Článek
-
Kuchař usnul při vaření guláše. Shořela celá kuchyně
8.8.2012 – Požár kuchyně likvidovali pražští hasiči krátce nad středečním ránem. Kuchař údajně usnul při vaření guláše. Přiotrávil se kouřem a skončil v nemocnici.podobné články
Podobné články
-
Znáte tajemství chutného guláše podle Radka Kašpárka?
24.4.2022 – Šéfkuchaře Radka Kašpárka by si přál mít v kuchyni nejspíš každý. Když to však nejde, k srdci si můžete nejen při vaření guláše vzít alespoň jeho rady. Radek Kašpárek říká, že příprava guláše začíná už při nákupu surovin.podobné články
Osobnosti: Radek Kašpárek (83 článků) -
Sleva 50 % na kuchyně? Tak to je bomba! Kuchyně za polovinu a montáž za korunu
28.9.2015 – Sleva 50 % na kuchyně a montáž za 1 korunu? Tato jedinečná šance čeká do 4. října v obchodních domech kika. Zaměření kuchyně, její plánování a montáž. Světlé barvy a lesklé plochy. Široký výběr vestavěných spotřebičů a 3D plánování kuchyní zdarma. Kuchyně propracované do posledního detailu. Sporák tam, kde ho chcete právě vy, lednice po ruce či prostorný dřez. Staňte se králem své kuchyně!podobné články
-
Šéfkuchař Sapík a jeho mistrovský guláš. Nechte si poradit!
17.4.2022 – Kdyby při vaření guláše vedle vás stál šéfkuchař Sapík, nejspíš byste mu vařečku s chutí přenechali a těšili se na skvělé jídlo. Pokud tedy tuhle příležitost nemáte, alespoň se při vaření guláše můžete inspirovat jeho tipy na chutný srnčí guláš.podobné články
-
Pravdy a mýty ohledně přípravy guláše a jeho historie
27.3.2022 – Máte rádi guláš? Tak to se možná také vezete na vlně mýtů a polopravd, které se kolem přípravy guláše vyrojily. Pochází guláš opravdu z Maďarska? Kolik cibule patří do guláše? Má se guláš zahušťovat? To a další věci si dnes objasníme!podobné články
-
Jak nahradit při vaření některé ingredience
11.9.2015 – Mnohokrát se stane, že se pustíme s vervou do vaření a najednou zjistíme, že nám chybí daná ingredience. Běžet do obchodu by stálo velmi mnoho času, ale co teď? Věřte, že vždy existuje způsob, jak danou potravinu nahradit. Mnohdy to také uvítáte, protože jde o levnější alternativu za dražší potravinu. Jak neztratit hlavu a nepokazit recept je tématem dnešního článku. Doufáme, že naše rady uvítáte a dáte nám vědět, jak vaše kulinářství dopadlo. Smetana Chystáte se dělat omáčku a přísahali byste, že ještě včera byla ve vaší lednici smetana? Možná máte doma skřítky „naschválníčky“. Tak či tak, hlavu ztrácet nemusíte. Smetanu do omáčky nahradíte smícháním mléka a margarínu (máslo, margarín či olej). Získáte smetanovou konzistenci, kterou uplatníte v mnoha receptech. Ale šlehačku na pohár z ní bohužel neuděláte. Zakysaná smetana Ať už na piškotový dort, do omáčky či jiného receptu nemáte zakysanou smetanu? Nebo se vám zdá příliš drahá? Smíchejte bílý jogurt s trochou mléka a citrónové šťávy. Vyšlehejte a náhradu zakysané smetany máte na světě. Druhou možností je smíchání mléka, rozpuštěného másla a citrónové šťávy. Vejce Nahradit vejce se může zdát, jako nemožné. Ale věřte, že i to lze. Při pečení dezertů a vaření kynutých knedlíků nahradíte jedno vejce lžíci oleje, výborný je také rozmačkaný banán, který funguje, jako pojivo. Dalším pomocníkem je jablečná přesnídávka. Na obalování řízků přidejte na 3 lžíce vody 2 lžíce kukuřičného škrobu. Červené a bílé víno při vaření Některé recepty se zkrátka neobejdou bez přidání alkoholu. Co však dělat, když doma žádný nemáte? Pravdou je, že chuť je trochu jiná, ale neméně výrazná a vynikající. Červené víno je možné nahradit hovězím vývarem smíchaným s červenou hroznovou šťávou či brusinkovým neslazeným džusem. Bílé víno nahradíte kuřecím vývarem s trochou jablečného džusu. Kozí sýr Jestliže už se objeví v některém receptu kozí sýr, ale nemáte rádi jeho chuť a vůni, kdy máte v ústech pocit... Čtěte více Příspěvek Jak nahradit při vaření některé ingredience pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně
