Článek
-
Kuřecí kotlík se zeleninou
29.2.2012 – Maso nakrájíme na kostičky a 8 -10 minut smažíme zvolna na margarínu ochuceném trochou soli nebo Knorr Aromatem. (Pokud používáte stehna bez kosti, potom pomalu smažte dalších 10 minut.) Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kousky. Mrkev, květák a 2 kostky bujónu přidáme k masu a pomalu smažíme 3 - 4 minuty. Poté dodáme hřášek. Zalijeme 400 ml vody a zvolna vaříme při nízké teplotě, dokud maso a zelenina nezměknou. Zatímco se směs vaří, připravíme rýži ve vodě, do které jsme vhodili zbývající zeleninovou bujónovou kostku. Přilijeme smetanu k masu a zelenině. Zahustíme 3 polévkovými lžícemi světlé Knorr jíšky a povaříme ještě 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem a Knorr Aromatem. Podáváme s rýží posypanou nakrájenou petrželí.podobné články
Podobné články
-
Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží
3.5.2016 – Kuřecí maso se dá připravit na mnoho způsobů. Z každé jeho části se dá vykouzlit jiná specialita. Zatímco kuřecí prsa jsou spíše sušší – stehýnka hezky šťavnatá. Mnoho lidí buď upeče celé kuře, nebo si jej naporcuje a poté vymýšlí různé pokrmy. Nazmar nepřijdou ani kuřecí křídla, která se na první dojem zdají vhodná jen do polévky, protože příliš moc masa nenabízí. Ovšem opak je pravdou, protože se z křidélek mohou připravit úžasné recepty. Jejich výhodou je i nižší pořizovací cena, takže si skutečný gurmánský zážitek lze připravit už za pár korun. Nebudeme vás dlouze napínat a jdeme na to. Jako bonus jsme si připravili ještě druhý recept na kokosovou rýži. Potřebné ingredience Přibližně 8 kuřecích křidélek/mohou být i spodní stehna Sojová omáčka 1dcl Med 1dcl Česnek – kdo jak má rád Špetka zázvoru Postup přípravy Smícháme med a sojovou omáčku, přidáme prolisovaný česnek Křidélka vložíme do pekáčku a jemně zasypeme zázvorem Přelijeme připravenou směsí a přikryjeme pokličkou Před dopečením sundáme pokličku a pečeme do zlatohněda Příloha Jako příloha se hodí bramborová kaše, rýže nebo pečivo. Chcete-li si dopřát skutečný gurmánský zážitek, připravte si jako přílohu kokosovou rýži. Na přípravu není složitá. Rýži propereme ve studené vodě. Poté v hrnci s nepřilnavým dnem smícháme trošku vody a neslazeného kokosového mléka a špetkou soli. Vmícháme rýži a přiklopíme pokličkou. Jakmile voda začne vařit, stáhneme plamen a na minimum dovaříme dalších 15 až 20 minut. Hlídáme, aby se rýže nepřipálila – v případě potřeby dolijeme trochu kokosového mléka a vody. Po dovaření hrnec odstavíme na 10 minut a necháme jej stát přikrytý utěrkou. Následně promícháme a nakládáme na talíř. Takto připravená kokosová rýže se hodí k masu a zelenině. Příspěvek Kuřecí křídla na medu s kokosovou rýží pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Britové jedí jedovaté narcisky. Protože se prodávají mezi zeleninou...
11.2.2015 – Cibule narcisů jsou pro člověka jedovaté. Vzdálený příbuzný cibule kuchyňské se však často prodává v supermarketech v oddělení s ovocem a zeleninou v květináčích k výzdobě bytu. V Anglii a Walesu to však chtějí zakázat. V britských zemích totiž nezřídka řeší otravy cibulemi narcisů, protože si je někteří lidé pletou se zeleninou a konzumují je.podobné články
-
PROSTŘENO: Plněná kuřecí kapsa s pečeným bramborem podle Pavlíny Javůrkové
16.3.2013 – Studentka Pavlína uzavřela týdenní zápolení mladých dívek. Jako hlavní chod připravila kuřecí kapsu s brambůrky a zeleninou.podobné články
-
PROSTŘENO: Plněná kuřecí kapsa s pečeným bramborem podle Pavlíny Javůrkové
17.3.2013 – Studentka Pavlína uzavřela týdenní zápolení mladých dívek. Jako hlavní chod připravila kuřecí kapsu s brambůrky a zeleninou.podobné články
-
Pečené kuřecí stehna, které nadchnou každou návštěvu!
