Článek
-
Restaurace pokutuje hosty za nedojedená jídla
19.9.2011 – Restaurace v Saúdské Arábii musela sáhnout po značně neobvyklém kroku. Začala totiž pokutovat hosty, kteří ze svých jídel nedojedí výraznou část. Museli tak učinit kvůli extravagantním objednávkám hostů, kteří chtěli na někoho pouze zapůsobit.podobné články
Podobné články
-
Australská restaurace pokutuje za nedojedená jídla
7.6.2010 – Japonka Jukako Ičikawová podnikající v Austrálii se bojí o planetu Zemi a její budoucnost. Vracení nesnědeného jídla jí připadá jako hýření potravinami a obnovitelnými zdroji, takže se rozhodla učinit tomu přítrž alespoň ve své restauraci Wafu v Sydney. Kdo tam obsah svého talíře nedojí a vrátí, zaplatí o 30 procent více.podobné články
-
Městská policie pokutuje za jízdu na červenou neoprávněně
12.11.2011 – Městská policie v posledních pěti letech pokutuje řidiče za jízdu na červenou neoprávněně. S odkazem na správní řád ministerstva dopravy to v sobotu uvedla Česká televize (ČT). Řidiči, kteří takto byli v uvedené době pokutováni, podle ní mohou žádat o zrušení trestu a vrácení peněz, protože nařízení ministerstva má zpětnou platnost.podobné články
-
Koronavirové žně pro kurýry: Přijdou si na třetinu ceny jídla, restaurace od nich dávají ruce pryč
21.10.2020 – Po uzavření hospod a restaurací se podniky spoléhají na výdejová okýnka a rozvoz. Kurýrní firmy si ale berou až třetinu ceny jídla. Podnikatelské asociace a sdružení živnostníků tak teď stravenkové firmy a rozvozce vyzývají, aby restaurace podpořili a marže nastavili nižší. Už třetina restaurací totiž musela zavřít. A situace je náročná i pro další. Některé restaurace dávají od rozvozových společností ruce pryč, nebo je mění. Jak Blesk Zprávám popsal jeden z restauratérů, je pro ně lepší platit fixní poplatky. Na sociálních sítích už koluje i výzva, aby lidé jídlo objednávali přímo od restaurace a ne přes dovážkové služby.podobné články
-
Zájem o hotová jídla z restaurací mezi Čechy roste. S rozvozem se přidal i Košík.cz
24.3.2020 – Zájem zákazníků o hlavní českou rozvozovou platformu jídla z restaurací Dáme jídlo je nyní vyšší o jednotky procent, zájem restaurací pak osminásobný. Lidé dávají kurýrům větší spropitné, sdělil v úterý ČTK výkonný ředitel firmy Filip Fingl. Firma stále nabírá kurýry, zájemců na tuto pozici je ale také více. Vláda zakázala kvůli koronaviru prodej jídla v restauracích, můžou tak nabízet pouze jídla s sebou nebo právě rozvozem.podobné články
-
Vegani doporučují nejlepší veganské restaurace v Praze: Kam na svíčkovou nebo tiramisu?
17.6.2016 – Že vegani zobou pouze zrní? Omyl. Důkazem toho jsou i pražské veganské restaurace, které nabízí alternativy běžných českých i zahraničních masových jídel. A tak i když zajdete do restaurace, ve které se vaří pouze vegansky, můžete si objednat například svíčkovou s pěti knedlíky nebo veganský guláš. Vegani doporučují své oblíbené podniky a taky oblíbená jídla, kterými si je daná restaurace získala.podobné články
-
Novinky v uvolňování: Kadeřnice se štíty, v hospodě 1,5 metru od sebe, ve třídách bez roušek
1.5.2020 – Již 11. května proběhne další vlna uvolňování restrikcí, které vláda zavedla kvůli pandemii koronaviru. Restaurace a bufety například začnou obsluhovat hosty na zahrádkách, otevřou i obchodní centra. Ministerstvo zdravotnictví v pátek odhalilo, jaké hygienické podmínky budou muset podniky dodržovat. Například v kadeřnictví si musí personál pořídit ochranné štíty, hospody zas mají povinnost zařídit rozestupy mezi hosty. Lidé však budou moci sundat u jídla roušku. Co dalšího ministerstvo rozhodlo?podobné články
-
Jaký to má význam? Americká restaurace se chlubí bizarními fotkami dětí u svého jídla!
