Článek
-
Jak připravit krémovou batátovou polévku
1.8.2018 – Znáte batáty? Tyto hlízy podobné bramborám, s oranžovou dužinou a jemnou sladkou chutí si dobývají naše kuchyně. Výborné jsou pečené, připravené jako chipsy i na kaši a rozhodně stojí za ochutnání i krémová polévka z nich připravená. Povijnice batátová, o jejíž hlízách je řeč, obsahuje hodně vitamínu B6 aC, taky betakaroten, který je účinným antioxidantem. Jsou také plné draslíku, který má vliv na funkci srdce a snižuje tak možnost vzniku kardiovaskulárních problémů. Kromě toho také snižuje krevní tlak a pomáhá omezovat tvorbu ledvinových kamenů. Jak na krémovou batátovou polévku Na 4 porce budete potřebovat: 1 menší cibulku 1 větší mrkev (asi 150 gramů) 250 g batátů 1 menší brambor lžíci másla, sůl, pepř, kostku zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar) na ozdobení zelenou petrželku nebo jinou nať Jak budete postupovat: Nakrájejte cibulku a zpěňte ji na másle ve větším hrnci. Asi za 2-3 minuty přidejte očištěnou na menší kousky pokrájenou mrkev, batáty a brambor, přidejte sůl, pepř a zeleninový bujón. Společně vařte, dokud není všechno dostatečně měkké. To trvá asi tak čtvrt hodinky. Potom hrnec odstavte a nechte polévku zchladnout. Teprve pak přijde na řadu tyčový mixér, jímž vše rozmixujete na hladký krém. Pokud je příliš hustý, nařeďte ho troškou převařené vody. Následuje konečné dochucení. Jednotlivé porce pak ozdobte sekanou petrželkou. V zimě zahřeje Krémové polévky, jako je tato batátová, hrášková nebo například dýňová, jsou oblíbené hlavně v zimě, kdy kromě výživové hodnoty nám poskytuje příjemné zahřátí. Batátovou polévku můžete navíc ochutit čerstvým zázvorem nebo nasekanou chilli papričkou, tak se její zahřívací schopnost ještě zvýší. A nezapomeňte: batáty, zázvor i chilli jsou dobré na spalování tuků. Až tedy přijdete v zimě promrzlí, po celodenním shonu jistě oceníte talíř hustého oranžového krému z batátů. Příspěvek Jak připravit krémovou batátovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
Podobné články
-
Recept na lehkou brokolicovou polévku
12.7.2016 – Brokolicovou polévku mnoho lidí nemusí a to je škoda. Co si budeme nalhávat – brokolice rozhodně nepatří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny, ať už pro svou barvu nebo typickou chuť. Možná ani vy polévku z brokolice do svého jídelníčku nezařazujete tak často, jak by si tento výtečný pokrm zasloužil. A to je chyba. Brokolice je přitom pro naše zdraví více než prospěšná. Například je známá pro svůj vysoký obsah hořčíku, který nutně potřebujeme pro činnost svalů i srdce. Opomenout nesmíme ani vitamín C, který je výborným pomocníkem při nachlazení. Zvlášť vhodná je pro ty, kteří se nevěnují kdovíjaké fyzické aktivitě, neboť díky obsahu draslíku ulehčuje srdci tak i krevnímu oběhu. O další důvod navíc, proč si připravit brokolicovou polévku dle našeho receptu. Recept na brokolicovou polévku Brokolicová polévka se dá připravit na vícero chutných způsobů. I my jsme pro vás připravili recept na její lehkou variantu, na které si můžete pochutnat i teď v létě. Potřebujete: 750 g brokolice 10 g másla 1,5 l vývaru 1 stroužek česneku 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, pepř Postup přípravy: Brokolici omyjte, pečlivě