Článek
-
Expert: Balený zeleninový salát je nebezpečnější než hamburgery
24.3.2013 – Balené saláty z čerstvé zeleniny jsou kvůli časté přítomnosti bakterií a parazitů nebezpečnější než například hamburgery. Řekl to listu Daily Telegraph jeden z předních britských expertů na potraviny Hugh Pennington po analýze nedávné vlny infekce způsobené parazitním prvokem Cryptosporidium.podobné články
Podobné články
-
Bramborový salát na 3 různé způsoby
5.11.2015 – Bramborový salát na váš stůl rozhodně nepatří jen o Vánocích. Ačkoli se jedná o neodmyslitelnou součást Štědrovečerní večeře, mnoho z vás si na něm s oblibou pochutná i během roku. Jistě i vy máte svůj osvědčený recept, na který můžete bez rozmyslu vsadit horkou kartu, neboť nejen vám, ale i vaší rodině, blízkým či přátelům pokaždé zachutná. Proč to ale jednou nezkusit jinak? Bramborový salát může mít mnoho podob, my vám prostřednictvím dnešního článku přinášíme 3 zajímavé recepty, jak si bramborový salát připravit, aby pokaždé nebyl na jedno brdo. Záleží jen na vás, zda se pro jednou vzdáte osvědčené klasiky a troufnete si na něco nového! 1. Pikantní bramborový salát s cibulí a chilli Připravte si tyto ingredience: 850 g brambor 2 větší cibule nasekanou zelenou petrželku 3 lžíce slunečnicového oleje Na zálivku potřebujete: 100 ml octu 2 lžičky soli (dle chuti) 3 lžíce krupicového cukru (dle chuti) 1 chilli papričku nasekanou na drobno mletý pepř (dle chuti) Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na plátky a naskládejte do mísy. Na oleji osmahněte na kolečka nakrájenou cibulku. Smíchejte ingredience na zálivku s 1 l vody a tu přidejte k cibulce – přiveďte k varu. Vzniklým nálevem zalijte brambory v míse a nechte cca 2 hodinky uležet. Před podáváním sceďte a posypte nasekanou petrželkou. 2. Bramborový salát s majonézou Připravte si tyto ingredience: 650 g brambor 1 menší cibuli 1 větší mrkev 200 g šunkového salámu půl jablka 2-3 sterilizované okurky 4-6 lžic majonézy (dle chuti) sůl a pepř (dle chuti) citronovou šťávu (na dochucení) 2-3 vejce Jak postupovat s přípravou: Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a nechte vychladnout. Mrkev uvařte do měkka a nechte vychladnout. Brambory, mrkev a na tvrdo uvařená vajíčka nakrájejte na drobné kostičky. Smíchejte s majonézou. Osolte a opepřete dle chuti, případně okyselte citronovou... Čtěte více Příspěvek Bramborový salát na 3 různé způsoby pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Caesar salát s grilovaným kuřecím masem
8.3.2016 – Caesar salát představuje tradiční položku na drtivé většině restauračních jídelních lístků. Narazit na něco můžete v mnoha podobách, bohužel ne všude jej dokážou připravit v takové kvalitě, jakou by si zasloužil. Skutečnost se má tak, že tento svěží a lehce pikantní salát je na přípravu velice jednoduchý. Původem pochází z Mexika, dnes existuje tolik variant, že si každý dokáže najít tu svoji. Jestliže si i vy rádi na této dobrotě pochutnáte, ale nechcete při každé příležitosti vyhledávat restauraci, pak vám jistě přijde vhod náš recept na caesar salát s grilovaným kuřecím masem! Recept na caesar salát Přinášíme vám recept na caesar salát pro 4 osoby. Potřebujete: 8 g strouhaného parmezánu 4 kusy kuřecích prsních řízků 2 žloutky 2 ks ančoviček 15 ml dijonské hořčice 3 ks hlávky římského salátu 4 stroužky česneku 80 g parmezánu vcelku 1 bagetu šťávu z citronu 250 ml extra panenského olivového oleje sůl, pepř Postup: Listy římského salátu pečlivě propláchněte pod tekoucí vodou a natrhejte jej na kousky. Z parmezánu si připravte hoblinky (můžete je nastrouhat pomocí škrabky na zeleninu). Bagetu nakrájejte na kostičky a nasucho ji opečte v troubě. Na pánvi rozehřejte kapku olivového oleje, přidejte lehce pomačkané stroužky česneku a předpečené bagetky – opečte dozlatova. Kuřecí prsíčka nakrájejte na menší plátky, které osolte a opepřete a lehce pokapejte olivovým olejem. Maso grilujte z každé strany asi 1-2 minuty. Listy salátu poskládejte na talíř a promíchejte se zálivkou. Přisypejte krutonky, přidejte plátky grilovaných prsíček a na závěr posypejte hoblinkami parmezánu. Příspěvek Caesar salát s grilovaným kuřecím masem pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Vyhnánek: Pražská tržnice otevře zeleninový trh pod širým nebem
20.4.2020 – V úterý 21. dubna, po více než měsíci od uzavření, se otevře zeleninový a farmářský trh v Pražské tržnici. Prodejci se přesunou na korzo před Halu 22. Zeleninový trh bude otevřen od pondělí do soboty od 8:00 do 17:00 hodin.podobné články
-
NEJOSVĚDČENĚJŠÍ a NEJLEPŠÍ recept na klasický salát Coleslaw!
