Článek
-
Grilovací sezóna je tu! Poradíme, jak vybrat masíčko na steak!
26.5.2016 – Grilovací sezóna opět začala mlsným jazýčkům se už sbíhají sliny. Základem úspěšného grilování steaků je ale výběr správného hovězího masa. Nevíte si s ním rady? Přinášíme tipy odborníků.podobné články
Podobné články
-
Grilovací speciál Aha! Velký grilovací souboj: Pohlreich, Babica, Ridi... A navíc: Co grilují celebrity!
25.4.2010 – Tento víkend vypukla grilovací sezona naplno! A právě proto jsme vyzvali nejslavnější televizní kuchaře, aby se pochlubili svými grilovacími recepty! Zdeněk Pohlreich, Emanuel Ridi a Jiří Babica tak tasili své trumfy! Redaktoři Nedělního Aha! je pak podle jejich návodů připravili a ochutnali. Jak to dopadlo?podobné články
-
dTest: Grilovací tyčinky, horká chvilka pro etikety
17.7.2020 – Mezi Čechy se grilování těší velké oblibě a grilovací sezóna je právě v plném proudu. S partou přátel a při dobré zábavě se připravuje řada pochutin, mimo jiné i grilovací tyčinky.podobné články
-
Docházejí vám nápady na to, co ugrilovat? Poradíme vám!
1.8.2016 – Většina z nás si myslí, že grilovací sezóna je od května do srpna. Jakmile zaleze sluníčko, uklízíme našeho grilovacího parťáka do garáže či do sklepa a těšíme se na příští rok. Dnešní grily už jsou ale tak vybaveny, že není problém grilovat po celý rok. Udělejte si vlastní tradice a ugrilujte si třeba Štědrovečerní večeři. Na podzim si pochutnejte na lahodné domácí Paelle a v chladných dnech se zahřejte grilovaným ananasem, který zahřeje nejen vaše tělo, ale i duši. Ale nepředbíhejme, léto ještě zdaleka nekončí. Grilovací sezóna je v plném proudu a vám už teď docházejí nápady? Nezoufejte a nechte se inspirovat. Máme pro vás několik jednoduchých, rychlých a chutných receptů.podobné články
-
Grilovaný náhrdelník
2.4.2012 – Zeleninu si předem připravíme nakrájenou na větší kostky. Nebát se a nechat skutečně větší kusy, protože na ohebné grilovací jehle se pohodlně grilují. Žampiony můžeme napíchnou celé, pokud odpovídají velikosti cca ping pong míčku. Na ohebnou grilovací jehlu FireWire, kterou můžeme mít položenou pohodlně v misce střídavě napíchneme všechny ingredience do 3/4. Grilovací zeleninovou směs rozmícháme v olivovém oleji a jednoduše potřeme přichystaný špíz ze všech stran. Nyní provlečeme jehlu grilovacího drátu skrz očko z druhé strany a jako náhrdelník položíme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran cca 10 minut a podáváme s čerstvou rukolou a chlebem. Kromě skvělé chuťe i velmi efektní podívaná při grilování. Dobrou chuť.podobné články
-
Jak si vybrat džíny podle postavy
13.8.2017 – Pokud máte problém s džíny, protože vám žádné nesedí a v žádných se necítíte ani pohodlně, ani přitažlivě, pak vám radíme jediné: vybrat džíny podle postavy! Jedině tak se vám podaří vybrat takové kalhoty, které vaší postavě padnou jako ulité a především jí zalichotí. Jenže jak na to?! Pokud přemýšlíte, jak vybrat džíny podle postavy, pak jste tu správně. Právě na tohle téma se dnes společně podíváme a prostřednictvím následujících řádků vám poradíme, jak si džíny vybrat. Uvidíte, že s námi to bude hračka! Pojďte si vybrat džíny podle postavy! Cílem každé ženy je vypadat dobře a to za jakékoli situace. Džíny patří do základní sestavy, která by se měla objevit v šatníku každé ženy, proto je určitě dobré vědět, jak si je správně vybrat. Jen dobře padnoucí džíny zalichotí postavě a vyzdvihnou vaše přednosti. Pojďme si tedy říci, jak správně na to! Džíny pro postavu typu hruška Máte postavu typu hruška, která se vyznačuje silnějším zadečkem a výraznými boky? Tato postava je u mužů velice oblíbená, i když si ženy myslí opak. A jaké džíny se hodí pro tento typ postavy? Doporučit můžeme slim džíny s vysokým pasem, které budou slušet vašim hubeným nohám a zároveň opticky zeštíhlí boky. Džíny