Článek
-
Roman Paulus otevřel v Olomouci kantýnu. Jídlo tu stojí šestkrát méně než v Alcronu
17.4.2022 – Šéfkuchař před dvěma lety odešel z Alcronu a rozhodl si otevřít svůj podnik v Olomouci. Moderní kantýnu nedaleko centra provozuje od listopadu.podobné články
Osobnosti: Roman Paulus (3 články)
Podobné články
-
Jak dělají štědrovečerní rybku šéfkuchaři Roman Paulus a Marcel Ihnačák?
8.12.2019 – Vánoce klepou na dveře (už docela dlouho) a my se dostáváme pod mírný tlak. Abychom na Štědrý den nešíleli, že nestíháme a nevíme kudy kam, pojďme se připravit a promyslet si menu pro sváteční stůl. Mistři vařečky Roman Paulus a Marcel Ihnačák, kteří vaří pro Lidl, mají na kapra své speciální recepty.podobné články
Osobnosti: Roman Paulus (3 články) -
Hrdinové Lukáš Paulus a Libor Ortbauer (oba 13): Zachránili topícího kamaráda!
5.12.2014 – Hrdinové zachraňující životy. Řeč je o dětech, které byly včera oceněny v rámci projektu Dětský čin roku 2014. Cenu získali i Lukáš Paulus a Libor Ortbauer (oba 13) z Dymokur na Nymbursku. Zachránili kamaráda Lukáše, pod kterým se propadl led!podobné články
-
Teska Arnoštová (ČSSD): Ano, šéfe v nemocnici aneb Dá se přežít hospitalizace bez otravy?
4.11.2015 – ožná by to skutečně byl zajímavý námět na speciální díl populárního pořadu „Ano, šéfe!“. Minimálně by jistě byla vysoká sledovanost takového dílu, kdy obávaný Zdeněk Pohlreich stráví několik dnů v nemocniční kuchyni a svou typicky nevybíravou mluvou hodnotí tamní gastronomický zážitek. Jistě, na jídlo jako od šéfkuchaře z Alcronu by asi nenarazil v žádné české nemocnici. Jenže to ani není možné, podmínky jsou samozřejmě úplně jiné, stejně jako servírované jídlo. A vše se logicky odvíjí od rozpočtu, který je omezený.podobné články
Osobnosti: Zdeněk Pohlreich (638 článků) -
Roman Staša z MasterChef Česko vám poradí, jak zpracovat vnitřnosti
19.8.2022 – Budete-li se dívat pod ruce vítězi soutěže MasterChef Česko Romanu Stašovi, bude váš jídelníček pestrý a zábavný. Roman Staša se totiž nebojí ničeho. Ve svých receptech hodně využívá vnitřnosti, kterým se řada lidí může vyhýbat. Přitom také šéfkuchař Roman Paulus ví, že z vnitřností vznikají opravdové lahůdky.podobné články
Osobnosti: Roman Paulus (3 články) -
Jak jíst a udržet si přitom perfektní postavu
8.6.2018 – Pokud chcete opravdu jednou provždy zhubnout, pak nedržte diety, ale změňte svůj životní styl. Zkuste se přiučit od štíhlých Francouzek či sebevědomých Italek a naučte jíst stejně, jak to bez diet umí ženy v cizině. Diety mají ten problém, že jsou trvale neudržitelné. Je třeba změnit stravovací návyky tak, aby pro vás byly přínosem a přitom byly přirozené a splnitelné za každé situace. Vsaďte na pohodu jako Francouzi Jídlo si vychutnávejte a dopřávajte si všeho, co je pestré a lahodné na chuť i na pohled. Francouzi u