Článek
-
Jaké maso vybrat na guláš?
4.4.2022 – Fakt, že pro guláš je typická hovězí kližka, ještě neznamená, že si nemůžete pochutnat na jiných masových variacích. Připravit guláš můžete z vepřového masa, ze zvěřiny nebo z krůtího masa. Každé maso pak má svá specifika.podobné články
Podobné články
-
Mílujete maďarský guláš? Prozradíme vám, co vše do něj patří
16.4.2022 – Vzhledem k řadě verzí a variací na téma maďarský guláš můžete mít sami guláš v tom, co by měl takový správný maďarský guláš obsahovat. Pokud však chcete připravit opravdu klasický maďarský guláš, držte se jednoduchosti a kvality vybraných surovin.podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
V Kyjově oslavili Silvestra tradiční radniční Guláš párty
31.12.2011 – Obyvatelé Kyjova se dnes sešli u radnice na tradiční Guláš párty. Sousedé si popřáli vše nejlepší do nového roku a společně ochutnali silvestrovský guláš. Guláš párty uspořádalo město už potřinácté. Kromě hovězího guláše se po úspěchu z minulých let podával i ten zvěřinový. Hovězího guláše navařili v blízké restauraci 500 porcí, kančího 50 a jeleního 100.podobné články
-
Víte, jak zahustit guláš hned několika způsoby?
18.3.2022 – Guláš se řadí mezi krále jídel. Málokterý konzument, který se na výrobě guláše nepodílel, si však uvědomí, jak těžké může být guláš správně zahustit. To lze přitom udělat hned několika způsoby. Jak zahustit guláš?podobné články
-
Guláš lze připravit na milion způsobů, které jeho verze znáte vy?
29.3.2022 – Když se řekne guláš, většině se vybaví tradiční guláš, jehož základem je hovězí kližka. Pravdou však je, že lze guláš připravit z různých druhů masa a přidat lze do něj další, možná až netypické přísady, které z něj vytvoří specialitu.podobné články
-
Jaký guláš vám naservírují ve světě?
13.4.2022 – Ačkoliv pro guláš je typické Maďarsko, známý je tento pokrm po celém světě. Není divu, jen málokomu guláš nechutná! Ať už jste v zahraničí pracovně nebo na dovolené, klidně si můžete objednat guláš. Připraveni však musíte být na to, že se bude jídlo maličko lišit do guláše, jak jej známe v Česku.podobné články
-
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso
16.6.2016 – Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.podobné články
-
Jak si vybrat džíny podle postavy
13.8.2017 – Pokud máte problém s džíny, protože vám žádné nesedí a v žádných se necítíte ani pohodlně, ani přitažlivě, pak vám radíme jediné: vybrat džíny podle postavy! Jedině tak se vám podaří vybrat takové kalhoty, které vaší postavě padnou jako ulité a především jí zalichotí. Jenže jak na to?! Pokud přemýšlíte, jak vybrat džíny podle postavy, pak jste tu správně. Právě na tohle téma se dnes společně podíváme a prostřednictvím následujících řádků vám poradíme, jak si džíny vybrat. Uvidíte, že s námi to bude hračka! Pojďte si vybrat džíny podle postavy! Cílem každé ženy je vypadat dobře a to za jakékoli situace. Džíny patří do základní sestavy, která by se měla objevit v šatníku každé ženy, proto je určitě dobré vědět, jak si je správně vybrat. Jen dobře padnoucí džíny zalichotí postavě a vyzdvihnou vaše přednosti. Pojďme si tedy říci, jak správně na to! Džíny pro postavu typu hruška Máte postavu typu hruška, která se vyznačuje silnějším zadečkem a výraznými boky? Tato postava je u mužů velice oblíbená, i když si ženy myslí opak. A jaké džíny se hodí pro tento typ postavy? Doporučit můžeme slim džíny s vysokým pasem, které budou slušet vašim hubeným nohám a zároveň opticky zeštíhlí boky. Džíny pro postavu typu jablko Postavu typu jablíčko poznáte podle širokých boků, výraznějšího středu těla a naopak štíhlýma nohama. Tato postava je asi nejrozšířenější a vybrat pro ni padnoucí džíny není jen tak. My vám radíme vydat se cestou kalhot s elastickým pasem, které si pohrají s větším bříškem a alespoň na pohled má pár centimetrů uberou. Rozhodně si kupujte tmavé džíny, které celkově opticky zeštíhlují. Džíny pro postavu typu kluk Chlapecká postava není u žen oblíbená, protože postrádá typické ženské křivky. Nemusíte se ale stydět, protože pokud se vám podaří vybrat dobře padnoucí džíny, pak vám ani klučičí postava... Čtěte více Příspěvek Jak si vybrat džíny podle postavy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
FANTASTICKÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Fitness guláš pro lenochy je bomba!
