Článek
-
RECEPTY slavných hospod: Jehněčí roláda s kozím sýrem
26.6.2009 – Restaurace, hospůdky i luxusní podniky. Tam všude nám chutná. Teď si jejich speciality můžete uvařit doma!podobné články
Podobné články
-
Sýrová roláda z plátkového sýra
9.4.2016 – Sýrová roláda je velice oblíbeným a vděčným pokrmem, který se dá připravit na několik chutných způsobů a jeho největší výhodou je rychlost, se kterou tuto lahůdku vykouzlíte. Hodí se jako pohoštění pro hosty, kteří se vám nečekaně objeví za dveřmi a kterým nebudete mít díky nepřipravenosti co nabídnout. Sýrová roláda je na přípravu opravdu jednoduchá a dobrou zprávou je, že si s tímto receptem hravě poradí i naprostí začátečníci, kteří ještě v kuchyni neposbírali tolik zkušeností. Určitě i vy sýrovou roládu znáte a určitě jste jí alespoň jedenkrát ochutnali. Rozhodně na tento pokrm nelze hledět jako na něco obyčejného, neboť sýrová roláda může být opravdová delikatesa. Vzhledem k tomu, že se dá připravit na několik způsobů, můžete tento recept neustále obměňovat a zkoušet tak nové a nové chuťové variace. I my jsme pro vás do dnešního článku ukryli recept na lahodnou sýrovou roládu, po které se zaručeně budete olizovat až za ušima! Recept na sýrovou roládu z plátkového sýra Na přípravu budete potřebovat: 2 balíčky plátkového sýra 150 g šunky 120 g másla 2 ks taveného sýra 2 ks nakládaných okurek 3 ks vajec 1 lžíci hořčice půlku cibule sůl, pepř a petrželku Postup přípravy: Máslo společně s tavenými sýry utřete do hladkého krému, přidejte nadrobno nasekanou cibulku, na jemno nakrájené okurky, petrželku a natvrdo uvařená na drobno pokrájená vejce. Následně podle chuti osolte a opepřete tak, jak to máte rádi. Pro výraznější chuť přidejte hořčici a důkladně spojte do pěny. Balíčky plátkového sýra vložte do horké vody a nechte je změknout, aby se s nimi dalo pracovat. Jakmile změknou, vyjměte je z obalu, rozložte na vál do tvaru obdélníku a jemně přejeďte válečkem, aby se jednotlivé spoje spojily v jednu placku. Takto připravený poklad potřete vzniklou pomazánkou, na kterou následně rozložte plátky šunky a opět naneste další vrstvu pomazánky.... Čtěte více Příspěvek Sýrová roláda z plátkového sýra pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak jsem vařil jehněčí s mátou a kozím sýrem
2.5.2012 – Tahle pečínka je perfektním příkladem toho, jak snadné je vykouzlit opravdu chutné jídlo. Jehněčí kýta se skvěle hodí v situacích, kdy spolu dohromady večeří více lidí, protože nabízí opravdu požehnané množství masa.podobné články
-
Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!
19.6.2015 – Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Naservírujte si jehněčí! Ani nevíte, jak je zdravé!
