Článek
-
Jak skladovat sezónní ovoce a zeleninu? TIPY a BABSKÉ RADY
1.7.2014 – Jak správně skladovat sezónní ovoce a zeleninu, které jste právě sklidili? Jak vhodně zamrazit, aby se potraviny nezkazily? Čtěte návod i rady, podle nichž se řídily naše babičky.podobné články
Podobné články
-
Vitamínová bomba aneb chutné smoothie
28.8.2015 – Čím dál častěji se především v souvislosti se zdravým stravováním můžete setkat s názvem smoothie. Samotné slovíčko pochází z anglického smooth, což značí jemný, krémový. Právě takové je ať už ovocné či zeleninové smoothie. Jedná se o zdravý mixovaný nápoj, kde základ tvoří ovoce a zelenina bez přídavku umělých sladidel a ideálně i bez cukru. Použít lze buď ovoce, zeleninu nebo kombinaci obojího. Koktejl plný zdraví Do smoothie je však možné přidávat i další zdravé pochoutky, jako jsou mladý ječmen, kakaové boby, oříšky, semínka, ovesné vločky, melasu, karobový prášek a další. Takový hutný, výživný, krémový koktejl poslouží jako rychlá snídaně či zdravá svačinka. Ovoce je lépe konzumovat ráno a dopoledne, ale večer si klidně můžete dopřát zeleninové smoothie aniž byste se báli o svou váhu. Tyto koktejly jsou výborné také před fyzickou aktivitou. Smoothie umožňují smíchat podle fantazie nebo doporučených receptů různé druhy ovoce a zeleniny. Využít můžete banány, pomeranč, švestky, jablíčka, kiwi, ananas, maliny, jahody, borůvky, angrešt, rybíz, rajčata, salátovou okurku, papriku, zelí, špenát a dokonce i bylinky. Krémový nebo chrunky Podle toho jaký přístroj použijete, budete mít konzistenci buď krémovou nebo „chrunky“ více křupavou s kousíčky ovoce. Jedním tímto drinkem dostanete do těla potřebné vitamíny, minerály a vlákninu. Pokud vás nebaví ráno stát u kuchyňské linky a mazat chléb, krájet zeleninu, můžete zkusit naházet do mixéru ovoce, přidat trochu vody a snídaně je na světě. Smoothie rozhodně patří do zdravého životního stylu, kdy si za pár korun vychutnáte dokonalou symfonii chuti. Kombinace ovoce a zeleniny Kiwi + salátová okurka + lístky špenátu = na energii Salátová okurka + lístky máty + kiwi = na osvěžení Meloun + banán + grep + mrkev = vitamínová bomba Lístky špenátu + avokádo + jahody = před fyzickou zátěží Hrst rukoly + ananas + chili koření = na hubnutí Příspěvek Vitamínová bomba aneb chutné smoothie pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Kde a jak skladovat ovoce a zeleninu? Aby byly co nejdéle čerstvé...
2.5.2021 – Koupíte si čerstvé ovoce nebo zeleninu, ale než je stihnete zkonzumovat, jsou seschlé nebo plesnivé? Aha! vám poradí, jak takovou úrodu správně skladovat, aby vydržela čerstvá co nejdéle. Byl by hřích neuchovat si co nejdéle třeba vaši bio mrkev ze zahrádky...podobné články
-
Při nákupu ovoce a zeleniny se nenechte napálit. Máme pro vás 20 dobrých rad
19.3.2017 – Vybírat ovoce pouze očima je chyba. Měli byste zapojit hmat i čich. Velké kusy plodů nemusí být nutně kvalitnější než menší kousky. Občas můžete narazit na nedozrálé ovoce, v extrémních případech na shnilé. Pokud nakupujete ovoce a zeleninu, měli byste brát navíc ohled na sezónnost. Máme pro vás tipy, jak poznat kvalitní ovoce a zeleninu.podobné články
-
Hrajte s Bleskem Křížovkami o Kráječ na ovoce a zeleninu !