očistěte a rozdělte na růžičky a košťály. Růžičky můžete nechat vcelku, košťály oloupejte a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na drobné kousky a nechte jej chvilku podusit na rozpáleném oleji společně s nakrájenými plátky košťálu. Následně přilijte vývar a nechte na mírném ohni povařit cca 5 minut. Poté přidejte růžičky brokolice a vařte dalších 10 minut. Až bude brokolice měkká, můžete ji rozmixovat společně s vývarem. Za stálého míchání přidejte smetanu a dochuťte podle vlastní chuti strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brokolicovou polévku můžete podávat s troškou zakysané smetany nebo opečenými chlebovými krutonky. Příspěvek Recept na lehkou brokolicovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak na libečkovou polévku
1.8.2018 – I když libeček lékařský známe hlavně jako koření do polévek a omáček, má i příznivé účinky na lidské zdraví. Například působí močopudně, používá se v případě potížích s ledvinovými a žlučovými kameny i při infekcích močových cest. Dokáže si poradit s nadýmáním, příznivě ovlivňuje vylučování trávicích šťáv, pomáhá při nechutenství a zlepšuje trávení. Není proto nic divného že se tradičně přidává do masitých jídel. Díky své vůni je pak oblíbeným kořením do polévek, především do masových vývarů. Jde to ale i jinak – z libečku si můžete připravit chutnou polévku i bez masa. Trochu jako bramboračka Na tuto polévku budete potřebovat: Cibuli, kořen petržele, 1 – 2 mrkve, kousek celeru, 2 větší brambory, kousek másla, 5 lžic sekaného libečku a litr vody. Samozřejmě sůl a pepř na dochucení. Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli (může být i červená, je jemnější) a na kostky nakrájenou nebo nahrubo nastrouhanou zeleninu. Osmahnutím mrkve získá polévka jemou nazlálou barvu. Potom přilijeme vodu, přidáme na kostky nakrájené brambory, jemně sekaný libeček, sůl a pepř a vaříme, dokud brambory nezměknou. Může být i zcela netradiční Na plzeňsku se vaří polévka z libečku s mlékem tak, že na mírném ohni rozpustíme máslo a na něm smažíme cibuli cca 5 minut. Přidáme 4 lžíce libečku, lžíci hladké mouky a za stálého míchání 1 minutu smažíme. Postupně vlijeme ½ l kuřecího vývaru a vaříme na mírném ohni 15 minut. Přidáme hrnek mléka, osolíme a opepříme. Polévka nesmí vzkypět, aby se nesrazila. Zcela netradiční chuť libečkové polévky ale docílíte podle tohoto receptu: Do velkého hrnce si dáme máslo a osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájená rajčata (asi 500 g), 4 větší jablka a libečkové listy. Pak vlijeme kuřecí vývar, přikryjeme a zvolna vaříme asi 30 minut. Polévku necháme ochladit a pak dohladka rozmixujeme. Potom ji přecedíme, osolíme a opepříme. Jednotlivé porce... Čtěte více Příspěvek Jak na libečkovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Krémové křtiny prince George: Královská rodina oslnila róbami!
23.10.2013 – Královská kaple Svatojakubského paláce se dnes odpoledne zaplnila krémovou barvou. Prince George pokřtili v replice 172 let starých krémových šatiček určených pouze pro tento výjimečný den. Souboj o nejkrásnější krémovou lady sehrály nejen sestry Kate a Pippa Middleton, ale i Georgovy babičky - nevlastní Camilla a Katina matka Carole.podobné články
-
Jak se připravit na první rande?