14.3.2014 – Máte rádi guláš, ale připadá vám příliš pracný? Tak vyzkoušejte nový recept Ládi Hrušky. Jeho rychlý "Fitness guláš pro lenochy" je jednoduchý a máte ho hotový za pár minut. Navíc se vyvarujete tuků a jakéhokoliv zahušťování. Ke všemu je ještě lahodný!podobné články
-
Pravdy a mýty ohledně přípravy guláše a jeho historie
27.3.2022 – Máte rádi guláš? Tak to se možná také vezete na vlně mýtů a polopravd, které se kolem přípravy guláše vyrojily. Pochází guláš opravdu z Maďarska? Kolik cibule patří do guláše? Má se guláš zahušťovat? To a další věci si dnes objasníme!podobné články
-
Znáte rady šéfkuchaře na ten nejlepší guláš?
2.4.2022 – Příprava guláše rozhodně není tím nejtěžším úkolem na světě. Ale připravit guláš tak, aby všem chutnal a všichni si chtěli přidat znovu a znovu... Tak na to potřebujete rady šéfkuchaře. Jak připravit ten nejlepší guláš?podobné články
-
Původní maďarský guláš se skládal jen z několika ingrediencí
7.4.2022 – Je těžké dohledat recept na původní maďarský guláš, protože zub času a experimenty kuchařů do něj přidaly řadu dalších ingrediencí. Původní maďarský guláš byl spíše masovou směsí, kterou vymysleli Turci. Maďaři pak z této směsi vytvořili hustou a vydatnou polévku.podobné články
-
Obecné rady šéfkuchařů, jak uvařit guláš
8.4.2022 – Jak uvařit guláš? To záleží hlavně na tom, jaký guláš chcete vařit. Na výběr totiž máte celou řadu gulášů, které vás mohou okouzlit svou tradičností, výjimečností či nezvyklými surovinami. Stačí však dodržet podobný postup. Suroviny se tedy budou lišit, kroky vedoucí k přípravě příliš ne.podobné články
-
Jak připravit ten nejlepší kotlíkový guláš?
9.4.2022 – Chcete se setkat s rodinou či přáteli venku, ale zároveň musíte připravit oběd? Ani jedna možnost se nevylučuje, pokud zvolíte kotlíkový guláš. Kotlíkový guláš je sám o sobě velmi výjimečný. Už samotná jeho příprava bude pro vás zážitkem. A co teprve jeho konzumace!podobné články
-
Jakou historií je opředen guláš?
14.4.2022 – Ačkoliv má původ v Maďarsku, je guláš považován za tradiční pokrm české kuchyně, avšak tvrdit, že guláš pochází z Maďarska, by bylo dost strohé. Protože právě okolo guláše existuje celá řada historek. Která je ta pravá, to se nedozvíme. Za zmínku ale určitě stojí.podobné články
-
Umíte uvařit guláš? Tak si troufněte na soutěž ve vaření guláše
15.4.2022 – Nevíte, o čem se bavit s lidmi, se kterými vás nic moc nespojuje? Pak vytáhněte téma guláš a máte zaděláno na několik hodin vášnivých debat. Ledakdo totiž umí guláš nejlépe, největší mistr se však pozná podle toho, zda si troufne jít se svým gulášem i mimo svou kuchyni.podobné články
-
Proč se pustit do zavařování guláše? A jak ho zavařit?
20.4.2022 – Máme odzkoušeno, že guláš v lednici vydrží až pět dní, pokud se tedy rychleji nesní. Ale když se guláš podaří, dokáže z hrnce zmiznout už do druhého dne. A to si vezměte, že byste přebytky mohli zavařit. Jak a proč zavařit guláš?podobné články
-
Tento výborný vepřový guláš bude vaší skvělou večeří!
7.9.2023 – Zvu vás k získání nejlepšího receptu na guláš z vepřového masa. Je to jeden z nejzajímavějších nápadů na chutnou večeři s masem a spoustou zeleniny. Určitě se podívejte, jak připravit lahodný a voňavý guláš.podobné články