Článek
-
Nový hit dubajských večírků: nealkoholické víno s plátky zlata
11.9.2014 – Pokud plánujete dovolenou do Dubaje, nezapomeňte si vyčlenit 150 dolarů (asi 3200 korun) na nejnovější dubajský hit v oblasti vín - nealkoholické šampaňské s kousíčky plátků jedlého čtyřiadvacetikarátového zlata. Neočekávejte však žádnou nebývalou chuť - zlato je ve víně z čistě estetických důvodů.podobné články
Podobné články
-
Recept na nealkoholické mojito
1.4.2016 – Nealkoholické mojito – jen málokdo by neznal tuto alternativu oblíbeného kubánského koktejlu, který je součástí drtivé většiny nápojových lístků. Lidově řečeno „mochito“ se zpravidla podává ve vyšších sklenicích společně s brčkem a míchátkem, s jehož pomocí si můžete dle vlastní chuti pomačkat kousky limetky a dosáhnout tak výraznější chuti. Kdo by se pídil po historii tohoto nápoje, našel by jeho kořeny již v 16. století, kdy byly velice oblíbené nápoje mojitu podobné. Jedna legenda dokonce tvrdí, že vynálezcem tohoto koktejlu je muž anglického původu známý jako Richard Drake, který díky kombinaci rumu, cukru, máty a limetky dal vzniknout nápoji, jenž poté výstižně nazval „El Draque“. Nárůstu popularity se mojito dočkalo v 19. století, kdy si jej oblíbili chudší Kubánci. Nealkoholické mojito Velice oblíbenou alternativou tohoto koktejlu je nealkoholické mojito, které skrývá jeden jediný rozdíl: neobsahuje alkohol. Připravuje se s hojnou četností jako klasická alkoholová varianta a dobrou zprávou je, že si na něm mohou pochutnat jak abstinenti, tak i těhotné ženy nebo třeba děti. Nealkoholické mojito je skvělou volbou zvláště v létě, kdy vás příjemně osvěží a zažene žízeň. A samozřejmě skvěle chutná! Na nealkoholické mojito potřebujete: 25 lístků máty 3 lžíce třtinového cukru 1 limetku 1500 ml minerální vody led Jak si nealko mojito připravit: Postup přípravy nealkoholického mojita je velice jednoduchý a zabere jen několik málo minut. Limetku nakrájejte na osminky i se slupkou (limetku tak stačí pouze důkladně opláchnout pod proudem čisté vody) a lístky máty trochu nasekejte, díky čemuž pustí více svého typického aroma. Kousky limetky trochu pomačkejte a dejte do džbánku či velké sklenice. Přidejte lístky máty a cukr a vše poté zalijte čistou minerální vodou. Dle potřeby lze přidat drcený led, který nápoji dodá to pravé osvěžení. Příspěvek Recept na nealkoholické mojito pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
I Ježíš pil alkohol, odmítá norský pastor nealkoholické mešní víno
14.1.2019 – Pastor Lars Riberth z norského Narviku pohrozil, že se vzdá své práce, pokud nebude smět při obřadu přijímání používat alkoholické víno. Farnosti v Norsku včetně té v Narviku se rozhodly při přijímání používat víno nealkoholické.podobné články
-
Ve víně najdete nejen pravdu, ale i zdraví a krásu!