29.9.2023 – Jednoduchý a osvědčený recept na klasický salát coleslaw. Tento salát z bílého zelí je velmi jemný a neobsahuje ocet. Jedná se o salát, který se podává v KFC. Je to jeden z nejlepších salátů k obědu.podobné články
-
OCHUTNEJ TENTO JEDNODUCHÝ A RYCHLÝ SALÁT! Tuňákový salát se spoustou zeleniny a koprem
11.10.2023 – Krásný a chutný salát s tuňákem a kukuřicí je skvělou volbou nejen k večeři. Můžete ho připravit k obědu, jako salát na oslavu nebo na Velikonoce s natvrdo uvařeným vajíčkem.podobné články
-
NEVÍTE, CO SI DÁT K VEČEŘI? Tak vyzkoušejte pórkový salát s mrkví a jablky!
12.10.2023 – Recept na jednoduchý a chutný salát. Pórkový salát s mrkví a jablky je u dětí oblíbený. Je to velmi zdravá zeleninová příloha k večeři a solidní porce vitamínů. Tento pórkový salát je fantastický!podobné články
-
Zeleninový orchestr: Nejkrásnější tóny vydává mrkev!
20.9.2009 – Různé druhy zeleniny nemusí sloužit pouze jako jídlo, ale také jako hudební nástroje. Své o tom ví Vídeňský zeleninový orchestr, který minulý týden vystoupil v pražském Paláci Akropolis.podobné články
-
Jehněčí špíz a zeleninový pilaf
12.1.2011 – Sháníte recept na nedělní oběd? Vyzkoušejte jehněčí špíz a zeleninový pilaf. Připravíte ho za 40 minut. Potřeby pro 2 osoby 250 gramů jehněčího z plece Jedna lžička rozmarýnu Jeden stroužek česneku Jedna polévková lžíce olivového oleje Jedna cibule Jedna mrkev Jedna malá cuketa 100 ...podobné články
-
Jak připravit krémovou batátovou polévku
1.8.2018 – Znáte batáty? Tyto hlízy podobné bramborám, s oranžovou dužinou a jemnou sladkou chutí si dobývají naše kuchyně. Výborné jsou pečené, připravené jako chipsy i na kaši a rozhodně stojí za ochutnání i krémová polévka z nich připravená. Povijnice batátová, o jejíž hlízách je řeč, obsahuje hodně vitamínu B6 aC, taky betakaroten, který je účinným antioxidantem. Jsou také plné draslíku, který má vliv na funkci srdce a snižuje tak možnost vzniku kardiovaskulárních problémů. Kromě toho také snižuje krevní tlak a pomáhá omezovat tvorbu ledvinových kamenů. Jak na krémovou batátovou polévku Na 4 porce budete potřebovat: 1 menší cibulku 1 větší mrkev (asi 150 gramů) 250 g batátů 1 menší brambor lžíci másla, sůl, pepř, kostku zeleninového bujónu (nebo zeleninový vývar) na ozdobení zelenou petrželku nebo jinou nať Jak budete postupovat: Nakrájejte cibulku a zpěňte ji na másle ve větším hrnci. Asi za 2-3 minuty přidejte očištěnou na menší kousky pokrájenou mrkev, batáty a brambor, přidejte sůl, pepř a zeleninový bujón. Společně vařte, dokud není všechno dostatečně měkké. To trvá asi tak čtvrt hodinky. Potom hrnec odstavte a nechte polévku zchladnout. Teprve pak přijde na řadu tyčový mixér, jímž vše rozmixujete na hladký krém. Pokud je příliš hustý, nařeďte ho troškou převařené vody. Následuje konečné dochucení. Jednotlivé porce pak ozdobte sekanou petrželkou. V zimě zahřeje Krémové polévky, jako je tato batátová, hrášková nebo například dýňová, jsou oblíbené hlavně v zimě, kdy kromě výživové hodnoty nám poskytuje příjemné zahřátí. Batátovou polévku můžete navíc ochutit čerstvým zázvorem nebo nasekanou chilli papričkou, tak se její zahřívací schopnost ještě zvýší. A nezapomeňte: batáty, zázvor i chilli jsou dobré na spalování tuků. Až tedy přijdete v zimě promrzlí, po celodenním shonu jistě oceníte talíř hustého oranžového krému z batátů. Příspěvek Jak připravit krémovou batátovou polévku pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak na bramborový salát? Pohlreich radí přidat salám, receptů je ovšem spousta