20.6.2013 – Jeden a půl kilové burrito, to je hlavní lákadlo seattleské restaurace Gorditos, která se chlubí tím, že umí udělat pořádnou porci jídla. Vyhlášená mexická pochutina plná masa, oliv, fazolí, zeleniny a navrch s pořádnou porcí smetany je už na tolik sytá, že vám pouhé dvou set gramové balení stačí na pořádný oběd, natož pak rovnou tenhle macek!podobné články
-
Proti blafům! Dobré restaurace odliší úřední nálepka kvality
26.7.2014 – Francouzské restaurace, které vaří svá jídla, budou moct vyvěsit logo domácky dělaného jídla. Země tak bojuje proti klesající úrovní místní gastronomie.podobné články
-
Host chtěl jíst na zahrádce restaurace: Nadával a došel si za kuchařem až do kuchyně
15.10.2020 – Nečekaný výbuch vzteku ze strany zákazníka zažil ve středu u výdejního pultu své restaurace v brněnském IBC Centru známý kuchař a prezident Culinary Clubu Petr Erin Kováč (47). Muž kolem padesátky si to totiž po zakoupení jídla namířil do uzavřené zahrádky a pustil se do jídla. Po slušném upozornění, že to aktuálně zákon zakazuje, však zcela nečekaně vypěnil.podobné články
-
Surovec napadl mačetou hosty restaurace, vykopl i okno auta
30.11.2011 – S mačetou v ruce zaútočil na hosty restaurace na Jesenicku muž z Vidnavy. Útok se odehrál na konci října, mluvčí jesenické policie Tereza Neubauerová o něm agenturu Mediafax informovala ve středu.podobné články
-
Restaurace schovávala maso určené pro hosty venku u popelnic
11.7.2013 – Američan Brandon Huber se rozhodl udat vlastního zaměstnavatele. Natočil na video, jak floridská pobočka restaurace Golden Corral schovává před inspekcí maso pro hosty v uličce za restaurací hned vedle popelnic. Maso bylo podle Hubera později servírováno zákazníkům. Majitel podniku ale tvrdí, že ho personál zlikvidoval, napsal server Huffington Post.podobné články
-
Nervák Depardieu chrstl na majitele restaurace a hosty kýbl vody, zasahovala policie
11.1.2014 – Francouzský herec Gérard Depardieu dal opět volný průchod svým negativním emocím. Tentokrát řádil na jihu Itálie, kde v jednom malebném městečku vlastní prázdninový dům. Kvůli hluku ze sousední restaurace se pustil do hádky s jejím majitelem a začal zuřit. Večeřící hosty i manažera nakonec polil vodou. Zasahovala dokonce policie, která herce musela uklidnit.podobné články
Osobnosti: Gérard Depardieu (201 článků) -
Restaurace kvůli viru posadí hosty pod poklopy? Sází na plexisklo, jídelní lístky mizí
24.5.2020 – Itálie se postupně vzpamatovává z pandemie způsobené koronavirem a tamní restaurace se začínají pomalu otevírat. Podniky ale čekají významné změny, jejich majitelé totiž musí zajistit splnění přísných hygienických podmínek. „Řekněte arrivederci, tedy sbohem, papírovým jídelním lístkům,“ okomentovala to agentura Reuters. Francouzský návrhář přišel s nápadem usadit hosty pod poklopy z plexiskla. To využívají v některých restauracích k oddělení lidí již nyní.podobné články
-
VIDEO Šílený dav aktivistů v USA vtrhl do restaurace. Přesila 30:1. A začali nutit hosty k „solidaritě“
26.8.2020 – Po Twitteru koluje záznam z protestu hnutí Black Lives Matter ve Washingtonu. Dav protestujících se zaměřil na poklidně večeřící hosty jedné restaurace a chtěl je přimět k vyjádření solidarity s trpícími Afroameričany tím, že pozvednou pravici. Jedna z žen odmítla ruku zvednout. A to se demonstrantům nelíbilo. Záznam sdílel novinář Frederick Kunkle a vidělo ho téměř deset milionů lidí.podobné články
Osobnosti: Matter Matter (145 článků) -
Restaurace otevřely zahrádky, hosty odrazuje počasí
17.5.2021 – Od pondělí mohou restaurace a kavárny znovu přivítat hosty. Zatím jen ve venkovních prostorech. Vychutnat si jídlo a pití a v klidu si k tomu sednout mohou po skoro půlroční pauze ti, kteří mají negativní test na koronavirus, dokončené očkování nebo prodělali onemocnění covid-19. První den rozvolnění zatím provází nízká návštěvnost, venku je chladno a někde i prší. Restauratéři nicméně věří, že se lidé vrátí.podobné články
-
Senioři jí ve školních kantýnách, restaurace zuří. „Jinak by neměli na nájem,“ tvrdí expert
17.10.2018 – Senioři kupující si laciná jídla ve školních jídelnách nás mohou zruinovat, zoufají si restaurace a další stravovací provozovny v Česku. Podle Asociace malých a středních podniků a živnostníků (AMSP) by jídelny neměly obědy pro veřejnost vůbec nabízet, protože jim pak restaurace nedokáží cenově konkurovat. Tisíce seniorů ovšem nemají na kvalitní jídlo dostatek peněz, varují experti.podobné články
-
Lockdown nás nezastaví. Restaurace přišla s geniálním nápadem: Jídlo v karavanu
13.12.2020 – Restaurace od půlky října zavřené, na zahrádky je zima, a tak belgické restaurace mohou vařit pouze jídla pro odnos a rozvoz. Nebo ne? Důvtipný šéfkuchař z jihu Belgie přece jen podává jídlo ke stolu.podobné články
-
Je toto možné?! Pařížská restaurace usazuje ošklivé hosty tak, aby je nikdo neviděl
9.11.2013 – Hezcí dopředu, oškliví dozadu - to je heslo jedné nobl "restaurace":http://www.extra.cz/pochutnali-byste-si-kodanska-restaurace-ktera-vari-jen-z-vyhozenych-potravin-vas-zve-na-sve-neobvykle-menu v Paříži. Tam víc než vaše naditá peněženka zmůže to, jak vypadáte. Povrchnost, nebo dobrá taktika?podobné články
-
Muž, co údajně nejedl 70 let, vydržel 15 dní bez vody a jídla a je zcela zdráv
10.5.2010 – Třiaosmdesátiletý Prahlad Jani tvrdí, že 70 let nepozřel jediné sousto jídla ani kapku vody. K životu mu stačí pouze každodenní několikahodinová meditace. Zpočátku ho nikdo nebral příliš vážně, ale lékaři se i přesto rozhodli podrobit ho výzkumu. Indického jogína monitorovalo několik kamer 15 dní v kuse. Drobný Jani vydržel po celou dobu bez jídla i pití a podle zdravotních vyšetření je zcela v pořádku.podobné články