24.9.2018 – In vino veritas, neboli „ve víně je pravda“. Nenajdeme asi nikoho, kdo by nevěděl o tomhle latinském přísloví, které upozorňuje na blahodárný efekt vína. To totiž snižuje napětí nervů, uvolňuje mysl a celkově zlepšuje náladu, Tím dovolí lidem být upřímnější, ale i zdravější a krásnější. Psychická kondice každého z nás se totiž na zdraví a kráse podepisuje ze všeho nejvíce. Na tento fakt mysleli i v Bille, a tak vám připravili akční podzimní nabídku vín, se kterými jistě zkrásníte. Víno se dá používat jako lék a zkrášlovač. Jen musíte vědět, jak na to! Na co všechno dokáže víno pozitivně působit? Už jsme zmínili mozek a celou nervovou soustavu, kterou dokáže víno dostat do celkové pohody, dobré nálady a lepší kondice. K mozku si však přidejme ještě srdce a cévy, trávení, plíce, pohlavní orgány, metabolismus, celkovou fyzickou kondici, pleť, imunitu, zrak nebo slinivku a s ní spojené procesy při trávení cukrů. Ano, tohle všechno jsou části našeho organismu, na které umí víno zapůsobit velmi dobře, dokonce se dá říci, že jim i prospívá. Za předpokladu, že budete víno správně dávkovat. Ženy si mohou dovolit denně jedno až dvě deci vína, pánové i tři. Jednou za čas se můžete ovínit více, lahvinka vína v dobré společnosti a s dobrou náladou ještě nikomu dospělému a zdravému neublížila. Netrapte se s vráskami, vyřešte je dobrým vínem! Množí se vám vrásky a vy přemýšlíte nad jejich příčinami? Díky hydrataci se jich sice můžete z počátku ještě zbavit, ale podpora kondice vaší pleti zevnitř, pomocí vína, přinese stabilnější a dlouhodobější výsledky. Účinky vína totiž podle zkušeností vinařů i lékařů a fyzioterapeutů zpomalují lokální záněty na pleti, posilují průběh hojení ran, hlavně však působí adstringentně, tedy proti vráskám. Nyní můžete využít výhodné akce na lahodná vína, která nabízí Billa leták na tento týden. Anebo Podzimní katalog nápojů s názvem „Nápoje s jiskrou podzimu“. Víno v nich totiž hraje... Čtěte více Příspěvek Ve víně najdete nejen pravdu, ale i zdraví a krásu! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Závitky se sardelovou pastou
23.9.2012 – Hovězí plátky očistěte a pořádně naklepejte. Z jedné strany je pak pomažte sardelovou pastou. Tu buď koupíte v tubě v obchodě, nebo si ji můžete vyrobit rozemletím sardelek (v obchodě je najdete častěji pod názvem ančovičky) z plechovky. Pomazané plátky masa důkladně posypejte majoránkou, která masu dodá neodolatelnou vůni. Špek nakrájejte na tenké plátky a položte na připravené řízky. Ty pak jednoduše srolujte jako malé roládky. Takto připravené závitky omotejte bílou nití nebo kuchyňským provázkem, aby se během dušení nerozvinuly.Obě cibule nakrájejte a orestujte je na rozpáleném oleji. Když cibulka začne zlátnout, zprudka na ní opečte připravené závitky. Ty pak zalejte hovězím vývarem a pod pokličkou nechte dusit asi 1 hodinu, dokud maso nebude úplně měkké. Podle potřeby maso během dušení podlijte ještě trochou vody nebo vývaru. Když je maso hotové, vyjměte jej z omáčky a tu nechte pomalým vařením ještě zredukovat, aby zhoustla.podobné články
-
Vanilkové špagety s kiwi
23.10.2012 – Oloupejte kiwi, poté jej rozkrájejte na poloviční plátky. Pár si jich nechte stranou na ozdobení. Zbylé plátky kiwi rozmixujte s cukrovým sirupem tak, aby se vytvořila poleva. Do dvou hlubokých a širokých talířů naneste porci šlehačky. Poté použijte lis na brambory - vymáčkněte špagety přímo na šlehačku připravenou na talíři. Nalijte na dezerty polevu a ozdobte schovanými plátky kiwi. Posypejte dezerty sušeným kokosem a ihned podávejte.podobné články
