Článek
-
Recept na 110 let? Pohoda, veselá mysl, becherovka a rum do čaje
13.4.2015 – Léky? Vitamíny? Klíčky? Zeleninové saláty? Nic z toho Plzeňanka Marie Behenská, nejstarší člověk v Česku, nikdy nemusela. Přesto, nebo možná právě proto, oslavila 2. dubna 110. narozeniny. Gratulanty z radnice městského obvodu přijala v pátek.podobné články
Podobné články
-
Recept na pečený čaj
9.2.2016 – Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít
19.9.2017 – Zelený čaj je známý pro své pozitivní účinky na naše zdraví. Již odnepaměti se věřilo, že lidskému tělu dopřává duševní vzpruhu, a proto byl velice oblíbený již u starověkých panovníků. I v současnosti se o zeleném čaji ve spojitosti se zdravím často mluví, což vás možná přimělo položit si otázku: proč pít zelený čaj?! Důvodů, proč se nebát pití zeleného čaje, je hned několik a jejich vyjmenováním bychom mohli strávit dlouhé minuty. Proto si dnes společně představíme 4 důvody, které jsou podle nás nejdůležitější a které vás jistě nenásilnou formou přimějí k pravidelnému pití zeleného čaje. Připraveni? Jdeme na to! 3 důvody, proč pít zelený čaj K pití zeleného čaje se přiklání i odborníci, kteří jsou toho názoru, že je to tzv. zázrak v hrníčku. Složení zeleného čaje je totiž pro naše zdraví prospěšné hned z několika důvodů, zmíníme se například o posílení organismu nebo zvýšení odolnosti imunitního systému. Nutno však dodat, že ani s pitím zeleného čaje se to nesmí přehánět. Určitě je dobré pít jej v rozumném množství, protože při nadměrné konzumaci vám může spíše uškodit. Teď už si pojďme představit ony důvody, proč pít zelený čaj. Snižuje riziko vzniku rakoviny Rakoviny se většina z nás bojí doslova jako čert kříže. Zelený čaj má takové schopnosti, že při pravidelné konzumaci dokáže snížit riziko vzniku tohoto tolik obávaného onemocnění. Mohou za to látky, které eliminují buňky, u nichž je možné pozorovat nepřiměřeně intenzivní růst. Podporuje imunitní systém Účinky zeleného čaje dopadají ve velké míře na náš imunitní systém. Ten udržují v dobré kondici, díky čemuž se zvyšuje obranyschopnost našeho těla čelit nejrůznějším infekcím a bakteriím, které číhají všude okolo nás. Napomáhá při nadváze Další dobrý důvod, proč si oblíbit zelený čaj, je pomoc při hubnutí. To ocení především ženy, které se snaží nějaké to kilčo shodit. Ptáte se, jak... Čtěte více Příspěvek Zelený čaj: 3 důvody, proč ho pít pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Největší zločin Česka: Před 14 lety nám EU zakázala rum, co dalšího nám Unie provedla?
1.1.2017 – Dnes je tomu 14 let, co jsme v Česku přestali pít rum. Aspoň ten tuzemský. Podle nařízení Evropské unie totiž nesplňoval předpisy, kde rum musí být vyroben z cukrové třtiny a melasy. To pro tuzemský rum neplatí, a tak zanikl – místo něj máme ale pořád tuzemák. Evropská unie za roky její existence a našeho členství v ní přivedla na svět skutečně pořádný balík zákazů a příkazů. Které z nich Čechy otrávily nejvíc?podobné články
-
Zelený čaj prodlužuje život a snižuje riziko srdečních chorob, tvrdí vědci
11.1.2020 – Pravidelné pití zeleného čaje prodlužuje život a významně snižuje riziko úmrtí na srdeční choroby a mrtvici. K tomuto závěru dospěli čínští vědci, kteří přes sedm let sledovali zdravotní stav více než 100 tisíce lidí a zkoumali, jak jej ovlivňuje pravidelná konzumace čaje. Podle nich je přínos pití zeleného čaje jednoznačný, u černého čaje se jim ale takovou souvislost prokázat nepodařilo, napsal server The Independent.podobné články
