Článek
-
Bavič Petr Novotný uvádí: 30 skvělých receptů na zavařování zeleniny!
18.9.2011 – Bavič a moderátor Petr Novotný (64) je velký gurmán. Nedělnímu Aha! prozradil, jak to má se zavařováním.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků)
Podobné články
-
Proč to bez zeleniny nejde?
5.10.2016 – Sněz tu zeleninu! Také jste jako malé děti často slýchávaly tuto větu, kterou teď s oblibou opakujete svým ratolestem u oběda? Snažíte se jim vysvětlit, proč to bez zeleniny nejde a trpělivě vyčkáváte, dokud z jejich talíře nezmizí poslední kousek? Možná ale i vám uniká pravá podstata toho, proč je zelenina pro naše zdraví tak důležitá a proč by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Pojďme společně najít odpověď na tuto otázku. Prostřednictvím dnešního článku se dozvíte, proč to bez zeleniny nejde a proč byste měli dbát důraz na to, aby se v dostatečné míře vyskytovala nejen ve vašem jídelníčku, ale i jídelníčku vašich dětí. Proč to bez zeleniny nejde aneb nepostradatelná součást jídelníčku Určitě víte, že je zelenina nedílnou součástí naší stravy. Napadlo vás ale někdy zamyslet se nad tím, proč tomu tak je? Proč zeleninu ke svému životu potřebujeme? A proč to bez zeleniny nejde? Odpovědi skrývají následující řádky! Vitamíny V první řadě nutno zmínit, že zelenina obsahuje vysoké množství vitamínů. Je bohatá především na karotenoidy neboli provitamín A, který můžeme najít například v mrkvi, rajčatech, brokolici, kapustě nebo špenátu. Mimo jiné obsahuje vitamíny B, vitamín C nebo vitamín K. Aby nedocházelo ke ztrátě důležitých vitamínů, musíme si dávat pozor, jakým způsobem zeleninu upravujeme. Minerální látky Dalším důvodem, proč to bez zeleniny nejde a proč bychom jí měli konzumovat v dostatečné míře, jsou minerální látky. Ty se samozřejmě liší zelenina od zeleniny, a proto je důležité, aby se na vašem talíři pokud možno objevovaly všechny druhy. Nedostatek hořčíku může vyřešit konzumace petržele, špenátu nebo kedlubny. Pokud potřebujete doplnit vápník, dopřejte si petržel, mrkev nebo zelí. Železo vám dodá pórek, špenát, petržel nebo kedlubna. Měď hledejte v zeleném hrášku nebo paprice. Příspěvek Proč to bez zeleniny nejde? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
10 pravidel zavařování + spousta skvělých receptů
3.7.2009 – Nastává čas sklizně třešní, višní, rybízu a dalšího ovoce. Začíná sezóna zavařování! Co nestihnete sníst, můžete zavařit a mlsat v zimě. Blesk.cz přináší letní speciální kuchařku s recepty, rady a tipy pro nejlepší zavařování.podobné články
-
Nová kuchařka Blesku Dobroty ze zeleniny! Recepty na netradiční zavařování ZDARMA!
