Článek
-
Paroubek: Kontroluje Andrej Babiš kvalitu chleba přímo na pultech?
29.11.2011 – Andrej Babiš a jeho pekaři se bouří proti mým víkendovým údajným slovům, že chleba z jejich pekáren není druhý den po koupi (!) dobrý. Nemohu však za to, že mne správně neposlouchali a k panu Babišovi se dostala pouze mediální zkratka.podobné články
Osobnosti: Andrej Babiš (26208 článků)
Podobné články
-
Babišův chleba jsem nekritizoval, tvrdí Paroubek
30.11.2011 – Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek uvedl na pravou míru informace o tom, že kritizoval chléb z pekáren Andreje Babiše, které před časem navštívil. Prý se vyjadřoval k problému kontroly chleba na pultech obchodů, ne ke kvalitě výrobku jako takového.podobné články
-
Babiš: V červnu byl Paroubek v našich pekárnách a na chleba si nestěžoval
28.11.2011 – Podnikatel Andrej Babiš vrátil špílec novopečenému šéfovi strany Národní socialisté - Levice 21. století Jiřímu Paroubkovi. A to za kritiku chleba pocházejícího z Babišových pekáren. Na miliardářově webu se objevila fotogalerie z letošního června, kdy Paroubek navštívil jednu z pekáren Babišova impéria. S rýpavou poznámkou, že si při exkurzi současný lídr národních socialistů na pečivo nestěžoval.podobné články
-
Sobotka: Podíl českých potravin na pultech může zvýšit kontrola
28.8.2016 – Navýšení podílu tuzemských potravin na pultech českých obchodů může zajistit přísnější kontrola zboží. Na agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích to dnes řekl premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Dodal, že kontrola kvality zboží zajistí, aby se na pultech neobjevovalo zboží s nevyhovujícími parametry. Prezident Agrární komory ČR Miroslav Toman ve čtvrtek na Země živitelce uvedl, že potravináři by byli rádi, kdyby až 80 procent zboží v českých obchodech tvořily tuzemské výrobky.podobné články
-
Zástupce ombudsmanky: Babišovo ministerstvo nedůsledně kontroluje stavební spořitelny
8.4.2015 – Ministerstvo financí při schvalování všeobecných obchodních podmínek stavebních spořitelen podle zástupce ombudsmanky Stanislava Křečka nedostatečně kontroluje, jestli jsou v souladu s českým právním řádem. Posláním ministerstva je přitom chránit spotřebitele na finančním trhu, řekl dnes ČTK Křeček. Ministerstvo pochybení odmítá, tvrdí, že obchodní podmínky spořitelen kontroluje v souladu s právními předpisy.podobné články
Osobnosti: Stanislav Křeček (610 článků) -
Pozor na to, jaký chleba kupujete! Novinka ze cvrčkové mouky je na pultech
9.5.2018 – Obchodní řetězec Penny Market začal jako první nabízet v České republice chleba s 10% podílem cvrččí mouky. Informoval o tom server Retailek.cz. Pro Čechy se jedná o jednu z prvních možností, jak obohatit svůj jídelníček o potraviny z hmyzu, které podle jejich propagátorů nabízejí řadu výhod v oblasti výživy, ale i například ekologie.podobné články
-
Paroubek: K Babišově chlebu jsem se nevyjadřoval
30.11.2011 – Předseda Národních socialistů - levice 21. století Jiří Paroubek v tiskovém prohlášení zareagoval na kontroverzi na téma chléb z pekáren podnikatele Andreje Babiše. Paroubek uvedl, že se nevyjadřoval přímo k chlebu z Babišových pekáren, ale k problému kontroly jeho kvality na pultech obchodů.podobné články
-
Přečtěte si 7 největších mýtů o chlebu!
14.10.2011 – V České republice se ročně vyrobí na 290 tisíc tun chleba. Průměrně ho sní každý Čech zhruba 45 kilo za rok. Výběř je takřka nepřeberný, dopřát si můžeme chleba žitný, pšeničný, kmínový, s dýňovými semínky, s ořechy, bio chleba... Jenže k chlebu se váže také plno mýtů. Blesk ty nejčastější vyvrací.podobné články
-
Zmrazený chleba není čerstvý chleba! Označují to prodejci?