-
Recept na vepřovou kýtu na horčici
2.8.2018 – Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Ovčáček: Zeman pil s Fialou jen nealkoholické víno
23.9.2021 – Prezident Miloš Zeman ve středu dopoledne opustil Ústřední vojenskou nemocnici, kde byl osm dní hospitalizován. Veřejnost poté zarazila skutečnost, že na odpolední schůzce s předsedou ODS Petrem Fialou měl Zeman na stole skleničku vína. „To víno bylo nealkoholické,“ ubezpečil dnes mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.podobné články
-
Tipy a triky jak zazářit na silvestrovském večírku
29.12.2017 – Chcete na silvestrovském večírku udělat dojem? Strhnout na sebe pozornost? Stát se královnou večera? V tom případě jste tady správně! Každá žena chce být hvězda, chce se líbit lidem okolo sebe a chce si připadat výjimečně. Na silvestrovském večírku zazáříte díky správné kombinaci oblečení, líčení a doplňků. Co kdybychom si teď řekli, jak na to? Nezáleží na tom, na jaký večírek se chystáte. Jestli jej pořádáte doma a nový rok tak oslavíte společně s přáteli, nebo jestli vyrážíte do nějakého klubu. Tak či onak určitě budete chtít na silvestrovském večírku vynikat, aby se pozornost stáčela vaším směrem. Tipy a triky jak udělat dojem na silvestrovském večírku Ženy chtějí být krásné, přitažlivé, trošku sexy a výjimečné – zkrátka už jsme takové. Není se proto čemu divit, že při příležitosti oslav posledního dne v roce chceme skutečně zazářit. Jak na to? To se dozvíte v následujících řádcích! Oblečení To nejdůležitější je samozřejmě oblečení. Už víte, v čem si na večírek vyrazíte? Nebo stále ještě nemáte jasno? Trefou do černého mohou být třpytivé koktejlové šaty zdobené flitry. Na takový kousek je právě na silvestra ideální příležitost, protože kdy jindy byste si tak výstřední model mohli obléknout? Stejně tak skvěle bude vypadat flitrovaný top, například se zavazováním za krkem, doplněný o kožené legíny a boty na vysokém podpatku. Účes Jakmile si vyhrajete s oblečení, zaměřte svou pozornost na účes. Jestliže jste alespoň trošku zručné a zvládnete se učesat sami, podívejte se na některé video s inspirací na párty účesy. Pokud ne, možná ještě stihnete nějakou kadeřnici. Líčení Když už budete mít vyšperkovaný outfit a účes, byla by škoda, aby vaše snaha ztroskotala na líčení. Silvestrovské líčení může být hodně výrazné, protože opět jako u oblečení je silvestr ideální příležitostí k tomu, jak se odvázat a vybočit z řady. Opět se můžete spolehnout na nějaké... Čtěte více Příspěvek Tipy a triky jak zazářit na silvestrovském večírku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Plněná vepřová kapsa
16.1.2012 – Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.podobné články
-
Víte, kolik zlata bylo dosud na světě vytěženo a kolik vážil největší zlatý nuget?
3.12.2014 – Víte, kolik zlata bylo dosud na světě vytěženo? Kolik vážil největší zlatý nuget? Kde se odehrála první zlatá horečka? Kolik zlata obsahují moře a oceány a kolik celý vesmír? Která zlatá mince je sběratelským skvostem? Jak fungují novodobé zlaté doly?podobné články
-
Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete!
