Článek
-
Hmyz v jídle? „Kdybyste věděli...“ Albert, pečivo, Babiš. Svědectví
1.3. (31 dnů) – VIDLÁKŮV TÝDEN Babiš se kolem roku 2013 pokoušel koupit vlastní obchodní řetězec, jenže Albert mu odmítl brát pečivo z Agrofertu a po třech dnech bylo hotovo, připomíná k „válce“ ministra Nekuly s řetězci Kaufland, Lidl a dalších moravský bloger a zemědělec Daniel Sterzik alias Vidlák. Ten přechází s úsměvem zprávy o drceném hmyzu v potravinách. „Kdyby lidi věděli, jak vypadá výroba drůbežího separátu, tak by zjistili, že sušení cvrčci jsou proti tomu vrchol estetiky a chuti,“ řekl ParlamentnímListům.cz. Komentuje i nedostatek cibule, vládní škrty či skutečnou situaci na Ukrajině. Rád by se objal s ukrajinskými bratranci.podobné články
Podobné články
-
Český kuchař doporučil důchodcům, ať jedí hmyz. Je to dobré a máte na to peníze, vzkazuje
14.8.2017 – Šéfkuchař Petr Ocknecht se už nějakou dobu zabývá vařením hmyzu a rád ukazuje lidem, že i v Evropě bychom měli jíst hmyz. Podle něj se vařený hmyz bude od roku 2018 čím dál více rozšiřovat po Evropě. Z ekonomického hlediska je hmyz levnou záležitostí. Ocknecht doporučil hmyz třeba seniorům.podobné články
-
Nejčastější chyby při hubnutí: taky je děláte?
22.1.2018 – Někdy vaše snaha zhubnout nemá požadovaný efekt, i když se snažíte. Možná opravdu děláte všechno, o čem jste přesvědčené, že je správně, ale váha pořád stávkuje. A motivace se pomalu vytrácí. Opravdu bývá těžké neztrácet trpělivost, když ani po několika týdnech není úbytek váhy takový, jaký čekáte. Pojďme si vyjmenovat ty nejčastější chyby, které při hubnutí můžete dělat. Jíte málo, vaše tělo si tak drží tukové zásoby Pro správnou funkci potřebuje tělo dostatek živin a energie. Když mu je nedáte, zpomalí metabolismus a začne si tvořit rezervy na horší časy. Proto je vhodné jíst malé porce vyvážené stravy častěji denně. Neznamená to začít se přejídat, ale začít jíst pravidelně potraviny se správným poměrem bílkovin, sacharidů a tuků. Vynechávání tuku v potravě Při zdravém hubnutí je nutné snížit příjem tuků, ale není možné je úplně vyloučit. Nejen, že některé vitamíny se rozpouští jen v nich, ale tuky jsou také nositeli chuti. Jestliže si začnete kupovat odtučněné výrobky, zcela jistě jsou dochucovány uměle, hlavně cukrem. Takže nakonec může být potravina bez tuku méně dietní než ta s tukem. Už žádné pečivo! Přestali jste jíst pečivo, protože je plné sacharidů, díky nimž se vám usadily tuky v pase? Je rozumné, pokud se vzdáte bílého pečiva a nahradíte ho tmavým celozrnným. Je totiž velmi pravděpodobné, že se ho nedokážete bez náhrady vzdát na zbytek života a ve chváli, kdybyste ho opět zařadili do jídelníčku, dojde k jo – jo efektu. Hodně zeleniny a ovoce Je v pořádku dát si misku zeleninového salátu místo těžkého majonézového, to je správná cesta. Jestli ovšem budete mezi jednotlivými jídly jíst hodně ovoce, které je plné cukru, a sladkých druhů zeleniny, můžete spořádat mnohem víc sacharidů, než kdybyste si dali třeba pizzu. Moc se snažíte Nejhorším průvodcem vašich snah o zhubnutí je stres a urputná snaha. Jestliže budete neustále... Čtěte více Příspěvek Nejčastější chyby při hubnutí: taky je děláte? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Starý rohlík v plné ceně. „Rozdáváme.“ „Vyhazujete.“ Albert i Billa pod palbou