2.8.2012 – Od včerejšího dne už prodejci nesmí vydávat rozmrazované pečivo, chleba a zákusky za čerstvé. Naopak, o pobytu pečiva v mrazáku musí prodejci spotřebitele povinně informovat označením »rozmrazeno« nebo »ze zmrazeného polotovaru«.podobné články
-
Chleba má svou soutěž! Jaký chutná vám?
7.6.2013 – Určitě se vám to také stalo. Koupili jste chleba, který se skoro nedal jíst. Byl gumový, kyselý, tvrdý nebo bez chuti. Prostě do křupavého a voňavého bochníčku měl hodně daleko. I proto vznikla soutěž o nejlepší chleba. Přísná komise v ní hodnotí vzhled, tvar, kůrku, střídku, vůni i chuť.podobné články
-
Pardubický kraj: Pernicová na dnech chleba vyzdvihla potravinářskou školu
6.6.2014 – Již 20. jubilejní ročník Dnů chleba, největší pekařské slavnosti v České republice, hostil i tentokrát pardubický IDEON. V rámci bohatého programu probíhá soutěž o Chléb roku 2014. Tradičního obřadu svěcení chleba se osobně ujal kardinál Dominik Duka, potravináře přišli na tuto akci podpořit také náměstkyně hejtmana Jana Pernicová a krajský radní Václav Kroutil.podobné články
Osobnosti: Dominik Duka (1153 článků) -
Pardubický kraj: Pernicová na dnech chleba vyzdvihla potravinářskou školu
7.6.2014 – Již 20. jubilejní ročník Dnů chleba, největší pekařské slavnosti v České republice, hostil i tentokrát pardubický IDEON. V rámci bohatého programu probíhá soutěž o Chléb roku 2014. Tradičního obřadu svěcení chleba se osobně ujal kardinál Dominik Duka, potravináře přišli na tuto akci podpořit také náměstkyně hejtmana Jana Pernicová a krajský radní Václav Kroutil.podobné články
Osobnosti: Dominik Duka (1153 článků) -
Ministr Jurečka: Na ministerstvu je vystaven unikátní betlém z chleba
21.12.2014 – Největší betlém z netradičního materiálu, a to chleba, je do 6. ledna k vidění na Ministerstvu zemědělství v Praze. Celkem 558 objektů pokrývá plochu 4 x 2 metry. Jde o ztvárnění města Betléma, jehož hebrejský název znamená Dům chleba.podobné články
-
eXperimentální kuchyně Ládi Hrušky: Božský "PARTY CHLEBA"
13.7.2015 – Takové to... Máte doma v neděli chleba od pátku, v lednici zbytky salámu, nějaký sýr možná a v koutě ve špajzu se vám válí jedna zakopnutá cibulka. Prostě klasická neděle. V tom vám zazvoní mobil a ohlásí se vám nečekaná návštěva za půl hodiny. SUPER! No tak jo. Připravíme jim z těch zbytků něco, z čeho se budou olizovat ještě v pondělí, až budou recept vyprávět v práci, kámošům, kámoškám a svému šéfovi – nazval jsem to Božský „PARTY CHLEBA“!!!podobné články
-
Půlku „Šumavy“ prosím: Ukrojte si krajíc, je světový den chleba
16.10.2015 – Dnes se v Česku oslavuje základní potravina - tradiční chléb. Spotřeba chleba u nás dlouho klesala, až letos zaznamenala mírný nárůst. Podle výzkumu patří český chleba k nejlevnějším v Evropské unii, díky tomu ale už u nás řada pekařů zkrachovala.podobné články
-
Svaz pekařů: Co chléb, to originál. Ročně ho každý sní na čtyřicet kilogramů
17.10.2016 – Světový den chleba je každoročně připomínán 16. října jako svátek základní lidské potraviny a oslava pekařské profese. Symbolicky v Břevnovském klášteře, odkud je z roku 993 první zmínka o výrobě chleba v Praze, proběhla konference k oslavě Světového dne chleba v České republice. Zúčastnil se jí ministr zemědělství M. Jurečka, jež ve své zdravici zmínil formy podpory kvalitních tuzemských potravin.podobné články
-
10 věcí, které jste nevěděli o obyčejným bochníku chleba
