Článek
-
„Horší“ mražené máslo z dovozu: Češi nejsou blbci, kupují tuzemské, říká potravinář
13.2. (13 dnů) – V návaznosti na projednávané povinné kvóty na české potraviny, které schválila Poslanecká sněmovna, se opět otevřela diskuze o kvalitě výrobků v supermarketech. Agrární komora ČR, která patří mezi největší zastánce novely, se snaží populaci o potřebě nové úpravy přesvědčit pomocí série příkladů, kdy se do obchodů dostává horší jídlo z dovozu, například mražené máslo. Podle Miroslava Koberny z Potravinářské komory ČR je sice pravda, že takové máslo se tu prodává, lidé o něj nicméně už příliš velký zájem nemají. „Český spotřebitel není blbec,“ konstatuje pro Blesk Zprávy. Potravináři kvóty odmítají.podobné články
Podobné články
-
Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete!
19.6.2016 – Bylinkové máslo dokonale podtrhne chuť na první pohled obyčejného pečiva, výborně se hodí k pokrmům z masa a pokud si jej necháte rozpustit na vařených či pečených bramborách, zaručeně se budete olizovat až za ušima! Co se přípravy týče, nečekejte nic složitého. Spousta lidí si máslo ochucené oblíbenými bylinkami nepřipraví právě z toho důvodu, že se obávají náročného postupu. Bylinkové máslo nejenže už na pohled vypadá skvěle – dejte ho na talíř a očima se nebudete moci nabažit – ale navíc opravdu skvěle chutná! Bylinkové máslo, aneb barevná variace chutí Vařené brambory ve slupce s máslem a mlékem – to je klasika, která se tu a tam na večeři objeví snad u každého z nás. Co takhle zapomenout na tradiční máslo a vyzkoušet něco jiného? Uvidíte, že bylinkové máslo dodá tomuto na první pohled obyčejnému jídlu – nad kterým by kdekdo možná ohrnul nos – úplně nový rozměr. My jsme pro vás připravili několik receptů, se kterými si bylinkové máslo můžete připravit i vy. Připravíte jej z klasického kupovaného másla, které necháte změknout při pokojové teplotě, smícháte s vybranými bylinkami a poté necháte ztuhnout. Zabere vám to jen chviličku a výsledek rozhodně bude stát za to! Recepty na bylinkové máslo, které si zamilujete! 1. Česnekové máslo Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 1 lžíci nasekaného rozmarýnu 1 lžíci nasekaného tymiánu 1 lžíci smetany ke šlehání sůl, pepř 2. Máslo s limetkou a koriandrem Potřebujete: 225 g másla 2 stroužky prolisovaného česneku 4 lžíce nasekané koriandrové natě 1 lžíci limetkové šťávy sůl, pepř 3. Koprové máslo Potřebujete: 225 g másla 1 lžíci smetany ke šlehání 4 lžíce nasekaného kopru 1 lžíci nasekaného rozmarýnu sůl, pepř 4. Pažitkové máslo Potřebujete: 225 g másla 5 lžíce nasekané pažitky sůl, pepř Příspěvek Tento recept na bylinkové máslo si zamilujete! pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti
17.7.2015 – Už jste někdy slyšeli o přepuštěném másle? Právě ono se ze sanskrtského termínu nazývá Ghí. Z másla se sice i připravuje, ale má úplně rozdílné vlastnosti oproti klasickému máslu. Na Západě není až tak rozšířené, zato na Východě ho znají už 5 tisíc let. Přepuštěné máslo považuje arujvéda za základní potravu pro mentální rovnováhu, zdravé trávení a vzhled. Mimo to je ghí považováno za nejlepší produkt u přípravy vařených, smažených i pečených pokrmů. Přepuštěné nebo také přečištěné máslo je bezlepkové a nulovým obsahem laktózy. Je tedy výborné pro lidi, kteří trpí potížemi s intolerancí mléčné bílkoviny. Jedno máslo – různé tradice Přečištěné máslo se řadí k základním surovinám Indického vaření. S oblibou ho však používají také nejlepší kuchaři z Francie. V Egyptě nese název samna baladi. Postup výroby a chuť másla je podobná. Etiopané ho nazývají niter kibbeh a zhotovuje se obdobně, jen přidáním určitého koření mění svou příchuť. Ještě o krok dále je v tomto Maroko. Kořeněné ghí nechají pod půdou zrát až několik měsíců i let. Máslo se pak jmenuje smen. V Brazílii mají máslo podobné tomu marockému a jmenuje se manteiqa-da-terra, což z překladu znamená „máslo země“. Ghí různých názvů a podob má veškeré výhody pro tělo i mysl člověka. Jednička mezi všemi oleji na vaření Ghí disponuje vysokým bodem zápalnosti, a tudíž během vaření či smažení nekouří. Výborně se snáší s pestrou škálou koření. Má jemně ořechovou chuť a specifickou vůni. Ghí vede nad všemi oleji na vaření, protože má skvělé schopnosti strávení. Napomáhá nejen trávení, ale upravuje hladinu lipidů a cholesterolu. Za zmínku stojí také schopnost vyživování nervových buněk. Posiluje látkovou výměnu, imunitu, podporuje schopnost učení a skvělé je rovněž při detoxikaci. Má hojivé účinky a to jak vnitřně, tak zevně. Zkusíte také tuto zdravou a chutnou pochoutku? Příspěvek Ghí a jeho zdraví prospěšné vlastnosti pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Češi mají rádi kytky. Kupují jich pořád víc
21.10.2018 – Češi stále více kupují květiny, a to nejen u příležitosti narozenin a jmenin nebo během Valentýna či Mezinárodního dne žen. Vyplývá to i ze statistik dovozů květin ze zahraničí a údajů o jejich tuzemské produkci, které poskytl Český statistický úřad (ČSÚ).podobné články
-
Češi, začněme se bouřit! Pomazánkové máslo: ZAKÁZÁNO! Soud Evropské unie rozhodl: Má málo tuku, musí se přejmenovat!