20.12.2023 – Kromě kapra patří na štědrovečerní stůl také bramborový salát. Na ten se mnoho lidí těší dokonce víc než na kapra, kterého mnohdy nahrazují jinou rybou či dokonce klasickým řízkem. Receptů na bramborový salát je mnoho a dá se říci, že co rodina, to názor. Pokud jste však ten svůj ideální ještě neobjevili, můžete se inspirovat v našem článku, který jsme připravili ve spolupráci s webem Toprecepty.podobné články
-
Salát Tabbouleh s bulgurem a sýrem feta
3.9.2009 – Máte chuť na něco opravdu dobrého, sytého a zároveň zdravého? Proto vám přinášíme jedinečný recept na pochoutkový salát, který vám určitě bude chutnat. Proto čtěte dál! Potřebujete 100 g hrubého bulguru 50 ml olivového oleje sůl a pepř 1 římský salát 1 jarní cibulka 1 červená cibule 160 g ...podobné články
-
Vídeňský těstovinový salát
20.5.2010 – Už dlouho jste neměla salát? A co teprv ten těstovinový?! Máme pro vás jedinečný recept na Vídeňský těstovinový salát, na kterém si jistě pochutnáte.Budeme potřebovat: 200 g motýlkovým nudlí, 200 g tenkých vídeňských ...podobné články
-
Bramborový salát s Bleskem krok za krokem
22.12.2011 – Ideální příprava lahodného bramborového salátu by měla být rozložena do dvou dnů. Důležité také je, nechat salát odležet,a by se chutě spojili. Pokud budete letos dělat salát úplně poprvé, Blesk připravil podrobný návod jak na to.podobné články
-
Alsaský salát
7.1.2012 – Salám nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme na drobno. Z ingrediencí na zálivku umícháme zálivku. Listy salátu rozprostřeme na talíř. Vejce rozkrojíme na půlky, rajčata rozkrojíme na osminky a dáme na salát, přidáme nasekanou cibuli a plátky salámu. Salát zalijeme dresingem a posypeme petrželí.podobné články
-
Zelný salát s rajčaty
6.5.2012 – Zelí nakrájíme na nudličky, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem. Česnek utřeme se solí a vmícháme do kysané smetany Kunín 12% Klasik, vlijeme na připravené zelí, promícháme a necháme vychladit. Při podávání salát rozdělíme na porce a ozdobíme na osminky nakrájenými rajčaty. Salát podáváme s celozrnným pečivem jako lehko večeři.podobné články
-
Rybí salát s jogurtem? Nedejte se napálit! Je plný majonézy!
15.7.2012 – Stojíte v obchodě před regálem, v něm vedle sebe leží rybí salát v majonéze a rybí salát s jogurtem, a přemýšlíte, který si vybrat? Milovníci zdravé stravy zaplesají a sáhnou po balení s jogurtem. Musí být přece zdravější! Jenže chyba lávky!podobné články
-
Když vaří táta: Vynikající salát z grilovaného avokáda, fety a quinoy
5.11.2012 – Zdravý a nevšední salát podle šéfkuchaře Martina Polačka si teď můžete doma připravit i vy. Listový salát à la Latinská Amerika doplňuje grilované avokádo, pálivé papričky a sýr.podobné články
-
HMYZÍ HOSTINA: Připravte si doma salát s MOUČNÝMI ČERVY!
15.3.2014 – Pokud hledáte inspiraci na zajímavé zpestření jídelníčku nebo jen chcete překvapit přátelé originální večeří, tak jim udělejte pochoutku s pečeným hmyzem. Lehký salát s larvami potemníka brazilského je ideální volbou. Jak si připravit exotický salát, vám ukáže šéfkuchař z restaurace Klub cestovatelů Pavel Hanák.podobné články
-
Hlávkový salát s olivovým olejem a ořechy: Je to »všelék«!
25.5.2014 – Hlávkový salát je velmi zdravým jarním a letním zpestřením jídelníčku. Ještě zdravější ale je, když se obalí v olivovém oleji. Nejenže lépe klouže do žaludku, ale navíc snižuje tlak a zlepšuje zdraví srdce a cév. Blahodárně působí hlávkový salát také v kombinaci s ořechy či tučným avokádem.podobné články