Článek
-
Dnešní tisk: podivná prezidentská milost a zkažené maso
24.7.2009 – Dnešní tisk přináší test marinovaných mas nebo rozebírá prezidentskou milost pro podvodníka.podobné články
Podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Je v Česku zkažené maso z Brazílie? Veterináři „skřípli“ dodávku 190 tun
28.3.2017 – Čeští veterináři zhruba týden po vypuknutí aféry s brazilským masem pozastavili distribuci 190 tun masa z Brazílie, převážně drůbežího. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se ode dneška zaměřila na brazilské výrobky v maloobchodní síti. Brazilské úřady v minulém týdnu obvinily místní zpracovatele a vývozce masa, že léta prodávali zkažené hovězí a drůbeží maso a upláceli kvůli tomu místní hygieniky i politiky. Ve slovenských obchodních řetězcích se nevyhovující maso našlo.podobné články
-
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso
16.6.2016 – Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.podobné články
-
Šizená šunka, plesnivé salámy, zkažené maso. Další průšvihy v obchodech
13.6.2012 – Plesnivé salámy, zkažené maso, šunka ošizená o vepřové nebo podměrečné pečivo - to je další várka průšvihů, které v českých obchodech objevili kontroloři.podobné články
-
Poláci omývali zkažené maso a dělali z něj "pochoutky" pro Evropu
9.3.2013 – Reportéři polské televize natočili šokující praktiky jednoho tamního zpracovatele masa. Vyšlo najevo, že masokombinát přidával do svých výrobků maso, které bylo předtím staženo z obchodů, protože už bylo zkažené.podobné články
-
Brazílie prodávala zkažené maso. EU i Česko omezují dovoz
22.3.2017 – Největší zpracovatel a vývozce masa v Brazílii byl obviněn, že dlouhé roky prodával zkažené hovězí a drůbeží maso. Uplácel kvůli tomu i tamní hygieniky a politiky. Evropská unie, Čína a další země v reakci na skandál zakázaly, nebo výrazně omezily dovoz masa z této jihoamerické země. Čeští veterináři oznámili, že výrazně zpřísní kontroly.podobné články
-
To už je moc. Billa, Albert i Penny Market chyceny za ruku orgány ČR
8.1.2024 – To už je moc? Termix s kovovou chutí a vůní po chemikáliích v provozovně Penny Market, těstoviny s alkaloidy vyvolávajícími otravu z prodejny Kaufland, zkažené či salmonelou nakažené maso v řetězci Billa nebo falšované potraviny v Albertu – to je jen část zjištění, které učinila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v posledních měsících v českých supermarketech. Markety byly chyceny za ruku orgány ČR proto, že nabízely oslizlé či nazelenalé maso, které mělo častokrát dle data spotřeby na obalu vydržet ještě několik dní, a přesto bylo zkažené.podobné články
-
HNUSY v obchodech: Zkažené salámy, sýry i kuřata! Podívejte se, kde to prodávali
10.6.2013 – Už zase se nám obchodníci snaží prodat zkažené potraviny. Inspektoři v posledních dnech objevili na regálech obchodů zkažené salámy, sýry i kuřata, nebo například víno plné kyseliny! Podívejte se, co vše se nám snažili prodat, a co by rozhodně na pultech obchodů být nemělo!podobné články
-
Policie neprokázala, že by byla prezidentská milost pro expolicistku uplacená
5.4.2012 – Neprokázalo se, že byla prezidentská milost pro bývalou policistku Radku Kadlecovou uplacena. Takový je výsledek policejního vyšetřování. Případ byl proto odložen. Informaci přinesl deník Právo.podobné články
-
Prezidentská milost nemá se spravedlností nic společného
17.2.2012 – Důvod pro udělení prezidentské milosti by neměl být vysvětlovaný, milost nemá se spravedlností co dělat, řekl ve čtvrtek ve vysílání Radiožurnálu ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl. Prezident Václav Klaus udělil v úterý milost odsouzené korupčnici.podobné články
Osobnosti: Václav Klaus (11082 článků) -
Prezidentská milost nemá se spravedlností nic společného
17.2.2012 – Důvod pro udělení prezidentské milosti by neměl být vysvětlovaný, milost nemá se spravedlností co dělat, řekl ve čtvrtek ve vysílání Radiožurnálu ředitel politického odboru Kanceláře prezidenta republiky Ladislav Jakl. Prezident Václav Klaus udělil v úterý milost odsouzené korupčnici.podobné články
Osobnosti: Václav Klaus (11082 článků) -
Já jsem hodný, v tom to celé je. Jiří Kajínek se úplně vyzpovídal na TV Prima, došlo i na překvapivé oznámení
13.11.2017 – První část dokumentu o muži, kterého někteří považují za nájemného vraha, jiní za nespravedlivě odsouzeného, odvysílala v neděli večer televize Prima. Jiří Kajínek, jenž byl za dvojnásobnou vraždu odsouzen na doživotí, strávil za mřížemi 23 let, než dostal letos milost od prezidenta Miloše Zemana. V prvním díle pořadu Já Kajínek mluví propuštěný vězeň, který svou vinu ohledně vražd rozhodně popírá, o svém dětství, o tom, jak začínal s vykrádáním bytů, i o plánování dalšího útěku z vězení, kdyby bývala nepřišla prezidentská milost. „Kdyby mi prezident Miloš Zeman nedal milost, už bych byl v Karibiku,“ říká Kajínek v pořadu, kde se ukázal i se svou sestrou a se svou přítelkyní.podobné články
Osobnosti: Miloš Zeman (28039 článků), Jiří Kajínek (868 článků) -
Plněná vepřová kapsa
16.1.2012 – Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.podobné články
-
Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!
5.6.2013 – Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.podobné články
-
Žlučníková dieta – recepty
27.5.2016 – Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na vepřovou kýtu na horčici
2.8.2018 – Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Klaus udělil milost lékařce, která falšovala neschopenky
11.7.2011 – Prezident Václav Klaus udělil milost lékařce, která dostala sedmiletý trest za podvod s falešnými neschopenkami. Nejvyšší soud letos její dovolání odmítl. Prezident milost zdůvodnil vyšším věkem odsouzené a přihlédl k jejímu špatnému psychickému stavu. Klaus v pondělí udělil milost také dalším sedmi lidem, většinou ho k tomu vedly humanitární důvody. ČTK to sdělil jeho mluvčí Radim Ochvat.podobné články
Osobnosti: Václav Klaus (11082 článků) -
Kuřecí poplach na Slovensku. Maso se salmonelou z Brazílie mířilo do restaurací
31.3.2017 – Slovenské úřady zjistily bakterie salmonely u dovezených kuřecích prsou původem z Brazílie. Bratislava nařídila nakažené maso stáhnout z trhu, řekla v pátek novinářům ministryně zemědělství Gabriela Matečná. Slovensko zahájilo kontroly brazilského masa minulý týden, když brazilské úřady obvinily místní zpracovatele a vývozce masa, že léta prodávali zkažené hovězí a drůbeží maso a upláceli kvůli tomu hygieniky i politiky.podobné články