Článek
-
Pytlák zastřelil pro maso vzácného osmnácteráka! Škoda je 200 000 Kč!
27.6.2014 – V oboře u Bulhar na Břeclavsku pytlák skolil jelena osmnácteráka. Podle odborníků šlo o prvotřídní kus, patřící, jak říkají myslivci, mezi takzvané zlaté jeleny. Škoda se odhaduje na 200.000 korun, řekla dnes ČTK mluvčí policie Kamila Haraštová. Po pytlákovi, kterému hrozí až tři roky vězení, nyní pátrají kriminalisté.podobné články
Podobné články
-
Vědci chtějí předponu pro číslo 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000
4.3.2010 – Vědci lobují pro nové slovo označující čísla větší než 1 000 000 000 000 000 000 000 000 000 (s 27 nulami). Dosavadní systém jim podle nich přestává stačit.podobné články
-
Pytlák zastřelil jeleny, daňka i laň: 200 tisíc za dopadení!
24.11.2021 – Dva dospělé jeleny, daňka a laň zastřelil neznámý pytlák v oborách Bulhary a Klentnice nedaleko Mikulova. Způsobil tak škodu za stovky tisíc korun.podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Rakouský pytlák zastřelil tři lidi a poté se zabarikádoval na statku
17.9.2013 – Údajný pytlák v noci na dnešek zastřelil v centrálním Rakousku tři lidi. Mezi oběťmi jsou dva policisté, kteří se ho pokusili zadržet v obci Annaberg bei Mariazell. Muž spustil střelbu a pak ujel autem na svůj statek poblíž Melku, kde se zabarikádoval, informovaly tiskové agentury.podobné články
-
Na Tachovsku řádí pytlák, zastřelil už čtyři kusy jelení zvěře
27.1.2012 – Neznámý pytlák tento týden ulovil v lese na Tachovsku čtyři kusy jelení zvěře, navíc v době hájení. Myslivci vyčíslili minimální škodu na téměř 100.000 korun. Za pytláctví hrozí neznámému lovci až pětileté vězení, sdělila dnes mluvčí tachovské policie Dagmar Jiroušková.podobné články
-
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso
16.6.2016 – Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.podobné články
-
Pytlák zabíjel březí laně a ušlechtilé jeleny. Sadista si maso nevzal
10.2.2017 – Bulharskem v posledních dnech otřásla kauza, kdy sadistický pytlák postřílel tři ušlechtilé jeleny a čtyři březí laně. Udělal tak v území státního hospodářství pro chov lovné zvěře Černý Lom v oblasti Popovo. Pracovníci lesního hospodářství vše zdokumentovali a nahlásili.podobné články
-
Pytlák zabíjí na Brněnsku březí srny! Na svědomí jich má už 11
27.3.2012 – Více než deseti březím srnám vzal život pytlák na Brněnsku. Zvěř je v této době hájena. Podle myslivců mu ale stejně nepřinesou velký užitek, jejich maso v době březosti totiž není kvalitní.podobné články
-
Tento pytlák popravil tři policisty a záchranáře, pak se zabarikádoval se na statku!
17.9.2013 – Muž pytlačil několik let a dlouho byl v hledáčku policie. Když spadla klec, došlo k tragédii. Pytlák zastřelil tři policisty a jednoho záchranáře.podobné články
-
Pytlák zabil čtyři lidi a zabarikádoval se na statku: Policisté ho zastřelili!
18.9.2013 – Pytlák, který v Rakousku zastřelil čtyři lidi, je mrtvý. Zbraněmi se oháněl jako profesionální zabiják. Po pětihodinovém obléhání jeho statku obrněnými vozy, policisté našli jeho tělo. Mezi oběťmi 55letého muže jsou tři policisté a řidič sanitky.podobné články
-
Výsledek veřejné nabídky dluhopisů CSG: Investoři upsali dluhopisy za dvě miliardy korun
22.6.2021 – Společnost CZECHOSLOVAK GROUP a.s. (nadále CSG) oznamuje, že v rámci veřejné nabídky dluhopisů s pohyblivým úrokovým výnosem v předpokládané celkové jmenovité hodnotě do 1.500.000.000 Kč, s možností navýšení až do výše 2.000.000.000 Kč, splatných v roce 2026, emitovala celkem 200.000 kusů dluhopisů v celkové jmenovité hodnotě 2.000.000.000 Kč (dvě miliardy korun českých), které budou vydány 1. července 2021. Veřejná nabídka byla ukončena dne 18. června 2021.podobné články
-
Pytlákovi z Berounska hrozí vězení: Zastřelil jelena
3.1.2022 – Pytlák na konci prosince zastřelil u Chyňavy na Berounsku jelena. Pachateli hrozí až dvouletý trest vězení. Pátrají po něm kriminalisté. Škoda podle odhadu přesáhla 100.000 korun, informovala v pondělí policejní mluvčí Michaela Richterová.podobné články
-
Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!
5.6.2013 – Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.podobné články
-
Recept na vepřovou kýtu na horčici
2.8.2018 – Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
ŠKODA v únoru nadále rostla
12.3.2014 – V únoru ŠKODA dodala svým zákazníkům na celém světě 70 200 vozů . Ve srovnání s loňským rokem došlo k nárůstu o 4,6 %. (únor 2013: 67 100) ŠKODA AUTO i nadále udržuje růstový kurz. V únoru zvýšila česká automobilka své dodávky zákazníkům na celém světě o 4,6 procenta na 70 200 vozů (únor 2013: 67 100). V Evropě ŠKODA rostla opět dvouciferným tempem (16 procent). Trefou do černého se ukázala být nová ŠKODA Octavia se zhruba třetinovým nárůstem v západní a střední Evropě.podobné články
-
Plněná vepřová kapsa
16.1.2012 – Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.podobné články
-
Žlučníková dieta – recepty
27.5.2016 – Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Arnold jako ochránce zvířat. Podívejte, jak to Terminátor nandal zubaři, který zastřelil vzácného lva!
31.7.2015 – Americký zubař Walter Palmer, který zastřelil vzácného lva Cecila, má jeden problém navíc. Dostal se totiž do hledáčku známého herce a siláka Arnieho!podobné články
Osobnosti: Arnold Palmer (4 články), Arnold Walter (1 článek)