Článek
-
Student vyrobil továrnu na dezerty a paštiky: Z HMYZU!
23.5.2014 – Student Islandské akademie umění Búi Bjarmar Aðalsteinsson nabídl svým hostům výborný čokoládový dezert. Teprve když ho všichni snědli, oznámil jim, že byl vyroben z rozmixovaného hmyzu. Nikdo nic v chuti nepoznal. Hmyz totiž žádnou výraznou, natož odpornou chuť nemá. Aðalsteinsson chce svými výtvory dokázat, že hmyz se skutečně může stát potravinou tohoto tisíciletí, aniž lidem zkazí chuť.podobné články
Podobné články
-
Dezerty, po kterých neztloustnete
11.9.2016 – Držíte dietu nebo se snažíte stravovat zdravě, abyste si zpevnili tělo a shodili nějaké to přebytečné kilo? Nutnost vzdát se kvůli redukci hmotnosti oblíbených laskomin, mezi které patří především sladké všeho druhu, bývá jedním z nejčastějších důvodů, proč většina lidí u zdravého stravování nezůstane, poruší diety a vzdá se tak veškerých snů o postavičce jako lusk. Jestliže i vy pro sebe chcete něco udělat, ale je pro vás těžké omezovat se v konzumaci sladkého, pak vyzkoušejte naše dezerty, po kterých neztloustnete! I když chcete zhubnout, nemusíte se sladkých pochoutek vzdávat úplně. Našli jsme pro vás dva chutné sladké dezerty, po kterých neztloustnete, ale báječně si pochutnáte! Vyzkoušejte výborné dezerty, po kterých neztloustnete. Mlsejte bez výčitek! Milujete sladké, rádi si na něm pochutnáte, ale již vás nebaví, že nemůžete dopnout džíny, vaše oblíbená sukně je vám najednou malá a v obchodě jsou ty nejlepší kousky vždycky o dvě čísla menší? Pak právě pro vás následující řádky ukrývají recept na dva dezerty, po kterých neztloustnete, ale zaženete chuť na tolik oblíbené sladké, bez kterého se upřímně nedá žít! 1. Nepečené ovesné tyčinky plné rozinek a vlašských ořechů Potřebujete: 80 g rozinek 40 g ovesných vloček 40 g vlašských ořechů špetku soli Postup: Vločky dejte do mixéru a nechte je rozdrtit na co nejjemnější kousíčky. Poté k nim přidejte rozinky s vlašskými ořechy a všechny suroviny dobře rozmixujte. Ze vzniklé hmoty, která by měla být dobře vláčná (pokud ne, přidejte trošku vody) vytvarujte obdélník o tloušťce cca 1 cm a pomocí válečku jej přes potravinářskou folii nebo pečicí papír stlačte. Měla by vám vzniknout pevná hmota, ze které následně nakrájejte libovolně velké tyčinky. 2. Sezamové tyčinky s medovým nádechem Potřebujete: 500 g sezamových semínek 250 g medu Postup: Nejlépe nepřilnavou pánev nechte na plotně rozpálit a orestujte na ní sezamová semínka pěkně do... Čtěte více Příspěvek Dezerty, po kterých neztloustnete pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
POZOR na tyto paštiky z Kauflandu! Podle inspektorů jsou zdraví nebezpečné
16.10.2013 – Zdraví nebezpečné paštiky objevili inspektoři státní zemědělské a potravinářské inspekce. Nebezpečí hrozí hlavně lidem alergickým na sóju. O tom, že tyto paštiky obsahují látky, které mohou být pro alergiky nebezpečné.podobné články
-
Narodili-li jste se v jednom z těchto znamení, přejídáte se dezerty
18.2.2023 – Na dezerty po jídle se netěší jen málokdo. Nicméně někteří lidé to s dezerty přehání a jí je nejen po jídle, ale také kdykoliv během dne. Pokud mohou, sladký zákusek si rádi zakoupí a následně ho snědí. Pokud jste se narodili v jednom z následujících znamení a nedaří se Vám zhubnout, pravděpodobně si nedokážete odpustit sladké potěšení.podobné články
-
12 milionů dala ČR na jedlý hmyz. „Abyste nejedli chráněné cvrčky.“
22.2. (36 dnů) – Na vývoj laboratorních metod pro identifikaci druhů hmyzu určených pro lidskou spotřebu přispělo Ministerstvo zemědělství částkou 12 milionů korun. „Je třeba si uvědomit, že stejně jako ve všem se může i při produkci potravin z hmyzu podvádět. Proto je třeba mít k dispozici laboratorní metody, které odhalí, jestli je to z toho správného cvrčka, a ne třeba z nějakého, který je environmentálně chráněný,“ vysvětluje pro ParlamentníListy.cz agrární analytik Petr Havel. Dovede si představit, že i producenti hmyzu, pakliže by byla složitá legislativa týkající se produkce potravin z hmyzu, by demonstrovali stejně jako v pondělí v Praze zemědělci.podobné články
-
A zase budeme jíst paštiky. Bulvár znovu vyjel na šéfa ČNB Singera
12.6.2014 – Nakupte paštiky a zásoby potravin a pak teprve vyjeďte na dovolenou do zahraničí. Listopadová devalvace koruny vůči euru totiž Čechům v zahraničí prodražuje nákupy. Bulvární deník Blesk se proto ptá: „Zase budeme paštikáři?“ a přináší čísla o tom, jak nám Česká národní banka a její guvernér Miroslav Singer zdražili dovolenou.podobné články
-
Vánoce podle Ládi Hrušky: Vaří knedlíčky z paštiky!