19.10.2012 – Konec! Pomazánkové máslo v Česku přestává přesně po 35 letech existovat. A to oficiálně. Pojmenování jedinečného výrobku našich mlékařů nám včera definitivně vzal Soudní dvůr Evropské unie (EU). Nejde totiž podle platných předpisů o máslo, ale jen o roztíratelný tuk či mléčnou pomazánku. Výjimku nám nedali... Výrobci tak pro oblíbený produkt musí najít jiný název neobsahující termín »máslo«. Ponese natruc třeba jméno »Bruselská pomsta«?podobné články
-
Pospíšil (TOP 09): Soudní tribunál se Pomazánkového másla nezastal
12.5.2015 – Ani další pokus o záchranu označení „Pomazánkové máslo“ bohužel nevyšel. Poté, co Evropská komise zamítla žádost o výjimku z pravidel EU pro užívání označení "máslo" a následně dosáhla i odsouzení ČR u Soudního dvora EU za to, že užívání označení "Pomazánkové máslo" nadále umožňuje, zkusila ČR jinou cestu k zlegalizování označení "Pomazánkové máslo". A to konkrétně v podobě žádosti o jeho uznání za zaručenou tradiční specialitu.podobné články
-
Máslo je drahé a krade se. Obchodníci dali na obaly ochranný čip
22.9.2017 – V Čechách se už opravdu začíná blýskat na horší časy. Obchodní řetězec v Praze nabízel máslo, které mělo na obalu ochranný čip. Tato ochrana výrobků je dávána většinou na cennější věci. Je vidět, že máslo je v současnosti velmi cennou komoditou.podobné články
-
Bitka v supermarketu: Češi se „servali“ o zlevněné máslo, podívejte se
29.9.2017 – Máslo se stává luxusní potravinou, někde se jeho ceny došplhaly až na neskutečných 76 korun za 250 gramů. Není tak divu, že obchod, který má mléčný výrobek ve slevě, berou nakupující doslova útokem. Video jedné takové „bitky“ o máslo v českém supermarketu aktuálně koluje po sociálních sítích. Vyvolala ji akční cena 46,90 za kostku.podobné články
-
VELKÝ TEST: Víte, co je v mražené pizze? Falešná šunka a sýr nebo přebarvené olivy
25.3.2013 – Co je v mraženém jídle, které jíme? Po skandálu s koňským masem a nepravých biovejcích si tuto otázku pokládá nejspíš každý z nás. Co třeba obsahují mražené pizzy, které se prodávají v supermarketech? Podívejte se, co odhalili potravinoví experti!podobné články
-
Mražené jídlo vám může pěkně zavařit, cesta z nákupu v horku je nejrizikovější
11.8.2015 – V následujícím týdnu vydrží teploty vysoko nad 30 °C, které dál rostou v rozpálených autech. Než do kufru zavřete tašky s nákupem, měli byste vědět, že si mezi potravinami vlastně vezete časované bomby. O co jde? O mražené jídlo.podobné články
-
Šizuňkové! 100 gramů mražené ryby = 46 gramů masa
8.6.2016 – Koupit si mraženou rybu je risk. Většinou si domů přineseme za drahé peníze jen hodně vody a masa jen ždibec. Už před 14 dny zakázala Státní zemědělská a potravinářská inspekce prodej dvou různých výrobků mražené tresky, kde bylo víc vody než masa. A teď znovu...podobné články
-
Šizuňkové! 100 gramů mražené ryby = 46 gramů masa
8.6.2016 – Koupit si mraženou rybu je risk. Většinou si domů přineseme za drahé peníze jen hodně vody a masa jen ždibec. Už před 14 dny zakázala Státní zemědělská a potravinářská inspekce prodej dvou různých výrobků mražené tresky, kde bylo víc vody než masa. A teď znovu...podobné články
-
SZPI upozorňuje na riziko výskytu kontaminované mražené kukuřice