večeře popíjejí dobré víno, hodně si povídají a jedí dlouho. Jedí pomalu, beze stresu a po malých porcích. Nikdy neuvidíte Francouze ve spěchu zhltnout párek v rohlíku nebo si neudělat na jídlo dost času. Když se budete na jídlo plně soustředit, vychutnávat si ho a jíst pomalu, bude vám stačit mnohem menší porce, než když ho do sebe bezmyšlenkovitě nacpete. Neřešte váhu jako Italky Italské ženy se hrdě nosí a za každé situace jsou sebevědomé. Neváží se ani nepřeměřují v pase, přitom jen 9 % z nich trpí nadváhou. Sebeláska, umění nosit své křivky s grácií a užívání ý´života je to, co ovlivňuje jejich přístup k jídlu. Milují zeleninové saláty, mořské plody, citrusy a olivový olej. Ten dávají prakticky do každého jídla. Kromě těstovin Italky nejí téměř nic nezdravého, za to vypijí hodně neperlivé vody. Všechny středomořské národy mají mnohem menší problém s obezitou, než máme my ve střední Evropě. Je to především proto, že dávají přednost místním čerstvým surovinám, nejedí ve stresu a jídlo nemají jen k zaplácnutí žaludku, ale jako společenskou událost a relaxaci. Nechte se ovlivnit jejich stylem a přestaňte držet diety, které vás budou jen ubíjet. Jídlo si vychutnávejte a dávejte přednost kvalitě před kvantitou. Brzy zjistíte, že vaše urputné tukové vrstvy se rozpouští a s rostoucím sebevědomím se... Čtěte více Příspěvek Jak jíst a udržet si přitom perfektní postavu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Nejlepší bramborový salát? Bez salámu a s domácí majonézou, radí čeští šéfkuchaři
23.12.2015 – Své tipy na ten zaručeně nejlepší bramborový salát prozradili Roman Vaněk, Miroslav Kalina nebe Roman Paulus.podobné články
-
Vietnamci prodávali pervitin přímo z okna bytu
21.7.2012 – Několik Vietnamců si v pražských Holešovicích otevřelo drogovou kantýnu. Kokain a pervitin prodávali přímo z okna přízemního bytu. Obchod jim kvetl několik měsíců, než je zatkla policie.podobné články
-
Zeman v Olomouci znovu otevřel otázku stavby kanálu Dunaj–Odra–Labe
5.3.2014 – Prezident Miloš Zeman zahájil ve středu svůj třídenní pobyt v Olomouckém kraji návštěvou krajského úřadu v Olomouci. Setkal se tu spolu s manželkou Ivanou s krajskými zastupiteli. Při té příležitosti znovu otevřel téma uvažované stavby kanálu Dunaj–Odra–Labe, a to v souvislosti s nynější nezaměstnaností, která je v Olomouckém kraji třetí nejvyšší v Česku.podobné články
Osobnosti: Miloš Zeman (27967 článků) -
Dealerům se nechtělo ven, otevřeli si drogovou kantýnu
22.7.2012 – Přes den obyčejné okno přízemního bytu v Poupětově ulici v Praze-Holešovicích... V noci drogová kantýna, před kterou se prý údajně dokonce tvořily fronty. Tomu je teď ale konec. Kriminalisté »krám« zavřeli a zadrželi rovnou šest lidí.podobné články
-
Z Hrušky je milionář? Kuchař "patla matla" už prodal víc knížek než Viewegh!
