Článek
-
Zavařte si: Jahodový džem s brusinkami a ovocným cukrem
20.6.2014 – Cena jahod klesá závratnou rychlostí a tak je nejvyšší čas zkusit z nich udělat něco dobrého. Třeba džem, který vám zůstane i na zimu.podobné články
Podobné články
-
Nepečený jahodový dort
17.2.2016 – Sladké do našich životů neodmyslitelně patří a skutečnost je taková, že jen málokdo by odolal nejrůznějším dobrotám a pochutinám, na které se nám již při pouhém pohledu nekontrolovatelně sbíhají sliny. Již naše babičky držely tradici a každou neděli svým nejbližším připravovaly různé dezerty, koláče a buchty. Jestliže ale toužíte po změně a chcete vyzkoušet nějaký dezert, jehož příprava je snadná a chuť tak lahodná, že mu zaručeně neodoláte, pak vyzkoušejte náš nepečený jahodový dort. V dnešním článku naleznete zajímavý recept, na jehož přípravu nepotřebujete mnoho surovin a ať už jej naservírujete komukoli, zaručujeme vám, že sklidíte obrovský úspěch! Nepečený jahodový dort zvládne i kuchařský amatér Nepečený jahodový dort nejenže skvěle chutná, ale zároveň je pro svou přípravu tak nenáročný, že jej zvládne připravit i ten, kdo mnoho zkušeností s vařením či pečením ještě neposbíral. I když tedy s kuchyní příliš nekamarádíte, náš snadný recept dokážete hravě připravit i vy – a jestli nám nevěříte, pak zkuste a uvidíte! Co budete potřebovat na přípravu: balíček piškotů (doporučujeme větší balení) 1 kg jahod (nejlépe čerstvých, pokud nemáte, postačí kompotované) 3-4 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry Nepečený jahodový dort – postup: Připravte si jakoukoli formu (nejlépe se pracuje s klasikou kulatou). Dno a boky formy vyložte potravinovou folií (není to nutné, slouží k lepší manipulaci s dortem). Na dno formy vyskládejte piškoty, můžete dát i dvě vrstvy na sebe. Umyté a na polovinu pokrájené jahody naskládejte na vrstvu piškotů tak, abyste celou plochu zarovnali. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem (podle chuti) a částí takto vzniklé směsi zalijte první řadu jahod a piškotů. Pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřete po celé formě. Opakujte postup s piškoty (tentokrát již jen jednu vrstvu), jahodami a smetanou a to až do té doby, než se dostanete k okraji formy. Pamatujte, že poslední vrstvou musí být smetana. Poté... Čtěte více Příspěvek Nepečený jahodový dort pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přichází JAHODOVÝ ÚPLNĚK VE STŘELCI: Páteční noc bude plná euforie a narcismu
4.6.2020 – V pátek 5. června ve 21:12 hodin nastane úplněk ve Střelci, nazývaný též jako Jahodový. Červnový úplněk se podle starých indiánských tradic nazývá Jahodovým. Jahody dozrávají a Jahodový úplněk označuje začátek sklizně. Tento Měsíc směřuje k cestování, poznávání, ale i k upřímnosti a zahleděnosti do sebe samých. Jak tento mimořádný Měsíc zamává s osudy jednotlivých znamením. Co se stane? A na co bychom se měli připravit? To se dozvíte v našem ÚPLŇKOVÉM HOROSKOPU!podobné články
-
Jahodový úplněk ve Střelci: Panny zatouží po něčem novém, Štíři zažijí dobrodružství
1.6.2023 – Blíží se červnový úplněk, který indiáni pojmenovali jahodový. V našich končinách se setkáme ale spíš s označením úplněk růží. Jisté je, že bude ve znamení Střelce. Možná vás postihne pocit, že byste měli zásadně změnit svůj život a posunout se dál. Jahodový úplněk nastane v neděli 4. června. Jaký je horoskop pro vaše znamení?podobné články
-
TOTÁLNÍ HUMUS: V Tescu prodávali meruňky s červy, ve Sparu nechutný džem
29.3.2013 – Prodejci už nám zase nabízejí potraviny, které mohou ohrozit naše zdraví. Podívejte se, jaké hnusy skončily na pultech českých obchodů tentokrát! Mezi hříšnými potravinami se objevily sušené meruňky, český salám, debrecínka, dušená šunka nebo jahodový džem.podobné články
-
V Anglii prodávají džem s vlasy princezny Diany
7.7.2010 – Bizarní snídaňovou pochoutku nabízejí v londýnské Barbican Art Gallery. Vystavovatelé tam prodávají za pouhých pět liber (asi 150 korun) džem s přídavkem vlasů princezny Diany. Pochoutka nese název Occult Jam (Okultní džem) a vyrobila ho pro galeristy společnost Bompas & Parr.podobné články
-
Kaufland podváděl zákazníky. Jeho "extra malinový" džem je z jablek!