23.1.2017 – Jak se připravit na první rande a udělat co možná nejlepší dojem? Nad tím se zamyslí snad každá žena, která se chystá na schůzku a nepřeje si nic jiného, než aby na dotyčnému muže dobře zapůsobila. Jak se učesat? Jaký zvolit účes? A co make-up? Pokud se chystáte na schůzku a řešíte, jak se připravit na první rande, které je ze všech nejdůležitější, pak věřte, že nejde pouze o vzhled. Dobré je zamyslet se i nad tím, co budete říkat, o čem si budete povídat či co všechno na sebe prozradíte. 3 tipy jak se připravit na první rande Váš den D se blíží čím blíže tento den je, tím více jste nervózní. Žaludek se vám svírá při pouhé představě, že něco uděláte špatně nebo že se dokonce ztrapníte. Na prvním rande záleží, protože od této schůzky se následně odvíjí fakt, zda se s dotyčným ještě uvidíte. Máme pro vás 3 tipy, jak se připravit na první rande. S námi neuděláte chybu! Tip první: Pohodlné oblečení a decentní make-up Mnoho žen má tendence oblékat se na první rande vyzývavě, aby udělaly dojem a daly najevo své přednosti. Jenže to je kolikrát jejich osudová chyba. Ačkoli je pravda, že muži jen stěží odolají ženským přednostem a netají se tím, že se rádi podívají na pěknou ženu, ne všichni ocení krátkou sukni a top s tak hlubokým výstřihem, že je ženě vidět až na pupík. Je mnohem lepší volit oblečení střídmější a především pohodlné, abyste se po čas schůzky nevrtěla, neustále si něco neupravovala nebo vás něco netlačilo. To samé platí s make-upem. Nebudeme lhát, že nalíčené ženy působí upraveně, líbí se samy sobě a odráží se to i na jejich sebevědomí. Na první rande je ale rozumnější volit decentní make-up, klidně jen řasenku a lesk na rty. Tip druhý: Tajemství musí... Čtěte více Příspěvek Jak se připravit na první rande? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak připravit domácí zmrzlinu
1.9.2018 – K létu zmrzlina patří. A když je léto tak horké, jako to letošní, je dobré mít ji zásobu stále k dispozici. Než se s ní tahat domů z marketu a riskovat, že cestou roztaje, co takhle připravit si zmrzlinu domácí? Domácí zmrzlinu si můžete připravit, i když nemáte zmrzlinovač a nejste nijak zdatní cukráři. Jsou recepty na domácí zmrzlinu, kde stačí jen 2 – 3 ingredience a lahodná pochoutka je na světě. Dva takové jednoduché návody přinášíme i my. Zmrzlina, na kterou se vyplatí počkat Zmrzlina musí být nadýchaná a hladká, pod bodem mrazu a přesto měkká a tvárná. Připravit zmrzlinu v ideální konzistenci představuje míchat ji co půl hodinky, dokud úplně neztuhne. Nebo ji připravit ze salka, to míchání odpadne. Na zmrzlinu budete potřebovat: 1 plechovku Salka 500 ml smetany na šlehání Smetanu i kondenzované mléko nalijte do mísy a šlehejte dokud směs nezhoustne. Potom ji přendejte do uzavíratelné dózy a dejte do mrazničky na několik hodin, dokud úplně neztuhne.Tato zmrzlina se nemusí promíchávat a stejně je hladká a jemná přesně tak, jak má správná zmrzlina být. Do tohoto základního krému můžete přidat drobné ovoce, kousky čokolády, vanilku či jinou příchuť. Můžete také použít ochucené mléko, například Pikao a vytvořit si kakaovou zmrzlinu. Zmrzlina, na kterou čekat nemusíte Během několika minut připravíte zmrzlinu z mraženého ovoce a i na ni potřebujete jen tři přísady: jakékoliv mražené ovoce (jahody, borůvky, lesní směs apod.), mléčnou složku nebo jinou tekutinu, například bílý jogurt, kysanou smetanu, kokosové mléko a další. Poslední ingrediencí je složka, která zmrzlinu dosladí. Výborný je banán, med, javorový či jiný sirup, ale samozřejmě můžete použít i obyčejný cukr. Asi půl kilogramu důkladně zmrzlého ovoce dejte do mixéru, přidejte banán nebo jiné sladidlo a část tekutiny. Mixujte a postupně přidávejte tekutou složku, dokud nebude zmrzlina ve správné konzistenci. Ihned podávejte. Příspěvek Jak připravit domácí zmrzlinu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jaromír Joo: Nejlepší thajskou polévku z celého Thajska umí má žena
