Článek
-
Sladkosti z misky: 5 receptů na rychlé dezerty z čokolády, ovoce i nadýchaného krému
16.11.2018 – Jídla servírovaná rovnou v malých miskách se stávají trendem kulinářského světa. Nejsou totiž složitá na přípravu, navíc jde o jednotlivé porce, které si můžete připravit jen tak sami pro sebe, když máte na něco malého chuť. Máme pro vás několik receptů na sladké dezerty.podobné články
Podobné články
-
Dezerty, po kterých neztloustnete
11.9.2016 – Držíte dietu nebo se snažíte stravovat zdravě, abyste si zpevnili tělo a shodili nějaké to přebytečné kilo? Nutnost vzdát se kvůli redukci hmotnosti oblíbených laskomin, mezi které patří především sladké všeho druhu, bývá jedním z nejčastějších důvodů, proč většina lidí u zdravého stravování nezůstane, poruší diety a vzdá se tak veškerých snů o postavičce jako lusk. Jestliže i vy pro sebe chcete něco udělat, ale je pro vás těžké omezovat se v konzumaci sladkého, pak vyzkoušejte naše dezerty, po kterých neztloustnete! I když chcete zhubnout, nemusíte se sladkých pochoutek vzdávat úplně. Našli jsme pro vás dva chutné sladké dezerty, po kterých neztloustnete, ale báječně si pochutnáte! Vyzkoušejte výborné dezerty, po kterých neztloustnete. Mlsejte bez výčitek! Milujete sladké, rádi si na něm pochutnáte, ale již vás nebaví, že nemůžete dopnout džíny, vaše oblíbená sukně je vám najednou malá a v obchodě jsou ty nejlepší kousky vždycky o dvě čísla menší? Pak právě pro vás následující řádky ukrývají recept na dva dezerty, po kterých neztloustnete, ale zaženete chuť na tolik oblíbené sladké, bez kterého se upřímně nedá žít! 1. Nepečené ovesné tyčinky plné rozinek a vlašských ořechů Potřebujete: 80 g rozinek 40 g ovesných vloček 40 g vlašských ořechů špetku soli Postup: Vločky dejte do mixéru a nechte je rozdrtit na co nejjemnější kousíčky. Poté k nim přidejte rozinky s vlašskými ořechy a všechny suroviny dobře rozmixujte. Ze vzniklé hmoty, která by měla být dobře vláčná (pokud ne, přidejte trošku vody) vytvarujte obdélník o tloušťce cca 1 cm a pomocí válečku jej přes potravinářskou folii nebo pečicí papír stlačte. Měla by vám vzniknout pevná hmota, ze které následně nakrájejte libovolně velké tyčinky. 2. Sezamové tyčinky s medovým nádechem Potřebujete: 500 g sezamových semínek 250 g medu Postup: Nejlépe nepřilnavou pánev nechte na plotně rozpálit a orestujte na ní sezamová semínka pěkně do... Čtěte více Příspěvek Dezerty, po kterých neztloustnete pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Chyby, které děláte při používání opalovacího krému
5.8.2017 – Spotřeba opalovacího krému v horkých letních měsících je skutečně enormní a to nejen díky tomu, že se jím ve svém vlastním zájmu mažeme od hlavy až k patě, ale i kvůli tomu, že při jeho používání děláme celou řadu chyb. Ano, čtete správně. I při používání opalovacího krému můžete udělat několik chyb, přičemž některé z nich mají vliv na vaší peněženku a jiné naopak mohou mít následky na vaše zdraví. Opalovací krém, potažmo jakýkoli přípravek na opalování, ať už to bude olej, sprej nebo mléko, je v létě jednoznačně must have no. 1! Bez tohoto pomocníka byste neměli vycházet na sluníčko, zároveň je to jedna z nejdůležitějších položek, které si s sebou musíte zabalit na dovolenou. Teď už si ale pojďme říci, čím při jeho používání chybujete. I při používání opalovacího krému můžete udělat chyby Zní to možná bláznivě, možná tomu nechcete věřit, ale je to tak. I při tak banální věci, jakou je používání opalovacího krému, se můžete dopustit hned několika chyb. V následujících řádcích si je společně představíme a kdo ví, možná i vy si budete muset sáhnout do svědomí, zda