Článek
-
Pozor na bílé víno: Každá sklenička zvyšuje riziko rakoviny, tvrdí vědci
9.12.2016 – Že má pití červeného vína značně pozitivní zdravotní účinky, je známá věc, kterou již popsalo několik studií. Nejnovější studie z tohoto týdne navíc našla další důvod, proč byste měli pít červené víno, a ne bílé. Bílé víno totiž mírně zvyšuje riziko rakoviny kůže.podobné články
Podobné články
-
Bílé víno může zvýšit riziko rakoviny kůže
10.12.2016 – Vinařům neudělá radost zpráva vědců z prestižní Brownovy univerzity týkající se rakoviny kůže. Podle nich totiž konzumace alkoholu zvyšuje riziko tohoto onemocnění a vůbec nejhorším nápojem je právě bílé víno. Riziko rakoviny kůže zvyšuje o třináct procent jediná sklenička denně.podobné články
-
Ženy ohrožuje přemíra nočního světla, tvrdí vědci. Zvyšuje riziko rakoviny prsu
23.8.2017 – Nová studie Harvardovy univerzity odhalila další faktor, který u žen zvyšuje riziko rakoviny prsu. Je jím velké množství venkovního světla v noci. Podle výzkumníků se riziko zvyšuje jednoduše tím, že osoba v podobné oblasti dlouhodobě žije. Světelným smogem je ohrožena většina žen žijících ve větších městech, píše web televize CNN.podobné články
-
Vědci z Oxfordu: Riziko rakoviny roste s výškou!
25.7.2011 – Existuje mnoho žen, které chtějí být vyšší. Podle nejnovějších poznatků v oblasti výzkumu rakoviny bylo zjištěno, že čím je člověk vyšší, tím se výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny. Vědci z elitní britské Oxfordské univerzity analyzovali zdravotní záznamy u přibližně 1,3 milionu žen a přišli s tím, že existuje vztah mezi výškou a rizikem rakoviny hlavně u ženského pohlaví.podobné články
-
Proč se nebát bílých džín a jak je nosit
12.10.2017 – Také jste si všimli, že je kolem vás čím dál mně bílých džín? Stačí se na ulici rozhlédnout kolem sebe a odměnou vám bude výhled na světle modré, tmavě modré, černé a barevné džíny, mezi nimiž byste ty v andělsky čistém odstínu hledali asi jako jehlu v kupce sena. Co se to děje?! Skutečnost je taková, že se ženy bílých džín jednoduše bojí. Nic složitějšího za tím vážně hledat nemusíte. K bílým džínám se váže celá řada předsudků a mylných domněnek, že se vlastně ani není čemu divit, že se jim ženy vyhýbají co možná nejširším obloukem. Strach z bílých džín je zbytečný! Možná ani vy bílé džíny nenosíte, protože máte strach, že si je ušpiníte, že v nich nebudete vypadat dobře, nebo že na své okolí budete působit dojmem, že jste se snad zastavili v čase. A víte co? Je to hloupost! Bílých džín se rozhodně bát nemusíte, ba naopak byste se je měli naučit hrdě nosit. A co kdybychom si teď společně řekli, jak správně na to? Poradíme vám, jak nosit bílé džíny Jestliže nenosíte džíny v bílé barvě, pak je dobře, že právě teď čtete tento článek. My vám totiž poradíme, jak je správně nosit, aby to vypadali dobře a vy jste se cítili jednoduše šik. Bílá od hlavy až k patě Proč se omezovat pouze na bílé džíny, když můžete být v bílém od hlavy až k patě? Klidně to vezměte zodpovědně a oblečte si bílé spodní prádlo, bílý top, bílé džíny a klidně i bílé ponožky. Celý outfit podtrhněte bílými botami a buďte si jistí, že na ulici budete vidět. Rozbijte tu nevinnost O bílé barvě se často říká, že je to barva nevinnosti. A právě s tím vy můžete pracovat! Jak? Stačí, když si vezmete bílé džíny a k tomu něco hodně výrazného, klidně... Čtěte více Příspěvek Proč se nebát bílých džín a jak je nosit pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Hamburgery poškozují krvinky a zvyšují riziko rakoviny
13.9.2016 – Konzumace pokrmů z rychlého občerstvení decimuje nejen postavu, ale škodí také zdraví srdce a cév a zvyšuje riziko rakoviny. Vědci z Walesu ale přišli na to, proč tomu tak je. Potraviny jako hamburgery či smažené kuře totiž obsahují škodlivé látky, jejichž vlivem se v kostní dřeni tvoří poškozené červené krvinky. Nedostatek čerstvé a syrové stravy a chybějící antioxidanty zvyšují riziko rakoviny i u jiných typů buněk.podobné články
-
Hormonální antikoncepce zvyšuje riziko rakoviny
12.12.2017 – Vědci se domnívali, že hormonální antikoncepce založená pouze na progesteronu bude bezpečnější než ta, která hormony kombinuje. Tedy s ohledem na riziko rakoviny prsu. Jenže nové výzkumy to vyvrátily. Všechny hormonální antikoncepce bez rozdílu typu zvyšují riziko rakoviny prsu o pětinu a to ještě do pěti let po jejich vysazení. A škodí také hormonální nitroděložní tělíska.podobné články
-
Ve víně najdete nejen pravdu, ale i zdraví a krásu!
