Článek
-
Íránec (80) spí v hrobě, jí shnilé maso a kouří zvířecí výkaly: 60 let se nemyl!
18.1.2014 – Kdyby se konala soutěž o největšího špindíru světa, Amou Haji (80) by s přehledem triumfoval. Tenhle Íránec se totiž nemyl neuvěřitelných 60 let! Přesto působí spokojeně a dokonce by chtěl najít lásku!podobné články
Podobné články
-
Muž (80), který kouří zvířecí výkaly: 60 let se nemyl a teď hledá lásku!
17.1.2014 – Kdyby se konala soutěž o nejšpinavějšího člověka na světě, Amou Haji (80) by s přehledem triumfoval. Tenhle Íránec se totiž neuvěřitelných 60 let nemyl! Přesto působí spokojeně a dokonce by rád našel lásku!podobné články
-
Svíčková na smetaně – tradice, která chutná
26.6.2016 – Svíčková na smetaně je tradiční a zároveň i jedno z nejtěžších českých jídel, do jehož přípravy se bojí pustit nejedna hospodyňka. Omáčka se připravuje z kořenové zeleniny a smetany. Pro většinu z nás je svíčková na smetaně slavnostní pokrm, který si připravujeme při speciálních příležitostech – v České republice je svíčková klasika především na svatebních hostinách. V každé rodině se z generace na generaci traduje jiný recept. Zatímco někdo svíčkovou vaří, jiný ji naopak peče. Tato tradiční omáčka podávaná s houskovými knedlíky, přelitá brusinkami, doplněná plátkem citronu a zasypaná kopečkem šlehačky, tak získává jiné chutě. V tradičním receptu se pracuje s pravou svíčkovou, což je cenné a na pořízení i finančně náročné maso, přesto ale chuťově výrazné a delikátní. Kromě pravé svíčkové se častěji používá levnější alternativa v podobě falešné svíčkové podávané s hovězím zadním. Svíčková na smetaně – recept Na přípravu budete potřebovat: 1 kg hovězí svíčkové 50 g špeku nebo slaniny 300 g kořenové zeleniny 3 dl vývaru 1 cibuli 3 dl smetany 3 lžíce oleje lžíci cukru 3 lžíce hladké mouky citronovou šťávu koření: sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list Postup přípravy: Slaninu nebo špek nakrájejte na klínky, s nimiž poté protkněte hovězí maso. To ještě dostatečně osolte a následně nechte na rozpáleném oleji prudce opéct a zatáhnout. Poté maso sejměte z ohně a na tuku s puštěnou masovou šťávou osmahněte nakrájenou cibulku a nakrájenou a očištěnou zeleninu do světlehnědé barvy. Následně opět vložte maso, přidejte veškeré koření a mírně podlijte. Maso poté nechte společně se zeleninou dusit v troubě. Během pečení maso polévejte jeho šťávou a dle potřeby podlévejte vývarem. Až maso změkne, vyjměte jej z trouby, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou a poté osmahněte. Vzniklou směs nařeďte zbylým množstvím vývaru a smetanou. Ve finále omáčku ochuťte cukrem a citronovou šťávou. Nechte dobře provařit,... Čtěte více Příspěvek Svíčková na smetaně – tradice, která chutná pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Jak udělat kuře na paprice se smetanou
22.2.2016 – Kuře na paprice se smetanou patří ke gastronomickým stálicím české kuchyně. Cílem tohoto receptu je měkké kuřecí maso, které se rozplývá na jazýčku, zalité smetanovou omáčkou, která jde lehce cítit po paprice. Výhodou tohoto receptu je, že lze použít buď celé kuře nebo pouze stehna či kuřecí prsa. Záleží na vás, co máte raději či zrovna k dispozici. Příprava tohoto vynikajícího pokrmu není složitá, ale zabere chvíli času, což si ve finále vynahradíte chuťovým prožitkem. Potřebné ingredience Kuřecí stehna, prsa nebo celé kuře Máslo Mletá paprika sladká (může být i pálivá) Cibule Sůl Smetana Hladká mouka Postup přípravy Vydatnější omáčku budeme mít, když použijeme celé kuře, ale vycházíme z toho, co máme k dispozici. V případě celého kuřete jej umyjeme, naporcujeme na menší části a stáhneme kůži. Poté si přichystáme cibuli, kterou na másle osmažíme do zlatova. Vložíme porce kuřete, osolíme a restujeme z každé strany chvíli, aby se hezky zatáhlo. Mezi tím si v kastrůlku rozpustíme opět trochu másla a přidáme vrchovatou lžíci papriky. Kdo má rád ostrá jídla – přidá pálivou, ale většina používá sladkou