2.3. (30 dnů) – Vyhazují večer staré pečivo a nedávají ho se slevou, nařkl obchodní řetězce Albert a Billa známý „youtuber“ zabývající se jídlem. Albert se brání: Neplýtváme, před zavírací dobou poskytujeme 50% slevu a neprodané rozdáme potravinovým bankám. Každá prodejna si rozhodne sama. ParlamentníListy.cz se každopádně večer vydaly obhlédnout stav.podobné články
-
Krize pár dní po svatbě: Monacký princ Albert II. strávil líbánky 16 kilometrů od své manželky
12.7.2011 – Uběhlo pouhých 11 dní od chvíle, kdy se s velkou pompou ženil monacký princ Albert II . (53) s dlouholetou přítelkyní Charlene Wittstock (33). Na pohled pohádková svatba však již byla zahalena aférou, která na prince vyplavala pouhých pár dní před svatbou. Albert by měl mít totiž minimálně dvě nemanželské děti, které zplodil již v době, kdy tvořil pár s půvabnou Charlene. Nevěsta hned druhý den po církevním obřadu požadovala, aby si Albert nechal udělat testy otcovství . Nyní navíc britský The Sun informoval, že novomanželé strávili odděleně i líbánky v Jihoafrické republice.podobné články
Osobnosti: Charlene Wittstock (42 článků) -
Kněžna Charlene: Nechtěla jsem utéct, u oltáře jsem plakala štěstím
15.7.2013 – Nebyla jsem žádná nevěsta na útěku, ohradila se vůči pomluvám manželka monackého knížete Alberta II. Charlene. Po dvou letech promluvila o spekulacích, že chtěla před svatbou utéct a označila je za kategorické lži. Další články k tématu: Monacký kníže Albert II. chystá žalobu, nevěsta mu prý nechtěla utéct Monacký kníže Albert a jeho žena trávili líbánky odděleně Monacký kníže a kněžna si znovu řekli ano, před oltářem a v bílém Monacký kníže Albert II. se oženil, zatím jen civilně Monacký kníže Albert II. si vezme o dvacet let mladší plavkynipodobné články
-
Albert daruje milion porcí jídla potřebným. Chce jim pomoct udělat hezké Vánoce
15.11.2021 – Pro potřebné, kteří si nemohou ve vánočním čase zajistit dostatek jídla, připravily prodejny Albert milion porcí potravin. Distribuce daru čerstvých a trvanlivých potravin probíhá ve spolupráci s Českou federací potravinových bank. Pravidelnými dary neprodaných potravin pomáhají prodejny Albert v průběhu celého roku, mimořádný dar milionu porcí tuto pomoc ještě navýší. Celkově tak Albert letos daruje minimálně 4,2 milionu porcí potravin sociálně znevýhodněným lidem, organizacím a spolkům.podobné články
-
Tmavé pečivo neznamená vždy zdravé pečivo
4.1.2010 – Je tmavé pečivo skutečně celozrnné? A jak ho poznáme?podobné články
-
Konec obelhávání zákazníků. Dopékané pečivo bude mít v obchodech označení
28.5.2012 – Pečivo, které je v obchodech dopékáno ze zmražených polotovarů, bude muset být v regálech povinně označováno údajem "rozpečeno". Ministr zemědělství Petr Bendl minulý týden podepsal vyhlášku upravující značení pekárenských výrobků. Bendl to dnes řekl na Žofínském fóru. Dopékané pečivo se tak má odlišit od čerstvého. Předpis by měl začít platit během několika týdnů.podobné články
Osobnosti: Petr Bendl (518 článků) -
Mýty o pečivu v hledáčku odborníků: Zabíjí nás lepek? Je tmavé pečivo zdravější?