jste se stejných přešlapů nedopouštěli taky. Prošlý krém? Nevadí, to ještě domažu! Každému z nás se někdy stalo, že měl doma výrobek s prošlou lhůtou. Zatímco u některých věcí nás ani nenapadne, abychom je dále používali a dané produkty tak letí do koše, v případě opalovacího krému už tak razantní nejsme. Možná jste si i vy někdy řekli, že ho přece nevyhodíte. Proč by taky, vždyť funguje pořád stejně, no ne? Pravda je ale taková, že opalovací krémy s prošlo lhůtou už neposkytují tak vysokou ochranu a vy tak jejich používáním riskujete, že se na sluníčku spálíte. Namazat se ještě před odchodem z domu? To ne, stačí to až na dece! Další chyba, které se spousta lidí... Čtěte více Příspěvek Chyby, které děláte při používání opalovacího krému pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
6 benefitů hořké čokolády
8.6.2018 – Každý kdo se snaží zhubnout, se jen velmi nerad loučí s čokoládou. Čokoláda je pochoutka, kterou máme rádi úplně všichni, její konzumace mimo jiné podporuje produkci hormonu štěstí. Snad vám tedy udělá radost informace, že se ani při redukci váhy nemusíte čokolády vzdát. Řeč je samozřejmě o kvalitní hořké čokoládě, ta má na nás dokonce blahodárné účinky. 1. Antioxidační účinky Kakao obsahuje ve vysoké míře antioxidanty zvané flavonoidy, jejich obsah předčí i zázvor, maliny, borůvky, ostružiny a řadu dalších potravin. O vlivu antioxidantů na zpomalení stárnutí tkání víme všichni. 2. Antiseptické účinky Díky obsahu flavonoidů, které posilují náš imunitní systém, má čokoláda také protizánětlivé účinky. Zkuste si vychutnat kousek čokolády ve chvíli, kdy vás začne pobolívat v krku – máte šanci poradit si s angínou dřív, než vás složí do postele. 3. Chrání srdce Jedna kostička hořké čokolády za den udržuje srdce silné a zdravé. Může pomoci snížit riziko vzniku mrtvice a infarktu. Podle jedné německé studie ti, co sní denně cca 7,5 gramu čokolády, mají nižší krevní tlak a menší riziko infarktu či mrtvice. 4. Pozitivní vliv na krevní oběh Flavanoly v kakau mohou pomoci zlepšit krevní oběh do srdce a mozku. Stimulují tepny, aby produkovali oxid dusnatý, ten pomáhá uvolnit cévy a snížit krevní tlak. 5. Proti stresu Neoslazená hořká čokoláda je tím nejefektivnějším typem čokolády, když se na vás všechno sesype a přemůže vás úzkost a stres. Může za to phenylethylamin, látka, která způsobuje i pocit zamilovanosti, a která vybízí mozek produkovat endorfiny – hormony štěstí. 6. Chrání myšlení Bylo zjištěno, že každodenní příjem menšího množství čokolády může působit jako prevence proti Alzheimerově chorobě. Síla antioxidantů v tmavé čokoládě chrání mozek před stresem a stárnutím. Kofein navíc může být užitečný na migrény a mírnější bolesti hlavy. Příspěvek 6 benefitů hořké čokolády pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Vitamínová bomba aneb chutné smoothie
28.8.2015 – Čím dál častěji se především v souvislosti se zdravým stravováním můžete setkat s názvem smoothie. Samotné slovíčko pochází z anglického smooth, což značí jemný, krémový. Právě takové je ať už ovocné či zeleninové smoothie. Jedná se o zdravý mixovaný nápoj, kde základ tvoří ovoce a zelenina bez přídavku umělých sladidel a ideálně i bez cukru. Použít lze buď ovoce, zeleninu nebo kombinaci obojího. Koktejl plný zdraví Do smoothie je však možné přidávat i další zdravé pochoutky, jako jsou mladý ječmen, kakaové boby, oříšky, semínka, ovesné vločky, melasu, karobový prášek a další. Takový hutný, výživný, krémový koktejl poslouží jako rychlá snídaně či zdravá svačinka. Ovoce je lépe konzumovat ráno a dopoledne, ale večer si klidně můžete dopřát zeleninové smoothie aniž byste