8.3.2011 – Principál cirkusu Jo–Joo Jaromír Joo prý v kuchyni pomáhá. „Oni to nazývají buzerací,“ směje se Joo a chystá thajskou polévku. Principál známého cirkusu Jo–Joo Jaromír Joo je milý, usměvavý chlapík. Navštívil jsem ho ve Zbožíčku na Nymbursku, kde žije se svou ženou Marcelou a dětmi, a kde má zimoviště také jejich cirkus. Na dvoře se prostě místo psa prochází třeba tygr. Je v kleci, nebojte. „Občas chodím venčit tygra nebo pumu normálně na vodítku tady do blízkého parčíku. Místní si už zvykli,“ vypráví Joo a jeho historky by vydaly na knihu. Vybalil na mě thajskou polévku. „Už jsem měl čtyři talíře,“ hlásil, když jsem dorazil.podobné články
Osobnosti: Jaromír Joo (31 článků), Marcela Joo (3 články) -
Pražští politici budou v příštích dnech rozdávat rybí polévku
20.12.2016 – Pražští politici budou v příštích dnech rozdávat rybí polévku. Většina na Štědrý den, tradičně na Staroměstském a Václavském náměstí, na Kampě a v Edenu. Ve Vysočanech bude polévku tamní radnice rozdávat už ve čtvrtek. Lidé pořádají také sbírku přebytků vánočního jídla ze štědrovečerních stolů pro bezdomovce, píše ČTK.podobné články
-
Nový recept LÁDI HRUŠKY! Polévka na dovolenou jako dělaná
3.7.2014 – Léto je časem dovolených a proto si Láďa Hruška připravil recept pro všechny táborníky, ale nejen pro ně. Z trojúhelníčkového taveného sýra udělal krémovou sýrovou polévku, kterou všichni jistě ocení.podobné články
-
Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept!
16.3.2016 – Letošní Velikonoce jsou pomalu za dveřmi a to nás přimělo k vytvoření dnešního článku, ve kterém vám představíme recept, jak připravit tofu na velikonoční způsob. Tofu je sójový sýr či tvaroh, na kterém si nejčastěji pochutnávají vegetariáni, rozhodně to ale neznamená, že by látky obsažené v tomto produktu nebyly prospěšné pro každého z nás. Ať už se zajímáte o zdravou výživu nebo jen chcete vyzkoušet něco nového, nenechte si ujít následující řádky. Prozradíme vám, jak připravit tofu na sváteční velikonoční tabuli. Jak připravit tofu, aneb nádivka na velikonoční způsob Do Velikonoc zbývá ještě 14 dní, kdy tento čas můžete využít pro vyzkoušení našeho receptu, abyste se o svátečním dni mohli ukázat v plné parádě. Nádivka patří k oblíbeným pokrmům, na kterém si dokážou pochutnat jak malí, tak i velcí. Přidáním čerstvých bylinek vykouzlíte z nádivky pravé jarní pokušení. Co budete potřebovat: 200 g bílého tofu 7 vajec 7 rohlíků 200 ml mléka jarní cibulku rajče papriku sůl, pepř, muškátový oříšek čerství bylinky podle chuti Postup přípravy: Bílé tofu nakrájejte na malé kousíčky, které poté minimálně 1 hodinku marinujte – marinádu můžete zvolit vlastní, nebo se inspirujte naším tipem: Marináda: 1 lžička soli, 1 lžička majoránky, 3 špetky provensálského koření, 2 lžíce olivového oleje. Po marinování nechte na pánvi rozehřát olej, na kterém osmahněte marinované tofu do zlatova a poté nechte vychladnout. V této době si rohlíky nakrájejte na malé kousky a uložte je do větší misky. Vejce ušlehejte s mlékem, přidejte pepř a rozumné množství muškátového oříšku – cca půlku čajové lžičky. Rozmixovanou směs smíchejte s kousky rohlíků a přidejte vychladlé marinované tofu, čerstvé bylinky a na jemno nasekanou jarní cibulku. Vše důkladně promíchejte a dejte do předem vymazané mísy na pečení. Pečte v předehřáté troubě na 200°C do zlatova – asi 35 minut. Dozdobit můžete nakrájenou paprikou a rajčetem.... Čtěte více Příspěvek Jak připravit tofu, aneb chutný velikonoční recept! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak připravit moderní štedrou večeři
