Článek
-
Jako vejce vejci v kuchyni MasterChef: Dvojice dostanou za úkol uvážit identický pokrm
15.11. (20 dnů) – MasterChef Česko 2023 se blíží do své poloviny a jde do tuhého. Zatímco v předchozím díle rozhodovala štěstěna, nyní půjde především o komunikaci. Dvojice kuchařů dostanou za úkol porotcům předložit dva identické pokrmy, na nichž budou muset spolupracovat, aniž by na sebe viděli. A nepůjde pouze o totožnou chuť. Jídlo bude muset být i stejně naservírováno. Poperou se s tím? Jak redakci eXtra.cz prozradil Radek Kašpárek, klíčem úspěchu v gastronomii je dobrá komunikace.podobné články
Osobnosti: Radek Kašpárek (118 článků)
Podobné články
-
Vejce z podestýlek, klece nebo BIO: Která jsou nejlepší a jak poznáte to české?
13.7.2016 – Ministerstvo zemědělství dnes varovalo české spotřebitele před lacinými a neoznačenými vejci z Polska. Ministr Marian Jurečka (KDU-ČSL) vzkázal, že pokud chtějí zákazníci kvalitní vejce, měli by kupovat ta česká a označená. Odborníci tvrdí, že obchody mohou na krabičkách deklarovat, že se jedná o česká vejce, ve skutečnosti ale půjde o vejce ze zahraničí. Jak poznáte, odkud vejce pochází?podobné články
Osobnosti: Marian Jurečka (1123 článků) -
Nová identická dvojice od dob Pata a Mata v Čechách! Kdo si je podobný jako vejce vejci?!
31.10.2016 – Obě mají jedny z nejdokonalejších ženských křivek a tváří v českém šoubyznysu. Mnozí se domnívají, že by pouze jako modelky spodního prádla uživily celou svou rodinu. Jsou si podobné jako vejce vejci, ale i přesto mají mezi sebou věkový rozdíl skoro dvaceti let!podobné články
-
Po Ruské zmrzlině se přejmenuje i ruské vejce. Slovenský výrobce chystá nový název
17.3.2022 – Ruskou zmrzlinu už v obchodech brzy neseženete, od dubna se plnohodnotně přejmenuje na Ukrajinská. A podobný osud čeká i ruské vejce, další oblíbenou lahůdku. Slovenský výrobce RYBA Košice oznámil, že jeho delikatesa „Ruské vejce“ a „Ruské vejce DUO“ se bude nově jmenovat jen „Piknik vejce“. Výtěžek z prodeje těchto produktů navíc půjde na pomoc Ukrajině.podobné články
-
Jako vejce vejci! Najděte pět rozdílů
13.7.2012 – Jsou si podobné jako vejce vejci! Mezi soutěžícími Dívky léta Miss internetu se objevily dvojnice slavných hvězd. Dokážete najít další?podobné články
-
Cindy Crawford (46) s dcerou Kaiou (11): Jako vejce vejci
5.9.2012 – Jsou si podobné jako vejce vejci až na dva rozdíly, věk a jedna z nich nemá pihu na tváři. Řeč je o legendární supermodelce Cindy Crawford (46) a její malé dceři Kaie (11).podobné články
-
Jako vejce vejci! Sabina Laurinová ukázala dceru (16) a všem spadla čelist!
9.11.2018 – Šestnáctiletá dcera Josefa Vojtka (53) Valentýnka roste do krásy. A má být také krásná po kom. Se svou mámou Sabinou Laurinovou (46) jsou si podobné jako vejce vejci.podobné články
-
Jako vejce vejci: SuperStar Dominika Lukešová a Dianka Kovaľová potřebují změnu, volají lidé
26.5.2020 – Dominika Lukešová a Diana Kovaľová jsou velkými favoritkami letošní pěvecké show SuperStar. Porota u obou dívek obdivuje jejich vytříbený hlas a právem postoupily do superfinále, které se bude konat již příští neděli. Fanoušci s porotou vcelku souhlasí, což sice nebývá běžné, ale mají jeden problém. Podle slov diváků si jsou zpěvačky podobné jako vejce vejci a oni si je pletou...podobné články
Osobnosti: Diana Diana (270 článků) -
Mahulena Bočanová a Salma Hayek: Jako vejce vejci
15.10.2012 – Jsou hezké, úspěšné a sexy. A také jsou si podobné jak vejce vejci.podobné články
-
Bio vejce obsahují nebezpečné látky. Složením vám ke zdraví nepomohou
9.4.2017 – Blíží se Velikonoce a tím i větší spotřeba vajec. S výběrem těch kvalitních nám mohou pomoci informace na obalu, ale také kód na skořápce, který málokdo sleduje. Navíc zkratka CZ na obalu znamená, že vejce byla tříděna v Česku, ale neoznačuje to jejich původ. A jak je to s bio vejci? Jsou skutečně lepší než vejce z klecových chovů? Jakým vejcím byste se měli vyhnout?podobné články
-
Zlaté vejce. Nejnovější produkt primátorky Krnáčové a jejího vedení. Takto jej hájila náměstkyně od Zelených
16.8.2017 – U paty Štefánikova mostu má vyrůst moderní objekt, tzv. zlaté vejce. Původně se počítalo s tím, že bude v objektu umístěna Slovanská epopej, ale i kdyby byla nakonec jinde, pro zlaté vejce se prý i tak využití najde. Nebo nenajde? Ve středečních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu se o zlatém vejci rozpovídala náměstkyně pražské primátorky Petra Kolínská ze Strany zelených.podobné články