se báli o svou váhu. Tyto koktejly jsou výborné také před fyzickou aktivitou. Smoothie umožňují smíchat podle fantazie nebo doporučených receptů různé druhy ovoce a zeleniny. Využít můžete banány, pomeranč, švestky, jablíčka, kiwi, ananas, maliny, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, rajčata, salátovou okurku, papriku, zelí, špenát a dokonce i bylinky. Krémový nebo chrunky Podle toho jaký přístroj použijete, budete mít konzistenci buď krémovou nebo „chrunky“ více křupavou s kousíčky ovoce. Jedním tímto drinkem dostanete do těla potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Pokud vás nebaví ráno stát u kuchyňské linky a mazat chléb, krájet zeleninu, můžete zkusit naházet do mixéru ovoce, přidat trochu vody a snídaně je na světě. Smoothie rozhodně patří do zdravého životního stylu, kdy si za pár korun vychutnáte dokonalou symfonii chuti. Kombinace ovoce a zeleniny Kiwi + salátová okurka + lístky špenátu = na energii Salátová okurka + lístky máty + kiwi = na osvěžení Meloun + banán + grep + mrkev = vitamínová bomba Lístky špenátu + avokádo + jahody = před fyzickou zátěží Hrst rukoly + ananas + chili koření = na hubnutí Příspěvek Vitamínová bomba aneb chutné smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na pečený čaj
9.2.2016 – Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak připravit domácí zmrzlinu
1.9.2018 – K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu si můžete připravit, i když nemáte zmrzlinovač a nejste nijak zdatní cukráři. Jsou recepty na domácí zmrzlinu, kde stačí jen 2 – 3 ingredience a lahodná pochoutka je na světě. Dva takové jednoduché návody přinášíme i my. Zmrzlina, na kterou se vyplatí počkat Zmrzlina musí být nadýchaná a hladká, pod bodem mrazu a přesto měkká a tvárná. Připravit zmrzlinu v ideální konzistenci představuje míchat ji co půl hodinky, dokud úplně neztuhne. Nebo ji připravit ze salka, to míchání odpadne. Na zmrzlinu budete potřebovat: 1 plechovku Salka 500 ml smetany na šlehání Smetanu i kondenzované mléko nalijte do mísy a šlehejte dokud směs nezhoustne. Potom ji přendejte do uzavíratelné dózy a dejte do mrazničky na několik hodin, dokud úplně neztuhne.Tato zmrzlina se nemusí promíchávat a stejně je hladká a jemná přesně tak, jak má správná zmrzlina být. Do tohoto základního krému můžete přidat drobné ovoce, kousky čokolády, vanilku či jinou příchuť. Můžete také použít ochucené mléko, například Pikao a vytvořit si kakaovou zmrzlinu. Zmrzlina, na kterou čekat nemusíte Během několika minut připravíte zmrzlinu z mraženého ovoce a i na ni potřebujete jen tři přísady: jakékoliv mražené ovoce (jahody, borůvky, lesní směs apod.), mléčnou složku nebo jinou tekutinu, například bílý jogurt, kysanou smetanu, kokosové mléko a další. Poslední ingrediencí je složka, která zmrzlinu dosladí. Výborný je banán, med, javorový či jiný sirup, ale samozřejmě můžete použít i obyčejný cukr. Asi půl kilogramu důkladně zmrzlého ovoce dejte do mixéru, přidejte banán nebo jiné sladidlo a část tekutiny. Mixujte a postupně přidávejte tekutou složku, dokud nebude zmrzlina ve správné konzistenci. Ihned podávejte. Příspěvek Jak připravit domácí zmrzlinu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Avokádo – 2 chutné pomazánky