15.12.2016 – Vánoce se kvapem blíží a s nimi i neodmyslitelná štědrovečerní večeře, během které se rodina sejde u jednoho stolu a alespoň na pár minut nechá všechny starosti za dveřmi kuchyně či jídelny. Recepty pro tento večer se zpravidla dědí z generace na generaci a hospodyňky se rok co rok drží osvědčeného postupu na bramborový salát, zelnou polévku nebo kapra. Proč to ale letos nezkusit jinak a nepřipravit si moderní štědrou večeři? Možná i vy děláte na Vánoce rok co rok to samé jídlo. Nenapadlo vás někdy, že tomu nemusí tak být? Že lze vánoční jídlo pojmout trochu netradičně? My jsme se rozhodli, že letos dáme přednost moderní štědré večeři inspirované světem. Zkusíte to taky? Připravte si moderní štědrou večeři! Vánoce se slaví snad všude ve světě a všude mají své tradice. Proto se můžeme o letošních svátcích těmito státy inspirovat a zkusit si na Štědrý den připravit pokrmy, které jsou jinde tradicí. Na čem si pochutnávají v Austrálii? U protinožců mají v prosinci teplo, ale rozhodně jim panující počasí nebrání v tom, aby si na Štědrý den nepřipravili tradiční mňamky. V této zemi je naprostou klasikou grilování na zahradě, ale drží se zde i tradiční způsoby. V rodinách, kde slaví Vánoce tradičně, si večer prostřou pečeného krocana nebo velice oblíbenou medovou šunku. Co se na Vánoce hoduje v Peru? Pokud byste se chtěli nechat inspirovat krásnou zemí Peru, pak byste si na Štědrý den k večeři museli udělat krocana, který se zde velice často nadívá čerstvým ovocem. Chybět samozřejmě nesmí omáčka z jablek a tradiční tamales, což jsou listy z kukuřice uvařené v páře a plněné mletým masem se zeleninou. Na Vánoce do Ruska! V Rusku sice Vánoce slaví až začátkem ledna, ale i tak si zde dávají do nosu. Pochutnávají si slavnostních jídlech, které se možná netváří jako vánoční,... Čtěte více Příspěvek Jak připravit moderní štedrou večeři pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Polévka je základ každé kuchyně
11.1.2010 – Polévka tvoří součást každé kuchyně, můžeme ji připravit na mnoho způsobů – čirou, hustou, krémovou, teplou či studenou, slanou nebo sladkou.podobné články
-
Výtečný recept na makronky
19.5.2016 – Dnes vám přinášíme recept na výtečnou francouzskou specialitu macarons – makronky. Jsou oblíbené po celé Evropě, ovšem zkuste navštívit Francii a nebudete vědět, kam se dřív podívat. Hrají všemi barvami. Vypadají i chutnají výtečně. Hlavní ingrediencí jsou mandle. A protože máme jaro, nešetřete barvami, jako jsou oranžová, tyrkysová, růžová, žlutá. Rozzáří váš stůl i oči vaší rodinky. Připravit si je můžete klidně o Velikonocích, kde přidáte ještě i zelenou nebo červenou barvu. Příprava není složitá a výsledek je grandiózní. Potřebné ingredience na makronky 300g mletých mandlí 300g cukru moučka 300g krystalového cukru 220g bílků z vajec (pokojová teplota) 70g vody Potravinářská barviva dle vlastního výběru Ingredience na krémovou náplň 250g mascarpone 500g moučkového cukru Jena polévková lžíce másla Potravinářské barvivo na krém opět dle svého výběru Postup práce Mleté mandle prosypeme přes síto, aby se zachytily větší a hrubší kousky. Stejně tak přes sítko prosypeme cukr moučka. Cílem je mít v míse jen jemný pudr. K těmto dvěma surovinám (mandle