19.6.2015 – Rajčata jsou v kuchyni – ať už české, italské či jiné – velice oblíbenou ingrediencí. Dají se připravit na mnoho způsobů, chutnají skvěle jako hlavní část pokrmu i jako jeho chutná součást – druhé housle, které hrají lahodnou muziku. Nevadí vám rajčata v jakékoli podobě? Proč se tedy nenecháte inspirovat naším dnešním článkem, jehož řádky vám přináší dva lahodné recepty, na kterých si zaručeně smlsnete! Pojďte s námi do kuchyně, kde jsou rajčata v hlavní roli! Rajčata plněná špenátem Potřebujete: 1 hrníček uvařené quinoi 6 ks velkých rajčat 1 ks cibule 50 g nivy 2-3 stroužky česneku podle chuti 2 hrstičky baby špenátu 2 lžíce olivového oleje špetku soli a pepře podle chuti Postup přípravy: Quinoi propláchněte vodou a uvařte. Troubu si předem předehřejte na 250 °C. Rajčata omyjte, zbavte je vrchní části a vydlabejte vnitřek. Cibuli a česnek oloupejte, nakrájejte na drobno a nechte na oleji zesklovatět. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte podusit. Odstavte, vmíchejte rozšlehané vejce, nastrouhanou nivu a pečlivě promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. Připravená a vydlabaná rajčata naplňte směsí a zapečte 20 minut v troubě. Rajčata zapečená v troubě Potřebujete: 6 ks velkých rajčat 2 lžíce balsamico octu 6 lžic panenského olivového oleje sůl a pepř dle chuti 3 lžíce kozího sýra 6 větviček rozmarýnu Postup přípravy: Troubu si předehřejete na 200 °C. Rajčata omyjte a nakrájejte na silné plátky. Plátky rajčat osolte a opepřete dle chuti, uložte na plech s pečícím papírem, pokapejte olejem a balsamico octem. Pečte v troubě přibližně 45 – 50 minut. Nakonec podávejte s rozdrobeným kozím sýrem a nasekaným rozmarýnem. Příspěvek Rajčata v hlavní roli – 2 recepty, na kterých si smlsnete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Caesar salát s grilovaným kuřecím masem
8.3.2016 – Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Už dva plátky slaniny denně zvyšují riziko rakoviny!
22.4.2016 – Rakovina žaludku je kvůli špatné stravě na Západě velmi běžným nádorovým onemocněním. Může za to především nadměrná konzumace uzenin a červeného masa či pití alkoholu. Podle onkologů už pouhé dva plátky slaniny denně – v mnohých zemích běžná součást snídaně – zvyšují riziko rakoviny žaludku o pětinu. Stejně tak tři silná piva.podobné články
-
Co na oběd, když je málo času?
11.6.2016 – Pravdou je, že doba je velmi uspěchaná, ale žaludek se tak či tak přihlásí o slovo. Hlavní jídla jako je snídaně, oběd a večeře bychom šidit neměli. Svačinka se dá sníst i za pochodu, přestože se to nedoporučuje. Ovšem máme-li si udělat čas na jídlo, musíme mnohdy řádně zredukovat dobu přípravy jídla. Co tedy zdravého, chutného, aby to bylo rychle? Přinášíme vám tipy na zdravé a rychlé obědy. U některých jídel nevadí, když je předem zapomenete vytáhnout z mrazničky. Jejich příprava vám ani tak nezabere mnoho času. Jedná se například o lososa, který je chutný a zdravý zároveň. Losos v alobalu s rajčátky Plátky lososa opláchneme, okořeníme a položíme na alobal. Poklademe plátky rajčat, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme. Vložíme do trouby a mezi tím si připravíme zeleninu na talíř. Věřte, že se obejdete i bez příloh. Bohatě vystačí listová a jiná zelenina, feta sýr a hrst oříšků, kterými posypete celý talíř. Losos bude za 15 minut upečený a lze ihned servírovat. Kuskus s uzeným lososem Kuskus patří mezi rychlá, zdravá a vděčná jídla. Potřebovat budeme kuskus, zeleninu a uzeného lososa. Kuskus připravíme dle návodu – zalijeme vřelou vodou a necháme pár minut nabobtnat pod