17.4.2016 – Avokádo je plod hruškovitého tvaru, který je z 80% tvořen tukem, ovšem i tak se řadí mezi zdravé a pro člověka přínosné potraviny. Mimo jiné obsahuje obrovskou dávku důležitých minerálů a vitamínů, jež mají na naše zdraví pozitivní vliv a rozhodně se tak není čemu divit, že avokádu stále více lidí přichází na chuť a zařazují tento druh ovoce do svého jídelníčku. Tento druh ovoce je původem z Mexika, kdy první známky o něm sahají do období před 10. 000 lety. V současné době se nejvíce pěstuje v Indonésii, Dominikánské republice, Chille a samozřejmě i v Mexiku. Není avokádo jako avokádo Mnoho lidí se domnívá, že avokádo je jen jedno, což ale vůbec není pravda. Existuje několik odrůd tohoto ovoce, které se pěstují v odlišných částech světa, díky čemuž se i od sebe v mnoha ohledech liší. Mezi nejznámější druhy avokáda patří: Hass: nejpěstovanější odrůda s hrbolatou slupkou, přezdívá se mu ropucha Fuerte: zelený druh avokáda s hladkou slupkou a tvarem hrušky Recepty z avokáda S avokádem se dá v kuchyni doslova kouzlit. Může být součástí mnoha pokrmů, přičemž mezi nejoblíbenější a na přípravu nejjednodušší jsou pomazánky. I my pro vás máme hned 2 recepty na pomazánky, kde avokádo hraje hlavní roli. 1. Avokádová pomazánka s lučinou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lučinu 1 stroužek česneku 1 malou cibulku 1 citron sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem. Cibulku nakrájejte na jemno a přidejte do pomazánky, kterou podle chuti osolte a opepřete. Nakonec přidejte lučinu a důkladně promíchejte. 2. Avokádová pomazánka se zakysanou smetanou Potřebujete: 1 ks avokáda 1 lžíci citronové šťávy 2 lžíce zakysané smetany 1 česnek sůl a pepř Postup: Avokádo oloupejte, rozpulte a zbavte pecky. Dužinu vydlabejte do misky, zakapejte šťávou z citronu a utřeným česnekem.... Čtěte více Příspěvek Avokádo – 2 chutné pomazánky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Co vaše pleť potřebuje na podzim?
13.10.2016 – Ačkoli ve vás možná stále doznívají záblesky léta, je právě teď ten nejvyšší čas si uvědomit, že nám horké léto dalo sbohem a o slovo se přihlásil chladnější podzim. Čím dříve se s tímto faktem smíříte, tím dříve budete moci svou pleť na podzimní období připravit. Určitě víte, že si vaše pleť na podzim žádá úplně jinou péči nežli v létě. Nutná je nejen změna kosmetické výbavy, ale zapomenout byste rozhodně neměli ani na důležité kroky, jak se o svou pokožku právě teď postarat. Co zahrnuje podzimní péče o pleť? Ačkoli je léto nejkrásnějším obdobím v roce, na naší tváři často naseká nepěknou paseku. Proto je důležité všechny neduhy před nástupem zimy odstranit a své pokožce tak dopřát to nejlepší. Právě na podzim byste se měli zaměřit na všechny škody, které na vaší pleti zůstaly po horkém létě a které jsou způsobené například koupáním ve slané vodě, používání opalovacích krémů, prudkým výkyvům teplot či ostrými slunečními paprsky. Nečistoty musí pryč! V první řadě musíte svou pleť zbavit veškerých nečistot. Jen si vzpomeňte na všechny přípravky, které jste přes léto používali. Krémy na opalování nebo mléka zanechaly na vaší pokožce prvky, které teď ucpávají póry. Pro čištění pleti doporučujeme peeling, který z vaší tváře odstraní staré buňky. Změna pleťového krému Dalším krokem je volba vhodného pleťového krému. Určitě víte, že si každé roční období vyžaduje jinou konzistenci a složení. Teď na podzim jsou ideální volbou krémy s hustou konzistencí obsahující dostatečné množství výživných složek. Dejte přednost krému s hydratací a vitamíny. Díky těmto přípravkům přečkáte přechodné podzimní období a vaše pleť tak bude připravená na zimu. Pleťová maska Pro svou pleť nemůžete před nástupem chladného zimního období udělat nic lepšího, nežli jí několikrát do týdne dopřát zdravou osvěžující pleťovou masku. V současné době je trh přehlcen produkty, mezi nimiž můžete vybírat a vy... Čtěte více Příspěvek Co vaše pleť potřebuje na podzim? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak vybrat opalovací krém?