1.8.2012 – Jedinečný kráječ, který seká a krájí rychle, lehce a bezpečně, vše během jedné minuty! Je vhodný na sýry, houby, hranolky, okurky, rajčata, jablka a jiné oblíbené ovoce. Díky malým rozměrům můžete mít kráječ na ovoce a zeleninu na pracovní ploše a tedy vždy po ruce! S kráječem na ovoce a zeleninu dosáhnete bez námahy profesionálního výsledku. Čištění nezabere mnoho času, stačí opláchnout pod tekoucí vodou.podobné články
-
4 tipy jak připravit zdravé snídaně
27.9.2017 – Máte rádi zdravé snídaně? V tom případě jste tady správně! My totiž víme, že snídaně je nejdůležitějším jídlem dne a že jej rozhodně není radno podceňovat. A když už snídat, tak nejen chutně, ale vydatně a zdravě. Jenže jak na to?! Připravit si zdravou snídani, která vás nejen zasytí, ale zároveň vám zachutná a především vás nastartuje do nového dne, není tak složité, jak si možná myslíte. V dnešním článku vám poradíme, jak na to. Připravte si zdravé snídaně snadno a rychle Co si představíte pod pojmem zdravé snídaně? Podle nás je to chutné jídlo, které prospívá našemu zdraví, dodá našemu tělu potřebné živiny a přitom jej zbytečně nezatíží. Tip první: ovoce po ránu v neomezeném množství Ovoce je známé tím, že obsahuje cukr. Proto se nedoporučuje ke konzumaci v odpoledních hodinách, kdežto po ránu si jej můžete dopřát prakticky neomezené množství. Právě proto je ovoce ideální volbou právě na snídani, protože vám dodá cukr potřebný pro nastartování organismu a dodání energie. Ovoce si můžete dát samotné, skvělé je jako přísada do vloček, kaší nebo müssli. Tip druhý: zelenina je trefa do černého Největší výhodou zeleniny je skutečnost, že neobsahuje žádné kalorie. Co to pro vás znamená? Že jí můžete jíst neomezené množství kdykoli během dne. Na snídani je zelenina ideální volbou, opět jí můžete jíst syrovou zkrátka jen tak, můžete si ji dát jako přílohu k pečivu. Tip třetí: ovesné kaše všeho druhu Zkusili jste někdy ovesnou kaši? Ne? V tom případě nevíte, o co se připravujte!I ovesnou kaši zařazujeme mezi zdravé snídaně, proto se jich určitě nemusíte bát. Ovesnou kaši si můžete dochutit a oživit čímkoli dle vlastní chuti. Nabízí se například ovoce, lžička medu nebo třeba rozinky. Tip čtvrtý: a co třeba smoothie? Mezi naše tipy na zdravé snídaně rozhodně musíme zařadit i smoothie, která jsou na... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak připravit zdravé snídaně pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na pečený čaj
9.2.2016 – Čaj společně s kávou patří k nejznámějším a nejoblíbenějším celosvětovým nápojům. Zvlášť velké oblibě se těší čaje bylinkové a ovocné domácí výroby. Máte-li odvahu zkusit něco nového a lahodného, vyzkoušejte pečený čaj s opravdovými kousky ovoce. Jedná se prakticky o Ferrari mezi čaji. Ovšem musíte si dát pozor na jednu věc. Pití tohoto vynikajícího čaje je návykové. Nalijete návštěvě skleničku pečeného čaje a už se jí nezbavíte. Budou čekat, že dostanou další. Výhody pečeného čaje Jednak víte, že máte v šálku čaj z přírodních surovin. V podstatě jde o ovoce, cukr a koření. Konzervanty, umělá sladila a aromatické látky vedle takového čaje neležely ani omylem. Navíc si uděláte přesně takový čaj, který odpovídá vašim představám. Ať už milujete jablka, ostružiny či maliny – fantazii se meze nekladou. K výrobě pečeného čaje můžete využít jakékoliv ovoce a ideálně, pokud si jej sami i vypěstujete. Ingredience na pečený čaj 2kg jakéhokoliv ovoce Cukr dle volby ovoce – cca 3/4kg 2 lžičky skořice 4ks badyánu 5ks hřebíčku 2 limetky/citrony 2dcl rumu (není podmínkou) Postup přípravy Do hlubšího pekáče nebo plechu dáme ovoce (to