Článek
-
Jak na kynuté jahodové knedlíky. Jednoduchý recept na voňavou a sladkou pochoutku
10.6. (15 dnů) – Sezóna jahod naplno odstartovala a je čas oprášit oblíbené recepty. Ideální volbou jsou kynuté jahodové knedlíky s tvarohem. Ve spolupráci s webem o vaření Toprecepty.cz vám poradíme, jak tuto voňavou a sladkou dobrotu připravit.podobné články
Podobné články
-
Z babiččina notýsku: Kynuté ovocné knedlíky
17.6.2014 – Na zahradě dozrává první ovoce a tak je ta nejlepší příležitost udělat si sladké plněné knedlíky. Zkuste náš recept na kynuté, které můžete plnit jak ovocem, tak zavařeninou nebo povidly.podobné články
-
NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Nejrychlejší jahodové knedlíky na světě
14.6.2014 – Jahodová sezóna je tady a tak si Láďa Hruška pro nás připravil vynikající jahodové knedlíky.podobné články
-
Dušičkové strašení pro mlsouny: Upečte kynuté bubáky!
29.10.2021 – Chcete být na Dušičky styloví? Upečte strašidelné kynuté bubáky! Sladkou pochoutku určitě ocení nejen děti. A při pečení vám mohou i pomáhat.podobné články
-
MILUJETE JAHODOVÉ KNEDLÍKY? Tyhle jsou hotové za 5 minut!
16.6.2016 – Milujete ovocné knedlíky? Sladké ovoce, tvaroh, máslo a cukr, to je přesně to, co nám v letních měsících zahání chuť na sladké. Rozhodně se ale shodneme na tom, že takové ovocné knedlíky nejsou na přípravu nic jednoduchého. My pro vás máme recept, který vám zabere pouhých 5 minut. Nevěříte?podobné články
-
Na jahodové knedlíky bude: Samosběr začal!
21.5.2018 – Hurá! Na jahodové knedlíky a bublaninu bude! V neděli naplno začal v Hudcově samosběr jahod zatím na dvou z pěti polí zadlužené pražské firmy Farm Fruit. Plantáže převzala rodinná společnost Sady Louny.podobné články
-
Ušetřete v domácnosti: Máme recept na výborné plněné knedlíky
18.1.2014 – Knedlíky (houskové i bramborové) jsou naším kulinářským pokladem. Pokud vás honí mlsná, přinášíme recept na plněné bramborové knedlíky, kterými nepohrdne snad nikdo. a navíc ušetříte.podobné články
-
Dobré i špatné zprávy o jahodách
31.8.2015 – Jahody se smetanou, jahody se šlehačkou, jahodové knedlíky, koláče nebo prostě jahody samotné. Jsou oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. A ačkoli je po tzv. hlavní jahodové sezóně, k dostání v obchodech jsou stále. Jahody jsou nejen oblíbeným a chutným ovocem, ale prospívají také našemu zdraví. Pokud jsou ovšem dobře pěstovány a skladovány.podobné články
-
Ušetřete v kuchyni! Udělejte si s námi výborné bramborové knedlíky! RECEPT
16.1.2014 – Bramborový knedlík je snad ještě oblíbenější než housková varianta, protože chutná i lidem, kteří jinak knedlíky nemusejí. Poradíme vám, jak udělat vynikající bramborové knedlíky, které nezatíží rodinný rozpočet.podobné články
-
Recept na vánočku
8.12.2018 – Vánočka bývala v dřívějších dobách vrcholem slavnostní štědrovečerní večeře a neodmyslitelně patří k vánočním tradicím. Recept se dědil z generace na generaci a krajově se lišil. Kynuté těsto mělo údajně moc ochránit domácnost před pohromami a zároveň bylo symbolem získání bohatství. Ať už chcete dodržet dávné tradice a nebo jen chcete obohatit vánoční tabuki, tady je recept na jednoduchou, ale přesto výbornou vánočku. Tradiční vánočka Těsto: 500 g polohrubé mouky 250 ml mléka 100 g cukru 200 g tuku Hera 40 g droždí 1/2 lžičky soli 3 žloutky citronová kůra muškátový oříšek rozinky Dohotovení vánočky: 1 žloutek 1 lžička mléka loupané mandle moučkový cukr na posypání Jak připravit vánočku Začněte přípravou kvásku, ten připravíte ze 2 lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí, lžíce cukru a lžíce mouky. Kvásek přikryjte a nechte v teple vzejít. Připravte si misku. do které prosijete mouku. Přidejte sůl, žloutky, cukr, ⅓ lžičky muškátového oříšku, strouhanou citronovou kůru a nakonec vzešlý kvásek spolu s rozehřátým tukem. Opatrně zadělejte těsto a pomalu přilévejte