25.9.2014 – Láďa Hruška, "který vstoupil do dějin jako potravinový inspektor Televizních novin":http://www.extra.cz/pro-velky-uspech-levne-vareni-opet-zasahuje-tentokrat-vam-potecou-sliny-i-ocima, koumák a všeuměl, který z kuřecích kůží dokáže nadělat pohoštění jak z Alcronu, aspiruje na rekordmana roku!podobné články
-
Nové české kuchařské hvězdy: Babica se bude smažit
25.3.2012 – Tak jako herci mají Oscary, šéfkuchaři dostávají michelinské hvězdy. Letos se do vybrané společnosti nejlepších světových kulinářských mistrů historicky vůbec poprvé dostali dva Češi: Roman Paulus (38) a Oldřich Sahajdák (36). O tom si kuchařská hvězda televizních obrazovek Jiří Babica může nechat jen zdát.podobné články
Osobnosti: Jiří Babica (167 článků) -
Michelinskou hvězdu obhájily restaurace Alcron a Degustation. Žádná nepřibyla
14.3.2013 – Pražské restaurace Alcron v hotelu Radisson a Degustation Bohême Bourgeoise obhájily loňské ocenění a získaly jednu hvězdu v letošním vydání gastronomického průvodce Michelin. Uvedla to na svých internetových stránkách společnost Michelin. Uspěli tak šéfkuchaři Roman Paulus (Alcron) a Oldřich Sahajdák (Degustation Bohême Bourgeoise).podobné články
-
Tchyně Agáty Prachařové osahávala ve tmě Vetchého: A nahmatala něco neuvěřitelného!
7.6.2014 – Jubilejní desátou Kavárnu Potmě na Ovocném trhu slavnostně otevřeli maminka Jakuba Prachaře Dana Batulková, Ondřej Vetchý, David Novotný a Roman Paulus. Batulková měla před vstupem do kavárny obavy, jak se bude ve tmě orientovat, nakonec si ale odnášela nevšední zážitky.podobné články
-
Roman Paulus: Češi si zvykli chodit do kvalitních restaurací
1.8.2014 – Rozhovor s Romanem Paulusem o zkušenostech ze zahraničí, kvalitě české gastronomie, michelinské hvězdě a úskalích reklamní spolupráce s obchodním řetězcem.podobné články
-
10 dovedností, které by měl zvládat každý chlap, aby si ho ženy mohly vážit!
22.10.2014 – "Muži by doma rádi měli nadsamici":http://www.extra.cz/10-otazek-ktere-desi-kazdou-holku-pred-prvni-spolecnou-noci-s-novym-partnerem kombinující atributy světové modelky, kuchařky z Alcronu, bohyně sexu, matky pluku i nejlepší kamarádky.podobné články
-
Hostil na Hradě královnu, teď vaří na farmě Dagmar Havlové
16.1.2015 – Rozhovor s vysloužilým šéfkuchařem z Alcronu, který vařil v hradní kuchyni Václava Havla pro anglickou královnu a v současnosti pracuje na farmě Košík.podobné články
-
NPÚ: Hradozámecká noc na Kynžvartu zve na hostinu u knížete Metternicha
17.8.2018 – Letošní Hradozámeckou noc hostí západočeský zámek Kynžvart, letní sídlo předního evropského diplomata – knížete Metternicha. Poprvé uvidíte jeho evropsky unikátní nástolní ozdoby, dar francouzského krále a měst Bruselu a Paříže. Setkáte se s představiteli české šlechty a diplomacie. Na Kdyby tisíc klarinetů zavzpomíná Pavlína Filipovská a uvaří šéfkuchař pražského Alcronu.podobné články
Osobnosti: Pavlína Filipovská (68 článků) -
Řízek z kapra podle Romana Pauluse: S tímhle návodem ho zvládnete od první filety!
23.12.2018 – Připravte si dokonalého kapra s šéfkuchařem Alcronu Romanem Paulusem. Podívejte se na návod krok za krokem, jak na to. A na závěr tip na výrobu přepuštěného másla. To je totiž na smažení řízků nejlepší!podobné články
-
Konec fenoménu zvaného "food porn"? Majitelé restaurací uvažují o zákazu fotit si jídlo před jeho konzumací
17.2.2014 – Říká se tomu food porn, tedy "jídelní porno", a je to dnešní fenomén. Kdo používá "sociální sítě":http://www.extra.cz/tema/facebook, ví, že dnes nedávají uživatelé na svou zeď fotky sebe, dětí a psů, ale zahlcují ji fotkami jídla. Jídlo z restaurace, jídlo doma uvařené, jídlo ze sushi baru, nikde žádní lidé, jen stůl a na něm talíř s večeří.podobné články