větší nakrájet na kostičky) včetně citronu. Není-li BIO, pak jej oloupejte. Celé to posypeme cukrem a přidáme i koření – důkladně promícháme. Pečeme v předem rozehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Během pečení aspoň 3x promícháme, pokud by bylo ovoce málo šťavnaté lze přidat trošku vody, ale většinou není vůbec potřeba. Bezprostředně po upečení přidáme rum (nemusí být). Celé promícháme a plníme do připravených skleniček, které zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru tak, jako u marmelády. Příprava pečeného čaje Do šálku dáme 2 lžíce této směsi a zalijeme horkou vodou. Na dně hrníčku na vás čeká lahodné překvapení v podobě kousků ovoce. Čaj lze připravovat v zimě na zahřátí a během léta i jako ledový čaj. Příspěvek Recept na pečený čaj pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
4 tipy na zdravé svačiny
1.3.2018 – Děláte to každé ráno: zatímco zbytek rodiny ještě v polospánku sotva zvládá ranní úkony, vy stojíte u linky a připravujete svačiny. Někdy se zdá hodně těžké vymyslet takové, co dodají dostatek energie, a navíc budou chutnat, takže je ratolesti opravdu sní a nebudou je jen celé dopoledne přenášet v tašce. Den byste měli začínat se stravou energeticky bohatou, včetně pomalých sacharidů. Pro dopolední svačiny se také hodí ovoce, odpoledne se mu už raději vyhýbáme a dáváme si spíš zeleninu. Ta má méně cukrů, takže je ještě stihneme před spaním spálit. Několik tipů na vhodné svačiny najdete níže. 1. Cotagge s ovocem Přírodní sýr plný bílkovin tvoří výbornou kombinaci s ovocem, jako je banán, meruňky nebo broskev, které dodá vitamíny a stopové prvky. Taková svačinka nejen zasytí, ale i úžasně chutná. Pokud do cotagge přidáte hrušku nebo jablko, můžete zvýraznit chuť skořicí. 2. Ovocný salát s medem a smetanou Nakrájejte ovoce, které máte po ruce (pomeranč, jablko, banán, hroznové víno…), zakapejte medem a přidejte několik lžic husté kysané smetany nebo jogurtu řeckého typu. Samotné ovoce by nezasytilo na delší dobu, proto nezapomeňte bílkoviny, které tělo tráví pomaleji. Nezapomeňte na hrst sekaných ořechů, které zvýší podíl minerálních látek a zdravých tuků, nebo na sucho opražené ovesné vločky. 3. Celozrnné bagetky se šunkou Obložené celozrnné pečivo je vhodnou svačinou pro dopoledne, jen nesmí být plné tučných uzenin a dresinků. Bagetu raději potřete sýrem Lučina nebo pomazánkovým máslem, přidejte list salátu, plátek šunky s vysokým podílem masa a kousek červené kapie. Zeleninu můžete obměňovat a místo šunky dát plátky pečeného kuřete, tofu nebo sýr. 4. Salát s kuřecím masem Nakrájejte na kostičky 1 papriku, přidejte překrájená cherry rajčátka, 2 – 3 lžíce cukrové kukuřice a čtvrtku grilovaného kuřete bez kůže, roztrhaného na kousky. Přidejte trochu soli a pepře a zakápněte olejem, ideálně olivovým. Obměnou... Čtěte více Příspěvek 4 tipy na zdravé svačiny pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tipy pro zdravou pleť
5.10.2016 – Krásná pleť bez jediné chybičky je snem snad každé ženy. Ne všem ale byla do vínku dána bezchybná pleť, která by k dokonalosti nepotřebovala žádnou péči. Možná i vy závidíte bezchybnou pleť modelkám z titulních stran časopisů a tajně sníte o tom, že i vaše tvář bude vypadat stejně. Proč o tom ale jenom snít? Možná je neznáte ty správné tipy pro zdravou pleť! Toužíte po krásné pleti? Ptáte se sami sebe, jak docílit toho, aby bylo na první pohled patrné, že o sebe pečujete? Pak si nenechte ujít následující řádky, které vám prozradí tipy pro zdravou pleť! Tipy pro zdravou pleť, aneb jak docílit dokonalosti Nepatříte k ženám, jejichž pleť je bezchybná? Tak