6.7.2017 – Opalovací krém je v horkých letních měsících jednoznačné must have. O tom tu nemusíme dlouze polemizovat, je to zkrátka nutnost. Zvláště jestli si chcete léto užít na maximum, aniž byste se strachovali ze spálené kůže a dní povinně strávených ve stínu s bolestivou grimasou ve tváři. Opalování k létu neodmyslitelně patří. Jen málokterá žena by si nechala ujít příležitost vystavit bledou pokožku slunečním paprskům a nepochytat trochu toho bronzového odstínu. A možná trochu více, záleží na tom, jak hodně to máte rádi. Když už se ale chcete opalovat, určitě není vašim cílem odejít domů s kůží zbarvenou do ruda, které se nebudete moci ani dotknout, jinak budete nuceni kvílet bolestí. Bez krému na opalování to prostě nepůjde, na to vezměte jed! Pár rad, jak vybrat opalovací krém Když už jsme si díky předchozím řádkům společně ujasnili, že se bez opalovacího krému neobejdete, můžeme se volným krokem přesunout k tomu nejdůležitějšímu: tedy k tomu, jak si opalovací krém vybrat a jak poznat, který z nich je pro nás ten pravý. Krémů na opalování, potažmo i jiných přípravků sloužících k tomuto účelu, je na trhu nepřeberné množství. A jak už to tak bývá, čím více možností pro výběr máte, tím složitější pro vás je se rozhodnout. Rada první: správný stupeň ochrany SPF Při výběru opalovacího krému byste se měli jako první zajímat o údaj SPF, konkrétně tedy o Sun Protection Factor, kterému lidově přezdíváme UV faktor. V tomto případě platí, že čím větší číslo, tím větší ochrana. Nic složitého v tom nehledejte. Obecně platí, že čím nižší jste fototyp, kterých mimochodem rozeznáváme 6, tím vyšší stupeň SPF potřebujete, abyste svou pokožku ochránili. Rada druhá: UV filtr dvojího druhu Opalovací krém může mít dva druhy UV filtrů – ten první je chemický, který proniká do kůže a začne působit cca 30 minut poté,... Čtěte více Příspěvek Jak vybrat opalovací krém? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Narodili-li jste se v jednom z těchto znamení, přejídáte se dezerty
18.2.2023 – Na dezerty po jídle se netěší jen málokdo. Nicméně někteří lidé to s dezerty přehání a jí je nejen po jídle, ale také kdykoliv během dne. Pokud mohou, sladký zákusek si rádi zakoupí a následně ho snědí. Pokud jste se narodili v jednom z následujících znamení a nedaří se Vám zhubnout, pravděpodobně si nedokážete odpustit sladké potěšení.podobné články
-
Místo chodníku obří tabulka čokolády. Z továrny vytekly tuny sladké hmoty
12.12.2018 – K situaci, která každého milovníka čokolády rozbolela u srdce, došlo v pondělí večer v malé obci nedaleko německého Dortmundu. V místní továrně na sladkosti se porouchala nádrž na čokoládovou hmotu a několik tun jí vyteklo na ulici. Hmota navíc v zimě rychle ztuhla a hasiči tak museli řešit, že se z chodníku stala gigantická tabulka čokolády.podobné články
-
Jak odlehčit svému trávení?
4.9.2016 – Jestliže vás často trápí pocity plnosti, je vám těžko od žaludku a do toho všeho se ještě přidá únava, pak může být viníkem všech vašich obtíží špatné trávení, které se může projevovat právě pocity přesycení, nedostatkem energie i bolestmi žaludku. Možná by nebylo od věci vašemu trávení trochu odlehčit a my vám v dnešním článku poradíme, jak na to! S výše zmíněnými nepříjemnosti se denně potýká nespočet lidí a zatímco někdo tyto stavy tiše přetrpí, jiný se jim snaží zabránit – a to je dobře! Slyšeli jste již o termínu známém jako fruit day? Pokud ne, tak si nenechte ujít následující řádky! Fruit day, aneb jak odlehčit svému trávení? Problémy s trávením a s ním spojené obtíže dokážou nepříjemně potrápit. Neberte varovné signály na lehkou váhu. Trpět vůbec nemusíte, bohatě stačí, když do svého jídelníčku