10.4.2017 – Na našich stolech místo příliš nemá. Válcuje ho kuřecí, vepřové a hovězí mas. Možná jsou nadcházející svátky jara ideální pro to zařadit jehněčí pečínku na sváteční menu. Jehněčí je totiž výborné a zdravé maso.podobné články
-
Jehněčí kýta na bylinkách podle šéfkuchaře! A k tomu pikantní brambory
17.8.2021 – V posledních letech zažívá jehněčí maso velký comeback do českých a moravských kuchyní. Na našich stolech ho rádi vidí i odborníci na zdravou výživu. Existuje spoustu receptů, jak si jehněčí maso připravit. Zkuste třeba zajímavý recept od valašského šéfkuchaře Tomáše Kunovského.podobné články
-
Příprava večeře nemusí trvat hodiny
3.7.2015 – Každá žena, která má práci, děti, manžela, domácnost na svých bedrech nám dá určitě za pravdu, že to poslední, co by se jí chtělo, je stát dvě hodiny večer u plotny. Ale nechat rodinu bez večeře by mělo nedozírné následky. Hlad dokáže učinit i z jinak příjemného člověka, pěkného morouse. Proto vám přinášíme pár tipů na zdravou, rychlou večeři, kdy si zachováte svůj titul „hospodyně roku“. Čerstvé suroviny totiž nepotřebují hodinové úpravy a navíc, čím kratší doba tepelné úpravy, tím lépe. Takto si suroviny zachovají své výživové hodnoty i chuť. Zeleninové rizoto Rýže je nejen zdravá, dietní, ale netratíte čas, jako například u škrábání brambor. Rýži jen zkrátka uvaříte a během doby vaření si nakrájíte čerstvou zeleninu. Rajčátka, papriky, salátovou okurku, zelenou nať z cibulky. Jediné, co si můžete chvíli podusit, jsou houby. Vše smícháme, posypeme sýrem a můžeme servírovat. Pro masožravce můžeme k houbám přihodit na pánvičku na kousíčky nakrájené krůtí maso. To nevyžaduje žádnou speciální dobu vaření, stačí ho jen 5 minut orestovat. Špagety s limetkou, zeleninou a bylinkami Postavíme si vodu na špagety a než začne vařit, nakrájíme si na kousíčky šunku, nať z cibulky, salátovou okurku, cherry rajčátka. Připravíme si také dresink: olivový olej, šťáva z limetky, sůl, pepř a nasekané bylinky (máta, bazalka a další podle možnosti). Jakmile máte uvařené špagety – scedíme a smícháme se zeleninou, zalijeme dresinkem a posypat můžeme kozím sýrem. Zapékané toasty Potřebujete se zbavit ne zrovna čerstvého pečiva? Udělejte si rychlou pomazánku ze syrových vajec, sýra, šunky, česneku, soli, pepře, lžíce kečupu a potřete tímto toasty. Vložte na 10 až 15 minut do trouby a podávejte s čerstvou zeleninovou oblohou. Příspěvek Příprava večeře nemusí trvat hodiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Soutěž s Bleskem pro ženy o 5x balíček cen k filmu Kozí příběh se sýrem
29.10.2012 – Do kin se v české animované 3D komedii Kozí příběh se sýrem vrací oblíbená postava prostořeké Kozy s hlasem Jiřího Lábuse. V roce 2008 se první počítačově animovaný film u nás i v celé střední Evropě s názvem Kozí příběh: Pověsti staré Prahy stal hitem. Vyhrává 5 výherců, Každý získá DVD Kozí příběh se sýrem, Knihu, plyšovou hračku Koza a pastelkypodobné články
Osobnosti: Jiří Lábus (252 článků), Jiří Kniha (41 článků) -
Výborné recepty z květáku
20.8.2016 – Recepty z květáku udělají radost nejen těm, kteří se ze zásady vyhýbají masu, ale i těm, kteří si jej oblíbili pro jeho typickou šťavnatou chuť. Na květáku si pochutnají i děti, které jiné druhy zeleniny odmítají. Předností květáku není jej jeho chuť, ale především obsah bohatý na vitamíny (A, B, C, E), minerály (draslík, železo, zinek, selen, hořčík) i vlákninu, která je pro naše zdraví potřebná a důležitá. Určitě i vy máte oblíbené recepty z květáku, který se dá v kuchyni využít na nespočet chutných a lákavých způsobů. Můžete jej vařit, smažit nebo jej