papriku. Vlijeme do kastrůlku k masu a zamícháme, aby se maso obarvilo z obou stran. Maso dusíme pod pokličkou a hlídáme, aby se nepřipálilo. Cílem je, aby kuře pustilo vlastní šťávu. Kůži z kuřete vložíme do kastrůlku s vodou a solí – povaříme. Tímto vývarem pak podle potřeby podléváme maso a dusíme pod pokličkou. Jakmile je cca po 40 minutách maso měkké tak, že odpadá od kosti, vyjmeme jej ven a z obsahu v hrnci uděláme omáčku. V hrníčku si rozmícháme smetanu a dvě polévkové lžíce hladké mouky. Vlijeme do hrnce a promícháme. Pokud je směs řídká, přidáme mouku, v opačném případě zředíme vývarem nebo mlékem. Uvaříme omáčku a dáme stranou. Maso obereme od kosti a vložíme do omáčky nebo jej necháme stranou, ohřejeme na vhodnou teplotu v mikrovlnce a vložíme přímo na talíř. Jako přílohu podáváme houskové... Čtěte více Příspěvek Jak udělat kuře na paprice se smetanou pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Přemýšlíte, jestli se vydat cestou vegetariána? Tady máte 4 důvody, proč dál jíst maso
16.6.2016 – Lidé jedli maso odjakživa a nikoho by nikdy nenapadlo, že by ho snad jíst neměl. Člověk je totiž všežravec a na náš jídelníček maso prostě patří. Nejíst ho je vlastně proti přírodě. I přes to je mezi námi hodně vegetariánů, kteří maso do pusy prostě nevezmou. Ať už je to kvůli tomu, že je to právě v módě, nebo soucítí se zvířaty a jsou přesvědčení, že maso nepotřebují. Člověk ale maso potřebuje. Podívejte se na 4 důvody, proč ho jíst.podobné články
-
Stařec (92) se pyšní pětimetrovými dredy: Vlasy 80 let nečesal ani nemyl!
28.8.2020 – Koronavirová karanténní opatření přiměla mnoho mužů na světě nechat si narůst delší vlasy než obvykle. Ale žádný z nich se nemůže rovnat Nguyenovi Van Chienovi. Tento 92letý muž z vietnamské oblasti jižní delty Mekongu je hrdým majitelem pětimetrových dredů, které si nestříhal, nemyl ani nekartáčoval téměř 80 let, napsala agentura Reuters.podobné články
Osobnosti: Van Nguyen (9 článků) -
BRUTALITA! Íránec ZAÚTOČIL SEKÁČKEM na přítelkyni a její matku
7.9.2011 – Devětadvacetiletý Íránec Madžid S. zaútočil v hamburském bytě na svoji německou přítelkyni Katrin M. (43) a její matku Margit M. (65) sekáčkem na maso. Obě ženy utrpěly vážné zranění, informuje v noci na středu server deníku Bild.podobné články
-
Čeští školáci málo spí, raději visí na mobilech. Experti varují před psychickými problémy i obezitou
2.6.2021 – Čtyřicet procent českých dětí ve věku 11 až 15 let spí ve všední dny méně, než kolik doporučují odborníci. Děti, které málo spí, mohou trpět nadváhou a obezitou, potýkají se také s psychickými problémy. Vyplývá to ze studie výzkumných pracovníků Univerzity Palackého v Olomouci, kterou dnes v Praze prezentovali. V průměru tyto děti spí ve všední dny asi osm hodin, o víkendech pak asi o hodinu a půl více. Doporučení pro děti ve věku od šesti do 12 let je devět až 12 hodin spánku denně a pro teenagery osm až deset hodin.podobné články
-
Největší kuriozity roku 2014: Gigantická prsa i muž, který se nemyje!
3.1.2015 – Jako každý rok ani loni nebyla o nejrůznější kuriozity nouze. Se svým příběhem se světu svěřil muž, který má 100 orgasmů denně či Íránec, jenž se 60 let nemyl. Se svou troškou do mlýna ale přispěl i Čech, který si do obýváku nacpal nafukovací bazén! A kdo byl hitem roku 2014? Vousatá zpěvačka!podobné články
-
Zemřel nejšpinavější a nejsmradlavější člověk na světě: Vyhýbal se koupeli jako čert kříži
25.10.2022 – Zemřel Íránec, kterému se přezdívalo "nejšpinavější člověk na světě", protože se většinu života nemyl. Bylo mu 94 let. S odkazem na íránská média o tom dnes informuje agentura AFP.podobné články
-
V 94 letech zemřel největší špindíra na světě. Osudným mu zřejmě bylo umytí
25.10.2022 – Zemřel Íránec známý jako Amú Hádží, kterému se přezdívalo „nejšpinavější člověk na světě“, protože se většinu života nemyl. Bylo mu 94 let.podobné články
-
Shnilé a plesnivé nektarinky a brambory. Za to musí KAUFLAND zaplatit 150 tisíc!
