysoký cholesterol nemá žádné viditelné projevy. Jeho důsledky se ale dostaví najednou, nečekaně a mohou být fatální. Přesvědčila se o tom Lucie (41), která přestala brát léky na vysoký cholesterol, protože ji nic nebolelo. Nakonec skončila v nemocnici s infarktem. Lékaři varují, že 30 procent lidí zemře na infarkt, aniž by se dostalo k lékaři.podobné články
-
Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti
17.7.2015 – Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Léky na cholesterol jsou zbytečné. Stačí zdravá strava, tvrdí vědci
10.10.2016 – Většina západní populace má chorobně zvýšený cholesterol, který jí dříve či později způsobí komplikace v oběhové soustavě. Viníkem jsou především nezdravá strava a stres. Farmaceutické firmy ucítily šanci, že můžou na epidemii této civilizace vydělat a přispěchaly s léky jménem statiny. Ty dokážou nezdravý cholesterol skutečně účinně snižovat a mnoha lidem můžou zachránit život. Jenže až příliš jednostranně se velebí jejich účinky a záměrně podceňují ty vedlejší negativní. Každý člověk má však na výběr. Cpát do sebe léky nemusí. Stačí, když upraví stravu. Vědci z Harvardovy univerzity dokázali, že nezdravý cholesterol v krvi sníží zdravá vyvážená strava a životospráva stejně jako statiny.podobné články
-
Nová studie boří mýty: Cholesterol není nepřítel!
16.2.2013 – Máte vyšší cholesterol? Pak budete mít delší život! To není vtip, ale výsledky nové izraelské studie. Podle ní cholesterol, který se dostane do těla potravinami, nemá na zdraví člověka téměř žádný vliv!podobné články
-
Vyšší koncentraci tuku v krvi má čtvrtina žen kolem třicítky!
17.11.2016 – Cholesterol je strašák v každém věku. Cholesterol je velký strašák moderní civilizace. Co o něm ale skutečně víte? Je vám třeba známo, že existuje špatný a dobrý cholesterol? Nebo že jeho největší nebezpečí spočívá v tom, že ani vysokou hladinu toho špatného nemusíte vůbec odhalit, protože jednoduše nebolí?podobné články
-
Pozor na cholesterol! Může zabíjet vaši erekci
18.11.2019 – Je jedním z hlavních rizikových faktorů pro kardiovaskulární onemocnění. Zkracuje život, ucpává cévy a dokonce může negativně ovlivnit mužskou erekci. Cholesterol. Látka tukové povahy a zároveň nepřítel lidstva číslo jedna. Jak může cholesterol ovlivnit vaši erekci? A proč je lepší udržovat hladinu cholesterolu při zemi?podobné články
-
Vysoký cholesterol není jen z fast foodu: Milena ho má dědičně, odhalily ho bradavičky
2.10.2017 – Ucpávání cév, ischemická choroba srdeční, mrtvice, infarkt. To všechno jsou důsledky zvýšeného cholesterolu. Češi bohužel mnohdy netuší, že onemocněním trpí, a zjistí to až ve chvíli, kdy přijde kolaps. Z hlediska prevence je důležité nezanedbávat zdravotní prohlídky, hýbat se a rozumně se stravovat. Vysoký cholesterol může mít ale pacient i vrozený, takové onemocnění se nazývá familiární hypercholesterolemie. Tím trpí například paní Milena.podobné články
-
Vysoký cholesterol zkracuje život: Lucie (41) přestala brát léky, dostala infarkt!
2.11.2021 – Každé druhé úmrtí v České republice je zapříčiněno onemocněním srdce a cév. Významným rizikovým faktorem je vysoký cholesterol, kterým trpí 7 z 10 Čechů. Lidé si jeho rizika příliš neuvědomují a svou hladinu cholesterolu neznají.podobné články
-
Češi, začněme se bouřit! Pomazánkové máslo: ZAKÁZÁNO! Soud Evropské unie rozhodl: Má málo tuku, musí se přejmenovat!
