Článek
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
13.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín, která je takřka obklopena dopravní infrastrukturou, jenž podobná místa generuje. Bývalý přístav, Negrelliho viadukt i železnice na Vítkově daly vzniknout mnoha domkům a přístřeškům, které jsou podobně jako jejich "vzory" sestaveny z levných materiálů a snaží se využít místa, která by jinak ležela ladem.podobné články
Podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
13.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
13.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
13.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
14.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
14.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
14.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
14.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
14.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
15.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
15.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
15.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
15.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
15.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
16.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
16.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
16.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Foto: Mrtvá místa ve městech ožívají. Japonský fenomén najdete i v pražském Karlíně
16.10.2016 – Japonský fenomén bizarních minibudov využívajících mrtvá místa ve městě je k vidění i v Praze. Příkladem je bývalá přístavní čtvrť Karlín.podobné články
-
Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu
12.6.2015 – Depresivní konec zimy je tady. jak jej ve zdraví přežít? Zkuste se víc zaměřit na stravu. Vhodným receptem pro toto období je japonský zázrak – miso polévka. Miso polévka je tradiční součástí japonské kuchyně. Jedná se polévku, jejíž hlavní složku kromě zeleniny a mořských řas tvoří obilná pasta miso. Počátky používání miso pasty se v Japonsku se podle některých pramenů datují již do 6. století, v současnosti se miso používá jak v tradiční, tak i v moderní japonské kuchyni. Dobře připravená miso polévka je vydatným zdrojem vitamínů a minerálů a podobně jako například jogurt obsahuje i přátelské a potřebné bakterie. Častá konzumace miso polévky je někdy dávána do souvislosti s dlouhověkostí, která je častá zejména u obyvatel odlehlejších japonských ostrovů. Příprava miso polévky je navíc jednoduchá a není proto divu, že si tento „životabudič“ nachází cestu i do evropských domácností. Co je to miso? Miso je pasta složená z fermentovaných sojových bobů a mořské soli. Má specifickou „navinulou“ vůni a chuť. Miso patří k těm potravinám se specifickou chutí, které si jedni zamilují a druzí budou navěky nenávidět. Dobře připravená miso polévka je ale velmi chutná – chutí se přibližuje zeleninovému vývaru s příjemně nakyslou a mořskou příchutí. Na přípravu misa se používají sojové boby, často se ale k nim přidává rýže nebo ječmen. Zejména rýžové miso má světlejší barvu, méně výraznou vůni a jemnější chuť. Podle mých zkušeností se také světlejší miso pasta lépe rozpouští ve vodě. Jako fermentační činidlo je použita houba Aspergillus oryzae neboli kropidlák rýžový, japonsky označovaný jako Koji. Jedná se o ušlechtilou plíseň, která produkuje potřebné enzymy pro fermentaci. Naočkované vařené sojové boby, rýže či ječmen pak zrají v dubových sudech po dobu jednoho, v případě čistě sojového hatcho misa až tří, let. Jednoduchá miso polévka Příprava nejjednodušší miso polévky se podobá přípravě běžné instantní... Čtěte více Příspěvek Miso polévka – japonský zázrak pro zdraví a vitalitu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Budky pro knihomoly zaplňují Prahu: Nové najdete v Karlíně a na Florenci, radnice hledá další místa
19.3.2018 – Projekt městských knihobudek se v Praze neustále rozšiřuje. Mezi nejnovější místa, kde lidé tato knižní stanoviště najdou, patří Sokolovská ulice v Karlíně nedaleko metra a stanice metra Florenc. Radnice Prahy 8 by zároveň ráda počet těchto míst ještě rozšířila a ve spolupráci s obyvateli hledá vhodné lokality.podobné články