a cukr) přidáme 110g bílků pokojové teploty a promícháme. Vznikne husté těsto, které si dáme zatím bokem a připravíme si sirup. Příprava sirupu: Do kastrůlku si dáme vodu, vsypeme cukr – promícháme a počkáme, až se začne směs vařit a po 3 minutách vypneme. Zbylých 110g bílků si nyní vyšleháme tuhý sníh a přidáme i špetinku soli. Postupně k němu přiléváme sirup a stále šleháme cca 6 minut. Cílem je vyšlehat hmotu, která nebude stékat, ale bude tužší konzistence. Nyní si bílou hmotu opatrně a po trošinkách zamícháme do ořechové hmoty. Mícháme opravdu lehce a spíš pomalu. Nachystáme si další misky podle toho, kolik budeme dělat barev. Vzniklé těsto si pak rozdělíme do těchto misek, kde pak obarvíme podle vlastního výběru barviček. Připravíme si plech na pečení, pečící papír a můžeme použít pomůcku – šablonu z papíru, kde si nakreslíme kolečka. Na plech položíme tedy... Čtěte více Příspěvek Výtečný recept na makronky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak připravit cuketové bramboráky
24.8.2018 – Zahrádky jsou plné dozrávajících cuket a nastává otázka, jak je zpracovat. Obalovaná se brzy přejí, na přípravu “slanečků” stačí tak jedna, dvě. Ale co s tím zbytkem? Další oblíbenou klasikou jsou u nás cuketové bramboráky, tedy placky na způsob bramboráků, jen k jejich přípravě používáme právě cukety. Není moc Čechů, kteří by nejedli bramboráky. Většinou je to obráceně – strávníci berou tyto křupavé placky kuchařce téměř z pánve. Zkuste jim je tedy pro změnu připravit ze strouhaných cuket. Jak si připravit cuketu na bramboráky Jestliže budete připravovat bramboráky z mladé cukety, stačí ji jen omýt a osušit, starší kus je třeba oloupat a zbavit jader uvnitř. Obojí totiž postupně tvrdne a to pak dělá v jídle neplechu. Cuketu potom nastrouhejte tak, jako strouháte brambory na přípravu bramboráků. Pokud máte rádi jemné, volíte nejspíš malá oka na struhadle, někdo má raději hrubší struhadlo, placky jsou potom křupavější. Recept na cuketové bramboráky Vlastně tentokrát o přesný návod ani nepůjde. Při přípravě těsta na bramborák se vždycky dává všechno tak nějak přiměřeně, aby vyhovoval chuti těch, kdo je budou jíst. Někdo dává víc česneku, někdo nešetří na majoránce a někdo zase skoro vůbec nekoření. Těsto si tedy připravíte a ochutíte tak, jak jste zvyklí a jak bude vyhovovat právě vám. Jediné, co změníte, je základní surovina. Těsto si tedy připravíme z nastrouhaných cuket, které jsme nechali chvíli odležet, aby si pustily vodu. Tu vylijeme a přidáme syrové vejce, sůl, pepř, majoránku, česnek a tolik hladké mouky, aby vzniklo ne příliš husté těsto. Jeho konzistenci máte asi taky za ta léta přípravy v oku, já ho obvykle připravím trochu řidší a na prvním bramboráku zjišťuji, jestli přidat víc mouky nebo ne. Když se placka netrhá a dobře ji obrátíte, není nutné mouku přidávat. U prvního kousku také zjistíte chuť a když to je nutné,... Čtěte více Příspěvek Jak připravit cuketové bramboráky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Sázení a pěstování jahod
24.3.2016 – Sázení a pěstování jahod láká stále více nadšených zahrádkářů, kteří si na tomto červeném ovoci rádi pochutnají a netouží po chemicky pěstovaných plodech, které jsou hojně k dostání v každém supermarketu. Křiklavě červené jahody chutnají nejen dětem, ale i dospělým, navíc se z nich dá připravit celá řada chutných pokrmů, nemluvě o džemech či šťávách, po kterých se budete olizovat až za ušima. Sázení a pěstování jahod rozhodně není jen tak a jestliže toužíte po plodech té nejlepší kvality, pak byste měli vědět, jak správně na to – důležité jsou kvalitní sazenice a správné místo a čas výsadby. Toužíte se do sázení a pěstování jahod pustit i vy, ale stále v sobě nemůžete najít odvahu pustit se o neznámého? Pak si přečtěte dnešní článek, ve kterém vám s tímto úkolem poradíme. Společně se podíváme nejen na správnou dobu pro výsadbu, ale zároveň i nejlepší místo pro umístění či správný postup sázení. Uvidíte, že s námi to bude hračka! Sázení a pěstování jahod – jak na to? Toužíte si svépomocí vypěstovat červené jahůdky, ze kterých byste poté mohli připravit chutný džem, upéct lahodný koláč nebo si připravit jahodové smoothie? Následující řádky vám poradí, jak na to! Doba sázení Jahody je možné sázet v průběhu celého vegetačního období, tedy od dubna až do poloviny října. Místo výsadby Pro sázení a pěstování jahod je ideální humózní provzdušněná půda, která je neutrální a až mírně kyselá. Při výběru vhodného místa pamatujte, že by záhonek měl mít dostatečný přísun světla, neboť ve stínu se jahodníku příliš nedaří. Záhonek je dobré připravit již rok dopředu, přičemž jako vhodné předplodiny lze označit například rajčata, okurky nebo brambory. Týden před výsadbou záhon zryjte, aby půda slehla. Výběr sazenic I výběr sazenic je velice důležitý. Měli byste si dát záležet, aby vámi vybrané sazenice obsahovaly srdéčko, kořenový krček, starší... Čtěte více Příspěvek Sázení a pěstování jahod pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Láďa Hruška vaří LEVNĚ a CHUTNĚ: Výborná chlebová polévka! Jedna porce za 2,50 Kč!
25.11.2013 – Láďa Hruška opět vaří levně a přitom chutně. Tentokrát od vás dostal recept na vynikající chlebovou polévku za pár korun. Za polévku pro čtyři strávníky zaplatíte jenom 9,90 Kč. Podívejte se, jak si ji uvařit!podobné články
-
Recepty z českých pohádek: Honzova Sekyrková polévka
23.12.2013 – Správný český Honza se neobejde bez buchet. I ten z pohádky Honza málem králem jich dostal v uzlíku od mámy požehnaně. Ale cesta světem byla dlouhá, a proto si musel pomoci jinak. Hloupou selku například doběhl tak, že uvařil sekyrkovou polévku. Sekyrku ponořil do horké vody, přidal hrst krup, hrst sušených hub, trochu omastku a zápražku. Sekyrku zase vyndal a bylo to. Jak si ale udělat podobnou polévku doma a bez sekyrky?podobné články
-
VIDEO: Podívejte se, jak primátor Prahy rozléval tradiční polévku!
25.12.2013 – I letos byl primátor hlavního města štědrý k těm, co nemají domov a na Staroměstském náměstí rozdával tradiční rybí polévku. Nechyběl u toho ani inspektor televize Nova, kterého mimo jiné zajímalo, zda během přípravy polévky přiložil Tomáš Hudeček ruku k dílu.podobné články
Osobnosti: Tomáš Hudeček (675 článků) -
Babiš a „Krnda“, jak je neznáte: S kuchařskou čapkou a naběračkou
24.12.2015 – Politici ve čtvrtek před polednem v centru Prahy tradičně rozdávali vánoční rybí polévku. Primátorka Adriana Krnáčová (ANO), které asistoval předseda hnutí ANO Andrej Babiš i zastupitelka Eliška Kaplický, nalévala voňavý vánoční pokrm na Staroměstském náměstí. Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký (TOP 09) polévku rozdával ve spodní části Václavského náměstí, další rozdá od 13:00 na Kampě.podobné články
-
Ani nehnul brvou, v klidu dál jedl polévku. Pak ucedil cosi o zbabělci. Takto novináři zachytili první Babišovu reakci na demisi vlády
2.5.2017 – Deník Právo popsal, jak Andrej Babiš (ANO) přijal informaci, že z rozhodnutí premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) padá vláda. Babiš prý zrovna jedl polévku, a když to slyšel, ani se nepobryndal.podobné články
Osobnosti: Andrej Babiš (26185 článků)