Článek
-
Recept na bohatství: Plněné králičí hřbety s brokolicovým pyré Jakuba Tabaka
19.10.2012 – Kulinářská show Recept na bohatství, kterou každé pondělí vysílá televize Barrandov a slovenská TV Joj, si získala řadu příznivců. Aby ne! Týden co týden nabízí nejen napětí a zábavu, ale především zajímavé recepty, které vám na stránkách naší Aha! kuchařky přinášíme. Dnes si můžete připravit zajímavý předkrm v podobě ruského salátu, výtečný fazolový guláš či delikátní plněné králičí hřbety.podobné články
Podobné články
-
Chlapec (6) odmítl sníst jablečné pyré: Učitelka ho prý na zemi brutálně zkopala!
22.2.2020 – Americká policie vyšetřuje případ, který se odehrál na základní škole na Floridě. Ve vězení skončila Holly Eicherová, učitelka s mnohaletými zkušenostmi. Dvaašedesátiletá žena se měla rozčílit poté, co její šestiletý žák odmítl sníst jablečné pyré! Žena do něj měla začít kopat a nutit ho uklidit po sobě pyré, které rozlil.podobné články
-
Distributor stahuje z prodeje králičí maso původem z Číny. Obsahuje zakázaný lék
9.6.2014 – Distribuční firma Bidvest oznámila stažení králičího masa z prodeje kvůli obsahu zakázaného léku. Maso pochází původem z Číny. Konkrétně se jedná o králičí hřbety s datem minimální trvanlivosti 3. 2. 2016. Většina šarže o celkovém množství 5000 kilogramů je už prodána koncovým zákazníkům. Jednorázová konzumace masa by přímo zdraví ohrozit neměla, veterinární správa však lidem doporučuje, aby zakoupené zboží vrátili prodejci.podobné články
-
VIDEO: Petr Vágner zná recept na bohatství: Za tuhle reklamu shrábl milion!
9.10.2012 – Herec Petr Vágner (35) v současné době moderuje společně s Adelou Banášovou (31) kulinářskou show Recept na bohatství, kterou vysílá TV Barrandov. A snad právě tam našel recept, jak bohatství skutečně dosáhnout.podobné články
Osobnosti: Petr Vágner (297 článků), Adela Banášová (468 článků) -
Ušetřete v domácnosti: Máme recept na výborné plněné knedlíky
18.1.2014 – Knedlíky (houskové i bramborové) jsou naším kulinářským pokladem. Pokud vás honí mlsná, přinášíme recept na plněné bramborové knedlíky, kterými nepohrdne snad nikdo. a navíc ušetříte.podobné články
-
Recept na bohatství: Medovník Gevorga Babajana
5.11.2012 – Kulinářská show Recept na bohatství má již řadu nadšených diváků, a aby ne, přináší spoustu super receptů, které si můžete vyzkoušet i vy ve své kuchyni. V dalším díle porotu zaujala Arménka – dort, který upekl soutěžící Gevorg Babajan. Ten však recept na svou sladkou dobrotu odmítl prozradit s tím, že jde o rodinné tajemství. Abyste ale nepřišli zkrátka, přinášíme vám recept na medovník, který může chuť Arménie alespoň navodit.podobné články
-
Recept na bohatství: Armén uchvátil dezertem, ale... Recept neprozradím ani kdybyste mě mučili!
12.11.2012 – Fíha, tak ten hoch asi nepochopil princip soutěže… Přišel bojovat o 1,25 milionu korun do pořadu Recept na bohatství, ovšem když porotu nadchl jeho dortík, zabejčil se: „Recept neprozradím, ani kdybyste mě mučili!“ A tak se musel Gevorg Babajan (21) poroučet…podobné články
-
Chovatelé zaútočili na papeže: Kvůli výroku, že katolíci »souloží jako králíci«!