26.6.2015 – Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně je stále častější jev, na který sází spousta domácností. Tzv. open space je nejen praktický, ale i vzhledově lákavý – zkrátka má něco do sebe. Mnoho žen je často během přípravy pokrmu izolováno od zbytku rodiny, kdy děti či manžel tráví čas v obývacím pokoji. Pokud to trápí i vás, máte jedinečnou šanci tento problém hravě vyřešit! Efektivní propojení dvou nejvíce využívaných místností v jednu jedinou rodinu sblíží a vy si tak budete moci užívat společně strávené chvíle i tehdy, kdy budete nuceni stát za sporákem. Strach z bourání Efektivní propojení kuchyně s obývacím pokojem zabije dvě mouchy jednou ranou. Ačkoli je tato úprava domácnosti velice žádaná, hodně lidí se jí vyhýbá obloukem. Proč? Jednoduše mají strach, že by museli investovat vysoké peníze do bourání zdí a příček. Je pravdou, že vybourat nějakou tu příčku bude asi nutné, ovšem rozhodně se nejedná o nekřesťanské částky, které by zruinovaly váš finanční rozpočet. Navíc máte-li doma šikovného manžela, není co řešit – šikula to jistě zvládne sám i bez nutnosti pozvat si na to specialisty. Efektivní propojení místností sblíží celou rodinu Ať už se pro efektivní propojení kuchyně a obýváku rozhodnete z jakéhokoli důvodu, třešničkou na dortu bude vzájemné sblížení s rodinou, protože spolu budete moci trávit více času. Zatímco budete vařit nebo mýt nádobí po chutném obědě, uvidíte na aktivity, které v obývacím pokoji provádí vaše ratolesti. Šikovnost tohoto řešení oceníte i v případě, kdy vám domů přijde návštěva, kterou usadíte v obýváku – již nikdy se nebudete muset omlouvat a vzdalovat do jiné místností, zatímco by se vaše návštěva bez hostitele musela zabavit sama. S tímto propojením hovor nemusí ustávat! Pozor na sladění barev a nábytku Jakmile dospějete k názoru, že si doma zbouráte dvě-tři příčky a propojíte si kuchyň s obývákem, pamatujte, že by... Čtěte více Příspěvek Efektivní propojení obývacího pokoje a kuchyně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně?
17.12.2015 – Podlaha v kuchyni je jednou z nejzatěžovanějších podlah v celé domácnosti. Neustále se v ní něco děje. vaří, chodí pro jídlo, ale také padá na zem, rozlévá se a také se v ní nejčastěji uklízí. Kvůli těmto důvodům je vybírat podlahu do kuchyně s rozmyslem. Jaká se hodí se dočtete v následujícím článku. Jaká musí být? Podlaha do kuchyně musí být rozhodně kvalitní, jinak hrozí, že se bude muset každý rok vyměňovat. Musí vydržet časté uklízení, pády předmětu nebo rozlité nápoje či vodu. Základními vlastnosti každé podlahy jsou: vysoká odolnost, dlouhá životnost, protiskluzové vlastností, beze spár – usazují se nečistoty. Příroda je IN Spousta lidí odmítá mít ve své domácnost podlahu z umělých materiálů jakou jsou laminátové nebo vinylové podlahy. Dávají přednost přírodě a rádi chodí bosy. V takovém případě se nabízí dvě možnosti, a to korek nebo dřevo. Důležité je ovšem myslet na opatření, která podlahy ochrání před škrábanci, rýhám a otlakům. To lze jednoduše zařídit ochrannou vrstvou, která může být z vosku, oleje nebo laku. Jaký způsob se zvolí, je čistě na majiteli. Díky ochranné vrstvě se i dřevěná podlaha stane odolnou vůči vodě a vlhkosti. I v případě, že by dřevěná podlaha vodu nasákla, vrátí se po dřevo po vyschnutí do původní podoby. Důležité je mít na paměti. Že jsou dřevěné podlahy měkké, tudíž padající předměty je budou ničit. Na druhou stranu šikovný truhlář dokáže hotové zázraky. Dřevo jde zrekonstruovat tak, aby opět vypadalo jako nové. Podlaha je tak věčná a může být v domácnosti po generace. Nadčasové marmoleum Přírodním materiálem je také marmoleum. Jedná se o směs pouze přírodních materiálů, vzniká tak originální a nadčasová podlahová krytina, které je kuchyně jak stvořená. Může se pochlubit vlastnostmi jako: trvanlivost, antibakteriálnost, celistvost, antistatičnost, snadnou údržbou, širokými barevnými variantami. Vděčné PVC V případě, že je kuchyň centrem vaší domácnosti,... Čtěte více Příspěvek Jaký typ podlahové krytiny je vhodný do kuchyně? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Kuchař vařil guláš: A zapálil hospodu!