-
Sladké a chutné lívance 3x jinak
26.6.2015 – Lívance má rád snad každý. Určitě i vy máte svůj recept, na kterém si vždycky pochutná celá rodina. Sladké lívance se dají připravit na vícero způsobů, pokud vám tedy došly nápady, určitě si nenechte ujít dnešní článek, ve kterém vám přinášíme hned 3 lahodné recepty, po kterých se budete olizovat až za ušima. Lívance nejsou na přípravu až tak složité a ačkoli se jedná o pokrm z kynutého těsta, zvládne jej i naprostý laik či člověk, který v kuchyni stojí úplně poprvé. Chutné lívance 3x jinak – jdete s námi do toho? 1. Lívance z ovesných vloček Potřebujete: 1 l mléka 1 vejce 250 g hladké mouky 1 kostku droždí 250 g ovesných vloček 1 lžičku cukru 200 g marmelády olej na smažení Postup: Část mléka ohřejte, přidejte do něho lžíci mouky, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Nechte vzejít kvásek. V jiné misce si rozmixujte zbytek mléka s moukou a vejcem. Přidejte ovesné vločky a kvásek. Těsto důkladně promíchejte, nechte 30 minut odpočinout a smažte na rozumném množství oleje. Nakonec potřete marmeládou dle chuti. 2. Lívance z celozrnné mouky Potřebujete: 370 ml celozrnné mouky 370 g hladké mouky 1 balení prášku do pečiva 1-2 lžičky skořice špetku soli 620 ml mléka 50 g másla 30 ml javorového sirupu 2 ks jablek 3 ks vajec Postup: V misce si rozmíchejte předem prosetou mouku, kypřící prášek do pečiva, špetku soli a skořici. V jiné misce si rozšlehejte vejce s mlékem, rozpuštěným máslem a sirupem. Přijdete suché přísady a nastrouhaná jablka. Pečte na rozumném množství másla do zlatova. 3. Lívance z kokosového mléka Potřebujete: 170 ml kokosového mléka 130 ml mléka 30 g másla 200 g polohrubé mouky 2 lžíce cukru 1 lžičku kypřícího prášku do pečiva špetku soli 2 ks vajec olej na smažení Postup: V misce promíchejte mouku, kypřící prášek, cukr... Čtěte více Příspěvek Sladké a chutné lívance 3x jinak pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak na bakterie v kuchyni
18.2.2015 – Proč nemáme krájet maso na stejném prkénku jako zeleninu? Proč je lepší nechat nádobí oschnout, než ho vysušit utěrkou? Záměr těchto rad je jasný, udržet hygienicky čistou a zdravou domácnost. Jak se můžete bránit nežádoucím breberkám v kuchyni? Kuchyň je místnost s nejvyšším rizikem bujení bakterií v důsledku nedodržování hygienických návyků. Správnou hygienu bychom neměli podceňovat. Mohli bychom ohrozit mnoha nepříjemnými onemocněními jak sebe, tak i své děti, u nichž bývá průběh těchto nemocí závažnější. Důležitá je čistá pracovní plocha Jedním z častých bakteriálních onemocnění, se kterým se můžeme v kuchyni setkat, je salmonelóza. Pochází nejčastěji z vajec, syrového masa či mléčných výrobků. Mezi hlavní příznaky patří akutní průjem, bolesti břicha a časté zvracení. Dalším podobným bakteriálním onemocněním je kampylobakter. Bakterie tohoto typu se vyskytují v syrovém mase, drůbeži, v nepasterovaném mléce a ve vodě. Následkem je opět akutní průjem, křeče v břiše, ale i bolesti hlavy a horečka. Šíření bakterií v kuchyni vzniká především fyzickým kontaktem, kdy dochází ke křížení potravin. Děje se tak jak v důsledku kontaminace z našich rukou, kdy si je neumyjeme při kontaktu s různými druhy potravin, tak i v důsledku kontaminace z pracovní plochy, na které připravujeme různé druhy potravin bez toho, abychom plochu průběžně omývali. Pokud tedy krájíme maso a pak se chystáme krájet zeleninu, měli bychom si vždy mezitím umýt ruce i pracovní plochu. Čistá pracovní plocha je velice důležitá, ale bohužel často opomíjená. Měli bychom správně využívat více pracovních prkének. Na jednom krájet pouze maso a na druhém zeleninu a vše ostatní. Pokud se ovšem rozhodneme využívat pouze jedno prkénko na veškeré potraviny, pak je důležité zvolit správný materiál, ze kterého bude prkénko vyrobeno. Mnoho domácností dnes stále využívá klasická dřevěná prkénka. Tento materiál však není moc vhodný. Na prkénku se mohou vlivem užívání objevit rýhy či třísky, ve kterých se... Čtěte více Příspěvek Jak na bakterie v kuchyni pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Hadi ve Výměně manželek: Manžel od Sabiny má identický klon a ten si zahrál v homosexuálním péčku!