10.7.2018 – Potravinářská inspekce upozorňuje na riziko výskytu mražené kukuřice kontaminované bakteriemi Listeria monocytogenes na tuzemském trhu 10. 07. 2018.podobné články
-
Časovaná bomba v nákupní tašce: Zabijácké bakterie skrývají opakovaně zmrazené potraviny
17.8.2018 – Vyrazíte na nákup do hypermarketu, do košíku dáte pytlík mražené zeleniny, mražené maso, rybu a nanukový dort. Ještě se zdržíte v drogerii, u časopisů... Pak dojdete k autu a nákup dáte do kufru. Momentálně panují teploty kolem třiceti stupňů, v neklimatizovaném kufru může být teplota ještě vyšší. Než dojedete domů, zmrzlina je rozteklá a mražená zelenina „jen“ studená. Pokud dáte obojí znovu zmrazit, ohrožujete svoje zdraví.podobné články
-
Čerstvé, mražené, nebo z konzervy? Budete překvapeni, kde najdete více vitaminů!
14.10.2020 – Že ovoce je nejlepší čerstvé, konzervy jsou vždycky nezdravé a mražené potraviny jsou chudé na živiny? Chyba lávky!podobné články
-
Kde je více VITAMINŮ? Čerstvé, mražené nebo v plechovce...
28.10.2020 – Že ovoce je nejlepší čerstvé, konzervy jsou vždycky nezdravé a mražené potraviny jsou chudé na živiny? Chyba lávky!podobné články
-
Ruská pravoslavná církev: Zákaz dovozu západních potravin naučí Rusy skromnosti
8.8.2014 – Ruská pravoslavná církev přivítala zákaz dovozu západních potravin nařízený prezidentem Vladimirem Putinem v odvetě za západní sankce. Omezení importu prý pomůže Rusům „přestat se honit za západním spotřebitelským standardem" a „naučí je skromnosti i umění spokojit se s málem", řekl agentuře RIA Novosti mluvčí moskevského patriarchátu Vsevolod Čaplin. Zákaz západního dovozu podle duchovního pomůže nejen ruské morálce, ale i ekonomice, zejména „diskriminovanému" zemědělství.podobné články
Osobnosti: Vladimir Putin (3541 článků) -
Obilí vyvážíme za nízké ceny. Ovoce dovážíme, půdu zanedbáváme. V roce 90 jsme byli soběstační. Šéf agrárníků Jandejsek vystavuje účet
13.5.2020 – POTRAVINOVÁ SOBĚSTAČNOST A SUVERÉNNÍ STÁT Až pohled na předražené ovoce, zeleninu a maso z dovozu v regálech supermarketů vyvolává v zákaznících otázku, proč si musí kupovat základní potraviny z dovozu a proč jim je nenabídnou čeští zemědělci. Na stejnou otázku hledá odpověď v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také prezident Agrární komory ČR Zdeněk Jandejsek. Přímo se ptá, co je pro naše obyvatele důležitější, jestli soběstačnost v potravinách, anebo závislost na dovozu často i méně kvalitních potravin ze zahraničí.podobné články
-
Štěpán Křeček: Bez dovozu bychom stáli fronty na maso jako za minulého režimu
1.2. (25 dnů) – „Česká republika není soběstačná ve výrobě masa. Bez dovozu ze zahraničí by tuzemské masny vypadaly jako před rokem 1989. Na maso bychom stáli dlouhé fronty a museli bychom omezit jeho konzumaci,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.podobné články
-
Rajské papíry, ďábelské peníze: Daně platí jen chudí a blbci
9.11.2017 – Kdo je bohatý, vlivný a mocný a nechce se o své příjmy dělit, nemusí vůbec porušovat zákony. Jsou mu totiž šité na míru, protože daně platí jen blbci a chudí, jak se s nadsázkou říká. Mezinárodní konsorcium investigativních novinářů (ICIJ) v neděli zveřejnilo rozsáhlou databázi uniklých dokumentů, které ukazují, jak vlivní a bohatí lidé investují obrovské sumy v daňových rájích. Vše je přitom naprosto legální – pouze tak trochu nemorální.podobné články