1.7.2015 – Bílé pečivo nám slepuje střeva, tloustne se po něm, rozpékané pečivo je horší než čerstvé. Nejlepším řešením je bezlepková dieta. Omyl. Přinášíme vám řadu mýtů o chlebu a pečivu, které raději ve svém jídelníčku nechceme.podobné články
-
»Zabijácké pečivo«? Nevěřte mýtům!
6.7.2015 – Lepek slepuje střeva, po pečivu se tloustne a rozpékané pečivo je vždycky horší než čerstvé! To je jen malý výčet mýtů, které o pečivu kolují. Přitom ale chléb a pečivo by měly mít ve vyváženém jídelníčku své místo. Musíte ale umět vybírat a jíst ho přiměřeně!podobné články
-
Přenos koronaviru přes pečivo: Můžete se nakazit? Rohlíky a chleba ochráníte „fíglem“
19.3.2020 – Tvrdil, že má koronavirus a do obchodů chodí lízat pečivo, aby nakazil co nejvíce lidí. Takovou zprávu napsal na sociální síť muž z Ústí nad Labem. Nakonec se ukázalo, že nemocný není, a skončil v rukách policie, i tak ale stihl vyděsit dostatek lidí. Hlavně proto, že supermarket je místo, kam všichni z nás musí i při současných omezeních. Je ale opravdu možné se přes pečivo nakazit? Této otázce se věnovalo Centrum zdraví, výživy a potravin (CZVP) Státního zdravotního ústavu (SZÚ).podobné články
-
11 rad do kuchyně jako od babičky
1.3.2018 – Zkušenosti našich předků se nám hodí dodnes a nikde to není znát víc než v kuchyni. Babičky byly nejen spořivé, ale také důmyslné hospodyňky, většina jejich rad se předává v rodinách z generace na generaci. V době, kdy se stále víc zamýšlíme nad životním prostředím, jsou rady, jak uklidit a vyčistit domácnost bez chemie, nedocenitelné. Stejně tak se nám hodí tipy, jak se zbavit rozličného hmyzu nebo jak zachránit pokažené jídlo. Odtajníme vám některé vychytávky při vaření a jak léčit různé neduhy. Přesolená polévka není problém, když do ní můžete rozkrájet brambor. Jestliže se brambor do polévky nehodí, zkuste v ní chvíli povařit mrkev a tu pak vyndat. Přesolené uzené maso dejte na půl hodinky do mléka, to přebytečnou sůl vytáhne. Když to přeženete s pepřem,zmírní chuť jídla jablko, rozkrojené na čtvrtky. To v jídle chvíli povařte a pak vyndejte. Rozkrojený citron vydrží déle čerstvý, když ho ponoříte do misky s vodou a uchováte v lednici. I po týdnu z něj můžete v klidu vymačkat šťávu. Pečivo zůstane měkké až tři dny, když do chlebníku uložíte také oloupané jablko. Nejspíš tuto fintu znáte z vánoc, kdy jablko přidáváme k perníčkům, aby změkly. Křupavý okolek koláče získáte, když ho před pečením a ještě jednou během pečení potřete sladkým mlékem. Jak prosté. Šťavnatý koláč získáte, když přes náplň uděláte z těsta mřížku nebo starou osvědčenou drobenku. Tyto “poklopy” nedovolí páře unikat, takže pečivo zůstane vláčné. Přesně to je tajemství fantastických koláčů od babičky. Bolí vás v krku? Pomůže tvarohový obklad. Naneste tvaroh na kousek hadříku a ten si uvažte kolem krku. Obklad sráží i horečku. Křenová placka, tak jak ji znal Švejk, pomáhá při výronu i na revma. V létě můžete použít na obklad naklepané listy této rostliny. Při potížích s ledvinami jezte med. Ten pomáhá rozšiřovat kanálky a odvádět tekutinu. Mizí... Čtěte více Příspěvek 11 rad do kuchyně jako od babičky pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Takhle byste mohli dopadnout, kdybyste provedli to, co Janoušek