v tom případě je náš dnešní článek určený právě vám! Pojďte se společně s námi podívat na to, jak se o svou pleť správně starat. Není to těžké – chce to jen vědět jak na to! Tip první: zdravá strava Ačkoli si to možná neuvědomujete, na vzhledu vaší pleti má velký vliv i to, co jíte. Nevhodná strava může mít za následek ztrátu barvy a mnohé nedokonalosti v obličeji. Není proto od věci zamyslet se nad správným jídelníčkem, který by měl obsahovat hodně vitamínů, minerálů a prospěšných látek. Do jídelníčku proto doporučujeme zařadit zeleninu, ovoce, ořechy a luštěniny Tip druhý: dostatek spánku Každý dospělý člověk potřebuje minimálně sedm hodin spánku denně. Ne vždy se nám ale podaří dostat se do postele včas. Někdy nám naše starosti a povinnosti zabrání jít si lehnout do postele dříve. Nemělo by to být ale pravidlem! Pokud se budete ve spánku šidit, budete hodně ponocovat a málo spát, pak se to logicky projeví na vzhledu vaší pleti a pokožky. Dopřejte si alespoň sedm hodin zdravého spánku denně, díky čemuž bude vaše pleť krásná a vy příjemně odpočatá a bez kruhů pod očima.... Čtěte více Příspěvek Tipy pro zdravou pleť pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Trable v panelácích! Jak uskladnit ovoce a zeleninu!
7.10.2012 – Kolem silnic se prodávají pytle krásných, levných brambor, lidé si také z nich dělají zásoby na zimu. Jak to ale mají udělat ti, kteří bydlí v panelácích nebo malých domácnostech? Deník Aha! radí, jak správně skladovat ovoce a zeleninu, aby co nejdéle vydržela.podobné články
-
4 tipy jak se zbavit závislosti na sladkém
5.10.2016 – Čokoládky, sušenky, dortíky a s nimi spojené časté návštěvy cukráren, kde se to cukrem a sladkostmi jen hemží jsou nejčastější slabostí nás všech. Jen málokdo dokáže odolat sladkému pokušení, kterého je kolem nás spousta – z výkladních skříní se na nás usmívají cupcaky, z reklam na nás útočí sušenky a my si proto stále častěji pohráváme s otázkou, jak se zbavit závislosti na sladkém… Chutě na sladké sužují úplně každého z nás. Zatímco někdo těmto impulsům dokáže odolat, pro jiného je to nesplnitelný úkol. Možná i vy patříte k těm, kteří cukrovinkám pokaždé podlehnou. V takovém případě je náš dnešní články s užitečnými tipy jak se zbavit závislosti na sladkém určený právě pro vás! 4 tipy jak se zbavit závislosti na sladkém Odstranit z našeho života veškeré sladké není jednoduché. Zvláště v případě, kdy jste si až do dnešního dne, co se sladkostí a cukrovinek týče, vůbec neodpírali a dopřávali si, co hrdlo ráčilo. Tomu je ale konec, s našimi tipy se dokážete zbavit závislosti na pojídání cukru, který je pro vaše tělo škodlivý a má za následek obezitu a pneumatiky okolo pupíku. Tak co myslíte, zvládnete to? Tip první: Takové to jednoduché žvýkání! Odbourání závislosti na sladkém se má velmi podobě jako snaha odbourat závislost na kouření. V tomto případě se doporučuje nahradit cigaretu žvýkačkou a neustále tak zaměstnávat ústa. I u sladkého to může fungovat, proto vám doporučujeme žvýkat, žvýkat, žvýkat! Jakmile pocítíte, že na vás opět přichází nekontrolovatelná chuť dát si něco sladkého, strčte si do pusy žvýkačku a žvýkejte. Jak jednoduché! Tip druhý: Nahraďte sladké ovocem! Máte chuť zhřešit na sladkém? Pak si dejte kousek ovoce! Zlé jazyky by teď mohly podotknout, že v ovoci je přece taky cukr, což nepopíráme. Je to pravda, i ovoce obsahuje cukr, ale ten není tak rizikový a zákeřný, jako... Čtěte více Příspěvek 4 tipy jak se zbavit závislosti na sladkém pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Soutěžte s Bleskem Vaše recepty o kombinovaný kráječ ovoce a zeleniny!