23.7.2020 – Někdo to rád pikantní, jiný sladkokyselé a další s oblibou experimentuje. Na zahrádkách se už sklízejí okurky, papričky, rajčata, cibule, česnek, kopr, cukety… Milovníci zeleniny a zavařování tak mohou rozvinout fantazii všemi směry. Vyzkoušejte osvědčené recepty čtenářek. Inspiraci a cenné rady přináší kuchařka Blesku Dobroty ze zeleniny, která vychází už v pátek. A zdarma!podobné články
-
10 tipů, jak ušetřit při zavařování
7.7.2009 – Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dříve šlo hlavně o uchování potravin do zásoby, dnes hrají hlavní roli kulinářské zážitky. Ale zavařování je také způsob, jak se dá ušetřit při nákupu potravin. A jak ušetřitna samotném procesu konzervace?podobné články
-
Pavel Novotný se oženil. Den po 33. výročí svatby svých rodičů
27.4.2013 – "Protekční spratek" Pavel Novotný do toho praštil. Syn baviče Petra Novotného si vzal svou přítelkyni Veroniku, s níž má dceru Lauru, v kapli Sacre Coeur v Praze. Další články k tématu: Pavel Novotný rozšířil klan bavičů, narodila se mu dcera Laura Pavel Novotný bude otcem, svatbu zatím neplánuje Usmíření v showbyznysu: Kristelová a Novotný zakopali válečnou sekeru Novotný si střílí z Kristelové, nafotil podle ní erotický kalendář Bavič Petr Novotný je dědečkem, rodina už oslavuje VIDEO: Ráda bych se vdávala, přiznala Ornella Štikovápodobné články
-
Bavič Petr Novotný je po operaci, měl mozkovou příhodu
28.10.2013 – Šestašedesátiletý bavič Petr Novotný měl v pondělí ráno odletět do Ameriky. Na letišti Václava Havla ale zkolaboval a musel být převezen do nemocnice na neurologii. Podstoupil operaci a čeká ho kritická noc. Další články k tématu: Z televize Pohoda bude Relax, na obrazovku se vrací Krampol a Novotný Pavel Novotný se oženil. Den po 33. výročí svatby svých rodičů Pavel Novotný rozšířil klan bavičů, narodila se mu dcera Laurapodobné články
-
Jak vyrobit vynikající džemy a marmelády + 18 vyzkoušených receptů
8.7.2009 – Stromy i záhony jsou plné lahodného ovoce k zavařování. V zimě přijde sklenička chutného džemu a marmelády k chuti. Letní kuchařka Blesku.cz přináší skvělé recepty a rady, jak na zavařování marmelád i pro diabetiky.podobné články
-
Bavič Novotný si s Rytmusem nechtěl špinit ruce: Když napadl moji rodinu, bylo to trapné a ubohé
12.2.2013 – I když ho urazil a napadl i jeho ženu a dceru, nechtěl si bavič Petr Novotný (63) nikdy špinit ruce se zpěvákem Patrikem Vrbovským alias Rytmusem. "O žalobě jsem ani neuvažoval. Ani o jiné formě odplaty. Takové věci se neoplácí, bylo to něco celkově ubohého," řekl Super.cz oblíbený bavič.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků) -
Bavič Petr Novotný - Budoucí mistr světa?
14.4.2009 – PRAHA – Bavič Petr Novotný (61) se už na podzim zúčastní coby soutěžící mistrovství světa ve výrobě pizzy! „Je nominovaný v kategorii »celebrity«,“ prozradil nám pořadatel akce, moderátor Luboš Xaver Veselý. A Novotný už se pečlivě učí u svého oblíbeného kuchaře.podobné články
-
Bavič Petr Novotný velmi drsně: Můj syn Pavel je lempl! ...ale někdy mě pobaví
20.4.2009 – Bavič Petr Novotný (61) to se svým synem Pavlem (27), který na sebe upozornil především díky reality show Bar, nemá vůbec jednoduché. Kdyby se uspořádala soutěž, kdo dokáže udělat cokoli, jen aby se o něm psalo, mladý Novotný by jednoznačně zvítězil. Často si totiž pouští pusu na špacír.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků), Pavel Novotný (1289 článků) -
Bavič Petr Novotný: Lidi, usmívejte se. Je líp než za komunistů
7.1.2012 – JINÝMA OČIMA Herec a bavič Petr Novotný si vůbec nepřipouští to, že by měl být rok 2012 v něčem špatný a krizový. Sám razí heslo, že nic není problém a proto se diví nářkům politiků, ekonomů a i obyčejných lidí, kteří podléhají špatným zprávám šířenými médii. „Lidi, neblbněte! Nasaďte trvalý úsměv a říkejte si, že nic není problém. Špatná zpráva vám totiž zabírá v hlavě místo a pak už není prostor na zprávu dobrou,“ tvrdí Novotný a ParlamentnímListům.cz poskytl pětadvacet zásad svého Klubu přátel dobré pohody.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků) -
Bavič Petr Novotný: Před kamery se jen tak nevrátí! Následky mrtvice jsou pořád znát...