2.9.2023 – Pečená kuřecí stehna jsou rychlým a snadným nápadem na večeři pro celou rodinu. Recept se hodí pro každodenní i zvláštní příležitosti. Můžete ho podávat se zeleninou a oblíbeným salátem.podobné články
-
To má z kuchařky Ládi Hrušky? Lady Gaga má prý v Praze na hotelu sporák a vaří kuřecí kůžičky
5.10.2014 – Provokativní americká hudební modla Lady Gaga (28) si v Praze do pokoje v hotelu Four Seasons, v němž bydlí, podle některých zdrojů objednala hodně zajímavé ingredience! Nechybí mezi nimi kuřecí křídla s kůžičkami. Že by si snad nechala přeložit proslavený recept nováckého kuchařského idola Ládi Hrušky z jeho rekordní kuchařky a dělala nadívané kuřecí kůže?podobné články
Osobnosti: Lady Gaga (1494 článků) -
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Nesmrtelné kuřecí! Polévka, nadívaná prsa i závin: 3 recepty na víkendové pošušňání
16.2.2018 – Kuřecí maso je stálicí našich kuchyní. Kvůli své rychlé přípravě ho kuchařky přímo milují. Způsobů, jak kuřecí upravit, je mnoho. Máme pro vás tři recepty, které můžete vyzkoušet a určitě je zařadíte do své rodinné kuchařky.podobné články
-
Tolik masa, stůl se málem prohnul! Kuřecí 47 Kč, vepřové 84 Kč. Kousek od hranic se platí málo
21.5.2023 – Vepřový bok za 84 korun za kilogram, vepřová panenka s kostí za 78 korun za kilo, kuřecí čtvrtky za 47 korun a kuřecí stehna za 65 korun za kilo – to jsou ceny, o kterých se většině českých nakupujících jen zdá, dva kilometry od českých hranic však jde o běžnou realitu. Právě uvedené ceny totiž sdílel na svém paragonu jeden z českých zákazníků, který se vypravil do polského obchodu u českých hranic. Oproti nákupu v Česku tím ušetřil jen za maso více než tisíc korun. A polské DPH? Nula. Na celý devětsetkorunový nákup. „V Polsku je naprostý ráj,“ srovnávají lidé s Českem.podobné články
-
Už to smrdí. Půl vyhodíte. Albert, Globus, Lidl a co v ČR i Poláci přehlédli
4.12.2023 – Vepřová pečeně za 210 Kč v ČR, v Polsku za 79 Kč. Kuřecí prsa za 230 Kč, v sousední zemi jen za přibližně 96 Kč. O srovnání cen z polských novin jsme už informovali. Nyní se ParlamentníListy.cz vydaly zkontrolovat ceny do řetězců Albert, Globus a Lidl. Zaostřily na zmíněné kuřecí a vepřové maso. U kuřecích prsních řízků cena bez akce seděla se zjištěním, které učinili Poláci. Přítomná zákaznice přitom naříkala, že balené kuřecí mívá divný „odér“, čili smrdí. Například vepřový bok s kostí jsme objevili v ceně 130 Kč, nicméně půl balení vyhodíte kvůli kosti, logicky. Ceny bez akce a v akci se diametrálně liší.podobné články
-
„Je to levné? To bude z Ukrajiny.“ 50 Kč za řízek. Cenovky v Bille střeží ochranka
1.3. (27 dnů) – Maso na řízky, ať již kuřecí, vepřové, nebo krůtí je pořád dost drahé. Krůtí a k tomu ještě bio je za 218 Kč za kilo. Stejně stojí i vepřové. Kuřecí je o něco levnější. O aljašské tresce raději nehovořit. Pokud si ji koupíte už usmaženou, jednu kostku, dáte za ni v bufetu 70 Kč. Řekněme, že je to tak deset deka. Malý smažený kuřecí řízeček v Globusu je za 50 Kč,vepřový řízek z krkovice za 75 Kč. Někteří nakupující pak mají pocit, že když je maso levné, tak bude přebalené, z Ukrajiny. Ale na toho, kdo si chce ceny vyfotit, může nastoupit ochranka...podobné články
Osobnosti: Masa Masa (56 článků), Masa Masa (56 článků) -
Máte problémy s plodností? Cpěte se zeleninou a ovocem!
13.6.2009 – Že pořádní chlapi milují pořádnou flákotu masa? Omyl! Každý správný muž se cpe od rána do večera zeleninou. V souboji spermií totiž na plné čáře prohrají milovníci masa s vegetariány a vegany.podobné články
-
PROSTŘENO: Veronika znechutila hosty zeleninou!