zařadíte fruit day! Den plný ovoce Ovoce představuje nedílnou součást našeho jídelníčku a měli bychom jej konzumovat každý den. Ne všichni toto pravidlo dodržují a své tělo potřebnými vitamíny nezásobují, což má za následek právě zvýšenou únavu a pocity těžkého žaludku. Cílem ovocného dne je odlehčit nejen vašemu trávení, ale zároveň i žaludku a střevům, což má za následek skutečnost, že jednoduché ovocné enzymy jdou trávit velmi lehce. Jak na to? Rozhodnete-li se ovocný den vyzkoušet, pak si předem ujasněte, jaké druhy ovoce si během dne dopřejete. Důležité rovněž je rozhodnutí, kterou alternativu podstoupíte – zda přísnou nebo volnější. Při přísné variantě budete během celého dne jíst pouze syrové ovoce, v případě odlehčené varianty si můžete například ovocný salát doplnit oříšky nebo medem. Pamatujte, že byste ovoce měli konzumovat vždy po 2,5 hodinách, přičemž vám doporučujeme zažít pomerančem nebo grapefruitem, poté si dát jablko nebo hrušku, pokračovat ananasem, mangem nebo kiwi. Vystřídat můžete i druhy exotického ovoce a jednotlivé druhy mezi sebou libovolně střídat. Opomenout... Čtěte více Příspěvek Jak odlehčit svému trávení? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Sladké, přesladké. Náročný život degustátora čokolády
20.4.2012 – Nejprve prostudovat barvu, pak strukturu a nakonec chuť. Stejně jako v případě vína i ochutnávání čokolády může být právě tak požitkem jako uměním vyžadujícím pravidelný trénink k tříbení chuťových buněk. A kdo jiný by měl nabízet lekce degustace čokolády než Pierre Hermé, francouzský mistr čokolády a cukrovinek.podobné články
-
Fakta a mýty o čokoládě
4.9.2016 – Jaká jsou fakta a mýty o čokoládě, nejoblíbenější sladké pochoutce, jejíž historie sahá až daleko do naší paměti a které skutečně jen málokdo dokáže odolat? Budete se možná divit, ale ne všechna tvrzení, která o čokoládě kolují z generace na generaci, jsou pravdivá. Stejně tak vás asi překvapí, že některé povídačky, o nichž jste si mysleli, že jsou jen vymyšlené, naopak zastávají pravdu. Jestliže i vy patříte k milovníkům čokolády, pak si náš dnešní článek rozhodně nenechte ujít. Možná pro vás bude nepříjemným probuzením do reality, možná vás naopak mile překvapí! Fakta a mýty o čokoládě – co je pravda a co ne? Asi jako o všem v dnešní době, kolují i o čokoládě pravdivá a nepravdivá tvrzení, o kterých jsme každý z nás určitě slyšel. My jsme se rozhodli přijít pravdě na kloub a s výsledkem se s vámi podělit. I pro nás byla některá zjištění (ne)milým překvapením! Čokoláda zlepšuje náladu! Pravda: Konzumace čokolády skutečně zlepšuje náladu, ale tento stimulační účinek nemá za vinu cukr, jak si většina lidí myslí, nýbrž viníkem pocitu štěstí je kakao. To obsahuje flavonoidy a ty ve vašem těle zvýší pocit spokojenosti. Po čokoládě přiberete! Lež: Hodně lidí si myslí, že konzumace čokolády způsobuje přibírání na váze, což ale není pravda. Čokoláda s obsahem čistého kakaa naopak podporuje hubnutí, což potvrdily i mnohé studie. Čokoláda funguje jako afrodiziakum! Pravda: Věřte tomu nebo ne, ale čokoláda opravdu může mít afrodiziakální účinky a může se tedy hrdě řadit mezi známá afrodiziaka. Ačkoli studie a vědci tvrdí pravý opak, čokoláda vykazuje afrodiziakální účinky psychického rázu. Čokoláda je droga! Lež: Možná se i vy řadíte k lidem, kteří s oblibou říkají, že jsou na této sladkosti doslova závislí. Říkat to sice můžete, ale o závislosti jako takové rozhodně nemůže být řeč. Čokoláda není droga, která by ve vás... Čtěte více Příspěvek Fakta a mýty o čokoládě pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Lidé jsou rozzuřeni: Čokolády Milka jsou čím dál menší, ale stojí pořád stejně!