-
Jak šel čas s Becherovkou: Karlovarský pramen slaví 210 let od svého zrození
23.10.2015 – Oblíbený český likér Becherovka slaví narozeniny! Josef Becher dostal před 210 lety do rukou recept na hořký likér a v tu chvíli se zrodil třináctý pramen Karlových Varů – slavná Becherovka. Jak se v průběhu časů měnila její tvář?podobné články
-
Jak správně meditovat
1.7.2018 – Meditace je způsob, jak zklidnit svoji mysl a dosáhnout vnitřního míru a vyšší úrovně vědomí. Meditovat se dá kdykoli a kdekoli, kde vám to bude příjemné, a dopřát si tak pocit klidu a míru bez ohledu na to, co se děje okolo. Jestliže s meditacemi začínáte, jistě se vám bude hodit několik dobrých rad, aby pro vás byly meditace přínosem. 6 kroků k meditaci Meditujte sami a v tichu, daleko od všech. Vaše mysl nesmí být absolutně ničím vyrušována. Místo, kde se chystáte meditovat, uzpůsobte svým estetickým potřebám, oživte místnost květinami, křišťály, svíčkami, předměty, které máte rádi. Důvěřujte si. Jen pokud si budete věřit a budete o sobě přesvědčení, dosáhnete skutečného blaha, které vám může meditace poskytnout. Je ale důležité, abyste na ni byli dopředu připraveni. Je to totéž, jako když se musíte rozcvičit před běháním, i před meditací je nutné nastartovat mysl. Jestli to jde, meditujte ráno. Vstaňte o půl hodiny dřív a věnujte tento čas sami sobě. Ráno jste totiž fit nejen fyzicky, ale i psychicky, což pro meditaci potřebujete. V místnosti, kde chcete meditovat, otevřete okna a běžte si dát vlažnou ranní sprchu. Uvařte si kávu či čaj, k snídani si dejte čerstvé ovoce a věnujte se chvíli sami sobě, svému vědomí. Dýchejte hluboce, každou meditační terapii začněte zklidněním svého dechu. Nejen, že se srovná váš dech, ale i vaše mysl. Tělo přestane aktivně pracovat a vy se budete moci dokonaleji soustředit. Zavřete oči a představte si místo, kde se cítíte dobře, nebo osobu, která vás doprovází životem v těch šťastných chvílích. Meditujte pravidelně. Stanovte si pro sebe týdně alespoň dvakrát půlhodinku a věnujte ji sami sobě a svému vnitřnímu uspokojení. Po čase budete odměněni vnitřním vyrovnáním a spokojeností své mysli. Meditujte sami i s přáteli, s partnerem i s dětmi. Stačí pár meditačních sezení a začnete... Čtěte více Příspěvek Jak správně meditovat pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Nohavica věnoval Bartoškovi Pochod marodů. Nemocný herec to vzal jako dobrý vtip
21.1.2015 – Krabička cigaret a do kafe rum, rum, rum... Právě těmito slovy z písničky Pochod marodů pozdravil zpěvák a muzikant Jarek Nohavica (61) svého nemocí zkoušeného kamaráda Jiřího Bartošku na pražském koncertě. Jiného by vtipný, ale drsný text uvedl do rozpaků, šéfa karlovarského filmového festivalu to ale potěšilo.podobné články
Osobnosti: Jiří Bartoška (855 článků) -
NDM: Divadlo Antonína Dvořáka slaví 110 let – velkolepě!
26.9.2017 – Městské divadlo Ostrava (dnešní Divadlo Antonína Dvořáka) bylo slavnostně otevřeno před 110 lety dne 28. září. Toto výročí bude připomenuto v rámci jedinečného představení – 28. září v 18.30 hodin na jevišti Divadla Antonína Dvořáka. Komponovaný večer s názvem 110 LET DIVADLA ANTONÍNA DVOŘÁKA VE 110 MINUTÁCH slibuje skutečně mimořádný divadelní zážitek! Historii divadla bude mapovat také výstava v opuštěných výlohách v centru města. A jaké by to byly narozeniny bez dárků?podobné články
Osobnosti: Antonín Dvořák (170 článků) -
Soutěžte s Bleskem pro ženy o barmanskou sadu Becherovka!