26.3.2012 – Kdybyste měli 2,2 promile, nabourali auto, pak úmyslně přejeli jeho majitelku a šlápli na pedál, abyste unikli policistům, asi byste podle serveru ihned.cz dostali pořádně na frak. Kdybyste ještě k tomu přidali okružní kličkovací běh parkem ve snaze uniknout příslušníkům zákona, skončíte v poutech a na záchytce. Pokud nejste Roman Janoušek.podobné články
-
Vypečené do černa: V pražském supermarketu chytla pec na pečivo
29.10.2019 – Kouř, závan spáleniny, a panika byla na světě. Kvůli podezření z požáru musela být v úterý ve večerních hodinách kompletně evakuovaná prodejna supermarketu Albert na Chodově. Naštěstí jen preventivně. Jen to trochu více zahořelo v peci na pečivo.podobné články
-
Student vyměnil burgery za brouky: Snídá, obědvá a svačí hmyz
11.3.2014 – Student Peter Bickerton předchází svou dobu. Podle vědců bude totiž hmyz důležitým zdrojem bílkovin ve stravě příštích generací. Přestože se většině lidí na Západě při pomyšlení na konzumaci červů a kobylek zvedá žaludek, Peter začíná slinit jako Pavlovův pejsek. Jemu totiž hmyz nesmírně chutná a už dnes si ho dobrovolně dopřává k snídani, obědu i večeři.podobné články
-
V Bratislavě mají hotel pro hmyz
29.9.2014 – Hotel pro hmyz zní možná jako nesmysl, v Bratislavě ale jeden opravdu mají. Je určený pro samotářsky žijící hmyz, který nepatří do žádného roje, a může sloužit například jako úkryt na zimu. Vosy, včely nebo třeba čmeláci si do něj cestu hledají sami.podobné články
-
Víte, proč na někoho útočí hmyz mnohem víc než na ostatní? Sladkou krví to není!
16.8.2016 – Určitě si pamatujete na rčení našich babiček! Pokud na nás nalétával hmyz svými sosáčky, jen málokdy se to obešlo bez vtipné poznámky, že máme sladkou krev. Pokud jste tomu doposud věřili, zklamu vás, s naší krví nemají štípance žádnou spojitost. Proč tedy na někoho útočí hmyz víc?podobné články
-
Světlo láká brouky, hnijící odpadky mouchy. Jak moc je hmyz v bytě nebezpečný?
15.7.2018 – Když necháme v letních měsících po setmění otevřené okno a rozsvíceno, můžeme si být jistí, že kolem lustru a lampiček bude brzy poletovat různý hmyz. Jistě rozpoznáme můry, které nejsou nijak nebezpečné, často si pleteme neškodné tiplice s obřími komáry. Daleko větší problém mohou být v horku nevynesené odpadkové koše, které lákají mouchy. Jaký hmyz nám létá do bytu a proč? A je nějaký opravdu nebezpečný?podobné články
-
10 nejodpornějších věcí, které lidé našli ve svém jídle
18.7.2013 – Asi vás nepřekvapí, že největší hnůj vždycky objevíte ve fastfoodovém jídle a v pekařských výrobcích od velkých firem, které dělají stovky tisíc zboží denně. Není prostě čas všechno pečlivě kontrolovat, výrobní haly jsou obrovské a v koutech se schovává kdejaká havěť. Hlavně tady jde o čas a o peníze, nikoliv o kvalitu zboží. I když jisti si už nemůžete být ani tam, kde se prodejna potravin tváří jako luxusní, a přesto i zde najdete třeba "brouky zapečené v houskách":http://www.extra.cz/neskutecne-drze-chovani-prodavacky-ctete-jak-nalozila-se-zakaznikem-ktery-sel-vratit-pecivo-plne-brouku.podobné články