4.4.2013 – Kolínský Kaufland se snažil lidem prodat opravdové hnusy, v regálech nabízel shnilé a plesnivé nektarinky a brambory, také prodával nevyhovující med. Za to vyinkasoval od inspektorů pokutu 150 tisíc. Sice proti tomu obrátil na soud, ale ten rozhodnutí potvrdil.podobné články
-
Neskutečná proměna šíleného Farmáře Pavla: Shodil háro a nechal si vyšetřit shnilé zuby!
25.4.2014 – Panenka Alexandra z reality show Farmář hledá ženu, změnila farmářovi Pavlovi život naruby. Díky ní se Pavel pomaluje zbavuje vizáže šílence s vrabčím hnízdem na hlavě a dokonce ho donutila nechat si opravit shnilé a chybějící zuby.podobné články
-
Dívka se syndromem Šípkové Růženky spí i dva týdny v kuse
12.2.2010 – Patnáctiletá Angličanka Louisa Ballová trpí Klein - Levinovým syndromem, kterému většina lidí říká syndrom Šípkové Růženky. Pohledná mladá dívka tak jednou za čas stejně jako pohádková princezna jen spí a spí a spí. Informoval o tom deník Daily Mail.podobné články
-
Šťastní lidé spí 7 hodin a 6 minut přesně, zjistili experti. A co ti smutní?
19.6.2017 – Lidé, kteří o sobě tvrdí, že jsou naprosto šťastní, spí v průměru 7 hodin a 6 minut denně. Ti, kteří jsou spíše šťastní, spí 7 hodin a ti, kterým se nedaří ve vztahu, spí pod 7 hodin. K takovým závěrům došli výzkumníci z Brighamské nemocnice, kteří zkoumali 2000 lidí. Potvrdili tak tezi, že pro psychickou pohodu většiny lidí je klíčových 7 hodin spánku denně. Zároveň ale dodávají, že je důležité, jaký mají lidé nastavený režim.podobné články
-
Plněná vepřová kapsa
16.1.2012 – Maso omyjeme, osušíme a nařízneme do něj kapsu a uvnitř potřeme hořčicí.Okurky nakrájíme na plátky a dáme do kapsy, přidáme petrželku a plátky goudy. Zašijeme a osolíme.Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran opečeme. Olej slijeme, pod maso dáme máslo a pečeme do měkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme víno a bobkový list, omáčku povaříme, pak přidáme smetanu a necháme přejít varem. Odstraníme bobkový list. Na talíři maso přeléváme omáčkou.podobné články
-
Hrajte s Blesk Křížovkami o poukázky na nákup do Penny!
5.6.2013 – Což takhle vyrazit na nákup zdarma a pořídit si české maso té nejvyšší kvality nejen pro přípravu uvedených receptů? Pro 5 z vás máme připravenou poukázku na nákup v hodnotě 500 Kč! V PENNY mimo jiné pořídíte kvalitní maso od certifikovaných dodavatelů pod označením Dobré maso! Dobré maso od PENNY bylo již dvakrát oceněno ve Volbě spotřebitelů. Dobré maso má přehlednou etiketu a barevně rozlišené obaly – žlutá patří kuřecímu, vepřová má modrou a hovězí najdete pod červenou barvou.podobné články
-
Žlučníková dieta – recepty
27.5.2016 – Žlučníková dieta se týká každého, kdo má jakékoliv problémy spojené se žlučníkem. Jedině prevencí, tedy správným stravováním předejdeme jeho zbytečným podrážděním, které by mohlo skončit hospitalizací. Tato dieta je velmi podobná jaterní, protože žlučník v lidském organismu souvisí úzce s játry. Jelikož u každé diety, která souvisí se zdravím člověka, téměř vždy dojdou nápady, přinášíme vám několik chutných receptů a věříme, že obohatí váš jídelníček. Žlučníková dieta nemusí být nudná Není nic horšího, než když se z diety stane nuda a člověk rezignuje jednak na kvalitní, ale i pestré a chutné jídlo. Žlučníková dieta nemusí být nudná, monotónní a nechutná, jak se na první pohled může zdát. Důležité je, abyste se nepodléhali svodům zakázaných ingrediencí. Dušené kuře na rajčatech Potřebovat budeme: 1 kuře (mohou být prsa, stehna apod.), 20g másla, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1dcl