pro postavu typu jablko Postavu typu jablíčko poznáte podle širokých boků, výraznějšího středu těla a naopak štíhlýma nohama. Tato postava je asi nejrozšířenější a vybrat pro ni padnoucí džíny není jen tak. My vám radíme vydat se cestou kalhot s elastickým pasem, které si pohrají s větším bříškem a alespoň na pohled má pár centimetrů uberou. Rozhodně si kupujte tmavé džíny, které celkově opticky zeštíhlují. Džíny pro postavu typu kluk Chlapecká postava není u žen oblíbená, protože postrádá typické ženské křivky. Nemusíte se ale stydět, protože pokud se vám podaří vybrat dobře padnoucí džíny, pak vám ani klučičí postava... Čtěte více Příspěvek Jak si vybrat džíny podle postavy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Ten pravý požitek z grilování s Campingaz®
28.3.2016 – Za okny to tak zatím nevypadá, ale grilovací sezóna klepe na dveře. Pojďte si tu letošní užít ve společnosti grilů Campingaz®. K létu neodmyslitelně patří přátelé, odpočinek, relax a v posledních letech i grilování. Právě grilování je už dlouhé roky trendem nejen ve světě, ale i u nás. Překvapte své přátele i rodinu a připravte si pro ně letos něco jedinečného. Na grilech Campingaz® můžete připravit mnohem více, než dobrý steak, zeleninu nebo kuřecí křidélka. Letošní sezóna se ponese v duchu objevování nových možností, technologií a receptů. Objevte s námi pravý požitek z grilování.podobné články
-
Grilovací sezóna začíná s Blesk.cz!
6.5.2010 – Čeká nás konečně slunečný a teplý víkend, je na čase zahájit také tolik populární grilovací sezónu. Vykročte do ní to pravou nohou!podobné články
-
Velký grilovací lexikon!
13.5.2012 – Je to vášeň, radost a umění. S jarem se do našich zahrad a zahrádek, na verandy a terasy vrací i grilovací sezona. Vivat, je to tady, roztápějte krby a grily, bude se kuchtit, vymýšlet, hodovat, debužírovat a popíjet. Grilování je kultura, možná i trochu kulinářská věda!podobné články
-
Soutěžte s Blesk Křížovkami o 13x grilovací kleště
3.4.2013 – Grilovací sezóna startuje! Spolu s jarním počasím se do domácností vrací zábava u rozpáleného grilu. Víte ale, které potraviny dávají Češi na gril nejčastěji? Pro 13 z vás máme dvoje kleště. Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku.podobné články
-
Grilovací sezóna začala: Partyšová laškovala s Pohlreichem a v upnutém tílku vystavila dekolt snů
29.4.2013 – Jaro je tady a s ním i grilování, oblíbený to sport všech jedlíků a gurmánů. Grilovací sezónu tuto sobotu na nádvoří Slovanského domu ve velkém zahajovala Gábina Partyšová (34) společně se Zdeňkem Pohlreichem (56) . Ten na akci společně s vítězi soutěže jednoho pražského rádia griloval speciality a prozradil všem přítomným i náhodně kolemjdoucím nejeden kuchařský fígl.podobné články
-
STEAK po chalupářsku: nejlíp chutná krvavý
18.2.2011 – Máte chuť na steak a chcete si ho připravit na chalupě? Poradíme vám, jak na to.podobné články
-
Začala grilovací sezóna! Pořiďte si vychytaný gril a dejte zabrat chuťovým pohárkům
18.4.2018 – Jaro je v plném proudu a sluníčko nás láká k zahradním radovánkám a grilování. K příjemnému posezení s přáteli, rodinou nebo k zahradní párty bezpochyby patří i dobré jídlo a pití. Ugrilujte steak, zeleninu nebo dokonce i moučník. Svou návštěvu mile překvapíte.podobné články
-
Grilovací sezona začíná. Víme, jak vybírat gril, aby vám nezruinoval rozpočet
9.4.2016 – Blíží se čas, kdy se bude ze zahrádek, ale i z balkonů domů linout vůně grilovaného masa a obchodníci si budou mnout ruce. Další Češi budou chtít rozšířit řady těch, kteří rádi grilují. Jenže nejen pořízení grilu, ale i jeho provoz vás bude stát peníze. Pokud navíc investujete do nekvalitního výrobku, nemusí se vám to vyplatit. Poradíme vám, jaký gril vybrat.podobné články
-
Grilovací Prostřeno! dá soutěžícím zabrat: Vaření v rouškách a u stolu se štíty!