3.10.2012 – Jedinečný kráječ na ovoce a zeleninu, který seká a krájí rychle, lehce a bezpečně, vše během jedné minuty. Náš kráječ na ovoce a zeleninu šetří čas i peníze. Je vhodný na sýry, houby, hranolky, okurky, rajčata, jablka a jiné oblíbené ovoce.podobné články
-
Jak odlehčit svému trávení?
4.9.2016 – Jestliže vás často trápí pocity plnosti, je vám těžko od žaludku a do toho všeho se ještě přidá únava, pak může být viníkem všech vašich obtíží špatné trávení, které se může projevovat právě pocity přesycení, nedostatkem energie i bolestmi žaludku. Možná by nebylo od věci vašemu trávení trochu odlehčit a my vám v dnešním článku poradíme, jak na to! S výše zmíněnými nepříjemnosti se denně potýká nespočet lidí a zatímco někdo tyto stavy tiše přetrpí, jiný se jim snaží zabránit – a to je dobře! Slyšeli jste již o termínu známém jako fruit day? Pokud ne, tak si nenechte ujít následující řádky! Fruit day, aneb jak odlehčit svému trávení? Problémy s trávením a s ním spojené obtíže dokážou nepříjemně potrápit. Neberte varovné signály na lehkou váhu. Trpět vůbec nemusíte, bohatě stačí, když do svého jídelníčku zařadíte fruit day! Den plný ovoce Ovoce představuje nedílnou součást našeho jídelníčku a měli bychom jej konzumovat každý den. Ne všichni toto pravidlo dodržují a své tělo potřebnými vitamíny nezásobují, což má za následek právě zvýšenou únavu a pocity těžkého žaludku. Cílem ovocného dne je odlehčit nejen vašemu trávení, ale zároveň i žaludku a střevům, což má za následek skutečnost, že jednoduché ovocné enzymy jdou trávit velmi lehce. Jak na to? Rozhodnete-li se ovocný den vyzkoušet, pak si předem ujasněte, jaké druhy ovoce si během dne dopřejete. Důležité rovněž je rozhodnutí, kterou alternativu podstoupíte – zda přísnou nebo volnější. Při přísné variantě budete během celého dne jíst pouze syrové ovoce, v případě odlehčené varianty si můžete například ovocný salát doplnit oříšky nebo medem. Pamatujte, že byste ovoce měli konzumovat vždy po 2,5 hodinách, přičemž vám doporučujeme zažít pomerančem nebo grapefruitem, poté si dát jablko nebo hrušku, pokračovat ananasem, mangem nebo kiwi. Vystřídat můžete i druhy exotického ovoce a jednotlivé druhy mezi sebou libovolně střídat. Opomenout... Čtěte více Příspěvek Jak odlehčit svému trávení? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Kam zmizelo české ovoce? V supermarketu naše jahody ani jablka neseženete. Proč?
