Článek
-
Tatarka Hellman’s, polévky Knorr. Konec ekologie, jde se vydělávat
30.10. (34 dnů) – V létě byl odvolán generální ředitel společnosti Unilever, potravinářského a drogistického giganta, vlastníka značek jako jsou deodoranty Dove či Axe, polévky Knorr nebo třeba majonéza Hellmann's. Nový ředitel nyní oznámil změny. Firma už se nebude snažit, aby každá značka měla nějaké „poslání“. Nechal se slyšet, že debata o udržitelnosti vyvolala víc kontroverze než užitku. A hlavně, nepřinášela zisk. Což firmě vytkl jeden z velkých investorů. „Společnost, která má pocit, že musí definovat účel majonézy Hellman’s, podle našeho názoru zjevně ztratila nit,“ řekl loni.podobné články
Podobné články
-
Kuřecí kotlík se zeleninou
29.2.2012 – Maso nakrájíme na kostičky a 8 -10 minut smažíme zvolna na margarínu ochuceném trochou soli nebo Knorr Aromatem. (Pokud používáte stehna bez kosti, potom pomalu smažte dalších 10 minut.) Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kousky. Mrkev, květák a 2 kostky bujónu přidáme k masu a pomalu smažíme 3 - 4 minuty. Poté dodáme hřášek. Zalijeme 400 ml vody a zvolna vaříme při nízké teplotě, dokud maso a zelenina nezměknou. Zatímco se směs vaří, připravíme rýži ve vodě, do které jsme vhodili zbývající zeleninovou bujónovou kostku. Přilijeme smetanu k masu a zelenině. Zahustíme 3 polévkovými lžícemi světlé Knorr jíšky a povaříme ještě 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem a Knorr Aromatem. Podáváme s rýží posypanou nakrájenou petrželí.podobné články
-
Tajemství odhaleno: šéfkuchař Emanuele Ridi se bujónů nebojí!
29.10.2013 – Knorr Vám přináší unikátní možnost vylepšení jakéhokoliv pokrmu – rychle a snadno! K dispozici je kvarteto Bohatých Bujónů Knorr: Kuřecí, Hovězí, Zeleninový a na Guláš. Tyto bujóny vřele doporučuje i oblíbený italský šéfkuchař Emanuele Ridi.podobné články
Osobnosti: Emanuele Ridi (110 článků) -
Unilever Food Solutions představuje novou kaši Knorr se zárukou kvalitních brambor
21.2.2014 – Společnost Unilever, divize Food Solutions, uvádí na český trh novou Knorr bramborovou kaši s mlékem vyvinutou pro profesionální kuchaře.podobné články
-
Pavel Paleček přivezl domů na Moravu ostatky Miloše Knorra, válečného hrdiny: Let s popelem generála!
14.10.2018 – Herec Vladimír Menšík, malíř Alfons Mucha nebo také vojenský armádní generál Miloš Knorr (†89). Ti všichni proslavili moravské Ivančice. Miloš Knorr, první Čechoslovák vyloděný v červnu 1944 se spojenci v Normandii, kterému po válce pomohl k emigraci náčelník StB, sice zemřel před deseti roky v Americe, ale nedávno se do Ivančic vrátil. Pravidelnou leteckou linkou v batůžku s notebookem ho přivezl brněnský historik Pavel PALEČEK (41). Dnes dbá o jeho odkaz a ostatky dovezl k důstojnému uložení na generálovu rodnou Moravu.podobné články
-
Knorr přejmenuje cikánskou omáčku
18.8.2020 – Německá značka dochucovadel a omáček Knorr se po několika letech kritiky rozhodla přejmenovat jeden tradiční výrobek.podobné články
-
Persil za půl. K tomu Knorr, brambůrky a východ Německa vás dorazí
2.10.2023 – Už i násobné rozdíly mezi výrobky v Česku a Německu zaznamenaly ParlamentníListy.cz v někdejší NDR. Přesvědčili jsme se o tom při nákupu v saském Cvikově (Zwickau), v marketu ALDI v centru města, což není destinace zrovna nejlevnější. A byla! Jenže ve srovnání s námi. Tak třeba megabalení pracího prášku Persil tam stálo 19,90 eura, což je necelá pětistovka. Za půl ceny, než za jakou ho nabízí Globus v Plzni. Východ Německa českého zákazníka dorazí i nižšími cenami polévek Knorr nebo smažených brambůrek.podobné články
-
Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu
12.6.2015 – Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
'Marihuanové městečko' chce být vzorem ekologie
25.12.2017 – Horské městečko v severním Maroku Šafšáuan, které je mimo jiné častým cílem vyznavačů marihuany, si vytklo za cíl být "zeleným" městem i z pohledu ekologie. Podporuje solární energii, recyklaci, provozuje půjčovnu elektrokol a dokončuje muzeum ekologie.podobné články
-
Léčivé polévky z celého světa: Španělské ochlazující Gaspacho pro snížení cholesterolu
28.7.2010 – Léčivé polévky doporučujeme hned z několika důvodů. Mají uklidňující účinek, snadno se tráví a dodávají organismu velké množství výživných látek potřebných k jeho regeneraci. Všude na světě jsou polévky ceněny pro svou schopnost prospívat našemu zdraví....podobné články
-
Velký test Aha!: Instantní kuřecí polévky? Jen spousta soli! Zeleninu hledejte lupou!