24.9.2018 – In vino veritas, neboli „ve víně je pravda“. Nenajdeme asi nikoho, kdo by nevěděl o tomhle latinském přísloví, které upozorňuje na blahodárný efekt vína. To totiž snižuje napětí nervů, uvolňuje mysl a celkově zlepšuje náladu, Tím dovolí lidem být upřímnější, ale i zdravější a krásnější. Psychická kondice každého z nás se totiž na zdraví a kráse podepisuje ze všeho nejvíce. Na tento fakt mysleli i v Bille, a tak vám připravili akční podzimní nabídku vín, se kterými jistě zkrásníte. Víno se dá používat jako lék a zkrášlovač. Jen musíte vědět, jak na to! Na co všechno dokáže víno pozitivně působit? Už jsme zmínili mozek a celou nervovou soustavu, kterou dokáže víno dostat do celkové pohody, dobré nálady a lepší kondice. K mozku si však přidejme ještě srdce a cévy, trávení, plíce, pohlavní orgány, metabolismus, celkovou fyzickou kondici, pleť, imunitu, zrak nebo slinivku a s ní spojené procesy při trávení cukrů. Ano, tohle všechno jsou části našeho organismu, na které umí víno zapůsobit velmi dobře, dokonce se dá říci, že jim i prospívá. Za předpokladu, že budete víno správně dávkovat. Ženy si mohou dovolit denně jedno až dvě deci vína, pánové i tři. Jednou za čas se můžete ovínit více, lahvinka vína v dobré společnosti a s dobrou náladou ještě nikomu dospělému a zdravému neublížila. Netrapte se s vráskami, vyřešte je dobrým vínem! Množí se vám vrásky a vy přemýšlíte nad jejich příčinami? Díky hydrataci se jich sice můžete z počátku ještě zbavit, ale podpora kondice vaší pleti zevnitř, pomocí vína, přinese stabilnější a dlouhodobější výsledky. Účinky vína totiž podle zkušeností vinařů i lékařů a fyzioterapeutů zpomalují lokální záněty na pleti, posilují průběh hojení ran, hlavně však působí adstringentně, tedy proti vráskám. Nyní můžete využít výhodné akce na lahodná vína, která nabízí Billa leták na tento týden. Anebo Podzimní katalog nápojů s názvem „Nápoje s jiskrou podzimu“. Víno v nich totiž hraje... Čtěte více Příspěvek Ve víně najdete nejen pravdu, ale i zdraví a krásu! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jídlo z fastfoodu zvýší riziko rakoviny už po dvou týdnech!
30.4.2015 – Konzumace tzv. Západní stravy, jíž se rozumí americký jídelníček plný pokrmů z rychlých občerstvení – hamburgery, hranolky, pizza a pečené uzeniny – je tak škodlivý pro lidské zdraví, že zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva už po dvou týdnech. Prokázali to američtí onkologové. Zkoumali osoby, které se s tímto druhem pokrmů setkaly poprvé v životě. Když se tak dotyční jedinci stravovali pouhé dva týdny, bylo u nich prokázáno zvýšené riziko rakoviny tlustého střeva.podobné články
-
Hrnek mléka denně zvyšuje u žen riziko rakoviny prsu o 50 %, ukázala studie! Jde to proti dosavadním výzkumům, přiznala onkoložka
29.2.2020 – Nové důkazy naznačují, že ženy, které denně pijí jen jeden šálek mléka, by mohly mít riziko vzniku rakoviny prsu větší až o 50 procent. Vědci zkoumali téměř 53 tisíc žen po dobu 8 let, na konci studie diagnostikovali 1 057 nových případů rakoviny prsu. Podle přední české onkoložky Petry Tesařové jde o zajímavý výstup, který bude potřeba dále ověřit.podobné články
Osobnosti: Petra Tesařová (5 článků) -
Marihuana zvyšuje riziko syndromu zlomeného srdce
16.11.2016 – O účincích marihuany na oběhovou soustavu se toho ví velmi málo. Ale první studie naznačují, že zvyšuje riziko onemocnění srdce a cév. Kalifornští vědci, v jejichž zemi se teď stalo užívání marihuany legálním, prokázali, že pravidelné kouření této drogy zvyšuje riziko syndromu zlomeného srdce.podobné články
-
Panicové středního věku jsou méně ohroženi rakovinou prostaty