1.6.2020 – Tak takovéhle Prostřeno! ještě diváci FTV Prima neviděli. Grilovací speciál totiž proběhne vzhledem k pandemii viru covid-19 v rouškách a štítech – a za přísných hygienických podmínek. A navíc venku, tedy bez obvyklého „šmejděníčka“ v cizích domácnostech. Jak se k tomu pětice soutěžících postaví? A jak si všichni amatérští kuchtíci poradí s úkolem týdne, kterým je tentokrát příprava jídla ze zbytků?podobné články
-
4 letní kulinářské tipy
23.6.2018 – V létě nebývá chuť na dlouhé postávání u kamen a vyvařování složitých jídel. Navíc teplé počasí tak nějak vyžaduje spíš lehké jednoduché jídlo, plné zeleniny či ovoce, kterého právě v té době dozrává tolik druhů. Další, co ovlivňuje naši letní kuchařku, je všeobecná obliba grilování. Proto se v letních měsících na našem talíři objevuje často grilované maso, zelenina, ovoce i sýr. Přinášíme vám pár tipů, jak to všechno dobře skombinovat a pochutnat si v kruhu rodiny i ve společnosti přátel. 1. Grilovaný sýr chutná s ovocem K masu si dopřáváme hořčice a různé omáčky, ale sýry nejlépe chutnají v kombinaci s ovocem. Můžete zkusit různé zavařeniny, marmelády či želé (brusinkovou, rybízovou), ovoce rozmačkané či rozmixované (jahody, banány, meruňky) nebo ho nechat v celku. Zkuste například nivu s fíky nebo camembert s mangem či grilovaným plátkem ananasu. 2. Nejen masem živ je člověk I když se těšíme především na grilované masíčko, rozhodně vyzkoušejte i grilovanou zeleninu. Gurmánský zážitek jsou teplé grilované papriky či cuketky zakápnuté balsamicem. Papriky také můžete před grilováním naplnit kouskem sýra, nejlépe balkánského, ten se tolik neroztéká, za to dodá zelenině skvělou chuť. 3. Pečivo být nemusí, mísa salátu ano Už jste to zkusili? Stačí si na talíř naložit hromádku míchaného zeleninového salátu a navrch položit právě ugrilované masíčko nakrájené na kousky.Nádherně to vypadá a ještě lépe chutná. A pečivo už ani potřebovat nebudete. 4. Limonády jedině domácí Jsou hitem posledních let, jsou osvěžující a rozhodně zdravější, než ty obarvované v PET lahvích. K jejich výrobě využijete úrodu ze zahrádky, hodí se do nich různé bylinky, výborná je i okurková. Zkuste určitě melounovou, na níž můžete použít příliš zralý meloun, který rozmixujete, přidáte šťávu z citronu, cukr podle chuti a dolejete ledovou vodou či sodovkou. Příspěvek 4 letní kulinářské tipy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Petr Rychlý a další celebrity slavnostně zahájili grilovací sezonu
3.5.2011 – Známý herec Petr Rychlý společně s Ivanem Vodochodským a Petrem Kolářem slavnostně zahájili na Občanské plovárně grilovací sezonu 2011. Jak na sebe prozradil, zhostil se této role i proto, že má ke kulinářským požitkům velmi blízko...podobné články
-
TEST GRILOVACÍCH PÁREČKŮ: Ve kterých ucítíte bylinky a které jsou převlečená uzenina?
8.5.2014 – Dnes pro vás s pomocí renomovaného šéfkuchaře otestujeme malé grilovací klobásky norimberského typu, takzvané grilovací párečky. Podívejte se, jak dopadl náš test čtyř vybraných výrobků z Čech i Německa.podobné články
-
Grilovací sezóna je tu! Rady jak na to a NEJLEPŠÍ RECEPTY
13.6.2014 – Léto už pomalu klepe na dveře, než ale roztopíte gril, naučte se pár šikovných triků, jak na něm vykouzlit skutečnou delikatesu. Poradíme vám, jak správně marinovat maso nebo jak poznáte, že má gril ideální teplotu. A přidáme i recept.podobné články
-
Čuník na grilu: Šťavněté kotlety v alobalu
28.5.2014 – Už jste vytáhli gril? Tak to by se vám mohl líbit náš recept na šťavnaté vepřové masíčko. Servírovat ho můžete s hranolky, pečenými bramborami a pikantní grilovací omáčkou.podobné články