26.6.2013 – To je hrůza! V obchodech nedostanete České ovoce a zeleninu! Proč? Obchody nakupují levněji ze zahraničí. Ovoce tak není místní a vlastně ani nedosahuje takové kvality jako tuzemské! Redakce TN.cz zjišťovala, zda-li v obchodech najdete alespoň nějaké české ovoce. Výsledek je tristní. Osmdesát procent ovoce a zeleniny pochází z ciziny!podobné články
-
4 letní kulinářské tipy
23.6.2018 – V létě nebývá chuť na dlouhé postávání u kamen a vyvařování složitých jídel. Navíc teplé počasí tak nějak vyžaduje spíš lehké jednoduché jídlo, plné zeleniny či ovoce, kterého právě v té době dozrává tolik druhů. Další, co ovlivňuje naši letní kuchařku, je všeobecná obliba grilování. Proto se v letních měsících na našem talíři objevuje často grilované maso, zelenina, ovoce i sýr. Přinášíme vám pár tipů, jak to všechno dobře skombinovat a pochutnat si v kruhu rodiny i ve společnosti přátel. 1. Grilovaný sýr chutná s ovocem K masu si dopřáváme hořčice a různé omáčky, ale sýry nejlépe chutnají v kombinaci s ovocem. Můžete zkusit různé zavařeniny, marmelády či želé (brusinkovou, rybízovou), ovoce rozmačkané či rozmixované (jahody, banány, meruňky) nebo ho nechat v celku. Zkuste například nivu s fíky nebo camembert s mangem či grilovaným plátkem ananasu. 2. Nejen masem živ je člověk I když se těšíme především na grilované masíčko, rozhodně vyzkoušejte i grilovanou zeleninu. Gurmánský zážitek jsou teplé grilované papriky či cuketky zakápnuté balsamicem. Papriky také můžete před grilováním naplnit kouskem sýra, nejlépe balkánského, ten se tolik neroztéká, za to dodá zelenině skvělou chuť. 3. Pečivo být nemusí, mísa salátu ano Už jste to zkusili? Stačí si na talíř naložit hromádku míchaného zeleninového salátu a navrch položit právě ugrilované masíčko nakrájené na kousky.Nádherně to vypadá a ještě lépe chutná. A pečivo už ani potřebovat nebudete. 4. Limonády jedině domácí Jsou hitem posledních let, jsou osvěžující a rozhodně zdravější, než ty obarvované v PET lahvích. K jejich výrobě využijete úrodu ze zahrádky, hodí se do nich různé bylinky, výborná je i okurková. Zkuste určitě melounovou, na níž můžete použít příliš zralý meloun, který rozmixujete, přidáte šťávu z citronu, cukr podle chuti a dolejete ledovou vodou či sodovkou. Příspěvek 4 letní kulinářské tipy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Co na oběd, když je málo času?
11.6.2016 – Pravdou je, že doba je velmi uspěchaná, ale žaludek se tak či tak přihlásí o slovo. Hlavní jídla jako je snídaně, oběd a večeře bychom šidit neměli. Svačinka se dá sníst i za pochodu, přestože se to nedoporučuje. Ovšem máme-li si udělat čas na jídlo, musíme mnohdy řádně zredukovat dobu přípravy jídla. Co tedy zdravého, chutného, aby to bylo rychle? Přinášíme vám tipy na zdravé a rychlé obědy. U některých jídel nevadí, když je předem zapomenete vytáhnout z mrazničky. Jejich příprava vám ani tak nezabere mnoho času. Jedná se například o lososa, který je chutný a zdravý zároveň. Losos v alobalu s rajčátky Plátky lososa opláchneme, okořeníme a položíme na alobal. Poklademe plátky rajčat, zakápneme olivovým olejem a pečlivě zabalíme. Vložíme do trouby a mezi tím si připravíme zeleninu na talíř. Věřte, že se obejdete i bez příloh. Bohatě vystačí listová a jiná zelenina, feta sýr a hrst oříšků, kterými posypete celý talíř. Losos bude za 15 minut upečený a lze ihned servírovat. Kuskus s uzeným lososem Kuskus patří mezi rychlá, zdravá a vděčná jídla. Potřebovat budeme kuskus, zeleninu a uzeného lososa. Kuskus připravíme dle návodu – zalijeme vřelou vodou a necháme pár minut nabobtnat pod pokličkou. Mezi tím si nakrájíme zeleninu, kterou máme doma k dispozici a přimícháme kuskus. Dáme na talířek a přidáme uzeného lososa. To je celé – přejeme dobrou chuť. Sladký oběd – Rýžový nákyp s ovocem Pokud patříte k těm, kteří mají rádi sladké obědy, pak vyzkoušejte rychlý rýžový nákyp. Hrnek rýže propláchneme vodou, zalijeme mlékem s vodou 1:1 a jemně osolíme – vaříme do měkka, ale hlídáme, aby se rýže nepřipálila. Odstavíme a zatím si smícháme máslo, 2 žloutky, med a sníh z bílků – lze přidat vanilkovou tresť. Vymastíme si pekáček a vrstvíme kaši a ovoce na střídačku. Poslední vrstvu tvoří rýžová kaše. Vložíme do trouby a upečeme. Hotové posypeme skořicí a... Čtěte více Příspěvek Co na oběd, když je málo času? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Různě barevná zelenina na talíři více láká, snáze se hubne
