Článek
-
Přebalené maso z Ukrajiny. Nový skandál na Slovensku, nejvyšší místa
16.5. (15 dnů) – Na Slovensku se dále řeší přebalené maso z Ukrajiny. Poslanec bývalé vládní strany SME RODINA Patrick Linhart chce uskutečnit poslanecký přezkum tamní Štátné veterinární a potravinové správy. Má totiž podezření, že v ní bují korupce, protože od slovenských občanů dorazily stížnosti, že správa při kontrole nenašla to, co i sami zaměstnanci podniků nahlásili. To jest přebalování ukrajinského masa, aby se pak prodalo jako slovenské. „Nemůžu říct jaké maso, protože pak by všichni věděli, o jakém závodu mluvím, takže to nechám jako ‚maso‘ a ‚výrobky z masa‘,“ řekl k tomu poslanec, který hodlá podat trestní oznámení tak jako tak. Skandál tedy budou řešit nejvyšší místa.podobné články
Osobnosti: Patrick Patrick (92 článků)
Podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso
16.6.2016 – Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.podobné články
-
Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!
5.6.2013 – Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.podobné články
-
Plněná vepřová kapsa
16.1.2012 – Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.podobné články
-
Žlučníková dieta – recepty
27.5.2016 – Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na vepřovou kýtu na horčici
2.8.2018 – Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Ruským vojákům zase lhali: Jejich supermoderní helmy jsou jen přebalené šunty z padesátých let
3.4.2023 – Rusko má na ukrajinském bojišti obrovské ztráty. Jednou z příčin je i nedostatečné vybavení jeho vojáků. Na sociálních sítích se objevila videa, která odhalují obrovskou blamáž ohledně bojových helem. Pod přebalem údajně moderních helem Kolpak 20 se totiž skrývají helmy z padesátých let dvacátého století.podobné články
-
Vepřové maso na čínský způsob
11.1.2012 – Maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Ze sojové omáčky, šery, česneku, zázvoru, škrobové moučky vytvoříme směs, kterou přimícháme k masu. Přidáme kečup, šťávu z ananasu a chilli omáčku, promícháme. Ananas necháme okapat, nakrájíme na drobno a přidáme do kečupové směsi. Cibulky očistíme a nakrájíme na plátky. Mandle opražíme na pánvi dozlatova. Olej rozdělíme do dvou pánví, rozehřejeme, maso vyjmeme z marinády, necháme okapat, za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Na druhé pánvi opečeme cibulku, odstavíme z ohně, osolíme, kečupovou omáčkou zalijeme maso, necháme přejít varem a sejmeme z ohně. Přimícháme cibulku, pokrm posypeme opraženými mandlemi a podáváme.podobné články
-
Až třetina vegetariánů jí maso, když se opije. Za prohřešek se pak stydí
14.10.2015 – Třetina vegetariánů je ochotná pod vlivem alkoholu sníst maso, napsal zpravodajský server Fox News. V průzkumu britského internetového serveru VoucherCodesPro 37 procent dotázaných vegetariánů připustilo, že jedí maso poté, co toho příliš mnoho vypili. Nejoblíbenější maso, jaké si opilí vegetariáni dávají, má podobu kebabu. Na druhém místě jsou hovězí hamburgery, následuje slanina, smažené kuře a vepřové klobásky. Většina - 69 procent - příležitostně masožravých vegetariánů tvrdí, že se svým prohřeškem se nikomu nesvěřuje. Loni byla ve Spojených státech zveřejněna studie, podle níž se 84 procent amerických vegetariánů v určité fázi života znovu vrátí ke konzumaci masa.podobné články
-
„Akce“ a akce. Maso v Penny či Kauflandu? Popojedete a zíráte
2.5. (29 dnů) – Od minulého roku maso zdražilo, podle Eurostatu nejméně o 20 procent. A to jak v Polsku, tak v Česku. Jenže tu jsou podstatné rozdíly. Například v tom, že v Polsku je na maso nulová DPH. A to mění i ceny. Zatímco v Česku cena kuřecích prsou na řízky není ani v akci poblíž hranice 100 Kč za kilo, ať už nakupujete v Lidlu, Albertu, Tescu či Penny Marketu, spíše ji bohatě překonává, v polské Biedronce je maso v přepočtu hluboce pod stokorunou a ještě s rezervou.podobné články
Osobnosti: Masa Masa (52 článků), Masa Masa (52 článků) -
Salmonela z Ukrajiny. Jen se mlčelo. A Polsko. Odhalena čísla
11.5. (20 dnů) – Mediální prostor i sociální sítě ovládá diskuse týkající se zdravotních rizik spojených s potravinami z Ukrajiny. Výskyt pesticidů a nepovolených látek v ukrajinském obilí objevilo například Slovensko i Polsko a některé evropské země tak posléze pozastavily jeho dovoz. Podívali jsme se proto, co k nám a do ostatních zemích Visegrádské čtyřky z Ukrajiny přišlo v posledních letech. Ze záznamů vyplývá, že pokud jde o jídlo z Ukrajiny a problémy s ním, nejde hlavně o obilí. Jde o kuřecí maso a případy už z minulých let, kdy se o věci mlčelo či nehovořilo. Skloňována je salmonela. Tento problém je však hlášen masivně i z Polska. Odhalená čísla mluví o stovkách případů.podobné články
-
Kuřecí poplach na Slovensku. Maso se salmonelou z Brazílie mířilo do restaurací
31.3.2017 – Slovenské úřady zjistily bakterie salmonely u dovezených kuřecích prsou původem z Brazílie. Bratislava nařídila nakažené maso stáhnout z trhu, řekla v pátek novinářům ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Slovensko zahájilo kontroly brazilského masa minulý týden, když brazilské úřady obvinily místní zpracovatele a vývozce masa, že léta prodávali zkažené hovězí a drůbeží maso a upláceli kvůli tomu hygieniky i politiky.podobné články
-
Soutěžte s Blesk Křížovkami o 5x poukaz na nákup
7.8.2013 – Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso a výrobky té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč. V PENNY můžete mimo jiné pořídit kvalitní maso od českých řezníků pod značkou Dobré maso, tradiční české výrobky pod názvem Karlova Koruna nebo vynikající lahůdky od českých řeznických mistrů z řady Řezníkův talíř. Více na www.penny.cz.podobné články
-
Maso plné antibiotik už našli na Slovensku: Jsme na řadě?