pokličkou. Mezi tím si nakrájíme zeleninu, kterou máme doma k dispozici a přimícháme kuskus. Dáme na talířek a přidáme uzeného lososa. To je celé – přejeme dobrou chuť. Sladký oběd – Rýžový nákyp s ovocem Pokud patříte k těm, kteří mají rádi sladké obědy, pak vyzkoušejte rychlý rýžový nákyp. Hrnek rýže propláchneme vodou, zalijeme mlékem s vodou 1:1 a jemně osolíme – vaříme do měkka, ale hlídáme, aby se rýže nepřipálila. Odstavíme a zatím si smícháme máslo, 2 žloutky, med a sníh z bílků – lze přidat vanilkovou tresť. Vymastíme si pekáček a vrstvíme kaši a ovoce na střídačku. Poslední vrstvu tvoří rýžová kaše. Vložíme do trouby a upečeme. Hotové posypeme skořicí a... Čtěte více Příspěvek Co na oběd, když je málo času? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jezte zdravě – pstruh na másle
19.6.2016 – O rybách se tvrdí, že by měly být nedílnou součástí našeho jídelníčku především pro jejich příznivé účinky na naše zdraví. Je pravda, že ryby patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin, jsou bohaté na jód, obsahují vitamíny D a B2 a mimo jiné i minerální látky v podobě vápníku, fosforu, železa či zinku. I přes tuto skutečnost se ale u nás ryby netěší takové popularitě, jakou by si zasloužily a většina lidí se jim i přes jejich pozitivní vliv na naše zdraví stále vyhýbá. Škoda. Jestliže i ve vaše jídelníčku ryby chybí, pak je ten nejvyšší čas to napravit. V dnešním článku si představíme chutný recept, který je nejen obsahově vysoce kvalitní, ale zároveň i chuťově výborný. Pstruh na másle zaručeně nadchne i vaše chuťové buňky a donutí vás litovat skutečnosti, že jste si tuhle dobrotu nepřipravili už dávno! Pstruh na másle – recept Chutný recept na pečené pstruhy na másle a bylinkách je vhodný nejen pro ty z vás, kteří se rozhodli stravovat zdravě, ale i pro ty, kteří si rádi smlsnou na dobré rybě! Potřebujete: 2 pstruhy 2 citrony 70 g másla brambory dle uvážení 4 větvičky rozmarýnu sůl 150 ml bílého vína olivový olej dle uvážení Postup: Začněte tím, že si oloupejte a nakrájíte brambory, které necháte v klidu vařit, zatímco svou pozornost budete věnovat přípravě pstruhů. Až se vám budou brambory vařit, vykuchejte si pstruhy, které důkladně omyjte a potom dobře osušte. Do kůže ryb udělejte z obou stran několik drobných zářezů. V misce si smíchejte lístečky rozmarýnu, mletý pepř a olivový olej. Citrony oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do zářezů poté naneste ochucený olej. Břišní dutinu pstruhů osolte a vyplňte plátky citronů a másla. Poté můžete dát ryby péct do předehřáté trouby na 200°C. Příspěvek Jezte zdravě – pstruh na másle pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na lehkou brokolicovou polévku
12.7.2016 – Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak vám okurka může pomoci ke kráse?
30.1.2017 – Možná už vaše maminka vám říkala, že je okurka dobrá na unavené oči a učila vás přikládat si plátky této zeleniny na zavřená víčka. Kromě toho ale lze okurku využít i pro jiné účely, které vás udělají krásnější. Chcete vědět, které to jsou? Okurka je známá pro bohatý obsah vitamínů a pro skutečnost, že se dá použít do celé řady pokrmů. Mimo to má důležité slovo i v oblasti ženské krásy – a právě na to se v dnešním článku zaměříme. Jak vám okurka pomůže ke kráse? Každá žena chce být krásná a to nejlépe hned po ránu, jen co otevře oči. Zatímco někdo je krásný od přírody, jiný si k dokonalosti musí trochu dopomoci. Skvělým parťákem může být na první pohled obyčejná zelenina zelené barvy, která má ale spoustu pozitivních účinků na naše zdraví i vzhled. Tip