29.3.2014 – Půl roku po úderu mrtvice zakusil herec a bavič Petr Novotný (66) hořkou chvilku: Zkusil se vrátit před kamery, ale nešlo to. Novotný si musí ještě počkat.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků), Petr Novotný (144 článků) -
Bavič Petr Novotný se po mozkové příhodě objevil na veřejnosti: Máme s ním exkluzivní video rozhovor!
5.6.2014 – Herec a bavič Petr Novotný (66) v říjnu utrpěl mozkovou příhodu a jen zázrakem přežil. Jeho zdravotní stav byl velmi vážný, byl ochrnutý, nemohl mluvit. Novotný však doslova utekl hrobníkovi z lopaty a ze všeho se vyhrabal. A zase je ve formě.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků), Petr Novotný (144 článků) -
Bavič Petr Novotný (70) bojuje o život: 60 hodin na ARO v umělém spánku!
14.2.2018 – Legendární bavič Petr Novotný (70) bojuje o život v pražské vojenské nemocnici ve Střešovicích. Hospitalizován byl poté, co mu ve čtvrtek večer začal kompletně selhávat organismus. Novotný musel být uveden do umělého spánku, ve kterém strávil šedesát hodin.podobné články
Osobnosti: Petr Novotný (407 článků), Petr Novotný (144 článků) -
BONDUELLE: Známe původ a co Vy?
22.8.2013 – BONDUELLE, evropský specialista na zpracování zeleniny, přibližuje tradiční způsob zpracování zeleniny formou sterilace bez konzervačních látek. Proces konzervace teplem byl objeven v roce 1810 Nicolasem Appertem a do dnešního dne je využíván jako jeden z nejosvědčenějších způsobů konzervace zeleniny. Způsob konzervace ale není jedinou podmínkou kvality výstupního výrobku, důležité jsou i vstupní suroviny, které musí být vysoké kvality a to jak chuťové tak jakostní. Toto zaručí nejen včasné zpracování, ale i volba vhodných, tedy nejúrodnějších, oblastí pro pěstování daného druhu zeleniny.podobné články
-
Bavič Novotný měl otravu krve! Syn Pavel promluvil o jeho stavu
14.2.2018 – Zatímco herec a bavič Petr Novotný (70) v posledních dnech bojoval v nemocnici o život, jeho rodina se bála nejhoršího. O jeho současném stavu nyní promluvil syn Pavel Novotný (41).podobné články
-
7 skvělých receptů na vánoční cukroví
19.12.2011 – I vy se těšíte na adventní čas, abyste zase po roce mohla vyzkoušet nějaké nové sladké laskominy? Nabízíme vám sedm skvělých receptů. Voňavé a chutné pečení!podobné články
-
Domácí rybízový džem
18.7.2012 – Kdo si umí představit léto bez zavařování? Je to jeden ze způsobů, jak zužitkovat nadměrnou úrodu ovoce a zároveň také společenská událost. U zavařování se vždy probírá vše možné a popíjí něco lahodného. A výsledek snažení si pak vychutnáváme po celý následující rok. Zkuste náš recept na klasický rybízový džem!podobné články
-
Jak na okurky? Pomůže kuchařka Blesku s 20 tipy! Zkuste pikantní, slovácké i domácí tatarku
9.7.2020 – Velké i malé, kořeněné nebo krásně křupavé! Okurky prostě patří k tradičním českým laskominám. Protože se blíží doba jejich sklizně, je nejvyšší čas se připravit na jejich zavařování. A třeba vyzkoušet nějaký nový recept. Tady jsou ty osvědčené z celé republiky! Další najdete v kuchařce Blesku Domácí okurky jedna báseň, která vychází v pátek. Tam stojí za to přečíst si i 20 triků na povedené zavařování. Své si v kuchařce najdou jak zkušení kuchaři, tak začátečníci.podobné články