19.10.2012 – Konec! Pomazánkové máslo v Česku přestává přesně po 35 letech existovat. A to oficiálně. Pojmenování jedinečného výrobku našich mlékařů nám včera definitivně vzal Soudní dvůr Evropské unie (EU). Nejde totiž podle platných předpisů o máslo, ale jen o roztíratelný tuk či mléčnou pomazánku. Výjimku nám nedali... Výrobci tak pro oblíbený produkt musí najít jiný název neobsahující termín »máslo«. Ponese natruc třeba jméno »Bruselská pomsta«?podobné články
-
Pospíšil (TOP 09): Soudní tribunál se Pomazánkového másla nezastal
12.5.2015 – Ani další pokus o záchranu označení „Pomazánkové máslo“ bohužel nevyšel. Poté, co Evropská komise zamítla žádost o výjimku z pravidel EU pro užívání označení "máslo" a následně dosáhla i odsouzení ČR u Soudního dvora EU za to, že užívání označení "Pomazánkové máslo" nadále umožňuje, zkusila ČR jinou cestu k zlegalizování označení "Pomazánkové máslo". A to konkrétně v podobě žádosti o jeho uznání za zaručenou tradiční specialitu.podobné články
-
Máslo za 30 Kč, radoval se. Pak ho donesl domů. Má ostudu
2.1.2023 – Češi se snaží ušetřit, kde se dá, například nakupováním v Polsku. Nyní se ovšem vyskytla slevová akce v českém pohraničí a pro změnu byl český supermarket plný Poláků. Jedním z důvodů mohlo být máslo. Ovšem jak řada lidí poznamenala, zlevněnému máslu za třicet korun za chvíli končila doba expirace. Nemluvě o kvalitě. Další zákazník pak za třicet korun koupil polské „máslo“. A strhl se výsměch, že dotyčný neumí číst, když si koupí „miks“ a pak si stěžuje, že nechutná jako máslo.podobné články
-
Vysoký cholesterol - nebezpečí pro naše srdce
18.9.2009 – Cholesterol je pro náš organizmus velmi důležitý. Je základní stavební jednotkou pro některé hormony a pro tvorbu žlučových kyselin, je součástí každé buňky.podobné články
-
Vysoký cholesterol? Čechy to příliš nevzrušuje, ukázal průzkum
13.10.2015 – Češi se příliš nezajímají o hladinu cholesterolu ve své krvi. Polovina z nás se navíc domnívá, že cholesterol má zcela v pořádku. Podle statistik má ale problémy s cholesterolem 70 procent žen a 80 procent mužů a každý druhý Čech umírá na kardiovaskulární choroby.podobné články
-
Velký sýrový podvod: Jak poznáte ten pravý sýr? Pozor na náhražky, chutnají jak bláto!
5.3.2012 – Jsou balené jako sýry, vypadají jako sýry, ale nejsou to sýry! Jde o tzv. analogy neboli sýrové náhražky. V nich je mléčný tuk nahrazen rostlinnou složkou. Proč? Samozřejmě kvůli tomu, že je analog výrazně levnější. Jak »sýr nesýr« poznáte? Musíte být opět ve střehu! Výrobek mívá totiž stejnou krabičku jako ten pravý, neobsahuje však slovo »sýr«, ale třeba jen: tavený plátkový. V horším případě takový analog poznáte až na jazyku. Chutná jako mazlavé bláto!podobné články
-
Provoněné sýry obohatí adventní stůl
28.11.2014 – Mléko z farmy s počátkem adventního času rozšiřuje svůj sortiment. V nabídce od 1. prosince tak zákazníci nově naleznou adventní sýry provoněné rozinkami, mandlemi a pomerančem nebo plátkem jablka z Němcovy selské mlékárny Radonice. Současně s nimi se nabídka rozroste také o speciální vánoční pařené sýry ve tvaru komety, stromečku a kapra.podobné články
-
Tichý zabiják cholesterol: Jak se mu účinně bránit? Ptejte se odborníka na chatu
2.4.2014 – Kdy se vlastně cholesterol stává naším nepřítelem? Jak nás ohrožuje a jak se účinně a moderně bránit? Co to jsou fytosteroly a jaké jsou jejich účinku v těle? Jaké jsou přednosti moderních doplňků stravy, které nám cíleně a v koncentrované čisté formě tuto látku poskytují? Právě teď na vaše otázky odpovídá Ing. Ivan Mach, CSc. - prezident Aliance výživových poradců ČR. Na vše co vás zajímá se můžete ptát už nyní.podobné články
-
Jak na cholesterol?
15.1.2016 – Vánoční přejídání skončilo a vy se do teď potýkáte s jeho následky? Pálení žáhy, a zažívací potíže už odezněly, ale co zvýšený cholesterol? Ten vás může trápit ještě pěkně dlouho.podobné články
-
Zabiják Čechů? Cholesterol! 8 rad, jak ho snížit!
27.1.2016 – Sváteční přejídání skončilo a vy se do teď potýkáte s jeho následky? Pálení žáhy a zažívací potíže už odezněly, ale co zvýšený cholesterol? Ten vás může trápit ještě pěkně dlouho.podobné články