4.1.2018 – Onkologové z celého světa už v několika výzkumech zjistili, že pravidelná a velmi častá masturbace snižuje riziko rakoviny prostaty. Muži onanující po čtyřicítce denně jsou ohroženi zhoubným nádorem prostaty o třetinu méně. Vědci z Oxfordu ale přišli s tím, že sex s partnery riziko zvyšuje. U paniců středního věku je totiž riziko rakoviny prostaty o sedmačtyřicet procent nižší.podobné články
-
DNEŠNÍ TISK: Jak si zlevnit povinné ručení a alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsu
3.11.2011 – DNEŠNÍ TISK: Jak si zlevnit povinné ručení a alkohol zvyšuje riziko rakoviny prsupodobné články
-
Úzkost u mužů zvyšuje riziko rakoviny dvakrát
21.9.2016 – Úzkost je pro muže ještě zhoubnější než pro ženy. Pánové, kteří trpí úzkostí, onemocní rakovinou dvakrát častěji než ženy. A to jednak proto, že při dlouhodobé úzkosti tělo produkuje stresové hormony, které mají potom kancerogenní účinky. Ale také proto, že úzkostní muži mnohem více kouří, pijí alkohol a chovají se nezdravě, což samo o sobě riziko rakoviny dále zvyšuje.podobné články
-
Čím vyšší člověk, tím větší riziko rakoviny
5.10.2015 – Vyšší lidé berou větší platy, rychleji povyšují v zaměstnání a mají také větší úspěch při shánění partnerů. Jenže. Mají také mnohem vyšší riziko rakoviny. Třeba u rakoviny kůže je riziko s každými deseti centimetry navíc o třicet procent vyšší. U muže vysokého metr devadesát může být téměř o sto procent vyšší než u muže vysokého metr šedesát.podobné články
-
Máte vysoký krevní tlak? Zvyšuje se i riziko demence
13.10.2016 – Demence může vzniknout poškozením bílé hmoty mozku, která propojuje jednotlivá centra a ovlivňuje kognitivní funkce člověka. K poškození bílé hmoty podle britských a amerických kardiologů dochází také vysokým krevním tlakem, který negativně působí na mozkové cévy. Jinými slovy hypertenze ve středním věku silně zvyšuje riziko demence ve stáří.podobné články
-
Cukr zvyšuje riziko rakoviny prsu, je hnojivem nádorů, varují američtí vědci
17.2.2016 – Cukr zvyšuje nebezpečí vzniku rakoviny prsu a metastáz, především jde o fruktózu. Výzkum amerických vědců osvětluje mechanismus, který vyvolává "nebezpečnou souvislost" mezi konzumací sladkostí a vznikem nádoru.podobné články
-
Pozor na nízkotučné mléko, varují vědci. Zvyšuje riziko Parkinsona
11.6.2017 – U lidí holdujících nízkotučnému mléku je výrazně vyšší riziko vzniku Parkinsonovy nemoci oproti těm, kteří konzumují mléko tučné. Riziko u nízkotučného mléka stoupá až o 39 procent, zjistili vědci z Harvardovy univerzity. Problematická může být také konzumace mražených jogurtů a sorbetů.podobné články
-
HPV zvyšuje riziko rakoviny úst dvaadvacetkrát, většina lidí ale virus zničí
26.1.2016 – Většina lidí má natolik silnou imunitu, že dokáže virus HPV zničit. Imunitní systém se s ním vypořádá. Ale u řady jedinců, zvláště při psychickém oslabení, virus proniká do buněk a může vyvolat rakovinu. Všech sliznic, vedle vagíny a konečníku také v ústech. Vědci z New Yorku potvrdili, že u osob, které mají lidským papilomavirem infikována i ústa, je riziko rakoviny úst dvaadvacetkrát vyšší.podobné články
-
Vyloučením červeného masa se výrazně sníží riziko rakoviny tračníku
5.4.2018 – Vědci z britského Leedsu a Harvardovy univerzity v USA prokázali ve velmi rozsáhlém a dlouhodobém výzkumu, že vyloučení červeného masa z jídelníčku výrazně sníží riziko rakoviny tlustého střeva. Přestat konzumovat červené maso nebo omezit jeho konzumaci na minimum (méně než jednou týdně) by měli především lidé, v jejichž rodině je onemocnění častější. V Česku je to přitom nejčastější typ rakoviny.podobné články