13.9.2017 – Na tuto Výměnu manželek si pamatuje každý. Hláška o mačkání hada prostě zlidověla. Jana s hady měla problém sama se sebou. Druhá manželka Sabina zase měla trochu problémy se svým manželem Tomášem. A Tomáš? Ten chtěl být vždy slavný. Tomášův identický klon jsme našli ve filmu pro fajnšmekry.podobné články
-
Přemek Forejt o soutěži MasterChef: V kuchyni neznáme bratra, sám bych s přihlášením neváhal
6.9.2023 – Nejznámější a nejvlasatější český šéfkuchař Přemek Forejt (36) je již pět let porotcem MasterChef Česko. Kdyby již nejznámějším nejvlasatějším šéfkuchařem nebyl, sám by s přihlášením do této kulinářské soutěže prý neváhal, jak prozradil redakci eXtra.cz. Přestože jemu samotnému tedy MasterChef k nastartování kariéry přímo nepomohl, život mu změnil k nepoznání. Například mu dal dva kamarády na život a na smrt.podobné články
-
Statečná slepice snesla obří, čtvrtkilové vejce
9.2.2012 – Slepice z Kolumbie dost možná vstoupí do Guinnessovy knihy rekordů poté, co snesla vejce vážící neuvěřitelných 245 gramů. Vejce měří na výšku úchvatných 12 centimetrů. Kuriózní vejce snesla slepice ve městečku San Francisco v regionu Cudinmarca severně od kolumbijského hlavního města Bogotá.podobné články
-
Tohle musíte zkusit: Vařené vejce se žloutkem na povrchu a bílkem uprostřed! (FOTO)
14.2.2015 – Nudí vás klasické vejce natvrdo, které má vždy žlutý střed a bílý okolek? Tak zkuste metodu japonského kuchaře Jamy Čaahana. Ten umí vejce se žlutým okolkem a bílým středem. Dokáže vejce před vařením „přesvědčit“, aby se bílek a žloutek prohodili. Není to žádná magie ani chemie, nýbrž prostá fyzika využívající odstředivé síly.podobné články
-
Pozor na laciná vejce z Polska. „Kupujte jen českou kvalitu,“ radí Jurečka
13.7.2016 – Na pultech českých obchodů si konkurují tuzemská vejce s těmi z Polska, Litvy nebo Německa. Ta jsou zpravidla levnější, ale ministerstvo zemědělství v čele s Marianem Jurečkou (KDU-ČSL) varuje, že nemusí splňovat normy Evropské unie. Vejce se v poslední době vracela například do Polska. Lidé by tak podle resortu měli preferovat česká vejce, tedy ta, na kterých je explicitně natištěno v kódu „CZ“.podobné články
-
Toxická vejce v Česku? Takhle poznáte ta bezpečná
5.8.2017 – Čím levnější, tím více se exportuje do ostatních zemí. Nizozemská vejce drtí cenové příčky, patří mezi nejlevnější. Až v Německu přišli na to, že obsahují nebezpečnou látku ohrožující nás na životě. Mohou ohrozit ledviny a játra. A v posledních dnech kontroloři hledají tato „toxická“ vejce i u nás. Jak poznat vejce, kterých se skandál netýká?podobné články
-
Vejce za 8 Kč. Za míň? V šest ráno. „Tolik jich neberte!“ nařizují Němci
6.12.2022 – Obyčejné neobyčejné vejce! Dnes už za osm na trzích, a to ještě zdaleka není konec! Prodraží se tím vaječné těstoviny, pečivo, a tak dále. A o vejce se začíná doslova bojovat. V marketech při odběru plata se dostanete třeba i na dvě koruny za kus. A to je láce, pro kterou „se vyplatí“ nějakou tu menší potyčku snést. Jste připraveni se obětovat a vystát na vejce několikahodinovou frontu? Nebo dokonce přespat v autě v naději, že si v půl šesté v sobotu odnesete pár platíček možná i po koruně? Možná po novém roce budou… za dvacku?podobné články