3.7.2013 – A pak že se nemáme bát… Kuřecí maso prošpikované antibiotiky už našli na pultech i Slováci! A země původu? Pochopitelně Polsko! To Polsko, o kterém i přes skandál minulých dní, tamní i naše úřady prohlašují, že z jejich masa strach mít nemusíme!podobné články
-
Nebezpečné obilí z Ukrajiny? Tak se podívejte, co navezli do EU Poláci
25.4. (36 dnů) – Na hrozbu, o níž se hovoří v posledních dnech v souvislosti s potravinami z Ukrajiny a zejména s tamním obilím, se zaměřila moderátorka Jana Bobošíková a podívala se do unijního Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva, co za poslední tři roky do Evropy z Ukrajiny přišlo. „Karcinogenní plísně, toxické pesticidy či salmonela,“ jmenovala ze čtyř desítek případů záchytů v potravinách a krmivech z Ukrajiny, které činily vážné zdravotní riziko. Znatelně větší množství nebezpečných potravin a krmiv však do EU za stejné období vyvezli Poláci či Němci. Z Polska bylo do Evropy vyvezeno jen od začátku letošního roku více nebezpečných produktů, než kolik jich bylo z Ukrajiny od roku 2020.podobné články
Osobnosti: Jana Bobošíková (933 článků) -
Domácí hamburger z mletého masa
9.4.2016 – Domácí hamburger z mletého masa bude pod vaší kulinářskou taktovkou daleko chutnější a po potravinové stránce i kvalitnější, nežli jeho kupované variace, které jsou dnes k dostání prakticky na každém kroku. Jen málokdo by odolal chutné kombinaci grilovaného pečeného masa, křupavé bulky, zeleniny a dresinku, který si můžete připravit dle vlastních chutí tak, jak je vám libo. Jestliže si i vy rádi pochutnáte na hamburgeru, ale chcete si být skutečně jistí tím, co doopravdy jíte, pak si připravte domácí hamburger z mletého masa podle našeho receptu, který pro vás ukrýváme v dnešním článku. Nejenže tak budete vědět, z čeho si svůj hamburger vlastně připravujete, ale navíc vám i díky času strávenému jeho přípravou bude daleko více chutnat! Jak si připravit domácí hamburger z mletého masa Níže jsme pro vás připravili několik užitečných tipů, díky kterým se vám podaří vykouzlit ten nejlepší domácí hamburger z mletého masa. Tuto dobrotu si můžete připravit jak doma na pánvi, tak i při pěkném počasí venku na grilu – a snad se toho pěkného počasí dočkáme co nejdříve. Uvidíte, že s naším receptem sklidíte úspěch! Abyste si byli jistí, z jakého masa si svůj domácí hamburger vlastně připravujete, doporučujeme vám koupit si kousek nějakého pěkného masíčka v celku u řezníka. Maso si pak doma můžete namlet, díky čemuž budete mít příležitost určit si jeho hrubost. Jakmile si maso namelete, můžete si do něho přimíchat jakékoli koření. Každý z nás má jiné chutě, proto záleží zcela na vás, jaká dochucovadla použijete. Samozřejmě že úplně nejlepší jsou čerstvé bylinky, které masu dodají úplně nový rozměr. Někdo rovněž dává přednost čisté chuti masa a přidává tak jen sůl a pepř. Maso přes přípravou placiček doporučujeme nechat odpočinout alespoň 20 minut v lednici. Z vytvořené masové směsi si můžete vytvořit placičky takové hmotnosti, jak se vám bude hodit. Můžete... Čtěte více Příspěvek Domácí hamburger z mletého masa pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Filip (KSČM): Další krok proti demokracii
23.7.2014 – Podle informací zveřejněných ve sdělovacích prostředcích přijala Nejvyšší rada Ukrajiny zákon, který, v případě podpisu prezidentem Ukrajiny, umožní předsedovi zdejšího parlamentu rozpustit poslanecký klub Komunistické strany Ukrajiny v Nejvyšší radě, tedy v ukrajinském parlamentu, který nyní čítá 23 poslanců.podobné články
-
Polsko a Slovensko dovezly do Česka výrazně víc drůbežího masa. Pochází z Ukrajiny?
19.4. (42 dnů) – Dovoz drůbežího masa z Polska do Česka se v březnu oproti únoru zvýšil o 46 procent na 5,63 milionu kilogramů. Ze Slovenska se dovezlo o 96 procent více drůbeže, 1,15 milionu kilogramů. Upozornila na to Agrární komora ČR, která vychází z dat Státní veterinární správy. Podle předsedkyně Českomoravské drůbežářské unie Gabriely Dlouhé se spekuluje o tom, že do Česka se dostává maso i vejce z neschválených provozů nebo neoznačené produkty z Ukrajiny, které se v Polsku nebo na Slovensku přebalují.podobné články