zbytek vlažného mléka. Hladké těsto vyklopte na vál, který si předtím posypte moukou a zpracujte jej do tuha. Vložte do misky, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout. Vykynuté těsto vyklopte na vál, zapracujte do něj rozinky a rozdělte ho na 8 dílů, z kterých budete splétat vánočku. Nejsnazší metodou je splést jednotlivá patra samostatně, spodní díl uplést ze 4 pramenů, střední ze 3 a poslední díl těsta rozdělte napůl a vyválejte 2 kratší prameny. Vánočku nechte ještě chvíli kynout, zapněte si troubu na 190°C, aby se stihla předehřát. Rozšlehaným žloutkem potřete vánočku a posypte mandlemi. Připravte si plech s papírem na pečení, vánočku na něm vsuňte do předehřáté trouby. Po 10 minutách pečení stáhněte teplotu na 170°C. Pečte přibližně 45 minut. TIP: Aby se vánočka při pečení nesesunula, vpíchněte do ní pár špejlí. Příspěvek Recept na vánočku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tohle nám chtěli prodat: Šizené knedlíky a zkažený gothaj
18.2.2013 – Jahodové knedlíky, které jahody snad ani neviděly, plesnivé kokosky a karamelky z Tesca i zkažený Gothajský salám. Nejen to se objevilo na pultech českých obchodů. Podívejte se, jaké hnusy nám opět chtěli prodat.podobné články
-
NOVÝ RECEPT LÁDI HRUŠKY: Superrychlé knedlíky bez vaření!
29.7.2014 – Superrychlé knedlíky skutečně zvládnete udělat za čtvrthodinku. A nejen to, půjde to i bez vaření ve vodě. Vyzkoušejte nový recept Ládi Hrušky...podobné články
-
Jarmila (75) nasbírá až 200 kilo jahod denně! A prozradila recept na kynuté knedlíky
22.6.2021 – Jahody jsou zralé, a sběračka Jarmila Chudárková (75) má proto plné ruce práce. Každé ráno vyráží na kole na plantáž v Holešově. Sbírá sladké plody tak rychle, že jí nestačí ani lidé o dvě generace mladší.podobné články
-
Kouzla, věštby a tajemné bytosti. Magické myšlení je nám blízké stále, říká etnografka
23.12.2021 – V minulosti stačilo, aby průvanem zhasla svíčka nebo aby do domu přišel na Štědrý den starý člověk, a neštěstí bylo na světě. Dnes už takové věci bere málokdo vážně, byť svým způsobem na magii věříme stále. „Pokud si chci do budoucnosti zajistit plodnost a úrodu, použiji věc, jež bude hojnost zastupovat. Třeba u jídla to může být symbolicky kynuté těsto, které zvětší svůj objem. Proto se o Vánocích peče vánočka nebo různé kynuté buchty,“ vysvětluje jeden z mnoha vánočních zvyků kurátorka Etnografického oddělení Národního muzea Daniela Záveská.podobné články
-
Recept na bohatství: Medovník Gevorga Babajana
5.11.2012 – Kulinářská show Recept na bohatství má již řadu nadšených diváků, a aby ne, přináší spoustu super receptů, které si můžete vyzkoušet i vy ve své kuchyni. V dalším díle porotu zaujala Arménka – dort, který upekl soutěžící Gevorg Babajan. Ten však recept na svou sladkou dobrotu odmítl prozradit s tím, že jde o rodinné tajemství. Abyste ale nepřišli zkrátka, přinášíme vám recept na medovník, který může chuť Arménie alespoň navodit.podobné články
-
Nudíte se? Pětidenní jahodové sympozium vás dorazí
22.2.2012 – Teploty se stále pohybují kolem bodu mrazu, v Číně se ale začervenaly jahody. Peking se totiž stal hostitelem Mezinárodního jahodového sympozia, největší "jahodové události", kterou pěstitelé přirovnávají k olympijským hrám. Do městské čtvrti Čchang-pching se tedy tuto sobotu začali sjíždět vědci, výrobci i spotřebitelé z celého světa, aby společně vzdali hold "červenému pokladu".podobné články
-
Recept na medové perníčky