23.1.2015 – Německým chovatelům králíků se nelíbí papežův komentář týkající se sexuálního života katolíků. Podle vatikánského primase totiž dnes lidé souloží doslova jako králíci, a pak musejí spoléhat na antikoncepci, která se protiví učení církve. František tak vzkázal katolíkům, aby to nedělali jako králíci a spoléhali na božské metody antikoncepce. Chovatelé králíků z katolického Německa mu vzkázali, že uráží jejich zvířata.podobné články
-
Množte se jako králíci, vyzvalo Polsko své občany. Bojuje tak s nízkou porodností
9.11.2017 – Polské ministerstvo zdravotnictví nedávno na YouTube zveřejnilo půlminutové video, ve kterém nabádá Poláky, aby se množili jako králíci. Cílem spotu zobrazujícího početnou králičí rodinu je podle agentury AP upozornit na nízkou plodnost v zemi, která je 1,32 dítěte na ženu, což představuje druhou nejnižší hodnotu v Evropské unii za Portugalskem.podobné články
-
Hororová situace v Mladé Boleslavi: Zaplavili ji oslepení králíci, jejich mrtvoly jsou všude
12.11.2020 – Obyvatelé Mladé Boleslavi se potýkají s pořádně nevšedními problémy. Město totiž zaplavili slepí králíci, kteří pobíhají a umírají přímo ve frekventovaných ulicích. Většina tamní králičí populace totiž trpí myxomatózou, což je pro ně smrtelné onemocnění. Zákeřná choroba se projevuje hnisavým otokem očních víček a vede ke smrti nakažených jedinců.podobné články
-
DŽUSY A PYRÉ – nezbytná součást každé snídaně
26.3.2015 – Tipy na plnohodnotnou snídani pro celou rodinu najdeme všude kolem nás. Velmi dobře to víme a doporučení na zdravou snídani většina z nás vyhledává, nicméně bychom se měli zaměřit na ověřená řešení, která našemu organismu zajistí opravdovou dávku SMART vitamínů v podobě ovocných a zeleninových džusů nebo pyré.podobné články
-
Na jaře vsaďte na džusy a pyré
29.3.2016 – Na přelomu zimy a jara nás často doprovází únava, nedostatek energie a zhoršení nálady. Na vině je jídelníček, který v zimním období obsahuje méně výživových látek. Pro zmírnění účinků změny ročního období je vhodné zařadit vyváženou stravu, bohatou na čerstvou zeleninu a ovoce a jako doplněk ji konzumovat také v odlišné a pohodlné formě džusů a pyré. Stejný význam pro dobrou náladu má rovněž pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu a odpovídající délka a kvalita spánku.podobné články
-
Recept na bohatství: Porotci se málem otrávili zkaženým masem!
27.8.2012 – Recept na bohatství, to je nová reality show, která startuje už dnes v osm večer na televizi Barrandov! Těšit se můžete na báječné recepty, ale také na silné životní příběhy soutěžících, kteří se o svůj recept přijeli podělit ze všech koutů Česka a Slovenska.podobné články
-
Recept na bohatství: Vitariánský sluneční salát na zhubnutí
16.10.2012 – V kulinářské soutěži Recept na bohatství svérázný soutěžící Stanislav Kunc (42) připravil vitariánský salát. Vitariánství je výřivový směr založený na tepelně neupravených potravinách. Vyzkoušíte Standův recept?podobné články
-
VIDEO Recept na bohatství: Kdo uvaří nejlepší mezinárodní specialitu?