6.9.2011 – Olomoucké Prostřeno pokračuje večeří u Veroniky Javoříkové. Ta chtěla své menu zpestřit zeleninou, ale tím se svým hostům rozhodně nezavděčila.podobné články
-
Neopatrný řidič narazil do stánku se zeleninou. Těžce zranil ženu
19.9.2012 – Vážné zranění ženy si vyžádala nehoda, při níž osobní vůz ve Štěchovicích na Praze-západ narazil do stánku se zeleninou.podobné články
-
Večeře po mexicku: Wrap s vepřovým a zeleninou
26.9.2014 – Potřebujete rychlou a pěknou večeři? Tak kupte balení tortill a naplňte je restovaným masem a zeleninou.podobné články
-
Příprava večeře nemusí trvat hodiny
3.7.2015 – Každá žena, která má práci, děti, manžela, domácnost na svých bedrech nám dá určitě za pravdu, že to poslední, co by se jí chtělo, je stát dvě hodiny večer u plotny. Ale nechat rodinu bez večeře by mělo nedozírné následky. Hlad dokáže učinit i z jinak příjemného člověka, pěkného morouse. Proto vám přinášíme pár tipů na zdravou, rychlou večeři, kdy si zachováte svůj titul „hospodyně roku“. Čerstvé suroviny totiž nepotřebují hodinové úpravy a navíc, čím kratší doba tepelné úpravy, tím lépe. Takto si suroviny zachovají své výživové hodnoty i chuť. Zeleninové rizoto Rýže je nejen zdravá, dietní, ale netratíte čas, jako například u škrábání brambor. Rýži jen zkrátka uvaříte a během doby vaření si nakrájíte čerstvou zeleninu. Rajčátka, papriky, salátovou okurku, zelenou nať z cibulky. Jediné, co si můžete chvíli podusit, jsou houby. Vše smícháme, posypeme sýrem a můžeme servírovat. Pro masožravce můžeme k houbám přihodit na pánvičku na kousíčky nakrájené krůtí maso. To nevyžaduje žádnou speciální dobu vaření, stačí ho jen 5 minut orestovat. Špagety s limetkou, zeleninou a bylinkami Postavíme si vodu na špagety a než začne vařit, nakrájíme si na kousíčky šunku, nať z cibulky, salátovou okurku, cherry rajčátka. Připravíme si také dresink: olivový olej, šťáva z limetky, sůl, pepř a nasekané bylinky (máta, bazalka a další podle možnosti). Jakmile máte uvařené špagety – scedíme a smícháme se zeleninou, zalijeme dresinkem a posypat můžeme kozím sýrem. Zapékané toasty Potřebujete se zbavit ne zrovna čerstvého pečiva? Udělejte si rychlou pomazánku ze syrových vajec, sýra, šunky, česneku, soli, pepře, lžíce kečupu a potřete tímto toasty. Vložte na 10 až 15 minut do trouby a podávejte s čerstvou zeleninovou oblohou. Příspěvek Příprava večeře nemusí trvat hodiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Rajčatová passata se zeleninou
20.9.2018 – Sběr rajčat vrcholí a vy už možná ani nevíte, co si s nimi počít. Jasně, že nejlepší jsou čerstvé jen tak do ruky, případně v zeleninových salátech, ale když jich je hodně, tak se mohou přejíst. Pak je dobré některé uchovat pro pozdější potřebu. Rajčatová passata je jedním ze způsobů, jak využít úrodu rajčat a dopřát si je klidně uprostřed tuhé zimy. Passata je vlastně omáčka vhodná na pizzu či těstoviny. Když do ní přidáte ještě další zeleninu, získáte opravdovou pochoutku, která s těmi kupovanými má společný jen název. Suroviny na passatu Z následujících ingrediencí získáte zhruba pět litrů lahodné omáčky: 6 kg rajčat 4 velké cibule 15 stroužků česneku 2 mrkve 2 petržele 1 menší celer 2 velké červené papriky 4 snítky tymiánu 4 snítky oregana 2 snítky rozmarýnu hrstka bazalkových lístků lžička sušeného chilli (pokud nemáte rádi ostré, vynechte) lžička mletého pepře 2 lžičky soli 2 lžíce cukru 3 lžíce olivového oleje Příprava passaty Pokud budete omáčku mixovat, nemusíte rajčata loupat, v opačném případě bude nutné je oloupat nebo podušená propasírovat přes síto. Rajčata omyjte a nakrájejte. Připravte si velký a vysoký hrnec,rozehřejte v něm olej a dozlatova osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěnou a na větší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu, česnek a papriku a 2 minuty restujte. Potom přisypejte nakrájená rajčata, přidejte bylinky, koření, sůl a cukr a vařte cca 40 minut, dokud nebudou rajčata úplně rozvařená a kořenová zelenina měkká. Rajčata si pustí vodu, což vůbec není na škodu, aspoň se směs nebude připalovat. Přesto raději často míchejte. Z uvařené směsi vylovte snítky rozmarýnu (bývají tvrdší) a omáčku buď dohladka rozmixujte nebo propasírujte. Následně ji přelijte do připravených zavařovacích sklenic. Pečlivě zavíčkujte a zavařujte 20 minut na 85°. Příspěvek Rajčatová passata se zeleninou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Pád ze sedmého patra skončil v krabicích s ovocem a zeleninou
28.1.2020 – O obrovském štěstí může hovořit 76letá Barbara Hellerová z New Yorku. Ta v pátek vypadla z okna svého bytu v sedmém patře. Život jí zachránily krabice s ovocem a zeleninou, které se shodou okolností nacházely na ulici.podobné články
Osobnosti: Barbara New (4 články) -
Otrav z cuket jsou letos stovky: Jednoho muže soused svojí zeleninou i zabil!
31.8.2020 – Případy maminky Danielle Baxterové a ředitele hudební společnosti Mika Andrewse nejsou zdaleka výjimkou. Otravy cuketou a další tykvovitou zeleninou jsou letos „denním chlebem“ vášnivých, ale ještě ne tolik zkušených zahrádkářů. Případů jen za kanálem La Manche jsou letos stovky!podobné články
Osobnosti: Danielle Danielle (36 článků)