použít jako náplň například do žampionů, což je pokrm, který se na našich stolech objevuje stále častěji. Recepty z květáku Jestliže i vy milujete květák na jakýkoli způsob, pak si nenechte ujít náš dnešní článek. Připravili jsme pro vás zajímavé recepty, kde tato zelenina vyšlechtěná z divoké brukve hraje hlavní roli! 1. Zapečený květák s pestem Potřebujete: hlávku květáku 30 g hladké mouky 400 ml mléka 100 g čedaru 30 g másla 2 lžíce čerstvé petrželky 2 lžíce bazalkového pesta 1 hrstičku parmezánu sůl, pepř Postup: Květák důkladně umyjte, osušte a rozdělte na růžičky. Vložte je do osolené vody a nechte vařit cca 5 minut. Po uvaření růžičky sceďte a nechte okapat. Na pánev dejte rozpustit máslo, na kterém následně orestujte mouku a za stálého míchání přidejte mléko. Povařte asi 10 minut s občasným promícháním. Omáčku ochuťte solí a pepřem, sundejte z ohně a vmíchejte větší část čedaru, petrželky a pesta. Růžičky květáku uložte do zapékací mísy, přelijte omáčkou a zasypejte zbylým množstvím čedaru a parmezánu. Pečte 20 minut při 200°C. 2. Květákové šťouchané brambory Potřebujete: 2 větší brambory hlávku květáku 80 ml mléka 2 lžíce másla 1 lžíci řepkového oleje 2 lžíce nasekané pažitky 1 lžíci nasekané petrželky sůl, pepř Postup: Květák omyjte pod tekoucí vodou,... Čtěte více Příspěvek Výborné recepty z květáku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
3 jednoduché recepty na krásu
28.4.2017 – Snad každá žena chce být krásná, přitažlivá, v očích mužů neodolatelná a zároveň představovat cíl, kterého by chtěli dosáhnout. Zatímco některým byla přirozená krása štědrou přírodou nadělena do vínku, jiné si k té troše krásy musí dopomoci sami. Není proto od věci znát recepty na krásu, které vám s tímto úkolem pomohou. Mít po ruce recepty na krásu – no řekněte samy, milé ženy, dá se snad taková příležitost odmítnout? No jasně, že ne! Každá přece chceme mít eso v rukávu. Tak se pohodlně usaďte a přečtěte si dnešní článek, ve kterém si tyhle recepty společně odhalíme! Recepty na krásu pro každou z vás Ačkoli se velmi často říká, že každá žena je krásná, akorát svým jedinečným způsobem, my ženy o tom máme svou jasnou představu. Nám prostě ke štěstí nestačí nějaké tvrzení, které se sice traduje už po mnoho let, ale ve své podstatě pro nás nemá vůbec žádnou váhu. My chceme jasný důkaz, něco, co si můžeme ohmatat. Tak už na nic nečekejme a pojďme na to! Hodně spánku Možná se teď chytáte za hlavu, co je to za nesmysl. Jak nám ke kráse může pomoci dostatek spánku?! Jenže ono je to vcelku logické, tak poslouchejte proč. Je totiž vědecky potvrzeno, že má spánek výrazný vliv na to, jak vypadáme. A mimo to, pokud se dobře vyspíme, pak máme dobrou náladu a to se na naší vizáži taky projeví. Pitný režim A jsme zase u toho – tolikrát omílaný pitný režim. Jenže i on má své místo na našem seznamu jednoduchých receptů pro krásu, tak mu věnujte pozornost. Naše tělo je z velké části tvořeno vodou, což znamená, že pokud chcete být krásné, pak musíte hodně pít. Výrazně tak oddálíte vznik vrásek, které jsou pro ženy noční můrou, vaše pokožka bude vypnutá a svěží na pohled. Zdravý pohyb... Čtěte více Příspěvek 3 jednoduché recepty na krásu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tři velikonoční recepty - Roláda, jarní sušenky a slovenská specialita
21.3.2016 – Velikonoce jsou pro nás Čechy hlavně svátky rodiny a dobrého jídla. Zkusíte v kuchyni něco nového? Sýrová velikonoční roláda, slovenská baba i jarní sušenky zvládne i nezkušená kuchařka či kuchař a strávníky určitě potěší.podobné články
-
Dva nejlepší a jeden nejhorší recept z VIP Prostřeno!
