Článek
-
Kysané zelí? Superdávka vitaminu C na celou zimu!
19.10.2015 – Vitaminu C je v něm jako v citronu nebo pomeranči, a přitom stojí jen pár korun. V kysaném zelí je ho dokonce víc než v syrovém. Podle studií prováděných ve Finsku je kysané zelí dobrou a levnou prevencí před vznikem rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Během procesu kysání v něm totiž vznikají takzvané izotiokyanáty, jež mají silně protirakovinné účinky.podobné články
Podobné články
-
dTest: Kupované kysané zelí má málo vitamínu C
6.2.2018 – Kysané zelí považujeme už od pradávna za zdravou potravinu a přirozený zdroj vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. Chemická konzervace a sterilace jeho vlastnosti mění. Časopis dTest otestoval 14 výrobků a zjistil, že některé z nich označené jako kysané zelí obsahují jen minimum vitamínu C a bakterií mléčného kvašení. Chybí v něm tedy přesně ty látky, které jsou přínosné pro lidskou imunitu a zažívání.podobné články
-
SEZONA ZELÍ JE TU: Kde koupíte syrové a kysané ZELÍ za hubičku? SEZNAM MÍST
26.10.2013 – Plánujete nakládat zelí a chcete ušetřit desítky korun za naložené kilo? Nebo chcete čerstvé kysané zelí přímo od výrobce? Poradíme vám, kde si ho koupit a neutrácet tak zbytečný majlant! Podívejte se na velkou mapu pěstitelů zelí a výrobců kyselého zelí!podobné články
-
Kysané zelí: Nejlepší a nejlevnější přísun vitaminů na celou zimu!
12.10.2015 – Vitaminu C je v něm jako v citronu nebo pomeranči, a přitom stojí jen pár korun. V kysaném zelí je ho dokonce víc než v syrovém. Podle studií prováděných ve Finsku je kysané zelí dobrou a levnou prevencí před vznikem rakoviny jater, plic, tlustého střeva a prsu. Během procesu kysání v něm totiž vznikají takzvané izotiokyanáty, jež mají silně protirakovinné účinky.podobné články
-
Recept na vynikající domácí kysané zelí, které zvládne připravit každý
14.10.2017 – Kupované kysané zelí se tomu domácímu zdaleka nevyrovná. Možná jste ale netušili, že si kysané zelí můžete naložit doma, a to i když bydlíte třeba v paneláku. Poradíme vám, jak na to.podobné články
-
Pozor na kysané zelí z obchodu: Koupit můžete tři různé výrobky! Jak jsou na tom s vitaminy?
18.10.2021 – Správné kysané zelí má obsahovat jen zelí, sůl a kmín, případně další koření. Výrobky prodávané pod tímto názvem ale často obsahují navíc vodu, ocet nebo i cukr! Ty »čerstvé« jsou pak často chemicky konzervované a ty, co jsou sterilované teplem, jsou zase bez vitaminů.podobné články
-
Kysané zelí je stejně účinné jako viagra
8.6.2009 – Češi, Slováci ale i Rakušané sdílejí vášeň pro kysané zelí. Jeho výjimečně blahodárné účinky na zdraví a především mužskou potenci teď prokázali Britové. Podle nich pytlík kysaného zelí denně působí stejně účinně jako léky na poruchu erekce.podobné články
-
Domácí vitamínová bomba: Kysané zelí
12.10.2012 – Kysané zelí milovali už naši předci. V dnešní zrychlené době na naše buňky působí doslova jako životabudič. Neváhejte a naložte si zelí vlastní!podobné články
-
Kysané zelí z plzeňských Křimic: Šlapou ho už 100 let
20.10.2021 – Jsou jediní v Evropě, kteří ještě vyrábí kysané zelí v modřínových kádích. Ve vyhlášené křimické zelárně v Plzni opravdu ctí tradice. Už více než 100 let dělají zelí stejně – šlapou ho. Má tak stále chuť jako za dob našich prababiček.podobné články
-
Kysané zelí je vitamínová bomba! Návod na snadnou domácí přípravu!