3.9.2012 – Dnes budou dva nejlepší Češi a Slováci vyrábět svůj recept ve velkém a vítězové z každé země půjdou do prestižní reklamní agentury, kde jejich recept získá jméno, design a slogan. Nakonec ten nejlepší recept dorazí do prodejen Kaufland, kde si jej budete moci jako hotový produkt koupit.podobné články
-
Recept na vánočku
8.12.2018 – Vánočka bývala v dřívějších dobách vrcholem slavnostní štědrovečerní večeře a neodmyslitelně patří k vánočním tradicím. Recept se dědil z generace na generaci a krajově se lišil. Kynuté těsto mělo údajně moc ochránit domácnost před pohromami a zároveň bylo symbolem získání bohatství. Ať už chcete dodržet dávné tradice a nebo jen chcete obohatit vánoční tabuki, tady je recept na jednoduchou, ale přesto výbornou vánočku. Tradiční vánočka Těsto: 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g cukru 200 g tuku Hera 40 g droždí 1/2 lžičky soli 3 žloutky citronová kůra muškátový oříšek rozinky Dohotovení vánočky: 1 žloutek 1 lžička mléka loupané mandle moučkový cukr na posypání Jak připravit vánočku Začněte přípravou kvásku, ten připravíte ze 2 lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžíce cukru a lžíce mouky. Kvásek přikryjte a nechte v teple vzejít. Připravte si misku. do které prosijete mouku. Přidejte sůl, žloutky, cukr, ⅓ lžičky muškátového oříšku, strouhanou citronovou kůru a nakonec vzešlý kvásek spolu s rozehřátým tukem. Opatrně zadělejte těsto a pomalu přilévejte zbytek vlažného mléka. Hladké těsto vyklopte na vál, který si předtím posypte moukou a zpracujte jej do tuha. Vložte do misky, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout. Vykynuté těsto vyklopte na vál, zapracujte do něj rozinky a rozdělte ho na 8 dílů, z kterých budete splétat vánočku. Nejsnazší metodou je splést jednotlivá patra samostatně, spodní díl uplést ze 4 pramenů, střední ze 3 a poslední díl těsta rozdělte napůl a vyválejte 2 kratší prameny. Vánočku nechte ještě chvíli kynout, zapněte si troubu na 190°C, aby se stihla předehřát. Rozšlehaným žloutkem potřete vánočku a posypte mandlemi. Připravte si plech s papírem na pečení, vánočku na něm vsuňte do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení stáhněte teplotu na 170°C. Pečte přibližně 45 minut. TIP: Aby se vánočka při pečení nesesunula, vpíchněte do ní pár špejlí. Příspěvek Recept na vánočku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak si přitáhnout bohatství pomocí Feng shui?
25.6.2022 – Všichni se snažíme získat ve svém životě velké bohatství, abychom mohli vést pohodlný život. Bohatství lze dosáhnout v několika formách, jako je finanční bohatství, příležitosti, štěstí, přátelství a několik dalších.podobné články
Osobnosti: Feng Feng (53 článků) -
Recept na medové perníčky
6.12.2018 – Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení. Pečení perníčků má dlouholetou tradici a to si zaslouží i léty prověřený recept na měkké perníčky, které vám provoní krásně celý dům. K perníčkům neodmyslitelně patří i jejich zdobení, proto přidávám i recept na polevu. Medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení Ingredience 800 g hladké mouky 300 g moučkového cukru 1 celá hera 3 vejce 4 lžíce medu 1,5 lžičky sody 1 koření do perníku kakao Postup Ze všech surovin vypracujte pevné, nelepivé těsto, které zabalte a nechte odležet do druhého dne v lednici. Pokud to jinak nejde, minimální čas odležení těsta je 1 hodina. Odpočinuté těsto rovnoměrně rozválejte, výška záleží na tom, jak tlusté perníčky chcete mít (ccai 3-5 mm). Zapněte si troubu a nastavte ji na 180°C, aby se stihla dostatečně vyhřát. Pomoučenými vykrajovátky vykrájejte perníčky, které následně vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr je potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct přibližně na 10 minut. Tyto perníčky opravdu nemusíte nechat odležet, jsou měkké hned po upečení. Bílková poleva na perníčky Ingredience 1 bílek 150 g moučkového cukru ½ kávové lžičky citronové šťávy Postup V míse vyšlehejte všechny ingredience. Správně hustou polevu poznáte tak, že bude hustější a měla by se táhnout. Pokud chcete polevu obarvit, stačí použít gelovou barvu. Polevu nanášejte pomocí zdobícího sáčku s tenkou špičkou na konci. Tip: Na bílkovou polevu je potřeba použít velmi jemný moučkový cukr, pro jistotu použijte jemné sítko. Příspěvek Recept na medové perníčky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na vanilkové rohlíčky