11.8.2012 – I vy si můžete pochutnat na lákavých pokrmech, kterými se tento týden snažily celebrity vyhrát zájezd ve VIP Prostřeno!. Deník Aha! vám proto přináší pohádkové recepty Jitky Smutné (60) na božské cukety s kozím sýrem a krevety Barbary Nesvadbové (37)!podobné články
Osobnosti: Jitka Smutná (145 článků) -
Recepty na dokonalé jehněčí, souvlaki a čevapčiči!
4.3.2021 – Výrobky z kozího a ovčího mléka, ale také jehněčí a skopové maso se těší čím dál větší popularitě. Jsou to tradiční delikatesy, prověřené generacemi, a kdo je dosud s nedůvěrou míjel, měl by je vyzkoušet. Dodají pestrost do vaší kuchyně a také řadu zdravotních benefitů.podobné články
-
OSVĚDČENÉ RECEPTY slavných hospod: martinská husí roláda
11.11.2009 – Restaurace, hospůdky i luxusní podniky. Tam všude nám chutná. Teď si jejich speciality můžete uvařit doma!podobné články
-
Sobotka kázal na Kozím hrádku proti restitucím, chce nová jednání s církvemi
8.9.2012 – Na Kozím hrádku u Sezimova Ústí, kde v 15. století kázal reformátor Jan Hus, uspořádali v sobotu sociální demokraté mítink na téma majetkového vyrovnání s církvemi. Šéf strany Bohuslav Sobotka se nechal slyšet, že se ČSSD pokusí zabránit projednávání zákona o restitucích tak, aby nemohl začít platit od začátku příštího roku a vláda ho musela předložit znovu.podobné články
Osobnosti: Jan Hus (178 článků), Bohuslav Sobotka (9582 článků) -
ČT uvede historickou fresku Jan Hus v exkluzivních veřejných předpremiérách na Kozím hrádku, v Táboře a Husinci
19.5.2015 – Jedním z příspěvků České televize k letošnímu šestistému výročí upálení Mistra Jana Husa je třídílný historický film režiséra Jiřího Svobody a scenáristky Evy Kantůrkové Jan Hus. Ještě před uvedením na obrazovky Česká televize uspořádá exkluzivní předpremiéry třetího dílu na místech úzce spjatých s odkazem významného českého kazatele a církevního reformátora – na Kozím hrádku, v Táboře, v Husinci a v pražském Karolinu. První díl filmu pak bude promítán v desítkách kostelů, kazatelen a modliteben po celém Česku v rámci akce Noc kostelů.podobné články
-
Tygr našel záchranu v kozím chlívku
19.7.2020 – Podobně jako pověstná liška v kurníku, ani tygr v kozím chlívku nevěstí nic dobrého. Šelma, která se vkradla do chlívku v indické vesnici Kandolimari na kraji národního parku Kaziranga, však nebyla motivována touhou pořádně se nažrat. Mladý tygr hledal úkryt před povodní.podobné články
-
Gambrinus poprvé oslaví chmelobraní ve velkém: Všechno pivo do hospod uvařil z čerstvého chmele
25.9.2017 – Na začátku října zmizí z hospod klasické varianty piva Gambrinus. Pivovar posílá do svých 5 tisíc hospod pivo nachmelené čerstvým chmelem z letošní sklizně. Gambrinus tak zve český pivní národ do hospod na oslavu chmelobraní. Podle jeho sládků je chmel základem českého piva a jeho sklizeň by se proto měla slavit ve velkém.podobné články
-
RECEPTY slavných hospod: Jehněčí briošky se špenátem
9.4.2009 – Restaurace, hospůdky i luxusní podniky. Tam všude nám chutná. Teď si jejich speciality můžete uvařit doma!podobné články
-
RECEPTY slavných hospod: Jehněčí steak s polentou a pecorino fondue
16.4.2009 – Restaurace, hospůdky i luxusní podniky. Tam všude nám chutná. Teď si jejich speciality můžete uvařit doma!podobné články