Článek
-
Velký sýrový podvod: Jak poznáte ten pravý sýr? Pozor na náhražky, chutnají jak bláto!
5.3.2012 – Jsou balené jako sýry, vypadají jako sýry, ale nejsou to sýry! Jde o tzv. analogy neboli sýrové náhražky. V nich je mléčný tuk nahrazen rostlinnou složkou. Proč? Samozřejmě kvůli tomu, že je analog výrazně levnější. Jak »sýr nesýr« poznáte? Musíte být opět ve střehu! Výrobek mívá totiž stejnou krabičku jako ten pravý, neobsahuje však slovo »sýr«, ale třeba jen: tavený plátkový. V horším případě takový analog poznáte až na jazyku. Chutná jako mazlavé bláto!podobné články
Podobné články
-
Smažený sýr dražší než maso. „Národní jídlo“ přineslo šok
18.3. (10 dnů) – Dobám, kdy si člověk zašel na levný smažený sýr do restaurace, už na většině míst odzvonilo, a pokud by smažený sýr kopíroval průměrný růst cen v restauracích, pak by sýr, který jste v roce 2015 pořídili za stovku, už dnes vyšel na 179,50 Kč. I to je však částka, za kterou jej už dnes seženete jen stěží. Ceny ve stravovacích službách se totiž za poslední 2 roky zvedly více než o 50 % a suroviny na výrobu smažáku v uplynulých 2 letech každý rok zdražily více, než za celých 6 let předtím dohromady. Ceny mohou přinést často šok. Dle autorek blogu Život ve Strouhance již dnes smažák vyjde na 230 Kč i víc. „Smažený sýr bývá klidně i dražší než maso, nebo jiné speciality,“ podotýkají. Poodhalily, jak to české „národní jídlo“ má s kvalitou.podobné články
-
Jedy ve vašem jídle, chemická doba, honba za penězi. Vít Syrový shrnul nemoci Západu
19.2.2021 – Inženýr Vít Syrový říká, že do potravin, kosmetiky i čisticích prostředků se dávají škodlivé a rakovinotvorné látky, které tam nemusí být. Vše se podle jeho názoru děje už asi sto let. Tehdy banky vložily peníze do chemického průmyslu a údajně začaly svého druhu pokusy na lidech, které lidstvo dostaly do nebezpečného kruhu. Syrový však také vidí určitou cestu ven z tohoto koloběhu.podobné články
-
Sýr Smetanito neparazituje na sýrech Apetito, rozhodl soud
19.4.2013 – Sýr Smetanito neklame spotřebitele a neparazituje na sýrech značky Apetito. Rozhodl o tom Městský soud v Praze, informuje server Aktuálně.cz. Spor mlékárny TPK, která vyrábí sýr Apetito, a společnosti Bel Sýry Česko produkující sýr Smetanito, trval pět let, u městského soudu se projednával podruhé.podobné články
-
Recept na cheesecake z tvarohu
24.3.2016 – Cheesecake – v doslovném překladu sýrový koláč – je hitem, který by neznal opravdu jen málokdo. Právem se řadí mezi nejoblíbenější sladké dezerty, jehož příprava není vůbec složitá, i když si to většina lidí myslí. Popularita cheesecake roste i díky neskutečnému množství způsobů, na které lze připravit – velice oblíbenou alternativou je citronový, vanilkový, čokoládový nebo ovocný cheesecake. Náplň tohoto dezertu může být připravena buď z mascarpone, což je klasika, ale rovněž i z ricotty nebo tvarohu. Sýrový koláč je známý po celém světě a v tomto případě nutno zmínit známé rčení: jiný kraj, jiný mrav. Každá země má svou vlastní alternativu tohoto dezertu, zatímco Američané nedají dopustit na náplň připravenou z termizovaného sýra, Francouzi naopak sází na sýr Neufchâtel, Řekové si jej neumí představit bez oblíbeného sýra feta a my Češi si jej nejčastěji připravujeme z tvarohu. I my vám dnes představíme recept na cheesecake z tvarohu, na kterém si zaručeně pochutnáte. Recept na cheesecake z tvarohu Na přípravu dezertu budete potřebovat: 300 g máslových sušenek 150 g másla 500 g tvarohu 3 vejce 2 polévkové lžíce škrobu 120 g cukru krupice Postup přípravy: Máslové sušenky rozdrťte buď pomocí válečku v pytlíku nebo pomocí mixéru. Mezitím si v hrnci nechte rozpustit máslo, do kterého přidejte rozdrcené sušenky a vytvořte směs. Tu poté namačkejte do formy vyložené pečicím papírem. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky společně s cukrem, škrobem a tvarohem dejte do misky a dobře promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a pomaličku jej vmíchejte do připravené tvarohové směsi. Hotový krém nalijte do dortové formy a pomocí lžíce uhlaďte do rovna. Tvarohový cheesecake pečte na 160°C cca 50 minut. Jakmile se koláč upeče, nechte jej alespoň 3 hodiny odpočinout v troubě, kterou necháte jen mírně pootevřenou. Poté jej ještě nechte vychladit v lednici. Tip: Tvarohový cheesecake lze na závěr... Čtěte více Příspěvek Recept na cheesecake z tvarohu pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Náhražky potravin místo kvalitních potravin
24.5.2012 – otravinové náhražky, které jsou levnější než klasické potraviny, si už vydobyly stálé místo na pultech českých obchodů a v některých kategoriích potravin tvoří až desetinu tuzemské produkce. Náhražky nejčastěji imitují mléčné výrobky, ale používány jsou také u masných produktů či pochutin napodobujících čokoládové cukrovinky. ...podobné články
-
Mlékař prozradil, jak vybírat sýr. Očichejte ho a hlídejte barvu
22.3.2017 – Když se řekne slovo „sýr“, málokomu v České republice se na první dobrou nevybaví „eidam“. Možná jste si dokonce kdysi mysleli, že se jedná o český sýr. Nejspíše proto, že je u nás dlouhodobě nejoblíbenější a nejprodávanější. Setkali jste se s jeho náhražkami? Podle čeho je poznáte? A co byste měli určitě sledovat na jeho etiketě? Máme pro vás deset tipů, jak poznat skutečně kvalitní eidam.podobné články
-
Proč zařadit do svého jídelníčku batáty?
28.11.2017 – Řešíte své stravovací návyky? Ideální j dát sbohem všemu nezdravému a naopak do jídelníčku zařadit věci zdravé. Samozřejmě hlavním cílem by měla být také rozmanitost. Jednou z možností, kterou doporučíme, jsou batáty. Proč? Batáty Příprava je velmi jednoduchá Jelikož na ně můžete pohlížet stejně, jako na klasické brambory, budete poměrně jasně a dobře vědět, jak je upravit. Přinášíme recept na batáty, který bude spojený s těmi nejčastějšími postupy tepelné úpravy. Je jedno, jaký zvolíte, jelikož vždy budou chutnat skvěle. Co tedy můžete? Připravit kaši. Batáty uvařit. Upéci je v troubě. Budou vám velmi chutnat I když je přirovnáváme ke klasickým bramborám, neznamená to, že chutnají stejně, jako ony. Chutnají totiž mnohem lépe. Některé z vás je označují jako sladké brambory, což už leccos naznačuje. Pokud se podíváme na jejich vzhled, tak jsou lehce načervenalé, čímž se odlišují primárně. Jejich chuť je skutečně lehce nasládlá a některé konzumentky je přirovnávají k tomu, jako by došlo ke křížení klasických brambor a mrkve. Rozhodně ale chutnají dobře. Jsou bohaté na mnoho živin Ani toto nelze opomíjet. Pokud chcete začít žít zdravě, potom jsou osvědčenou volbou. Co všechno obsahují? Je to třeba tolik nezbytný a doporučovaný vitamín C. Potom nesmíme zapomenout ani na betakarotén, nebo mnoho vlákniny. K tomu všemu přidejme širokou škálu vitamínů a minerálů a je jasné, že jsou jasnou volbou. Batáty jsou běžně