9.8.2012 – Na jídelním lístku měl být guláš pražského uzenáře se špekovým knedlíkem. Místo aby spokojení strávníci hasili pivem pálivou chuť, kterou mu dává chilli paprička, museli přijet hasiči. Kuchař pražské restaurace U Švehly Tomáš při práci usnul a shořela mu celá kuchyň!podobné články
-
Soutěž s Bleskem Vaše recepty a Kasa.cz o 7x parní hrnec
7.11.2012 – Ušetřete si čas i zdraví s parním hrncem Gallett CUV 968. Pokrm v něm připravíte až o 50 % rychleji, než při standardním vaření a navíc v potravinách uchováte potřebné vitamíny i enzymy. Hrnec Halley CUV 968 obsahuje 3 transparentní nádoby na vaření o objemu 10 l, misku na vaření rýže a nástavec na vejce. Oceníte i praktické doplňování vody zvenčí i funkci „Keep Warm“ pro udržování teploty po dokončení vaření. Při nákupu na www.kasa.cz můžete zboží vrátit do 30 dní bez udání důvodu.podobné články
-
Pražská plynárenská: Jak ušetřit při vaření na plynu
24.8.2021 – Vaření na zemním plynu je dlouhodobě oblíbené a nabízí řadu nesporných výhod. Vaření je rychlé, stačí zapnout hořák a přizpůsobit intenzitu plamene. Dobrá regulovatelnost hořáků bez prodlev zajišťuje úsporný provoz. Víte, že při vaření mohou vznikat zbytečné ztráty? Uvádíme několik tipů, které ušetří vaši kapsu.podobné články
-
Pražská plynárenská: Jak ušetřit při vaření na plynu
29.9.2021 – Vaření na zemním plynu je dlouhodobě oblíbené a nabízí řadu nesporných výhod. Vaření je rychlé, stačí zapnout hořák a přizpůsobit intenzitu plamene. Dobrá regulovatelnost hořáků bez prodlev zajišťuje úsporný provoz. Víte, že při vaření mohou vznikat zbytečné ztráty? Uvádíme několik tipů, které ušetří vaši kapsu.podobné články
-
David Beckham: Umím dokonalé rizoto
16.3.2010 – Angažmá Davida Beckhama v klubu AC Milan nemá pro jeho manželku Victorii jen samé nevýhody. Fotbalista se totiž vzdálen od rodiny věnuje ve volném čase vaření. A tak si teď jeho choť může pochutnávat na výborných pokrmech italské kuchyně. David jich zvládá celou spoustu, ale v kurzu vaření prý získal mistrné schopnosti především při vaření rizota.podobné články
Osobnosti: David Beckham (1131 článků) -
Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti
17.7.2015 – Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Znáte všechny nezvyklé ingredience do guláše?
6.4.2022 – Názory na nejlepší guláš se samozřejmě různí. Aby také ne. Koneckonců, to, co dělá guláš nejlepším, jsou vámi odzkoušené ingredience a triky při jeho přípravě. Už jste do guláše dávali pivo, čokoládu, smetanu nebo povidla?podobné články
-
V neděli pusťte děti do kuchyně: Snadné recepty, které zvládnou i ti nejmenší
27.10.2013 – Také máte někdy pocit, že jste doma za služku? Práce, nákupy, vaření, děti... zkrátka toho máte nad hlavu a navíc vás nikdo pořádně neocení. Všechno ale nemusí být tak, jak to vypadá - třeba si vaše děti na vaření ani netroufnou, protože mají pocit, že to je jen vaše parketa. Pusťte je do kuchyně a možná vás překvapí jejich nadšení i kreativita.podobné články
-
ŠTĚSTÍ V NEŠTĚSTÍ: Usnul se zapálenou cigaretou. Shořela jen výbava pokoje
11.1.2011 – K požáru v rodinném domě v Úpici na Trutnovsku vyjížděli v úterý ráno hasiči. Majitel domu usnul se zapálenou cigaretou a pokoj vyhořel, řekla agentuře Mediafax mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Martina Žahourková.podobné články
-
Soutěžte s Blesk Křížovkami o 1x poukaz na kurz vaření v Chefparade
9.4.2014 – Vyhrajte poukaz na kurz vaření v Chefparade! Rádi vaříte a chtěli byste si vyzkoušet něco nového? Hrajte s námi o poukaz na jakýkoli kurz z nabídky Chefparade! Ve škole vaření si vybere každý od začátečníků po pokročilé, malé i velké, mladé nebo i ty starší, a to ze široké škály světových kuchyní od kuchyně asijské (včetně sushi), přes evropskou nejoblíbenější italskou a francouzskou, až po americkou. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a poukaz může být váš.podobné články
-
Zdravé a jednoduché vaření Sous Vide zvládnete na první pokus
31.10.2021 – Sous Vide je kuchařská technika, která využívá k vaření ve vakuu přesnou nízkou teplotu po delší dobu. Způsob vaření, který byl dříve výsadou drahých restaurací, nachází cestu i do domácí kuchyně.podobné články
-
Dům zapálila powerbanka: Shořela kuchyň, škoda je 750 tisíc
29.11.2017 – Kuchyně shořela v rodinném domku ve Štěnovicích u Plzně. Zapálila ji powerbanka! Škoda je tři čtvrtě milionu korun.podobné články