13.8.2013 – Kaufland stahuje ze svých prodejen pančovaný džem. Ten se sice tváří jako malinový, ale ve skutečnosti je z jablek. Inspektoři na podvod přišli a zakázali džem prodávat.podobné články
-
VTÍPEK: První jahodový sendvič
21.6.2011 – Anglická obchodní síť hodlá prodávat první jahodový sendvič. Cena se bude pohybovat kolem 1 libry.podobné články
-
PROSTŘENO: Nepečený jahodový páj podle Veroniky Kurzerové
4.2.2014 – Přestože je Veronika pohledná mladá paní a bydlí v příjemném bytě, rozjezd zlínského týdne je rozpačitý. V menu to ale není, vždyť krevetky, bruschetta, bramborová polévka s hříbky, telecí líčka na červeném víně s bramborovým pyré a jahodový páj nezní vůbec špatně – naopak!podobné články
-
Z babiččina notýsku: Jahodový dort
2.6.2014 – Víkend je ideální doba, kdy se můžete pustit do pečení nějakého dobrého moučníku. Zkuste třeba náš jahodový dort, který je výborný nejen pro návtěvu. Až ochutnáte, nebudete se chtít dělit.podobné články
-
Pozvat holku na jahodový koktejl do Koruny, to bylo něco, vzpomínají čtenáři
27.8.2014 – Vepřenky, ruské vejce, bramboráčky, gulášek, jahodový koktejl... Návrat legendárního pražského bufetu Koruna čtenáře Blesk.cz zaujal. Řada z nich s láskou zavzpomínala na časy, kdy se chodili občerstvit do Koruny. Po divadle, výstavě, nebo jen tak, když byl hlad a chuť na některou z místních delikates.podobné články
-
VIDEO: Máme pro vás recept na jahodový koktejl z bufetu Koruna
28.8.2014 – Neskutečný ohlas mezi čtenáři vyvolala naše včerejší zpráva chystaném návratu Automatu Koruna na Václavské náměstí v Praze! Přišly nám desítky mailů se vzpomínkami na slavný bufet. Někdo horoval pro polévky, jiný pro chlebíčky nebo bramboráky, ale všichni pro tamní jahodový koktejl! Cukrář a pamětník slavného bufetu René Kuchař nám dokonce prozradil, jak a z čeho jej tehdy připravoval!podobné články
-
Po 49 letech bude dnes o slunovratu "jahodový úplněk"
20.6.2016 – Astronomové tvrdí, že výjev na obloze z dnešní noci většina živých už za svůj život znova neuvidí. Planeta se nachází nejdále od Slunce na své eliptické oběžnici a na severní polokouli tak zažijeme nejkratší noc roku – letní slunovrat. Jenže poprvé od roku 1967 bude v tu chvíli na nebi zářit také úplněk. Podle amerických indiánů se mu říká trefně jahodový. Ani ne tak kvůli zbarvení, ale protože přichází na vrcholu sklizně tohoto ovoce.podobné články
-
Recept na jahodový koláč: Skvělé letní osvěžení, snadné na přípravu
1.7.2021 – Upéct jahodový koláč není žádná věda. Navíc jde o skvělé uplatnění oblíbeného ovoce, kterého se letos urodilo opravdu požehnaně. Nabízíme jeden letní svěží recept, který je jednoduchý a snadný na přípravu.podobné články
-
Zkuste netradiční marmošku!
25.6.2017 – Mnohem raději sice aranžuje a opečovává kytky, ale když je úroda, neváhá. V kuchyni Marty Stiborové na chalupě v Brusném na Kroměřížsku včera voněly jahodový džem, máta i levandule.podobné články
-
Pat&Mat: Popletové, kteří dobyli svět!
15.8.2021 – Za to, na kolik neotřelých nápadů tihle dva sympaťáci přišli, by si možná zasloužili i Nobelovu cenu. Považte sami, že vyrábět jahodový džem v pračce nebo stěhovat po schodech těžké krabice na lyžích, chce trochu fištrón. A ten Patovi a Matovi nechybí už 45 let!podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
V londýnské galerii prodávají džem s vlasy princezny Diany
7.7.2010 – Barbican Art Gallery v Londýně nabízí bizarní pochoutku. Prodávají džem s přídavkem vlasů princezny Diany. Pochoutka z mléka, cukru a džinu nese název Occult Jam a stojí v přepočtu asi 150 korun.podobné články
-
Domácí rybízový džem
18.7.2012 – Kdo si umí představit léto bez zavařování? Je to jeden ze způsobů, jak zužitkovat nadměrnou úrodu ovoce a zároveň také společenská událost. U zavařování se vždy probírá vše možné a popíjí něco lahodného. A výsledek snažení si pak vychutnáváme po celý následující rok. Zkuste náš recept na klasický rybízový džem!podobné články
-
Z pultů řetězce Kaufland musí zmizet džem falšovaný levnějším ovocem
13.8.2013 – Řetězec Kaufland musí neprodleně stáhnout ze svých prodejen malinový džem falšovaný levnějším ovocem. Nařídila mu to Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) po laboratorní analýze výrobku. Inspekce nyní zahájí správní řízení o uložení sankce, sdělil dnes její mluvčí Pavel Kopřiva.podobné články