dostupné A kde je pořídit? Není to nic složitého, jelikož dnes už jsou běžně dostupné ve většině supermarketů. Navíc jejich ceny rozhodně nejsou nijak vysoké, což nahrává tomu, že možnost zařadit j d svého jídelníčku je poměrně snadná pro každou z vás. Přesvědčte se o tom třeba i vy sama. A to hned při vašem prvním nákupu, až budete v regálech vybírat něco, co je skutečně velmi zdravé a také dobré. Příspěvek Proč zařadit do svého jídelníčku batáty? pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
4 letní kulinářské tipy
23.6.2018 – V létě nebývá chuť na dlouhé postávání u kamen a vyvařování složitých jídel. Navíc teplé počasí tak nějak vyžaduje spíš lehké jednoduché jídlo, plné zeleniny či ovoce, kterého právě v té době dozrává tolik druhů. Další, co ovlivňuje naši letní kuchařku, je všeobecná obliba grilování. Proto se v letních měsících na našem talíři objevuje často grilované maso, zelenina, ovoce i sýr. Přinášíme vám pár tipů, jak to všechno dobře skombinovat a pochutnat si v kruhu rodiny i ve společnosti přátel. 1. Grilovaný sýr chutná s ovocem K masu si dopřáváme hořčice a různé omáčky, ale sýry nejlépe chutnají v kombinaci s ovocem. Můžete zkusit různé zavařeniny, marmelády či želé (brusinkovou, rybízovou), ovoce rozmačkané či rozmixované (jahody, banány, meruňky) nebo ho nechat v celku. Zkuste například nivu s fíky nebo camembert s mangem či grilovaným plátkem ananasu. 2. Nejen masem živ je člověk I když se těšíme především na grilované masíčko, rozhodně vyzkoušejte i grilovanou zeleninu. Gurmánský zážitek jsou teplé grilované papriky či cuketky zakápnuté balsamicem. Papriky také můžete před grilováním naplnit kouskem sýra, nejlépe balkánského, ten se tolik neroztéká, za to dodá zelenině skvělou chuť. 3. Pečivo být nemusí, mísa salátu ano Už jste to zkusili? Stačí si na talíř naložit hromádku míchaného zeleninového salátu a navrch položit právě ugrilované masíčko nakrájené na kousky.Nádherně to vypadá a ještě lépe chutná. A pečivo už ani potřebovat nebudete. 4. Limonády jedině domácí Jsou hitem posledních let, jsou osvěžující a rozhodně zdravější, než ty obarvované v PET lahvích. K jejich výrobě využijete úrodu ze zahrádky, hodí se do nich různé bylinky, výborná je i okurková. Zkuste určitě melounovou, na níž můžete použít příliš zralý meloun, který rozmixujete, přidáte šťávu z citronu, cukr podle chuti a dolejete ledovou vodou či sodovkou. Příspěvek 4 letní kulinářské tipy pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jon Hamm raději snědl syrový býčí penis, než by ukázal Jamesi Cordenovi, jak ho má velkého
17.10.2018 – Herec Jon Hamm se odvážil přijít do talk show oblíbeného britského komika Jamese Cordena. A bohužel pro něj došlo i na téma, které nenávidí. Velikost svého penisu. James se ho na rozměry „Hammakondy“ zeptal během hry na pravdu. Jon odmítl ukázat pomocí prstů, jak velký pyj má v kalhotách, tak musel sníst syrový penis býka.podobné články
Osobnosti: Jon Hamm (23 článků), James Corden (37 článků) -
Jak dopadl TAVENÝ SÝR od Ládi Hrušky? Je stejně dobrý jako ten z obchodu, říká odbornice
1.4.2014 – Češi tavený sýr přímo milují! Reportér Láďa Hruška tedy přišel s receptem, jak si ho udělat doma o polovinu levněji! Co na podomácku vyrobený tavený sýr říká specialistka? Podívejte se na video.podobné články
-
Nakládaný sýr podle Aňy Geislerové