22.8.2011 – Ať již zbývající letní soboty budete užívat doma, v přírodě či na chalupě, můžete přidat dobrý koktejl z Becherovky, který určitě zvládnete. Jednoduché recepty na Beton, B-Celebration nebo Fresh Smashin najdete na www.becherovka.cz. Krásný zbytek léta!podobné články
-
Becherovka zastavila výrobu, nechce plnit sklady
19.9.2012 – Karlovarská Becherovka zastavila na dva dny výrobu. Kvůli vládou vyhlášené prohibici přichází denně o miliony korun.podobné články
-
Becherovka zastavila linky, zvažuje výrobu "prohibičního likéru"
19.9.2012 – Společnost Jan Becher - Karlovarská Becherovka a.s., se rozhodla pozastavit výrobu kvůli prohibici. Zatím se v karlovarském závodě nebude vyrábět dva dny, všech 15 výrobních zaměstnanců zůstane doma na placené dovolené.podobné články
-
Becherovka upravila likér. Má méně alkoholu a může se prodávat
23.9.2012 – Karlovarská Becherovka vysílá do obchodů svoji novinku, která vyhovuje prohibičnímu nařízení vlády. Likér Lemond má v dočasné edici jen 19 procent alkoholu, a tak se už od úterý objeví v regálech.podobné články
-
Nejstabilnější česká společnost? Loni to byla Becherovka
19.6.2015 – Nejstabilnější českou firmou je podle žebříčku poradenské společnosti Bisnode Karlovarská Becherovka. Jan Becher tak získal hlavní cenu Czech Stability Award za rok 2014.podobné články
-
Česká krajina: Fernet a Becherovka mají konkurenci. V Benátkách nad Jizerou se začala vařit Zubrovina
10.10.2017 – Rodina tradičních českých alkoholických nápojů, jako je Fernet, Becherovka nebo Stará Myslivecká, má nový přírůstek. V Benátkách nad Jizerou se začala vařit Zubrovina. Pro vznik nápoje byla přitom inspirací rezervace se zubry, která nedaleko města vznikla přede dvěma lety.podobné články
-
Jamajka: Pohoda v rytmu reggae
31.1.2011 – Nekonečné pláže, blankytně modré moře a všudypřítomná pohoda, podporovaná tóny hudebního stylu reggae. To vše (a mnohem víc) nabízí Jamajka, třetí největší a dle mnohých nejkrásnější ostrov Karibiku. Vydejte se za tropickým sluncem na místo, které krom Boba Marleyho proslavil třeba i vynikající jamajský rum.podobné články
Osobnosti: Bob Marley (66 článků) -
Zahoďte zeleninu: Tohle je recept na dlouhověkost!
11.11.2014 – Asi ještě dlouho budeme čítat senzační titulky o tom, že vědci už znají recept na dlouhověkost a konečně dokázali odhalit, co skutečně pomůže dožít se vysokého věku. S podobným prohlášením teď přišel tým z tří prestižních světových univerzit. Podle jejich zjištění je sice zdravý životní styl klíčový pro udržení dobré kondice do vysokého věku a také pro dlouhověkost, větší moc však než tělesná pohoda má pohoda psychická a pocit, že život má smysl.podobné články
-
Čaje pro Vaši krásu
11.11.2011 – KOMERČNÍ SDĚLENÍ – Pokud máte rádi čaj a chcete ochutnat něco speciálního, vyzkoušejte náš výborný bílý čaj ze všech koutů světa. Bílé čaje jsou typické svou jemnou chutí, která uchvátí každého labužníka. Pití čaje je velmi ...podobné články
-
V Praze byla otevřena Škola čaje, druhá v Evropě
25.11.2011 – Druhá škola čaje (The School of Tea) v Evropě byla včera za přítomnosti Dilhana C. Fernanda, syna majitele čajové společnosti Dilmah, otevřena v Pražském kulinářském institutu. Fernando během úvodní zahajovací přednášky vysvětlil jak čaj správně vařit, podávat a degustovat a jeho kolega, nizozemský barman Robert Shinkel prezentoval přípravu čaje ve formě čajových koktejlů.podobné články
-
Český unikát: Oblíbili jsme si sypané čaje, hlavně ty ovocné bez čaje
15.1.2014 – Prodeje čajů v tuzemských obchodních řetězcích v posledních třech letech stagnují. Zákazníci nadále upřednostňují především ovocné a černé čaje, kupují však více bylinných a bylino-ovocných čajů. Obliba sypaných čajů ze specializovaných obchodů naopak roste, vyplývá z vyjádření obchodních řetězců, obchodníků s čaji a údajů společnosti Nielsen.podobné články