první: Redukce známek stárnutí Všichni stárneme, na někom je to vidět dříve, na někom později, někdo má viditelné známky stárnutí, u jiného jsou decentní. Tak či onak se nikdo z nás s ostrým zubem času jednoho dne setká. Okurková šťáva vám může pomoci s redukcí těchto nevítaných známek stárnutí pleti, stačí si jí vmasírovat do pokožky. Tip druhý: Boj proti celulitidě Máte celulitidu? Nezoufejte si, nejste jediná. Nevzhledná pomerančová kůže trápí mnoho žen a dívek napříč všemi věkovými kategoriemi. Vezměte plátky okurky a namasírujte si jimi místa, kde se celulitida vyskytuje. Díky tomu nastartujete krevní oběh a toxiny se tak z tukových buněk budou rychleji odstraňovat. Tip třetí: Náhradní zubní pasta Krása se neskrývá jen v dokonalém make-upu nebo povaze člověka, hodně k tomu přispívá i dech. Pokud vám zrovna nevoní z pusy, asi na druhého dobrý dojem neuděláte. I tady je okurka vítanou záchranou a to především v případě, kdy si budete potřebovat vyčistit zuby a nebudete mít po ruce zubní... Čtěte více Příspěvek Jak vám okurka může pomoci ke kráse? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak upéct štrůdl
2.10.2018 – Závin s jablky patří mezi poklady české gastronomie, bez ohledu na to, jestli použijete těsto listové, kynuté nebo tažené. Jablka ovoněná skořicí, zabalená do natenko vyváleného těsta, je pochoutka, které nikdo neodolá. Upéct štrůdl zvládne i začátečník. Ale pravda je, že čím více zkušeností, tím vyhlášenější váš moučník bude v rodině i mezi přáteli. Jestli ještě nemáte úplně jistotu v kuchyni, nejlepší bude, když si na štrůdl koupíte hotové listové těsto, pro odvážnější přinášíme recept na jablkový závin z taženého těsta. Jak připravit tažené těsto Pravý štrůdl se peče z taženého těsta. Na to budete potřebovat: 280 g hladké mouky 100 ml teplé vody 2 lžíce oleje ½ lžičky octa 1 velké vejce špetku soli 100 g rozpuštěného másla Do mísy prosijte mouku a uprostřed udělejte důlek. Rozmíchejte vejce, vodu, olej, sůl a ocet a směs vlijte do důlku.Těsto zpracovávejte od středu, nejdříve pomocí nože, později rukama. Výsledné těsto by mělo být měkké, ne příliš lepivé. Jestliže je moc suché, přidejte trochu vody, v opačném případě přisypejte mouku. Tvoříme závin Těsto důkladně propracujte, až bude hladké, lesklé a nelepivé. Pak utvořte nízký bochánek a nejméně na půl hodiny ho schovejte pod nahřátý hrnec. Mezitím si připravte jablka na náplň: oloupejte je, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Většina kuchařinek jablka do štrůdlu strouhá, což je sice rychlejší, ale výsledný moučník je příliš vlhký, protože strouhaná jablka si pustí víc šťávy, než krájená. To je tajemství těch nejúžasnějších závinů – jablka zásadně krájená na tenké plátky. Polovinu těsta rozválejte na lehce pomoučněné podložce na co nejtenčí obdélník, přeneste ho na čistou velkou utěrku nebo ubrus a začněte plát vytahovat. Opatrnými pohyby hřbety rukou vytahujte těsto do všech směrů, dokud přes něj vidět vzor na utěrce. Případné silnější okraje odkrojte. Takto vytažené těsto potřete rozpuštěný máslem a posypte tenkou vrstvou strouhanky. Pak rozprostřete jablka,... Čtěte více Příspěvek Jak upéct štrůdl pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Ivana Jirešová si lehla nahá do vany a své vnady zakryla jen plátky pomerančů
8.7.2021 – Takhle odvážná ještě nebyla. Kvůli krásné fotce herečka Ivana Jirešová (43) ponořila své zcela nahé tělo do vany plné vody a nechala se zasypat ovocem a okvětními lístky. Její vnady tak zakrývají jen plátky pomerančů.podobné články
Osobnosti: Ivana Jirešová (482 článků)