13.3.2017 – Asi si říkáte, obyčejný chleba, co byste o něm mohli nevědět? Česká republika je ovšem ve výrobě chleba opravdovým mistrem, a tak si řekněme pár zajímavých informací, které se k této surovině vážou. Víte, jak poznáte opravdu kvalitní pečivo?podobné články
-
Jak upéct domácí cibulový chléb
2.8.2018 – Myslíte si, že upéct domácí chléb je příliš těžké? Že bez domácí pekárny to nepůjde? Přinášíme vám recept na výborný cibulový chléb, který si snadno upečete doma v troubě. Tento chlebík je jednoduchý, rychlý, s křupavou kůrkou; jak jednou ochutnáte, jiný už nebudete chtít. Bochníku čerstvě upečeného chleba se nic nevyrovná a smažená cibulka mu dodá tak úžasnou chuť, že budete překvapení. Suroviny na cibulový chléb Na bochník voňavého domácího chleba budete potřebovat: 250 g hladké pšeničné mouky, 250 g žitné mouky 250 ml vlažné vody 1 lžičku octa 1 lžičku cukru 1 balíček sušeného droždí 2 lžičky soli, kmín na posypání 2 cibule 1 lžíci másla 100 g anglické slaniny 1 vejce na potření Pokud jde o potření chleba, nemusíte vždy použít vejce, možností je víc. Když použijete smetanu, získáte lesklou a tmavě zlatou kůrku. Kukuřičný škrob s vodou zase poskytne kůrku křupavou a světle lesklou zlatou. Chléb můžete potřít obyčejnou vodu, olejem nebo samotným žloutkem. Jak se zadělá těsto na cibulový chléb Do vlažné vody si dejte droždí, cukr, trošku pšeničné mouky, promíchejte a nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte obě mouky se solí a přidejte ocet. Na másle osmažte na kostky nakrájenou slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli. Vzešlý kvásek propracujte s moukou a zadělejte těsto. Můžete použít robot, jestli ho nemáte, musíte ručně. Do těsta zapracujte i osmaženou cibulku. Těsto pak nechte na teplém místě kynout podle potřeby, nejméně hodinku. Že je těsto nakynuté poznáte tak, že když do něj píchnete prstem, vznikne důlek, který se hned zase vyrovná. Nakynuté těsto znovu propracujte, vytvarujte bochník a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem. Pečte ho asi 40 minut při teplotě 160 °C a pak na dalších 20 minut zvyšte teplotu na 180 °C. Příspěvek Jak upéct domácí cibulový chléb pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Dny chleba se po dvou letech vracejí do Pardubic. Odborníci vyberou nejlepší chléb z 80 soutěžních vzorků od pekáren z celé republiky
14.9.2021 – Pekařští odborníci se 15. září 2021 po dvou letech opět setkají na slavnosti Dny chleba 2021 v městě potravinářů Pardubicích, aby v celonárodní soutěži Chléb roku 2021 společně vybrali ten nejlepší chléb v České republice. Desítky průmyslových i řemeslných pekáren budou soutěžit v pěti kategoriích, které odpovídají aktuálním spotřebitelským trendům. Součástí největší pekařské akce v zemi bude velká výstava technologií, strojů a surovin pro pekárny a odborný seminář s představením nových trendů v oboru a na trhu. Cílem akce je ocenit výrobce poctivého českého chleba a představit pekařské řemeslo a jeho moderní potravinářský sektor 21. století.podobné články
-
Jiří Milek, Jan Veleba: Jde o všechno, ustoupit není kam
10.1.2022 – V těchto dnech, na pozadí velkolepých proklamací a plánů nové vlády ČR o té nejskvělejší budoucnosti se láme chleba nad dalším osudem českého zemědělství. Chleba doslova a do písmene, chleba, který aby vůbec byl, ale hlavně za kolik bude. aniž miliony našich občanů tuší, jaká hra se hraje s živiteli národa. S námi, se zemědělci a potravináři.podobné články