3.11.2013 – „Loňské léto jsme doma zcela propadli nakládání sýrů. Prakticky každý sýr, který dorazil k nám, se nakonec ocitl ve sklenici. Začli jsme klasicky s hermelíny, ale postupně jsme přešli k složitějším a odvážnějším kombinacím, až jsme se ustálili na jemně pikantní kombinaci balkánský sýr a mozzarella,“ říká ke své taktice v nakládání herečka Aňa Geislerová v knize Dobroty s příběhem.podobné články
-
Nakládaný sýr podle herečky Geislerové
28.10.2014 – „Loňské léto jsme doma zcela propadli nakládání sýrů. Prakticky každý sýr, který dorazil k nám, se nakonec ocitl ve sklenici. Začli jsme klasicky s hermelíny, ale postupně jsme přešli k složitějším a odvážnějším kombinacím, až jsme se ustálili na jemně pikantní kombinaci balkánský sýr a mozzarella,“ říká ke své taktice v nakládání herečka Aňa Geislerová v knize Dobroty s příběhem.podobné články
-
Několik tipů, jak zlepšit svou imunitu konzumací syrového česneku
30.3.2021 – Česnek je svou chutí výrazný i ve vařené formě, ale jeho účinky jsou mnohem silnější, zařadíme-li ho do pokrmu syrový. Přečtěte si několik informací o zdraví prospěšných látkách, kterými se česnek chlubí a začněte jej přidávat do jídel čerstvý a syrový.podobné články
-
Nový RECEPT Ládi Hrušky: Super slaninovo-sýrový koláč!
19.1.2015 – Gurmánský experimentátor Láďa Hruška si pro vás připravil další lahůdku. Jeho slaninovo-sýrový koláč si zamilujete.podobné články
-
Když za ovoce zaskakuje jen aroma. Naučte se rozlišit jogurt od náhražky
4.9.2016 – Opravdu si v obchodě kupujete jogurty? V regálech na vás často číhají jenom jejich náhražky v podobě různých krémů a dezertů, které jsou jim podobné. Přečtěte si dobře složení toho, co dáváte do košíku. A my vám poradíme, na co si dát pozor.podobné články
-
Víte, co si kupujete? Cukrářka poradila, jak poznat kvalitní marcipán
21.11.2017 – Máte rádi marcipán? Cukrovinka, která k nám přišla z Asie, se kdysi prodávala pouze v lékárnách, protože lidé věřili, že má léčivé účinky. Nyní lze marcipán a pochoutky z něj koupit téměř všude a sladká hmota slouží i na výrobu ozdob. Ale i marcipán může mít své náhražky, které s ním nemají nic společného. Jak poznáte ten pravý a kvalitní? Přečtěte si „marcipánové desatero“.podobné články
-
Korytář (Změna pro Liberec): Potravinové náhražky a Zuzana Tachovská
9.6.2014 – V sobotních novinách jsem si přečetl, jak pan náměstek Kamil Jan Svoboda slavnostně oznamuje, že město bude kontrolovat, aby se dětem ve školách a školkách vařilo zdravě a proto vydal metodické doporučení, že se nesmějí používat tzv. potravinové náhražky.podobné články
-
Ben Kuras: Náhražky masa, hmyz, zdravá dieta – klimaplány. Říct „výměna obyvatel“? Hrozí zákaz
24.11.2022 – OBZOR BENJAMINA KURASE „Masové náhražky z rostlinných produktů, uměle pěstované maso a hmyz mohou pomoci v přechodu na zdravé a ekologicky udržitelné diety.“ To objevil spisovatel Benjamin Kuras v dokumentech bojovníků proti změnám klimatu. ParlamentnímListům.cz v rámci pravidelného shrnutí globálních událostí popsal i to, jak televizní diváci v Británii „ocenili“ vnášení politiky do fotbalového mistrovství světa v Kataru. Komentoval i rezoluci Evropského parlamentu, dle které je teorie „velké výměny“ (rozumějme výměny evropské populace) „rasistická konspirační teorie“.podobné články
-
Vánoce podle meteorologů: Bude bláto. Sníh. Bláto...
23.12.2009 – Svátky budou deštivé a zatažené. Ochladí se 27. prosince. Pokud se meteorologové nemýlí.podobné články