14.9.2018 – Kobzole (brambory) a zelé, živobytí celé, říkali naši předkové! Takový jídelníček by nám sice asi dnes přišel chudý, ale to nemění nic na tom, že kysané zelí je geniální zásobárnou vitaminu C a v zimě bude k nezaplacení. Zvláště to doma naložené!podobné články
-
Zelí na různé způsoby: Vitaminová bomba jen za pár korun!
5.10.2011 – Proč kupovat drahé exotické ovoce, které k nám putuje tisíce kilometrů, když si můžete dopřát vitaminy i v obyčejném českém zelí? Zelí je doslova zásobárnou vitaminu C, který tělo potřebuje hlavně teď na podzim, když řádí chřipka a jiná virová onemocnění. V porci kysaného zelí je dokonce víc vitaminů než v pomerančích a grepech!podobné články
-
Kysané zelí? Vitamínová bomba!
25.12.2017 – Zvyk nakládat zelí přinesli do Evropy Čingischánovi mongolští nájezdníci. Zelí, které známe jako čínské, nakládali do rýžového octa. Když jim zásoby došly, zkusili totéž se zelím odněkud od Štramberka, a ono to šlo také. Od té doby, tj. od 13. století, nakládáme zelí i my.podobné články
-
Zelí zeštíhluje i uzdravuje 2. díl
15.2.2010 – Člověk by si nejraději hned zelí dal: jako polévku, syrovou nebo lehkou dušenou přílohu – zelí můžeme konzumovat na různé způsoby. Pojďme se podívat, jaké druhy zelí existují a proč ho vlastně jíst. Proč zelí konzumovat K ...podobné články
-
Kysané zelí je stejně účinné jako viagra!
3.7.2009 – Češi, Slováci ale i Rakušané sdílejí vášeň pro kysané zelí. Zkvašené nakrouhané hlávky patří k oblíbeným pokrmům jídelníčku těchto středoevropských národů.podobné články
-
Další potravinová pohroma z Polska. Okurky a kysané zelí obsahovaly mravenčí kyselinu
13.4.2012 – Okurky a kysané zelí z Polska obsahovaly zakázanou kyselinu mravenčí. Státní zemědělská a potravinářská inspekce nařídila velkoobchodu stažení výrobků z prodeje.podobné články
-
Je to vyzkoušený všelék našich babiček: Proč jíst kysané zelí?
17.1.2015 – Jižním ovocem a různými přípravky se v zimě snažíme doplňovat vitamíny. Máme však po ruce i levnějšího a zdravějšího pomocníka – kysané zelí. Vyzkoušíte ho také?podobné články
-
Vyzkoušený všelék našich babiček: Proč jíst kysané zelí?
17.1.2015 – Není třeba kupovat exotické ovoce, abyste i v zimě byli zdraví! Zvláště když v regálech obchodů najdete mnohem levnějšího a zdravějšího pomocníka – kysané zelí, o jehož příznivých účincích věděly už naše babičky.podobné články
-
Ochraňte se před podzimními virózami kysaným zelím: Připravit si ho doma je hračka
21.10.2023 – Kysané zelí patří mezi superpotraviny. Mnoho lidí však jeho výrobu doma předem vzdá, jelikož se bojí její náročnosti. Opak je ale pravdou, domácí kysané zelí si můžete s přehledem udělat i v paneláku. Ve spolupráci s webem Toprecepty.cz jsme pro vás připravili pár tipů, jak na to.podobné články
-
Jediní v Evropě se drží tradice: Křimické zelí vyrábí v modřínových kádích
23.10.2021 – Jsou jediní v Evropě, kde ještě vyrábí kysané zelí v modřínových kádích. Ve vyhláčené křimické zelárně v Plzni ctí tradice. Už více jak 100 let dělají zelí stejně a to šlapáním. Má tak stále chuť jako za dob našich prababiček.podobné články
-
Pavel Hála má nejlepší domácí zelí na Slovácku: Trikem je křen a jablíčko
20.2.2022 – Nejlepší domácí kysané zelí na Slovácku nakládá Pavel Hála z Veselí nad Moravou. Otec reprezentačního kanoisty porazil se svým vzorkem na prestižním 11. ročníku koštu zelí v Kuželově všech 130 konkurentů.podobné články