10.1.2018 – Oblíbená značka čokolády Milka si znepřátelila některé zákazníky. Přestože ceny a obaly zůstávají stejné, v poslední době je množství čokolády čím dál menší. Ke snížení gramáže došlo konkrétně u tří produktových řad známé sladkosti.podobné články
-
dTest: Obchody nabízejí velikonoční figurky z falešné čokolády
28.3.2018 – Pomlázka patří k nejstarším velikonočním zvykům. Odměnou pro koledníky bývají kromě tradičních malovaných vajec kupované sladkosti. Pod lákavě vyhlížejícím obalem můžete narazit na náhražky čokolády. Vajíčka nebo zajíčci z kakaové hmoty jsou často k nerozeznání od figurek z pravé čokolády. Vždy se vyplatí přečíst si složení na obalech, jinak se může stát, že si místo čokoládového zajíčka odnesete sladkou hnědou hmotu.podobné články
-
94,90 Kč. Tesco a Albert překonaly Švýcarsko, Češi nejásají
5.12.2023 – Kdo se letos rozhodl pořizovat sladkosti do mikulášské nadílky na poslední chvíli, toho dost možná čeká při pohledu na ceny některých sladkostí v supermarketech hrozivé překvapení. Nezvykle vysoké ceny si zákazníci všímají u čokolády Studentská pečeť od Orionu, která se aktuálně prodává za sumu vyšší, než kolik stojí čokolády přímo ve Švýcarsku. Řetězce Tesco a Albert tedy překonaly Švýcarsko, Češi však nejásají. Zatímco švýcarská čokoláda Cailler vyjde v alpské zemi v přepočtu na necelých 110 Kč za 200 gramů, pouhých 170 gramů Studentské pečeti se aktuálně v českých obchodech prodává za 94,90 Kč. Českou čokoládu, kterou mnozí zákazníci překřtili na „Buržoazní pečeť“, pak skoro za polovic seženete v Polsku.podobné články
-
Pozor na sladkosti! Útočí na zubní sklovinu
6.12.2016 – Sladkosti nadělené od Mikuláše, vánoční cukroví a čokoládové bonbony na stromečku – to všechno patří k Vánocům. Přílišná konzumace sladkostí a nedostatečná ústní hygiena mohou vést nejen u dětí, ale i u dospělých k zubním kazům. Jsou to právě cukry, které negativně působí na zubní sklovinu. Podle Lucie Psotové, dentální hygienistky z Schill Dental Clinic, by rodiče měli dávat dětem sladkosti najednou, nejlépe jedenkrát denně.podobné články
-
4 tipy jak připravit zdravé snídaně
27.9.2017 – Máte rádi zdravé snídaně? V tom případě jste tady správně! My totiž víme, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a že jej rozhodně není radno podceňovat. A když už snídat, tak nejen chutně, ale vydatně a zdravě. Jenže jak na to?! Připravit si zdravou snídani, která vás nejen zasytí, ale zároveň vám zachutná a především vás nastartuje do nového dne, není tak složité, jak si možná myslíte. V dnešním článku vám poradíme, jak na to. Připravte si zdravé snídaně snadno a rychle Co si představíte pod pojmem zdravé snídaně? Podle nás je to chutné jídlo, které prospívá našemu zdraví, dodá našemu tělu potřebné živiny a přitom jej zbytečně nezatíží. Tip první: ovoce po ránu v neomezeném množství Ovoce je známé tím, že obsahuje cukr. Proto se nedoporučuje ke konzumaci v odpoledních hodinách, kdežto po ránu si jej můžete dopřát prakticky neomezené množství. Právě proto je ovoce ideální volbou právě na snídani, protože vám dodá cukr potřebný pro nastartování organismu a dodání energie. Ovoce si můžete dát samotné, skvělé je jako přísada do vloček, kaší nebo müssli. Tip druhý: zelenina je trefa do černého Největší výhodou zeleniny je skutečnost, že neobsahuje žádné kalorie. Co to pro vás znamená? Že jí můžete jíst neomezené množství kdykoli během dne. Na snídani je zelenina ideální volbou, opět jí můžete jíst syrovou zkrátka jen tak, můžete si ji dát jako přílohu k pečivu. Tip třetí: ovesné kaše všeho druhu Zkusili jste někdy ovesnou kaši? Ne? V tom případě nevíte, o co se připravujte!I ovesnou kaši zařazujeme mezi zdravé snídaně, proto se jich určitě nemusíte bát. Ovesnou kaši si můžete dochutit a oživit čímkoli dle vlastní chuti. Nabízí se například ovoce, lžička medu nebo třeba rozinky. Tip čtvrtý: a co třeba smoothie? Mezi naše tipy na zdravé snídaně rozhodně musíme zařadit i smoothie, která jsou na... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak připravit zdravé snídaně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články