20.8.2010 – Talíř s různě barevnou zeleninou a ovocem více láká, a tak lidem, kteří chtějí zhubnout, radí odbornice na zdravé hubnutí Gabriela Knosová, aby si udělali jídlo hezké. Barevný talíř je přitažlivější a zároveň vylepší jejich zdraví, protože jednotlivé druhy ovoce a zeleniny obsahují rozličné vitaminy a ochranné látky. Jednobarevné diety, kdy se jí celý den ovoce či zelenina jedné barvy, odmítá. Naopak radí volit sezonní ovoce a zeleninu, skladba jídelníčku tak bude pestrá.podobné články
-
Zpestřete si dietní talíř
17.9.2010 – Talíř s různě barevnou zeleninou a ovocem více láká, a tak lidem, kteří chtějí zhubnout, radí odbornice na zdravé hubnutí Gabriela Knosová, aby si udělali jídlo hezké. Barevný talíř je přitažlivější a zároveň vylepší jejich zdraví, protože jednotlivé druhy ovoce a zeleniny obsahují rozličné vitaminy a ochranné látky. Jednobarevné diety, kdy se jí celý den ovoce či zelenina jedné barvy, odmítá. Naopak radí volit sezonní ovoce a zeleninu, skladba jídelníčku tak bude pestrá.podobné články
-
FNUSA-ICRC: Brňané jí málo ovoce a zeleniny! S novým rokem by měli začít žít zdravěji
16.1.2017 – Námět pro novoroční závazek pro Brňany: jíst více čerstvého ovoce a zeleniny. Pouze 57 % dospělých obyvatel Brna konzumuje alespoň jednou denně čerstvé ovoce, syrovou zeleninu jí denně pouze 48,6 % a tepelně upravenou (vařenou) zeleninu pouze 8 % Brňanů.podobné články
-
Módní tipy pro letošní podzim
27.9.2016 – Venku panuje příjemné babí léto, dny jsou stále kratší, rána studenější a barevné koruny stromů pomalu začínají ztrácet svůj veselý kabátek. S aktuálně panujícím podzimním obdobím je ten nejvyšší čas zajímat se o módní tipy pro letošní podzim, díky kterým budete moci hrdě vyrazit do ulic v outfitech, které zrovna teď nejvíce frčí. Otázka tedy zní: Co se bude letos nosit? Jestliže i vás móda baví, sledujete aktuální trendy a co se zvolených kousků oblečení týče, snažíte se vytvářet zajímavé kombinace, pak je dnešní článek určený právě vám. Proč? Společně se v něm podíváme na módní tipy pro letošní podzim, bez kterých se váš podzimní šatník rozhodně neobejde! Módní tipy pro letošní podzim – buďte trendy, jděte s dobou! Stále více lidí si dává záležet na tom, jak vypadají, co nosí a jakým způsobem působí na své okolí. A to je jedině dobře! Z ulic tak pomalu mizí nevzhledné kombinace oblečení ve stylu „stará-mladá“ a místo toho se objevují pestré variace, které rozhodně stojí za pozornost. Jestliže i vy chcete udělat dojem, pak musíte mít dokonalý přehled, co se vlastně bude nosit. A na to se teď společně s námi můžete mrknout! Ovčí kožešiny – sluší i zahřejí! Jedním z nejžhavějších trendů letošního podzimu bude tzv. shearling, neboli oblečení s ovčí kožešinou. Možná si říkáte, zda právě na tyto kousky není ještě příliš brzy, opak je pravdou! Nemusíte se hned navlékat do bundy vyrobené čistě z tohoto materiálu, mnohem více in jsou kousky, které ovčí kožešina pouze doplňuje a zdobí. Objevovat se bude jak na bundách, tak i na vestách nebo kabátech a rozhodně tak bude z čeho vybírat! Neopunk – návrat do 80. let! Mezi módní tipy pro letošní podzim bude patřit i styl inspirovaný 80. léty, kdy světu vládla éra punku. Nemusíte se bát, nebude se konat nečekaný... Čtěte více Příspěvek Módní tipy pro letošní podzim pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články