nízkotučného mléka, sůl dle chuti. Kuře si naporcujeme nebo použijeme pouze stehýnka či kuřecí prsa, osolíme maso, podlijeme vodou a rajským protlakem. V hrnci dusíme do měkka, poté maso vyjmeme a šťávu, která v hrnci zůstane, zahustíme jíškou z mléka a mouky, přidáme máslo a případně ještě podle chuti osolíme. Podáváme s rýží nebo bramborem. Hovězí vařené maso s pažitkou Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat 200g libového hovězího, 10g másla, 40g hladké mouky, 2dcl nízkotučného mléka, sůl a pažitku. Hovězí maso uvaříme v osolené vodě do měkka. V mléce rozmícháme mouku a zahustíme tím vodu, kde se vařilo maso, případně zředíme ještě vodou, pokud by omáčka byla příliš hustá, ochutíme solí dle potřeby a provaříme. Do hotové omáčky vložíme máslo a pažitku – promícháme. Jako příloha se hodí vařené brambory. Zapékané těstoviny se špenátem Připravíme si 300g těstovin, mražený špenát, 2 vaječné bílky, 100g sýru eidam 20%, máslo a sůl. Nejdříve si v osolené vodě povaříme těstoviny, ale ne úplně – dojdou poté v troubě. Zatím si rozpustíme v hrnci špenát a krátce ho povaříme – osolíme a... Čtěte více Příspěvek Žlučníková dieta – recepty pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Recept na vepřovou kýtu na horčici
2.8.2018 – Hledáte tip na rychlý a výborný oběd nebo večeři pro přátele? Pokud chcete zkusit něco netradičního a přitom natolik jednoduchého, že to zvládne uvařit i úplný začátečník, zkuste vepřovou kýtu dušenou na hořčici. Vepřová kýta je libové maso, které při pečení rychle vysychá, proto je lepší ji dusit nebo z ní připravovat minutková jídla. Na přípravu jemných smetanových omáček je ideální, jak se můžete přesvědčit z následujícího receptu. Co budete potřebovat na kýtu na hořčici Na dvě porce tohoto jídla budete potřebovat: 2 plátky vepřové kýty 1 cibule 1 lžíce dijonské nebo plnotučné hořčice 2 lžíce rostlinného oleje ½ kelímku smetany na vaření steakové pepřové koření (můžete použít i jiné, například peŕovensálské, oregano, majoránku, tymián a podobně) drcený barevný pepř sůl Jako příloha se hodí v podstatě vše: brambory vařené či opékané, rýže, noky, těstoviny, dokonce i jemný knedlík, například karlovarský. Jak připravit vepřovou kýtu na hořčici Maso omyjte a pečlivě osušte. Potom ho po okrajích nařízněte, aby se plátky nekroutily a naklepejte je. Maso osolte, posypejte steakovým kořením, zakapejte olejem a dejte do ledničky odležet nejméně na hodinku, ideálně do druhého dne. Nakrájejte si najemno cibuli. Rozpalte si pánev a na ní zprudka opečte plátky kýty, aby se povrch zatáhla a šťáva zůstala uvnitř masa. Potom stlumte žár a opékejte kýtu ještě asi 10 minut, potom na ni nasypejte cibuli a znovu osmahněte. Smetanu smíchejte s hořčici a maso jí přelijte a pod pokličkou nechte dusit dalších deset minut. Maso by mělo být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá. Jestli je potřeba, můžete přidat víc smetany. Do hotové omáčky přidejte na ozdobu i pro chuť drcený barevný pepř. Příspěvek Recept na vepřovou kýtu na horčici pochází z Extrakrasa.cz - magazín o módě, kráse a bydlenípodobné články
-
Občan chtěl donést televiznímu reportérovi své výkaly. Takto to dopadlo
17.8.2015 – I přestože dostal 300 hodin obecně prospěšných prací za znečištění nákupního centra výkaly, nebrání mu to v tom, aby pokračoval ve svém řádění. Výkaly nyní donesl do sídla firmy, ve které dle jeho domněnek pracuje novinář, jenž o něm natočil reportáž. Řeč je o čtyřiatřicetiletém Jiřím Primovi. Informaci přinesl server iDnes.cz.podobné články