6.12.2018 – Vánoce se kvapem blíží a právě teď je čas na pečení perníčků. Klasické perníčky totiž potřebují čas – ne na jejich přípravu, ale proto, že musí dostatečně odležet. Pokud na ně ale spěcháte nemusíte se bát. Přinášíme vám recept na medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení. Pečení perníčků má dlouholetou tradici a to si zaslouží i léty prověřený recept na měkké perníčky, které vám provoní krásně celý dům. K perníčkům neodmyslitelně patří i jejich zdobení, proto přidávám i recept na polevu. Medové perníčky, které jsou měkké hned po upečení Ingredience 800 g hladké mouky 300 g moučkového cukru 1 celá hera 3 vejce 4 lžíce medu 1,5 lžičky sody 1 koření do perníku kakao Postup Ze všech surovin vypracujte pevné, nelepivé těsto, které zabalte a nechte odležet do druhého dne v lednici. Pokud to jinak nejde, minimální čas odležení těsta je 1 hodina. Odpočinuté těsto rovnoměrně rozválejte, výška záleží na tom, jak tlusté perníčky chcete mít (ccai 3-5 mm). Zapněte si troubu a nastavte ji na 180°C, aby se stihla dostatečně vyhřát. Pomoučenými vykrajovátky vykrájejte perníčky, které následně vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem. Na závěr je potřete rozšlehaným vajíčkem a dejte péct přibližně na 10 minut. Tyto perníčky opravdu nemusíte nechat odležet, jsou měkké hned po upečení. Bílková poleva na perníčky Ingredience 1 bílek 150 g moučkového cukru ½ kávové lžičky citronové šťávy Postup V míse vyšlehejte všechny ingredience. Správně hustou polevu poznáte tak, že bude hustější a měla by se táhnout. Pokud chcete polevu obarvit, stačí použít gelovou barvu. Polevu nanášejte pomocí zdobícího sáčku s tenkou špičkou na konci. Tip: Na bílkovou polevu je potřeba použít velmi jemný moučkový cukr, pro jistotu použijte jemné sítko. Příspěvek Recept na medové perníčky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na vanilkové rohlíčky
14.12.2018 – Vanilkové rohlíčky jsou pravou českou vánoční klasikou. Pečou se jistě v každé rodině a stejně jistě má každá rodina svůj starý osvědčený recept na nějž nedá dopustit. Do těsta na vanilkové rohlíčky někdo dává mandle, někdo vlašské ořechy, výsledek ale je vždy křehký a vonící vanilkou. Jestli chcete letos o vánocích skutečně delikatesní rohlíčky, použijte tentokrát na obalení cukr s opravdovou vanilkou. Rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem okamžitě poznáte. Rodinný recept na vanilkové rohlíčky Jak jsem už napsala, nikdo nedá dopustit na svůj osvědčený recept, proto i já vám dnes předám ten, který mám vyzkoušený a o léta je peču své rodině. Především si musíte na semlít vlašské ořechy, právě ty dodají rohlíčkům úžasnou chuť. Budete jich potřebovat 100 gramů. K nim přidáte 240 gramů hladké mouky, 70 gramů moučkového cukru a 200 gramů másla. Vše spojte do kompaktního těsta a to dejte do ledničky odpočinout. Já obvykle večer připravím těsto a druhý den z něj tvořím. Pečeme rohlíčky V dnešní době je pečení rohlíčků snadná záležitost. Těsto můžete vtlačit do formiček, dokonce jsou už běžně k dostání plechy s vyznačenými rohlíčky, stačí jen vyplnit je těstem. Klasika je ovšem pěkně si sednout s koulí těsta ke stolu, pustit si některou z českých pohádek a pustit se do rohlíčků pěkně ručně. Mezitím si vyhřejte troubu na 170°C. Plech s rohlíčky dejte do trouby a pečte podle velikosti cca 8 – 10 minut. Že jsou hotové, poznáte podle nádherné vůně a taky podle toho, že jim začnou tmavnout špičky. V tu chvíli plech vyndejte, rohlíčky nechte trochu zchladnout, ale na obalení ve vanilkovém cukru musí být ještě teplé. Hotové vanilkové rohlíčky naskládejte do dobře uzavíratelné dózy nebo do krabice a dejte je mimo dosah mlsných členů rodiny, jinak vám do vánoc žádné nezbydou. Nebo pro jistotu rovnou zadělejte dvojitou dávku... Čtěte více Příspěvek Recept na vanilkové rohlíčky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Tradiční švestkové knedlíky
4.1.2011 – Na našem webu jsme vám představily již několik skvělých receptů, většinou takových, které jen tak neznáte. Tentokrát zde přinášíme recept na zcela tradiční švestkové knedlíky, na kterých si pochutná celá rodina. Tak hurá na švestky!Suroviny • ...podobné články
-
Kynuté knedlíky s mletým masem
15.12.2009 – Doba přípravy: 40 minut , Doba kynutí: 1 hodinapodobné články