7.8.2012 – Léto pod stanem v kempu či rychlý oběd v práci se bez nich často neobjede. Polévky z pytlíku nechybí snad v žádné domácnosti. Deník Aha! se rozhodl otestovat kuřecí a slepičí instantní polévky, které stačí nasypat do misky a zalít. A tady jsou výsledky!podobné články
-
Aktivisté uvařili 2000 porcí polévky z "křivé" zeleniny
5.9.2015 – Rozdáváním polévky ze zeleniny, která se kvůli svému vzhledu nedostane do obchodů, aktivisté v Praze upozornili na plýtváním jídlem. Supermarkety nevzhlednou zeleninu a ovoce nechtějí přijímat. Proto takzvaná křivá zelenina skončila v hrnci a aktivisté mohli u Národního divadla rozdat 2000 porcí polévky.podobné články
-
Horké nápoje a polévky způsobují rakovinu, šokují zdravotníci!
20.6.2016 – Světová zdravotnická organizace vydala oficiální varování, aby lidé nekonzumovali vřelé nápoje a polévky. Tekutiny mající více než pětašedesát stupňů Celsia totiž zvyšují riziko rakoviny úst a hltanu dvojnásobně. Po uvaření čaje, kávy či polévky by měl člověk počkat několik minut, než se do konzumace pustí. Případně by některé nápoje měl zchladit mlékem či přídavkem studené vody.podobné články
-
Bramboračka, česnečka i kulajda. Pražané na festivalu polévek vypili hektolitry horké pochoutky
21.10.2017 – Podzimní den si mohli Pražané zpříjemnit u teplé polévky na smíchovské náplavce. V sobotu 21. října se tady sešlo na několik tisíc návštěvníků. K ochutnání byly nejen typické české polévky, jako je bramboračka, česnečka nebo kulajda, ale také polévky z Indie, Číny nebo také Francie.podobné články
-
Fotoagenturu Getty převzali její zakladatelé a investiční firma Carlyle Group
16.8.2012 – Investiční společnost Carlyle Group se dohodla s jinou firmou soukromého kapitálu Hellman & Friedman na převzetí většinového podílu v přední světové fotografické agentuře Getty Images. Transakce ohodnocuje Getty na 3,3 miliardy dolarů (67 miliard Kč), sdělily zúčastněné firmy. Carlyle chce využít rostoucí poptávky po digitálních fotografiích v době, kdy se mediální sektor odvrací od tištěných médií.podobné články
-
Den daňové svobody: Od pátku už nebudeme vydělávat na stát
16.6.2010 – Od pátku přestanou Češi vydělávat na stát a začnou vydělávat na sebe, v ten den totiž nastane tzv. den daňové svobody.podobné články
-
„Premiéra mám zmáknutýho, kšefty tečou jak chlast, se v tom můžeme koupat!“ Přinášíme zásadní informace o oblasti, na kterou jsme roky nesáhli
23.6.2020 – ParlamentníListy.cz se na oblast veřejných (IT) zakázek po mnoho let příliš nesoustředily. Zajímaly nás zejména politické osobnosti. Jenomže v tomto ohledu je nutné vědět, že jeden aspekt bez druhého nefunguje. Pakliže zná podnikatel ty správné politiky a úředníky, může prakticky cokoli. Handlovat, domlouvat, ale především těžit, vydělávat, vydělávat a znovu vydělávat. V rámci úvodního textu k dané problematice se zaměříme na jednu konkrétní zakázku v Národní knihovně České republiky, která je spojena s firmou INOWIT.podobné články
-
Fleischer (SPR-RSČ): Neekologická ekologie v EU
22.7.2018 – Politici, média, organizace se často předhánějí frázemi o ekologii a šetrném zacházení se zbožím a odpadky. Ovšem nový zlozvyk v EU se šíří rychle a místo ekologie jde do popředí zájmů zisk obchodních řetězců. A nová hloupost je na světě.podobné články
-
Ekologie jde vpřed i v módě – seznamte se s materiály, které neškodí přírodě
5.4.2021 – Ekologie je téma, které se dostává do popředí, a to nejen v běžném životě. Své místo začíná zaujímat i v módě a lidé jsou každým dnem ekologickým materiálům více a více nakloněni.podobné články
-
Ekologie jde vpřed i v módě – seznamte se s materiály, které neškodí přírodě
5.4.2021 – Ekologie je téma, které se dostává do popředí, a to nejen v běžném životě. Své místo začíná zaujímat i v módě a lidé jsou každým dnem ekologickým materiálům více a více nakloněni.podobné články