14.12.2018 – Vanilkové rohlíčky jsou pravou českou vánoční klasikou. Pečou se jistě v každé rodině a stejně jistě má každá rodina svůj starý osvědčený recept na nějž nedá dopustit. Do těsta na vanilkové rohlíčky někdo dává mandle, někdo vlašské ořechy, výsledek ale je vždy křehký a vonící vanilkou. Jestli chcete letos o vánocích skutečně delikatesní rohlíčky, použijte tentokrát na obalení cukr s opravdovou vanilkou. Rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem okamžitě poznáte. Rodinný recept na vanilkové rohlíčky Jak jsem už napsala, nikdo nedá dopustit na svůj osvědčený recept, proto i já vám dnes předám ten, který mám vyzkoušený a o léta je peču své rodině. Především si musíte na semlít vlašské ořechy, právě ty dodají rohlíčkům úžasnou chuť. Budete jich potřebovat 100 gramů. K nim přidáte 240 gramů hladké mouky, 70 gramů moučkového cukru a 200 gramů másla. Vše spojte do kompaktního těsta a to dejte do ledničky odpočinout. Já obvykle večer připravím těsto a druhý den z něj tvořím. Pečeme rohlíčky V dnešní době je pečení rohlíčků snadná záležitost. Těsto můžete vtlačit do formiček, dokonce jsou už běžně k dostání plechy s vyznačenými rohlíčky, stačí jen vyplnit je těstem. Klasika je ovšem pěkně si sednout s koulí těsta ke stolu, pustit si některou z českých pohádek a pustit se do rohlíčků pěkně ručně. Mezitím si vyhřejte troubu na 170°C. Plech s rohlíčky dejte do trouby a pečte podle velikosti cca 8 – 10 minut. Že jsou hotové, poznáte podle nádherné vůně a taky podle toho, že jim začnou tmavnout špičky. V tu chvíli plech vyndejte, rohlíčky nechte trochu zchladnout, ale na obalení ve vanilkovém cukru musí být ještě teplé. Hotové vanilkové rohlíčky naskládejte do dobře uzavíratelné dózy nebo do krabice a dejte je mimo dosah mlsných členů rodiny, jinak vám do vánoc žádné nezbydou. Nebo pro jistotu rovnou zadělejte dvojitou dávku... Čtěte více Příspěvek Recept na vanilkové rohlíčky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak upéct štrůdl
2.10.2018 – Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím více zkušeností, tím vyhlášenější váš moučník bude v rodině i mezi přáteli. Jestli ještě nemáte úplně jistotu v kuchyni, nejlepší bude, když si na štrůdl koupíte hotové listové těsto, pro odvážnější přinášíme recept na jablkový závin z taženého těsta. Jak připravit tažené těsto Pravý štrůdl se peče z taženého těsta. Na to budete potřebovat: 280 g hladké mouky 100 ml teplé vody 2 lžíce oleje ½ lžičky octa 1 velké vejce špetku soli 100 g rozpuštěného másla Do mísy prosijte mouku a uprostřed udělejte důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a ocet a směs vlijte do důlku.Těsto zpracovávejte od středu, nejdříve pomocí nože, později rukama. Výsledné těsto by mělo být měkké, ne příliš lepivé. Jestliže je moc suché, přidejte trochu vody, v opačném případě přisypejte mouku. Tvoříme závin Těsto důkladně propracujte, až bude hladké, lesklé a nelepivé. Pak utvořte nízký bochánek a nejméně na půl hodiny ho schovejte pod nahřátý hrnec. Mezitím si připravte jablka na náplň: oloupejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Většina kuchařinek jablka do štrůdlu strouhá, což je sice rychlejší, ale výsledný moučník je příliš vlhký, protože strouhaná jablka si pustí víc šťávy, než krájená. To je tajemství těch nejúžasnějších závinů – jablka zásadně krájená na tenké plátky. Polovinu těsta rozválejte na lehce pomoučněné podložce na co nejtenčí obdélník, přeneste ho na čistou velkou utěrku nebo ubrus a začněte plát vytahovat. Opatrnými pohyby hřbety rukou vytahujte těsto do všech směrů, dokud přes něj vidět vzor na utěrce. Případné silnější okraje odkrojte. Takto vytažené těsto potřete rozpuštěný máslem a posypte tenkou vrstvou strouhanky. Pak rozprostřete jablka,... Čtěte více Příspěvek Jak upéct štrůdl pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články