21.12.2014 – O Vánocích kapra nejí, protože má hrůzu z kostí. Když jsme Láďu Hrušku požádali o štědrovečerní menu podle jeho gusta, překvapil nás asi nejvíc játrovými knedlíčky z paštiky. Chutnaly skvěle!podobné články
-
Masový vrah Breivik: Tady vyrobil bombu!
28.7.2011 – Květinový dekor na nábytku a nařasené záclonky. Ani se nechce věřit, že tenhle farmářský domek z 18. století ve vesnici Åsta, asi 160 km na sever od Osla, byl ve skutečnosti domem hrůzy. Poklidnou usedlost, v níž bydlel v pronájmu, změnil masový vrah Anders Breivik (32) v dokonale maskovanou továrnu na výbušniny. Ano, právě tady, na farmě Asta, vyrobil půltunovou bombu, která v pátek zabila v centru norské metropole osm lidí. Právě tady terorista osnoval krvavý masakr, jehož se dopustil na ostrově Utöya!podobné články
Osobnosti: Anders Breivik (309 článků) -
JÍDLO NA DOVOLENOU: Paštiky, hotovky, šunky, fazole, směsi i dezerty
5.6.2014 – Léto a dovolené jsou obdobím, kdy i ten největší gurmán rád vezme zavděk předpřipraveným hotovým jídlem. Zvlášť, když žije pod stanem, na lodi nebo stráví celý den na výletě.podobné články
-
Za čtvrt století zmizelo 75 procent létajícího hmyzu!
22.10.2017 – Katastrofální až apokalyptický je podle vědců z Nizozemska, Německa a Spojeného království úbytek hmyzu za posledních pětadvacet let. Může za to ničení divoké přírody, používání pesticidů a globální změna klimatu. Nicméně výzkumy z roku 1989 a současnosti dokazují, že za pětadvacet let se objem létajícího hmyzu snížil o pětasedmdesát procent.podobné články
-
Agentura ochrany přírody a krajiny: Zkontrolováno. Projekt Ze života hmyzu jde do finále
25.5.2022 – Vzácným druhům hmyzu v Bílých Karpatech a Beskydech již pět let pomáhají pily, kosy a ovce – díky evropskému projektu Ze života hmyzu [1] se obnovilo více než 500 hektarů svetlých lesů, pastvin a luk, které ke svému životu potřebuje například jasoň dymnivkový, roháč obecný a další chráněné druhy.podobné články
-
„Bez hmyzu v jídle.“ Obrana se šíří. Je tu i pro vás
1.5.2023 – Současným tématem je mimo jiné pojídání hmyzu. Hmyzu v jídle se však lze vyvarovat. Byla vytvořena aplikace Insekten Stop, která má uživatele varovat, pokud výrobek, jehož čárový kód naskenoval, obsahuje hmyz. Obrana před hmyzem zatím není v češtině, jazykových mutací však přibývá. Podobné aplikace už se vyskytly například u palmového oleje nebo u výrobků z holdingu Agrofert. Jejich používáním se proslavila např. Monika Pajerová.podobné články
-
Recepty Navrátila, Blanarovičové, Dolinové a Andrlové z VIP Prostřeno!: Zkuste naše dezerty!
29.7.2012 – Připravte si lahodné dezerty podle receptů Michaely Dolinové (48), Ivany Andrlové (51), Yvetty Blanarovičové (48) a Oldřicha Navrátila (59) z VIP Prostřeno!. Deník Aha! vám přináší návod, jak se dokonce vyvarovat chyb!podobné články
-
Soutěžte s Bleskem Vaše recepty o balíček Dr.Oetker!
3.10.2012 – Pod známou značkou Dr.Oetker najdou hospodyňky v regálech našich obchodů už přes 130 výrobků nejvyšší kvality. Bohatý sortiment zahrnuje přísady na pečení, směsi na pečení, pudingy a jiné dezerty v prášku, čerstvé dezerty, sladká i slaná jídla v prášku, mražené pizzy i přípravky na zavařování.podobné články
-
Vanilkové špagety s kiwi
23.10.2012 – Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.podobné články
-
SVS stahuje z trhu německé pudinkové dezerty, mohou obsahovat úlomky kovu
26.4.2017 – Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje pudinkové dezerty od německého výrobce Neuburger Milchwerke GmbH & Co.podobné články
-
Zdravá náhrada mouky? Z oříšků! Vše, co o nich potřebujete vědět + 3 recepty na dezerty
27.7.2018 – Minerální látky, vitaminy, zdravé tuky s nenasycenými mastnými kyselinami, bílkoviny a spoustu dalších důležitých látek obsahují oříšky. Mlsat je můžete jak v celku, tak z oříškové mouky připravit nejrůznější zdravé dezerty.podobné články
-
Sladkosti z misky: 5 receptů na rychlé dezerty z čokolády, ovoce i nadýchaného krému
16.11.2018 – Jídla servírovaná rovnou v malých miskách se stávají trendem kulinářského světa. Nejsou totiž složitá na přípravu, navíc jde o jednotlivé porce, které si můžete připravit jen tak sami pro sebe, když máte na něco malého chuť. Máme pro vás několik receptů na sladké dezerty.podobné články
-
Vyděrač hrozil, že otráví dětské přesnídávky!
17.8.2010 – Před krajským soudem ve Zlíně včera stanul Jiří A. (46) z Jihlavy. Vydíral továrnu na paštiky Hamé Babice. Loni na podzim hrozil, že pokud nedostane 200 tisíc eur (asi 5 milionů), dá do obchodní sítě otrávené dětské přesnídávky!podobné články
-
Írán přiznal další továrnu na obohacování uranu. Není tajná, tvrdí
25.9.2009 – Írán odmítá zastavit jaderný program. Přiznal, že má druhou továrnu na obohacování uranu.podobné články